|
|
| Autor |
Zpráva |
Monika
Registrace: 08. 04. 2007 Příspěvky: 4
|
Zaslal: ne duben 08, 2007 5:30 am Předmět: svatba v US |
|
|
Ahoj vsichni.. Prosim o radu, zda nekdo nema zkusenosti. Jsem v CR, v USA jsem nikdy nebyla, ale mam tam pritele, ktereho si mam vzit v US a tedy vycestovat na snoubenecka viza. Muj dotaz spociva v tom.. Mam dceru,a nevim, zda tady nebudou nejake komplikace ,co se tyce te svatby?Je to automaticke ,pokud dostanu viza a vdam se dcera ziskava vse stejne jako ja? A jestli v tomto pripade tam nehraje nejakou roli jeji otec. Je nezletila.. Dekuji predem ...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 519 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: ne duben 08, 2007 12:01 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
Pokud tva dcera neni starsi 18 let tak ma stejne naroky obdrzet K-1 viza jako ty. Vzdy musis vyplnit prihlasku i pro ni.
Zdar Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 558 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: ne duben 08, 2007 2:07 pm Předmět: |
|
|
Presne tak - respektive Tvuj snoubenec ji musi uvest v zadosti spolecne s Tebou (jediny rozdil je snad v tom, ze bude potrebovat o malinko vyssi prijem, protoze bude vlastne sponzorovat Vas obe).
A jeji otec - to by do jiste miry mohl byt problem, pokud mate soudne stanovene navstevy. Urcite se vyplati se poradit s pravnikem ci socialkou. Me tedy aspon byvaly manzel podepsal, ze souhlasi s trvalym vycestovanim a ze se s klukem nestyka a tak podobne. I kdyz na ziskani jejiho trvaleho pobytu ten jeho souhlas nema absolutne vliv (Americany to nezajima), mohly by byt problemy s ceskymi urady, pokud by se jeji otec nejak vehementne zacal domahat svych prav.
Naposledy upravil Dana_MI dne ne duben 08, 2007 8:51 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: ne duben 08, 2007 8:08 pm Předmět: |
|
|
Ve vete: Kdyby se otec domahal svych "prav"
dost dobre nechapu vyznam tech uvozovek!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: ne duben 08, 2007 8:40 pm Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | Ve vete: Kdyby se otec domahal svych "prav"
dost dobre nechapu vyznam tech uvozovek!  |
Sorry, ja to brala jako zvyrazneni - pokud to vadi, rusim uvozovky (tedy podle me uvozovku jsou toto: " " ... a ja tam mela toto: ' ').
Ale jinak mas asi pravdu - ze to vypadalo v jistem smyslu zvlastne; ja to tak ale vubec nemyslela .
Ale ja to spis myslela jinak - protoze co se stalo jedne zname. Jeji byvaly manzel se o syna absolutne nezajimal, neplatil na nej atd. Ona si pak nasla manzela v zahranici ovsem jeji byvaly zacal delat peklo na zemi: honil ji po uradech a vsemozne ji branil, aby mohla vycestovat. Cela vec se tahla dost dlouho (myslim 2 roky) a po celou tu dobu ta holka byla na nervy. Soud ji sice nakonec dal za pravdu, takze mohla s klukem legalne vycestovat (naridili sice nejake navstevy, ale k nim stejne nedochazi, protoze jejimu ex je ten kluk uplne fuk; chtel se jen pomstit ji, ani nevim za co - kdyz to byl on kdo ji bil a zahybal ji).
Tak asi jsem tenhle pripad mela na pameti, kdyz jsem tam dala ty relativni uvozovky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: út duben 10, 2007 10:44 am Předmět: |
|
|
Predstava, ze po rozvodu pripadaji vsechna 'prava' na dite matce a vsechna "prava" platit jak mourovany na otce, je pro CR hodne typicka.
Ale nez na zaklade pripadu "jedne zname" vyrknes dobrou radu, zkus nejdriv zvazit i tisice jinych pripadu.
Pravda je takova, ze vetsina otcu ma ke svym detem hluboky vztah a vubec jim neni lhostejne, kdy a jak casto se s nimi mohou stykat. Nejak automaticky se tady bere jako duvod rozvodu alkoholismus a domaci nasili ze strany manzela a to mne teda neprijde moc ferove.
Vubec se tu nebere v uvahu, ze uz manzel se svoji zenou proste nemohl vydrzet z jinych duvodu! Treba to byla (s prominutim) uplna krava, zarliva hysterka, lina nafintena manekyna, devka k pohledani atd. Nebo si proste jen po nejake dobe absolutne prestali rozumet. Ale copak ten otec potom ztraci nejaka prava na styk s ditetem, kdyz uz je v CR temer nemozne dostat je svereny do vychovy?
A jak by bylo tobe, kdyby ti tva draha ex polovicka po rozvodu vzala deti a odvezla je za ocean, aniz bys mohla cokoliv namitnout?
Nebylo by nejlepsi se nejdriv pobavit s byvalym manzelem o vsem, co z toho pro nej vyplyne, nez se "informovat" u pravniku a na socialce jak s nim vy*ebat? Protoze otec te dcery tam v pripade, ze o ni ma zajem, urcite ROLI HRAJE! A to i v pripade, ze to Americany nezajima a jeho souhlas ci nesouhlas nema na udeleni imigracniho statutu zadny vliv.
BTW nechapu, proc se tolik rozepisovat o uvozovkach? Uvozovky existuji dvojite, nebo jednoduche (pouzivane jako vnorene treba textu uvozene prime reci), ale porad to jsou uvozovky. Pokud se nepletu, tak jejich smyslem bylo uvedeni slova PRAVO v ironickem vyznamu (protozee podle tebe ten otec zadny prava proste nema), na coz jsem taky reagoval. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: út duben 10, 2007 11:29 am Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | Predstava, ze po rozvodu pripadaji vsechna 'prava' na dite matce a vsechna "prava" platit jak mourovany na otce, je pro CR hodne typicka.
Ale nez na zaklade pripadu "jedne zname" vyrknes dobrou radu, zkus nejdriv zvazit i tisice jinych pripadu.
Pravda je takova, ze vetsina otcu ma ke svym detem hluboky vztah a vubec jim neni lhostejne, kdy a jak casto se s nimi mohou stykat. Nejak automaticky se tady bere jako duvod rozvodu alkoholismus a domaci nasili ze strany manzela a to mne teda neprijde moc ferove.
Vubec se tu nebere v uvahu, ze uz manzel se svoji zenou proste nemohl vydrzet z jinych duvodu! Treba to byla (s prominutim) uplna krava, zarliva hysterka, lina nafintena manekyna, devka k pohledani atd. Nebo si proste jen po nejake dobe absolutne prestali rozumet. Ale copak ten otec potom ztraci nejaka prava na styk s ditetem, kdyz uz je v CR temer nemozne dostat je svereny do vychovy?
A jak by bylo tobe, kdyby ti tva draha ex polovicka po rozvodu vzala deti a odvezla je za ocean, aniz bys mohla cokoliv namitnout?
Nebylo by nejlepsi se nejdriv pobavit s byvalym manzelem o vsem, co z toho pro nej vyplyne, nez se "informovat" u pravniku a na socialce jak s nim vy*ebat? Protoze otec te dcery tam v pripade, ze o ni ma zajem, urcite ROLI HRAJE! A to i v pripade, ze to Americany nezajima a jeho souhlas ci nesouhlas nema na udeleni imigracniho statutu zadny vliv.
BTW nechapu, proc se tolik rozepisovat o uvozovkach? Uvozovky existuji dvojite, nebo jednoduche (pouzivane jako vnorene treba textu uvozene prime reci), ale porad to jsou uvozovky. Pokud se nepletu, tak jejich smyslem bylo uvedeni slova PRAVO v ironickem vyznamu (protozee podle tebe ten otec zadny prava proste nema), na coz jsem taky reagoval. |  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
|
Zaslal: út duben 10, 2007 11:33 am Předmět: Re: svatba v US |
|
|
| Monika napsal: | Ahoj vsichni.. Prosim o radu, zda nekdo nema zkusenosti. Jsem v CR, v USA jsem nikdy nebyla, ale mam tam pritele, ktereho si mam vzit v US a tedy vycestovat na snoubenecka viza. Muj dotaz spociva v tom.. Mam dceru,a nevim, zda tady nebudou nejake komplikace ,co se tyce te svatby?Je to automaticke ,pokud dostanu viza a vdam se dcera ziskava vse stejne jako ja? A jestli v tomto pripade tam nehraje nejakou roli jeji otec. Je nezletila.. Dekuji predem ...  |
Ja si myslim ze nikdo tady na foru nemuze vedet (a ani nevi) jakou roli v tomto pripade bude hrat otec tve dcerky. Nejlip to urcite vi on, takze by sis s nim mela co nejdriv promluvit at vis na cem jsi!!!
Ja to slysim vsude kolem, jak je tezke odjet z ciziny/do ciziny s nezletilymi detmi (mam na mysli kdyz jsou rodice rozvedeni). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: út duben 10, 2007 12:05 pm Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | Predstava, ze po rozvodu pripadaji vsechna 'prava' na dite matce a vsechna "prava" platit jak mourovany na otce, je pro CR hodne typicka.
Ale nez na zaklade pripadu "jedne zname" vyrknes dobrou radu, zkus nejdriv zvazit i tisice jinych pripadu. ... | Scoute, ja uz si fakt zacinam myslet, ze me nemas rad . Ale vazne - mas pravdu, ze je rada variant a i rada lidskych osudu. Ja jsem jen uvedla jednu moznou variantu a Ty jsi to spravne doplnil o ty dalsi - diky.
Jinak jsem v zadnem pripade nemyslela, aby se hned | scout66 napsal: | | "informovat" u pravniku a na socialce jak s nim vy*ebat? | To je samozrejme blbost a navic zejmena socialka moc nepomuze (nebo aspon me moc nepomohla, ale aspon jsem vedela, co a jak). Musis si uvedomit, ze podobny rozhovor s byvalym manzelem muze byt dost napjaty a je vzdycky lepsi, kdyz predem vis o moznostech. Ale to je muj nazor a moje zkusenost, Ty muzes mit svuj postoj; neberu Ti ho.
Asi jsi ale nepochopil to zakladni: uvozovky neuvozovky, moje rada vyznela ve smyslu dohody a ne ve smyslu aby jeho prava ignorovala = protoze to neni spravne, aby na otce ditete kaslala a prehlizela je. Takze se prosim Te nechytej malickosti a nedelej z komara velblouda - dulezite je, aby si z toho Monika udelala jakous takous predstavu, co ji ceka. A jestli je to slovo pravo, 'pravo' nebo "pravo", ironicky neironicky, cerne, bile modre to je fuk.
A jeste k tomu CR - ted jsi zase Ty uvedl jen jedno schema | scout66 napsal: | | Predstava, ze po rozvodu pripadaji vsechna 'prava' na dite matce a vsechna "prava" platit jak mourovany na otce, je pro CR hodne typicka. | protoze pro CR je take hodne typicke tohle: dite matce a otec je z toho venku (neplati a platit nebude protoze bud nedela nebo dela na cerno, nema majetek atd. a neni sily, jak ty penize z nej dostat. Ovsem kdybychom tu zacali rozebirat mozne varianty, tak tu jsme jeste za tyden a na to nemam cas.
Jestli se Te to nejak dotklo (ty uvozovky), tak uz jsem se myslim omluvila (a navic jsem to ani puvodne vubec ironicky nemyslela), tak o co Ti jeste vubec jde?
P.S. jinak me sice muj ex podepsal souhlas, ale uz jsem neuvedla, jak ta nase dohoda probihala; nebudu to rozpatlavat, ale musim Ti rict, ze v jeho pripade hralo roli neco uplne jineho, nez to, aby mohl syna vidat.
Kazdy z nas si asi prosel necim jinym ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 986 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: út duben 10, 2007 6:06 pm Předmět: |
|
|
Go Scout!!!!!
Jak se zda, tak se situace v CR od dob, kdy se nasi rozvadeli ale vubec nezmenila. My jsme museli jit pomalu k nejvyssimu soudu, kdyz jsem rekl, ze chci zustat s nim ... o vsech tech psychiatrech ani nemluve.
Jinak pokud by se pokousela moje exmanzelka plachnout s mym ditetem nekam za vodu ... jen pres mou mrtvolu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
|
Zaslal: út duben 10, 2007 6:37 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | Go Scout!!!!!
Jak se zda, tak se situace v CR od dob, kdy se nasi rozvadeli ale vubec nezmenila. My jsme museli jit pomalu k nejvyssimu soudu, kdyz jsem rekl, ze chci zustat s nim ... o vsech tech psychiatrech ani nemluve.
Jinak pokud by se pokousela moje exmanzelka plachnout s mym ditetem nekam za vodu ... jen pres mou mrtvolu. |
Rigu, ty prece deti nemas  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 986 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: út duben 10, 2007 6:55 pm Předmět: |
|
|
| Ani exmanzelku. To byla pouze hypoteticka uvaha. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: út duben 10, 2007 7:05 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | | Ani exmanzelku. To byla pouze hypoteticka uvaha. |
Aha - ale sam prece za tou vodou (Velkou louzi) jsi? Tak proc - to aby Ti nebyla nablizku? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: út duben 10, 2007 8:49 pm Předmět: |
|
|
Moje prispevky nemaji nic spolecneho s nejakymi *S*P*A*M* nebo antiupatiemi k ucastnikum tohoto fora. Reaguji jen na prispevky, ne na jejich pisatele.
Je jedno, kdo ma jake zkusenosti s tim "svym" rozvodem, nebo s rozvody kamaradu nebo pribuznych. Princip zustava stejny s uvozovkami nebo bez nich.
V CR je sance otce na svereni ditete do vychovy podle statistik 1:10. Drtiva vetsina soudkyn, soudcu, socialnich pracovnic a soudnich znalcu prosazuje tvrdosijne zasadu, ze diteti bude lepe s matkou (pokud to otec bude dotovat). Oproti vyspelym statum jsme v tomto strasne pozadu. Je pravdou, ze vetsina otcu se s tim smiruje jiz pred rozvodem z naprosto pochopitelnych duvodu. Kdo se nevzda bez boje, obycejne ho ceka tezke zklamani a navic "trest" v podobe prisne vymereneho styku s ditetem, ktery manzelka obycejne striktne dodrzuje, ci dokonce maximalne znesnadnuje, aby JEJI dite nebylo pod vlivem toho zloducha.
Kazdopadne planovat si vicemene automaticky odjezd za ocean s nezletilym ditetem bez souhlasu otce je podle meho nazoru nebetycna drzost a vrchol ignorantstvi. Taky tvrzeni, ze je otec proti z uplne jinych duvodu, nez z citovych, je v takovem pripade bezna retorika matek, kterym je v tom pripade braneno v dalsim statstnem zivote.
Spolecne dite je jednou pro vzdy obrovsky zavazek pro oba rodice. Pokud ho nemohou vychovavat spolecne, plati dalsi pravidla, ktera by se nemela prekracovat. Tak jak mam matka pravo na vyzivne, ma i otec pravo mit dite v zemi, kde zije a kde ho tak muze pravidelne navstevovat. Pokud ma matka nutkavou potrebu dalsiho snatku, musi presvedcit nastavajiciho, aby se prestehoval on k ni, nebo nechat dite otci. Nakonec to byl prece kdysy ten nejlepsi a vyvoleny, ktereho si ona sama vybrala. Vsechno, co se udalo potom, je jen a jen vysledek spolecneho souziti a oba maji na jeho vysledku stejny podil.
Takze ja jsem naprosto zasadne proti odvazeni deti do ciziny bez jasneho souhlasu druheho z rodicu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
|
Zaslal: út duben 10, 2007 10:04 pm Předmět: |
|
|
Scoute:
1. Ano, deti by meli byt sverovany jednomu z rodicu podle toho, kde jim bude lip a ne podle toho, jake ma ten rodic pohlavi. Souhlas.
2. Nesouhlasim s Tvym vyrokem "bezna retorika matek" protoze to vzdycka pravda neni - ano, v nekterych pripadech je to pouze retorika, v jinych ne.
3. Ano, uvazovat o "vyvozu" ditete s uvozovkami nebo bez nich bez predchozi konzultace s druhym rodicem je nehoraznost (ale to si, myslim, neni Monicin pripad).
4. A dale neni tak uplne pravdou, ze je sverovani ditete hlavne do pece matky je vysadou CR a ze jsme "pozadu". Napriklad tady v Michiganu je to, bohuzel, podobne. Manzelova prvni zena si po X letech nasla pritele, s Randym se rozvedla a (prestoze by nemela opustit stat MI) soudne a proti Randyho vuli dosahla toho, ze deti odvezla do Indiany ke svemu novemu manzelovi. A protoze nevera neni v MI povazovana za "fault", tak s tim Randy neudelal vubec nic; jenom platil 40% platu na vyzivnem (ted uz je to jine) a jeste benzin, aby deti mohl vubec videt. Pekne, ze?
5. A dale - trochu mimo misu - videl jsi udalosti posledni doby (myslim tim deti Krajnikovy, Natalii Barao, pani Olejnikovou atd.?) kdy cesky stat deti vydal do ciziny a nebo kdy deti byli uneseny druhym rodicem a stat nepomohl? Jen me zajima Tvuj nazor na tohle ... jestli tedy cesky stat vzdycky preferuje matku ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|