|
|
| Autor |
Zpráva |
koumes Anonymní
|
Zaslal: po srpen 13, 2007 6:00 pm Předmět: poprve |
|
|
dobry den chtelo bych se zeptatjestly to nejak zvladnu kdyz bych chtel do usa nebo kanady pracovat a neumim ani slovo anglicky je mi 18 a prave jsem doskoncil stredni skolu tak jestly bych nemel nejaky problemy kdyz je v usa plnoletost od 21 let. mel bych zajem tam letet pres tuto spolecnost nevite jestly to nejsou nejaky podvody? dekuji za odpoved.
http://www.zahranicniprace.cz/ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
anonym2 Anonymní
|
Zaslal: po srpen 13, 2007 6:52 pm Předmět: |
|
|
Jakou stredni skolu?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po srpen 13, 2007 7:03 pm Předmět: |
|
|
| anonym2 napsal: | Jakou stredni skolu?  |
automobilni jsem vyucen jako autoklempir ale ten obor bych nechtel delat spis nejakyho svarece nebo nocniho hlidace nekde. netusis jak se ceny pohybujou? na tech strankach se me moc nezda ze by svarec mel 70000kc/mesicne |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1171 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: po srpen 13, 2007 7:25 pm Předmět: |
|
|
Myslím že by to bylo trochu dobré kdyby jsi se rozepsal, aby lidi rozuměli proč do USA se chystáš. Chceš jít na vysokou nebo do učení, aby jsis vybudoval kariéru? Nebo jedeš za dobrodružstvím a aby jsi poznal jinou část světa? Chceš jet na pár týdnů, nebo na pár měsíců, nebo na pár let, nebo natrvalo?
Vím že asi každý starší Ti tvrdí že nemáš plýtvat životem, máš vědět co chceš, a začít pracovat na kariéře. Toto já Ti nechci říct, a myslím, že toulat se po světě je príma. Nevědět co chceš z života není žádný hřích. Já jen chci vědět jak se na svět díváš.
Jinak, v USA plnoletost je 18. V 17 jsi děcko, v 18 dospělý. Můžeš chodit do práce, kupovat nemovitosti, podepsat smlouvy, atd. Ale jsou práva které nedostáváš v 18. Např. řídit auto můžeš dříve (v 15.5, 16, 16.5, nebo 17 podle státu). Oženit se taky dá před 18. Pít alkohol jen po 21. Poslanec v 25. President v 35. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po srpen 13, 2007 7:36 pm Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | Myslím že by to bylo trochu dobré kdyby jsi se rozepsal, aby lidi rozuměli proč do USA se chystáš. Chceš jít na vysokou nebo do učení, aby jsis vybudoval kariéru? Nebo jedeš za dobrodružstvím a aby jsi poznal jinou část světa? Chceš jet na pár týdnů, nebo na pár měsíců, nebo na pár let, nebo natrvalo?
Vím že asi každý starší Ti tvrdí že nemáš plýtvat životem, máš vědět co chceš, a začít pracovat na kariéře. Toto já Ti nechci říct, a myslím, že toulat se po světě je príma. Nevědět co chceš z života není žádný hřích. Já jen chci vědět jak se na svět díváš.
Jinak, v USA plnoletost je 18. V 17 jsi děcko, v 18 dospělý. Můžeš chodit do práce, kupovat nemovitosti, podepsat smlouvy, atd. Ale jsou práva které nedostáváš v 18. Např. řídit auto můžeš dříve (v 15.5, 16, 16.5, nebo 17 podle státu). Oženit se taky dá před 18. Pít alkohol jen po 21. Poslanec v 25. President v 35. |
no chtel bych hlavne nejaky zkusenosti nejaky penize vydelat jestly se da treba u toho svarece vydelat vic nez tady v cechach a naucit jazyk. chtel bych poznat jaky to je jinde nez sem byl ale abych byl schopnej se uzivyt ale nevim jaky tam sou platy protoze z tech stranek se me to moc nechce verit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: po srpen 13, 2007 7:45 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | anonym2 napsal: | Jakou stredni skolu?  |
automobilni jsem vyucen jako autoklempir ale ten obor bych nechtel delat spis nejakyho svarece nebo nocniho hlidace nekde. netusis jak se ceny pohybujou? na tech strankach se me moc nezda ze by svarec mel 70000kc/mesicne |
70 000 CZK/mo ~ 42 000 USD/yr nebo kolem 21 USD/hr. Jo, to jo, ale jen když už máš praxi a umíš pracovat samostatně. Když jsi velice dobrý, tak klidně to je 2x tolik. Jestliže ale začínáš, bez praxe, bez angličtiny, bez žádných znalostí jak to v práci v USA chodí, tak bych odhadoval že budeš vydělávat tak asi polovinu (~10 USD/hod) jako pomocník. Jo, když ukážeš že umíš, naučíš se trochu domluvit anglicky, tak Ti ten plat půjde rychle nahoru, a těch 70 000 CZK si vyděláš taky.
Nevím ale kolik si budou ze Tebe si účtovat. Vůbec nemám představu jak to zahranicniprace.cz dělá, ale v USA často jsou agentůry kteří nacházají pracovníky a dodávají je kšeftům za určité procento platu na nějakou dobu. Dejme tomu 30%. To znamená, že jestli dostáváš hrubého 10 USD/hr, tak firma platí té agentůře 14 USD/hr. Má to většinou cenu se rozhlídnout a docela brzy přejít jinam a nechat si těch 30% pro sebe. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: po srpen 13, 2007 7:55 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: |
Američani rádi utrácejí na autech, takže s těch 3 profesích bych řekl že to je nejlépe placené. Ale samozřejmě je to velice náročné řemeslo.
Noční hlídač je snad nejméně náročné řemeslo. Nechci nikoho urážet, ale v USA toto je dobré pro lidi co v práci chtějí dělat co nejméně. Defacto sedíš celou noc a díváš se na DVDéčka a občas si protáhneš nohy. Není to namáhavé, lidi se na noční hlídače dívají dosti dolu, a je to mizerně placené. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po srpen 13, 2007 7:56 pm Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Anonymous napsal: | | anonym2 napsal: | Jakou stredni skolu?  |
70 000 CZK/mo ~ 42 000 USD/yr nebo kolem 21 USD/hr. Jo, to jo, ale jen když už máš praxi a umíš pracovat samostatně. Když jsi velice dobrý, tak klidně to je 2x tolik. Jestliže ale začínáš, bez praxe, bez angličtiny, bez žádných znalostí jak to v práci v USA chodí, tak bych odhadoval že budeš vydělávat tak asi polovinu (~10 USD/hod) jako pomocník. Jo, když ukážeš že umíš, naučíš se trochu domluvit anglicky, tak Ti ten plat půjde rychle nahoru, a těch 70 000 CZK si vyděláš taky.
Nevím ale kolik si budou ze Tebe si účtovat. Vůbec nemám představu jak to zahranicniprace.cz dělá, ale v USA často jsou agentůry kteří nacházají pracovníky a dodávají je kšeftům za určité procento platu na nějakou dobu. Dejme tomu 30%. To znamená, že jestli dostáváš hrubého 10 USD/hr, tak firma platí té agentůře 14 USD/hr. Má to většinou cenu se rozhlídnout a docela brzy přejít jinam a nechat si těch 30% pro sebe. |
dik sem rad ze to vim tahle firma me vyridi vsechny papiry zaruci prej praci a delegata a ja kterej neumim ani slovo anglicky bych se tam tezko nejak motal takze nez se trochu naucim v tom chodit tak to musim stejne podstoupit |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: po srpen 13, 2007 8:10 pm Předmět: |
|
|
dik sem rad ze to vim tahle firma me vyridi vsechny papiry zaruci prej praci a delegata a ja kterej neumim ani slovo anglicky bych se tam tezko nejak motal takze nez se trochu naucim v tom chodit tak to musim stejne podstoupit |
Jo, to mi připadá jako chytré řešení. To chápu.
Jinak Ty máš ale další nevýhodu kterou oni Ti řeší, a o které ani nevíš že existuje. V USA blbě hledá práce, i přesto že je veliký nedostatek dobrých lidí. Valná většina zaměstnanců našlo si místo protože měli ve firmě kontakty. Mít kontakty, udržovat si kontakty, je nejdůležitjší věc co můžeš pro svou kariéru si udělat. Heslo “Záleží víc koho znáš než co znáš” je v USA docela pravdivé. Další heslo které hučí do lidí co hledají práci je: “Networking or not working.”
A zaregistruj se, Anonyme  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 786 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: út srpen 14, 2007 10:27 am Předmět: |
|
|
Mozna by stalo za zminku, ze zadna firma na svete Ti nevyridi vsechny papiry do USA. Pokud Ti nekdo slibuje, ze Te sem dostane legalne, s pracovnim vizem a vsechno za Tebe vyridi, je to scam.
Pracovni viza je extremne tezke sehnat pro vysoce kvalifikovane, vysoce nedostatkove pracovniky (IT, healthcare, engineering ... truck drivers ... atd.), o nactiletem bez jakychkoli zkusenosti a znalosti ani nemluve. Byt Tebou, na Ameriku na par let zapomenu a nejdriv sbiram zkusenosti po EU, eventuelne mi kamos nedavno rikal, ze Novy Zeland je jeste porad "unskilled immigrant friendly". |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 471 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: út srpen 14, 2007 1:53 pm Předmět: |
|
|
Anonymni,
Rig ma pravdu, ne ze by jsme te chteli odradit, ale neexistuje firma a k tomu jeste ceska, ktera ti vyridi H1-B.
Musel by jsi byt kvalifikovany expert, na to, abys mohl pracovat na pozicich ktere USA nema stale doplnene.
Byt tebou tak bych zkusil Anglii, Irsko, Svedsko a Novy Zeland jak psal Rig.
Ta agentura proste lze, rekne ti abys mel B-1 viza coz znamena turisticke.
Jestli chces, ta stranka ma americke cislo, tak mohu zavolat a zeptat se ti na podrobnosti. Ale jak rikam vetsina techto agentur lze.
Nebud naivni, kdyz te nekdo krmi bullshitama.
Zdar Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út srpen 14, 2007 4:54 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | anonym2 napsal: | Jakou stredni skolu?  |
Jasne,proc ne?70,000.00 mesicne.Ha...bullshit.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út srpen 14, 2007 4:56 pm Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Anonymous napsal: | | anonym2 napsal: | Jakou stredni skolu?  |
pdmlynku...70 litru Kc v Americe?Ze je nema muj manzel i po 19ti letech praxe...certified welder.Hm...je samostatny,100x lepsi nez amici a ...nic.
Whatever. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rakosnik
Registrace: 03. 02. 2005 Příspěvky: 51
|
Zaslal: st srpen 15, 2007 10:54 am Předmět: |
|
|
Ty penize svarece s praxi jsou realne. Ptal jsem se nekolika lidi a vetsinou jejich odpoved je ze maji kolem $25/hod coz po zdaneni na nejakych $35K rocne vychazi.
Nevim ale na svarece tu musis mit US licence kterou musis udelat zde (zadna zkouska z CR tu neplati) a pokud neumis AJ tak pochybuju ze to zvladnes. Bez toho ti nikdo neda delat samostatnou praci a pokud budes delat pomocnika tak jak uz tu nekdo psal budes mit tak $10-12/hod maximalne. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: st srpen 15, 2007 11:33 am Předmět: |
|
|
pdmlynku...70 litru Kc v Americe?Ze je nema muj manzel i po 19ti letech praxe...certified welder.Hm...je samostatny,100x lepsi nez amici a ...nic.
Whatever. |
Já neznám Tvého manžela, takže nevím kolik on vydělává, ale podle statistiky těch 70 000 CZK/mo je dostižné. 70 000 (jestliže “litr” znamená “tisíc”) CZK/měsíc, je 70 K CZK/mo x (12 mo / 1 yr) x (1 USD / 20 CZK) = 42 K USD/yr.
Podle salary.com , Welder I (míň než 2 let praxe) má 29,322 USD (25%tile), 33,207 (50%tile), $38,125 (75%tile).
Welder II (2-5 let praxe) má $35,266 (25%tile), $40,590 (50%tile), $46,987 (75%tile).
Welder III (4+ let praxe) má $40,201 (25%tile), $46,012 (50%tile), $52,820 (75%tile). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|