Co by vam ze zivota v USA v Cesku chybelo?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Co by vam ze zivota v USA v Cesku chybelo?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Proc jsi sem prijel(a)?
Autor Zpráva
Bernau

Registrace: 24. 02. 2007

PříspěvekZaslal: čt září 06, 2007 1:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jakudo napsal:
Ale na druhou stranu, vždy když jsem mimo ČR, tak naši zem vyzdvihuji (ať už to, že máme výborné pivo, nejhezčí holky, či krásnou přárodu).

To je prirozene ze svou zemi vyzdvihujes. Vetsina lidi to dela. Ale nesouhlasims tebou ze jsou v cesku nejhezci holky.
Take jsem si to kdysi myslel ale zmenil jsem svuj nazor.
Myslim si, ze krasne holky najdes po celem svete; u nas jsou jenom vice patrne. Jednak jich vidis vice venku protoze v cesku vice pouzivaji lide nohy k tomu k cemu byly puvodne urceny, a taky v cesku chodis urcite na mista, o kterych vis, ze je tam pravdepodobnost vetsi koncentrace hezkych holek.
Kdybys chodil na podobna mista tady, sla by ti taky hlava kolem stejne jako v cesku.

Kdyz budes posuzovat lidi podle toho co potkas bezne na Wal-Martu, rekl bych ze tvuj obrazek o zdejsi populaci bude velmi zkresleny. Wink
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: čt září 06, 2007 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bernau napsal:
Ale nesouhlasims tebou ze jsou v cesku nejhezci holky.
Take jsem si to kdysi myslel ale zmenil jsem svuj nazor.
Myslim si, ze krasne holky najdes po celem svete; u nas jsou jenom vice patrne. Jednak jich vidis vice venku protoze v cesku vice pouzivaji lide nohy k tomu k cemu byly puvodne urceny, a taky v cesku chodis urcite na mista, o kterych vis, ze je tam pravdepodobnost vetsi koncentrace hezkych holek.
Kdybys chodil na podobna mista tady, sla by ti taky hlava kolem stejne jako v cesku.

Chápu co tím myslíš, ale já se domnívám že v tom hraje i jiná role.

Jak pěkné jsou holky je subjektivní.

Je to samozřejmné že Čechům se budou zdát Češky jako nejpěknější holky, protože jsou na Češky Češi zvyklí, a porovnávají cizí holky oproti Češkám o kterých si myslí že jsou nejpěknější. To tedy znamená, že holka z ciziny se Čechovy líbí jestliže má prvky fyzické charakterisky kterou považují za pěkné.

Když se zeptáš Korejců od kuď pocházejí nejpěknější holky, tak řeknou že z Koreje, když Somálců, tak řeknou ze Somálie, atd. Somálcovy se líbí černošky, protože nějaké fyzické charakteristiky černošky od malička považuje za krásné; Češky by se mu nelíbily.
Bernau

PříspěvekZaslal: čt září 06, 2007 5:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pdmlynek: To je dalsi a velmi validni uhel pohledu. Mohu sice polemizovat ze existuje "univerzalni" krasa(takova Angelina Jolie se snad libi kazdemu) ale to jsou jenom vyjimky ktere potvrzuji pravidlo.

Kdyz se nad tim zamyslim, tak to vypada, ze jsem si i na tohle tady zvykl. Ted si uvedomuju, ze castokrat mohu rict na prvni pohled, ze dotycna je ceska (slovenka, polka) stejne jako muzes podle prizvuku bezpecne rozeznat, jestli dotycny(a) je z Alabamy nebo z NY. Smile
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: po září 10, 2007 11:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bernau napsal:
Milerad ti odpovim AzPete.
Je mi 42, jsem tady od jara 1999 z toho na Fl 5.5 let.
Odjel jsem tady, protoze jsem mel toho vseho v cesku dost. Malocechacstvi, politikareni, byrokracie (kterou jsem si mimodek pripomenul kdyz jsem si tady chtel zazadat o novy pas "Nas urednik - nas pan"), poslouchani jak to vechno stoji za prd (ale nikdo s tim nic nechce udelat), romske"otazky", a v neposledni rade mizernych dabingu ktere mi vzdycky zkazily zazitek z filmu.
Nerikam, ze tady je vsechno perfektni ale citim se tady vice doma nez jsem se kdykoliv citil v cesku.

Co si pamatuji, vzdycky jsem chtel emigrovat a bohuzel jsem nasel dostatek prilezitosti, financnich prostredku a odvahy az po tricitce a az po padu komunismu. Predtim bych to tady mel mnohem jednodussi.

Mimochodem uprimne souhlasim se scoutem. Rika mnoho pravdy v jeho prispevcich v tomto threadu.
Poznamka, ze vsude v evrope by byl navzdy jen cizinec, kdezto tady jsi vniman jako v podstate american, ktery prisel odjinud je velice pravdiva.
Rekl bych, ze je tomu tak na celem svete. Nejenom v evrope. Snad jeste v Kanade nebo Australii je to jako tady.

Myslete si o mne co chcete ale mne tady z ceska nechybi vubec nic. Jenom lituji, ze jsem se nenarodil tady a ztratil pres 30 let zivotem "tam".
Az se me pri predavani americkeho obcanstvi zeptaji jestli "odvrhuji" (nemuzu najit lepsi slovo pro renounce) ceske obcanstvi, reknu jim "S radosti!" (With pleasure!).

Vidim ze mas "Indentity crisis" anebo je to "Lapse in judgement",nevim.
Ja bych rozhodne nevyhazoval sve Ceske obcanstvi kvuli Tve neschopnosti neco udelat pres 30 roku a svadet to na misto kde jses narodil.
Ja znam hodne uspesnych Cechu v U.S. kteri by se Ceskeho obcanstvi nikdy nevzdali."Just like cars,they don't make them like they used to".AzPete. Cool
jakudo

Registrace: 28. 01. 2006

PříspěvekZaslal: po září 10, 2007 11:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bernau napsal:
Pdmlynek: To je dalsi a velmi validni uhel pohledu. Mohu sice polemizovat ze existuje "univerzalni" krasa(takova Angelina Jolie se snad libi kazdemu) ale to jsou jenom vyjimky ktere potvrzuji pravidlo.

Kdyz se nad tim zamyslim, tak to vypada, ze jsem si i na tohle tady zvykl. Ted si uvedomuju, ze castokrat mohu rict na prvni pohled, ze dotycna je ceska (slovenka, polka) stejne jako muzes podle prizvuku bezpecne rozeznat, jestli dotycny(a) je z Alabamy nebo z NY. Smile

jj, je to asi fakt, že jsem na české holky zvyklej. Určitě je to pouze můj subjektivní názor, ale i tak si to myslímWink Byl jsem v hodně kubech (ať už ČR, USA, Rusko, Korea) a vždy se mi líbili nejvíc Češky. Asi je taky pravda to, co tady řekl Bernau, že u nás víc asi chodí pěšky, takže jsou asi víc vidět... To na tom má asi velký podíl.
Ale stejně si to budu myslet pořádWink Češky jsou prostě krásný holky Smile
Bernau

PříspěvekZaslal: út září 11, 2007 7:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AzPete napsal:
Ja bych rozhodne nevyhazoval sve Ceske obcanstvi kvuli Tve neschopnosti neco udelat pres 30 roku a svadet to na misto kde jses narodil.
Ja znam hodne uspesnych Cechu v U.S. kteri by se Ceskeho obcanstvi nikdy nevzdali."Just like cars,they don't make them like they used to".AzPete. Cool

A zase AzPete je to vec nazoru a osobnich preferenci. Stejne jako s temi auty a vlastne s cimkoliv jinym. Stejne jako ty znas spoustu lidi, kteri jsou hrdi na to, ze jsou cesi, ja znam taky quite a few, co si mysli, ze je jen malo veci na co byt hrdy.
To, ze jsem se na nejakem miste narodil mi nedava povinnost byt na to misto hrdy. Ja si svoje misto narozeni nevybral.
Mame freedom of speech. Ja jsem ventiloval svuj nazor a jeste bych k tomu pridal, od bitvy na Bile Hore, po ktere si cesi nechali vladnout nemci, polaky a naposled rusy, nema byt cesky narod na co hrdy.
Tech nekolik umelcu,hokej a pivo to nevytrhne.
Ja si nemyslim ze mam "identity crisis". Mam ve sve identite naprosto jasno.
Nepomlouvam, neosocuju, spise naopak. V diskusich s americany cechy branim a vyzdvihuju. Ale to delam v ramci fair play. Ne proto, ze jsem vlastenec.
Pokud je nekdo zapaleny vlastenec, ja mu to neberu. Ma nato jiste svoje duvody. Ja je nemam. Sorry.
ocean*

Registrace: 05. 04. 2005

PříspěvekZaslal: út září 11, 2007 6:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

AzPete a ja mam zase rada lidi, kteri jsou ochotni prijmout nove obcanstvi proto, ze se citi byt soucasti zeme, ve ktere se rozhodli zit.
Nemam rada slovo Cechoamerican - tak kdo? Cech? Amik?
Rolling Eyes
Chapu duvody pro to, kdyz si nekdo necha i ceske obcanstvi, ale nechapu, kolik to ma mit spolecneho s vlastenectvim.
Mam rada svou zemi a miluju Ameriku a mrzi me, ze jsem se tady octla tak pozde... Ale asi ma vsechno svuj smysl.
Tohle je debata a kazdy to ma asi jinak a netreba se kvuli tomu napadat a mlatit SVYMI argumenty.
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: út září 11, 2007 7:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ocean* napsal:
AzPete a ja mam zase rada lidi, kteri jsou ochotni prijmout nove obcanstvi proto, ze se citi byt soucasti zeme, ve ktere se rozhodli zit.
Rolling Eyes

Proc by nekdo nemohl rict ze je Cechoamerican? Rolling Eyes
Tady v Kanade je tolik ruznych narodnosti a vubec to nikomu nevadi. Kazdy muze mit 2 obcanstvi(i ja mam 2 pasy). Jeden ceskej a jeden kanadskej.
Jsem rad ze jsem Cech a jsem i rad, ze jsem Kanadan.

Jedna perlicka na zaver. Kdyz letime do Cech a Kanadani v hokeji porazi Cechy, tak v hospode nikomu nerikam, ze jsem kanadan Wink
AzPete

PříspěvekZaslal: út září 11, 2007 11:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ocean* napsal:
Rolling Eyes
Chapu duvody pro to, kdyz si nekdo necha i ceske obcanstvi, ale nechapu, kolik to ma mit spolecneho s vlastenectvim.
Mam rada svou zemi a miluju Ameriku a mrzi me, ze jsem se tady octla tak pozde... Ale asi ma vsechno svuj smysl.
Tohle je debata a kazdy to ma asi jinak a netreba se kvuli tomu napadat a mlatit SVYMI argumenty.

Ocean,mozna mlatim svymy argumenty,ale kazdy mame sve duvody. Ja jsem byl rok bez vubec nejakeho obcanstvi,trochu me to zastihlo.
Jsem asi vyjimka ale mel jsem drive Americke obcanstvi a az potom Ceske. V tom pripade musim byt American-Czech. Jak Ti to zni? Citim se jako Arizonsky Moravak. AzPete. Wink
ocean*

Registrace: 05. 04. 2005

PříspěvekZaslal: st září 12, 2007 7:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Citim se jako Arizonsky Moravak Very Happy Very Happy Very Happy lol

Jasne, OK. Mate to tak, chteli jste to tak, je to v poradku.
Ale proste nekdo to ma jinak. A ja myslim, ze je to taky v poradku.
Mir. Klid zbrani. Cool
Michal
Anonymní

PříspěvekZaslal: st říjen 24, 2007 8:39 am    Předmět: Co mi chybí Odpovědět s citátem

Jsem přemýšlel co mi chybí v USA z ČR. Dlouho jsem přemýšlel. V USA z materiálního života totiž nic nechybí. Vždycky to tu najdeš. Ale nakonec jsem na pár věcí přišel. Přál bych si aby tu stále existovali čistě evropské, nebo bílé (jak chcete) čtvrtě, taková řekněme homogenita, která v %CR stále ještě je. Potom dobrý jídlo za dobrý peníze. V USA mi nikdy jídlo za průměrné ceny nchutnalo. Stravuji se tady opravdu draze, aby mi to chutnalo. Určitě je to humor obyčejných lidí. Dále mi chybí maé vzdálenosti, v USA je všechno daleko, historické památky a bohatá historie vůbec. Jo Evropa je tak svým způsobem skanzen. Taky upřímnost v osobním životě mi chybí. V ČR je vyšší vzdělanost i nejnižších vrstev obyvatelstva, takže i větší rozhled.

Co by mi v ČR chybělo? Stejně to zase budou lidi, příjemné usměvavé obsluhy v restauracích, v ČR to v 80% stojí v tomhle stále za nic. Bezpečnost na silnicích, automobily, stále levný benzín, svoboda slova. Odvážní politici. Určitě by mi nechyběli ty miliony hloupých, agresivních a nevzdělaných barevných.

Nakonec budu prostě do konce života pendlovat mezi USA a ČR.
AzPete

PříspěvekZaslal: st říjen 24, 2007 10:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Napsal jsi to velice dobre. Pendlovat. Tak to delam a planuji to delat az do smrti. Otazka je ktera bude ta zeme kde umru..rad bych v Cechach..ale clovek si to nevybere.Jestli mas penize a to nemusis byt milionar,tak pendlovani je jak uspokojis obe dve "lasky".
Nekteri lidi tomu nerozumi,ale jako dite,vetsinou mas rad sve rodice,tatu a mamu stejne . Tak se na to divam ja.
Oboji,jak U.S. a Cechy mam rad,ale maji jiny charakter a originalitu,jako meli moji rodice. Jak si vybrat? Chybi me dnes oba.AzPete. Confused
americanboy
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt říjen 25, 2007 7:47 am    Předmět: deep shit Odpovědět s citátem

v CR mi chybi padajici dolar, poulicni bordel, stary vraky na silnicich, cernosky ghetta, ubohe sluzby a hlavne teploucko, ktery je ted v Kalifornii Smile
Kurva me se chce z te amiku v Praze brecet!!! - GO HOME!!! Greet Bush Smile
Bukacek
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt říjen 25, 2007 7:55 am    Předmět: Re: deep shit Odpovědět s citátem

americanboy napsal:
v CR mi chybi padajici dolar, poulicni bordel, stary vraky na silnicich, cernosky ghetta, ubohe sluzby a hlavne teploucko, ktery je ted v Kalifornii Smile
Kurva me se chce z te amiku v Praze brecet!!! - GO HOME!!! Greet Bush Smile

Me by zase v Cechach schazeli cikani, poulicni bordel a politickej bordel. Neni nad Kocourkov Wink
Marketa_NY

Registrace: 23. 09. 2006

PříspěvekZaslal: čt říjen 25, 2007 1:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hm ... toz to je dobra otazka ... clovek nad tim tak nejak normalne nepremejsli ...

Z Cech mi rozhodne chybi - takova ta Cechacska povaha,Cestina,trapny cesky vesnicky ksichty ve vesnickejch hospodach, ty navstevy z domu do domu, to privitani kavou a nedelni babovkou, ta vune venkova a ty zablacene vesnicke rybniky (jojo .. taky z vesnice) ... takova ta pohoda a klidek - vsechno nejak dopadne nebudeme se prece za necim moc honit.

Kdybych ale opustila USA, tak to by mi zas naopak chybelo - to vzruso, ze kazdy den je jiny,more, poradny mexicky jidlo (hehe to jsem se mela dat rovnou do mexica ne? Smile ), takova ta naprosta volnost a prece spoutanost. A rozhodne by mi chybela kazdodenni anglictina.

No a pak nemuzu zapomenout na lidi .. coz je asi to nejdulezitejsi ... chybela by mi DVVD Twisted Evil a jeji prokalenej zivot Cool a samozrejme uplne nejvic muj pritel, bez kteryho uz neudelam pomalu ani krok (jj laska je vsemocna carodejka) ... No a lidi ktery mi chybej z Cech snad jmenovat ani nemusim ... nicmene nasla jsem nekoho,pro koho budu zit a tak musim ac nerada priznat, ze cela rodina jde pro me momentalne stranou ... Rolling Eyes

Kazde z mist ma proste pro cloveka nejake to kouzlo .. a je tezke ho nekdy opustit, ackoli zivot v nem je nekdy peklo ... na druhe strane, jak vime, ze v tom druhem miste, by jsme se meli lepe?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Proc jsi sem prijel(a)? Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 3 z 5

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com