|
|
| Autor |
Zpráva |
cavalera Anonymní
|
Zaslal: út duben 04, 2006 12:56 pm Předmět: Zadost o novy pas |
|
|
| Chtel bych se zeptat, jestli nekdo z vas nevi, jakym zpusobem funguje vydani noveho cestovniho pasu. Prave jsem volal na Czech Embassy a ti my nejsou schopni dat kloudnou odpoved co se tyce viza. Za dva mesice me propada pas ale vizum mam az do 2010. Na ambasade me rekli ze zabezpeci novy pas ale ze budu zrejme muset odevzdat pas puvodni i s vizem. Nechapu ovsem jak bych mel fungovat na uzemi USA bez viza. Zadne am.doklady totiz nemam. Rekli me ze informace ohledne viz nemaji a ze bude nutno zrejme zadat pres INS coz nepovazuju za dobry napad. Mate s tim nekdo zkusenosti. Dekuji za odpoved. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1003 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: út duben 04, 2006 3:17 pm Předmět: |
|
|
| Ja bych jim pas nedal... rekni ze ho nemas. Budes mit jeden s vizem a jeden novej. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út duben 04, 2006 4:11 pm Předmět: |
|
|
| V zadnym pripade pas nedavej. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pepino73 Kritik
Registrace: 31. 01. 2005 Příspěvky: 270 Bydliště: Tennessee
|
Zaslal: út duben 04, 2006 6:28 pm Předmět: |
|
|
Nemuze jim rict ze ho nema nebo neco podobneho,protoze by musel nahlasit stratu a tim by prisel o vizum.Ale jinak ambasada by mu mela vystavit bez problemu druhy pas. Nevim proc na ambasade o tom nemaji jasno... Kdyz by chtel vycestovat tak mu ho taky musi vystavit a to bud pas nebo dolozku pokud je to do mesice nebo nejak na rychlo. Ale vydat jim pas s vizem tak jak tady pisete je docela silenstvi.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 517 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: st duben 05, 2006 2:00 am Předmět: |
|
|
Cavalera,
Normalne jim zdel ze jsi pas ztratil. Vizum budes mit ve starem pase, U.S. vlada acceptuje dva pasy pokud mas vizum v jednom a ve druhem platnost pasu.
Jediny problem je, ze kdyz pozadas o pas na Ceske ambasade tak ti nedaji pas, ale jen prukaz na vycestovani na mesic. Tim padem takovy doklad je o nicem kdyz chces pobivat dele nez mesic. Jedina rada je, ze nekdo v CR by ti vyridil pas, rodina,pratele proste nekdo. Posli jim foto a at zkusi ti to vyridit jinak nemas sanci.
Zdar Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: st duben 05, 2006 7:56 am Předmět: |
|
|
Zadna rodina pas v Cesku nevyridi. Respektive vyridi, ale vyzvednout ho musi clovek osobne. Ja tam mel velmi dobrou kamaradku a rekla mi do telefonu, ze ho proste neda nikomu jinemu, nez mne.
Pas ti po vyplneni patricnych formularu a zaplaceni formalniho poplatku vystavi cesky konzulat. nevim, proc tady porat mluvite o ambasade, ktera je az ten nejvyssi stupen naseho zastupitelskeho uradu.
Pas z konzulatu (generalniho!, ne honoralniho) je uplne stejny jako ten, ktery clovek dostane v Cesku. Proste plnohodnodny cestovni doklad s platnosti na X let. Pravdou zustava, ze kvuli US vizu je potreba si ponechat pas puvodni a jako duvod zadosti o novy uvezt ztratu. Procedura vyzvednuti dokladu je ovsem stejna jako v CR, tudiz je potreba se dostavit na konzulat k prevzeti osobne. Jen z meho okoli si v posledni dobe vyzvedlo novy pas na konzulatu v Chicagu asi 5 lidi, takze zadne obavy
http://www.mzv.cz/newyork
http://www.mzv.cz/losangeles
http://www.czechembassy.org/wwwo/mzv/default.asp?id=36227&ido=217&idj=1&amb=1 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: st duben 05, 2006 8:02 am Předmět: |
|
|
To BUCKETHEAD:
Samozrejme ocenuji tvou snahu pomoci a poradit, ale uvedom si, ze spatna rada, byt poskytnuta s tim nejlepsim umyslem, muze byt nekdy spis na skodu, nebo muze prinest zbytecne komplikace a financni naklady.
Pokud si nejsi jisty, nebo je to informace ze zdroje "kdesi jsem slysel" nebo "jedna pani povidala", tak to zkus takto uvezt a nech dotycneho, at si radeji info overi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
lenka
Registrace: 11. 01. 2006 Příspěvky: 27 Bydliště: florida
|
Zaslal: st duben 05, 2006 9:00 am Předmět: |
|
|
| pas si musis vyzvednout osobne, ale konzulat ti posle seznam "honorarnich" konzulatu rozmistenych po celem US a ty si muzes vybrat, kde si pas vyzvednes, ktere mesto je nejblize tvemu bydlisti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ladinek Anonymní
|
Zaslal: st duben 05, 2006 9:02 am Předmět: |
|
|
| Normalne jim vrat stary pas a stranku s vizem vytrhni a si priloz do noveho. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pepino73 Kritik
Registrace: 31. 01. 2005 Příspěvky: 270 Bydliště: Tennessee
|
Zaslal: st duben 05, 2006 9:04 am Předmět: |
|
|
Ladinek nejses ten prastenej Ladinek nahodou????To je sila jak nekdo muze napsat takovou hovadinu!
A zrovna tak nahlasit ztratu pasu.....
Premyslejte trochu. Automaticky pas zablokuji aby nebyl zneuzity! A to vizum si potom muze strcit tak za klobouk! Ja sam mam taky dva pasy jeden normalni s vizem a druhy bez viza a uplne bez problemu.Muzes mit dva a vice registrovanych cestovnich dokladu.
A to s tim vytrzenim jsem zazil v roku 2000 kdy mi ho vytrhla sama pani a pasovem a ja si musel vyrizovat k vuli tomu znovu vizum tak stejne jako bych ho delal poprve!!! A navic pani z ambasady v Praze mi rekla ,ze stacilo jen si vyridit novy pas a ten stary s vizem jsem mohl pouzivat bez problemu dal!!!Ale jelikoz mi chytra urednice list s vizem vytrhla tak jsem musel zadat znovu.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 517 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: st duben 05, 2006 11:12 am Předmět: |
|
|
Scoute
Zadna pani nepovidala, ale je to fakt. Nevim jak je to v Chicagu ale toto se stalo memy strycovi v Miami.Proc bych neco psal co neni pravda. Volal jsem i do Washingtonu a tam byli dost neprijemni, pak jsme volali do Miami a tam nam rekli ze nam daji pas ale zplatnosti jen na 30. Mozna je to na kazdem departmentu jinak. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Maxipes
Registrace: 05. 02. 2005 Příspěvky: 140
|
Zaslal: st duben 05, 2006 1:58 pm Předmět: |
|
|
Kamarad z N.Y. pred par mesici zavolal do Ceska a jeho mamka mu tam zaridila uplne novy cestovni Pas,ktery sama vyzvedla a stacila ji k tomu jen plna moc overena tady ve Statech notarem.Plna moc byla psana cesky.Pas mu potom poslala expresem a tak vim ze to jde,ale myslim ze je lepsi zaridit Pas tady ze Statu.
Ja kdyz jsem si zadal o novy Pas tak po mne na konzulatu v N.Y. chteli take muj stary.Mel jsem ho u sebe,ale rekl jsem jim ze jim ho nemohu dat,protoze ho potrebuji na pohovor u USCIS.To byla pravda.Pas mi nechali a dostal jsem i ten novy.Je mozne ze je to dnes jiz jinak,ale myslim ze pokud jim das radny duvot tak by ti stary Pas meli nechat...nevim to na stopro.
Cago maxipes. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petra Anonymní
|
Zaslal: st duben 05, 2006 2:26 pm Předmět: |
|
|
Já mám taky už vyřízený nový pas, akorát mě čeká to osobní vyzvednutí na konzulátě. Starý pas odevzdat nechci, ale co když mi řeknou, že mi nový pas nevydají do rukou, pokud neodevzdám ten starý? Pak by mi asi nic jiného nezbývalo..Nebo co myslíte, že bych měla uvést jako důvod, aby mi ho ponechali?? Díky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so duben 22, 2006 2:53 am Předmět: |
|
|
lidicky co blaznite,tak zvednu telefon a zavolam na ambasadu v jinem miste, pokud nedostanu uspokojivou odpoved.
Pred mesicem jsem si vyrizovala novy pas, takze kdyz vam dojdou zadosti o novy pas, tak je tam take kolonka, pokud si chcete ponechat stary pas s vizem, tak tu kolonku vyplnite s oduvodnenim proc zadate o ponechani stareho pasu.
Dale jsou odlisne zadosti pokud mate jeste platny pas a nebo jiz neplatny.
Samozrejme to muzou zamitnout .
Jinak na strankach ambasady najdete veskere informace.A pokud se necitite na telefonat, tady jsou e-maily. Dokonce jsem dostala i odpoved mailem, takze jsou vyzkousene.
Good Luck
e-mail:
washington(zavinAC)embassy.mzv.cz
E-mail consular department:
con_washington(zavinAC)embassy.mzv.cz
Telefon: 202-274-9100
Fax:202-966-8540 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so duben 22, 2006 2:54 am Předmět: |
|
|
| omlouvam se - zamitnout muzou ponechani stareho pasu, jak mi bylo receno na ambasade, ne vydani noveho pasu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|