Americky slang

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Americky slang

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema
Autor Zpráva
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: so duben 30, 2005 11:28 am    Předmět: Americky slang Odpovědět s citátem

Nedavno jsem si koupil knizku Wang Dang American Slang - americky slang, napsal Sinclair Nicholas. Nove rozsirene vydani 2003.
Je to fakt super. Na 270 strankach je neco okolo 4000 slangovych slovicek a slovnich spojeni. Takze kdo se chce trosku vyznat ve slengu, tak doporucuji jako studijni material Smile
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: so duben 30, 2005 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No ono vyznat ve slengu je celkem problem, protoze Amici jsou celkem dost jazykove tvurci a mnohokrat se clovek setka s vyrazem co znaji jen obyvatele jedne vesnicky, nebo dokonce jen clenove rodiny. Celkem me preqapilo kdyz jsem se setkal s mnoha vzdelanymi Americany co nevedeli vyznam nekterych titulnich nazvu v novinach a ani je to nejak netrapilo, nebo pri sledovani filmu nerozumeli. Zrejme jsou zvykli na to ze anglictina je opravdu pestra. V mnoha zemich na svete se anglictina pouziva s uplne jinym prizvukem i dokonce jinou skladbou vet. Myslim ale ze Americka anglictina ovlivnuje zbytek sveta nejvice(Hollywood, muzika, CNN)
junlenka
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červen 06, 2005 8:08 pm    Předmět: Re: Americky slang Odpovědět s citátem

czolgos napsal:
Nedavno jsem si koupil knizku Wang Dang American Slang - americky slang, napsal Sinclair Nicholas. Nove rozsirene vydani 2003.
Je to fakt super. Na 270 strankach je neco okolo 4000 slangovych slovicek a slovnich spojeni. Takze kdo se chce trosku vyznat ve slengu, tak doporucuji jako studijni material Smile
ja si ho koupila pred 10 lety, takze jeste stary vydani...jo, jasne v anglii tomu nerozumeli vubec, a amici se taky moc nechytaj...takze asi pouzivaj jinej slang...LOL LOL LOL
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út červen 07, 2005 1:41 pm    Předmět: Re: Americky slang Odpovědět s citátem

junlenka napsal:
czolgos napsal:
ja si ho koupila pred 10 lety, takze jeste stary vydani...jo, jasne v anglii tomu nerozumeli vubec, a amici se taky moc nechytaj...takze asi pouzivaj jinej slang...LOL LOL LOL

Tady na severu se taky moc nechytaji. Neco znaji neco ne. Pry je to vetsinou jizansky slang.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st červenec 11, 2007 1:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

miro napsal:
No ono vyznat ve slengu je celkem problem, protoze Amici jsou celkem dost jazykove tvurci a mnohokrat se clovek setka s vyrazem co znaji jen obyvatele jedne vesnicky, nebo dokonce jen clenove rodiny. Celkem me preqapilo kdyz jsem se setkal s mnoha vzdelanymi Americany co nevedeli vyznam nekterych titulnich nazvu v novinach a ani je to nejak netrapilo, nebo pri sledovani filmu nerozumeli. Zrejme jsou zvykli na to ze anglictina je opravdu pestra. V mnoha zemich na svete se anglictina pouziva s uplne jinym prizvukem i dokonce jinou skladbou vet. Myslim ale ze Americka anglictina ovlivnuje zbytek sveta nejvice(Hollywood, muzika, CNN)

Ja jsem se dokonce setkal s tim, ze Americka rodina pri sledovani Britskeho filmu nerozumela plno frazim. Tim padem jim "unikl" film. Zil jsem v teto rodine nekolik mesicu a na to ze jsem anglictinu az tak dobre neovladal, se me porad vyptavali: Co kdo ve filmu rekl a jak to mysleli?
Plno Cechu se uci v Cechach hlavne Britskou anglictinu, cili znaji jine nez americke vyrazy.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com