|
|
| Autor |
Zpráva |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: pá únor 09, 2007 2:12 am Předmět: Co by vam ze zivota v USA v Cesku chybelo? |
|
|
| Je to hodne siroke tema a mne by moc zajimalo, co je pro kazdeho z vas na Americe tak pritazlive. Nemusite psat romany. Staci jedina veta, slovo, vyraz, fotka, kratke video. Proste vsechno to, co mate s Amerikou nesmazatelne spojene, co mate radi a co v Evrope nenajdete. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 802 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: pá únor 09, 2007 3:18 pm Předmět: |
|
|
| Scout |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: pá únor 09, 2007 3:51 pm Předmět: |
|
|
vole  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 471 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: pá únor 09, 2007 7:02 pm Předmět: Frankenmuth |
|
|
Sice nevim, jestli by mi Frankenmuth vyslovene chybel, ale v Evrope asi nenarazis na cernosky v nemeckych krojich
http://www.frankenmuth.org/ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
Registrace: 30. 12. 2006 Příspěvky: 198
|
Zaslal: so únor 10, 2007 1:10 am Předmět: Bush... |
|
|
BUSH  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út únor 20, 2007 12:32 am Předmět: |
|
|
| Cilantro a dobre tortilly.A pred 20 lety hezke mexicke holky v Nogales a Mexicali,Mexico.Azpete. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jakudo
Registrace: 28. 01. 2006 Příspěvky: 129 Bydliště: Trebic/Praha/Seoul(Jižní Korea)
|
Zaslal: ne květen 13, 2007 2:29 pm Předmět: |
|
|
V USA (Florida) jsem byl jen pár týdnů a už tak můžu říct, co by mě chybělo...
obrovskost - v USA je vš obrovské, od budov přes auta až po jídlo
různorodost všeho - hafo moc kultur, rozmanitost přírody atd...
A jestli můžu, přidal bych ještě opačnou otázku, co by Vám v USA chybělo (chybí) z ČR... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 123 Bydliště: CA
|
Zaslal: ne květen 13, 2007 10:17 pm Předmět: |
|
|
| jakudo napsal: | V USA (Florida) jsem byl jen pár týdnů a už tak můžu říct, co by mě chybělo...
obrovskost - v USA je vš obrovské, od budov přes auta až po jídlo
různorodost všeho - hafo moc kultur, rozmanitost přírody atd...
A jestli můžu, přidal bych ještě opačnou otázku, co by Vám v USA chybělo (chybí) z ČR... |
co me chybi z CR....opravdu asi nic......
ale na podzim se kouknu po letech zase zpet...protahnu manzela Prahou, pojedeme na Moravu do vinnych sklipku a podnikneme horske vyslapy v Tatrach......
ale tady v Californii je taky krasne, proto tak nepostradam domov jako mnozi, kterym se styska po ceske prirode, prochazkach Prahou ci jinak postradaji svou rodnou zemi. Nekomu ale prave ta americka velikost jde na nervy, tohle je oproti Cecham jine.....mnoho znamych tady s tim ma problem.......jeden den by vsechno americke nakopali na hromadu a az se zklidni, dale v tomhle ziji......ale styska se jim v podstate po tom ceskem rybniku, kdyz se potapi ve vlnach oceanu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: ne květen 13, 2007 11:39 pm Předmět: |
|
|
Co by vam v USA chybelo z CR?
To je zatracene zaludna otazka. Trochu me zarazilo, ze nemam, co bych odpovedel. A to asi neni uplne dobre. Ale mozna se to s pribyvajicimi lety zmeni.
Je hodne veci, ktere tam mam rad (nemyslim lidi), ale tak nejak staci pomysleni, ze si je clovek uzije a nebo jen pripomene jednou za cas, kdyz na par dni zavita. Ale bohuzel nedokazu rict, ze by mi chybely. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jakudo
Registrace: 28. 01. 2006 Příspěvky: 129 Bydliště: Trebic/Praha/Seoul(Jižní Korea)
|
Zaslal: po květen 14, 2007 2:51 am Předmět: |
|
|
ok, beru to, taky odpověď. Já třeba vím, že pokud se mi povede do USA odstěhovat, tak mi bude chybět taková ta "klasická vesnička". Já jsem z vesnice a když si uvědomím, jaké tady bývají pařby, tak mi přijde, že to se v USA moc neděje. taková ta klasická "chlastačka", kdy se na zahradě griluje prase, pije se pivo ze sudu, hraje hlasitá hudba...atd. Nemůžu teda moc soudit, protže jsem USA poznal jen velice krátce a jen na jednom místě, ale myslím, že tohle by mi asi fakt chybělo...
Samozřejmě Tvou odpověď beru:) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1205 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: po květen 14, 2007 7:12 am Předmět: |
|
|
| MW napsal: |
......ale styska se jim v podstate po tom ceskem rybniku, kdyz se potapi ve vlnach oceanu. |
Já to ale chápu. Hodně lidí když se přestěhuje z jednoho části světa na druhý na dlouhou dobu, tak se jim stýzká po původní zemi. Ale otázka by měla být položená: stýzká se po zemi nebo po mládí? Lidi co se potápí v moři vzpomínají na špláchání v Českých rybníkách protože tehdy měli srandu s rodiči, kamarádami, a neměli žádné starosti. Dneska, když mají starosti o hypotéku, zdraví, práci, atd., tak vzpomínají jaké to bylo dobré na vesnici u rybníka, a místo aby považovali vzpomínky na mládí, tak to považují za vzpomínky na Česko. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jakudo
|
Zaslal: po květen 14, 2007 7:19 am Předmět: |
|
|
| na tom něco bude... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: po květen 14, 2007 11:43 am Předmět: |
|
|
| jakudo napsal: | ok, beru to, taky odpověď. Já třeba vím, že pokud se mi povede do USA odstěhovat, tak mi bude chybět taková ta "klasická vesnička". Já jsem z vesnice a když si uvědomím, jaké tady bývají pařby, tak mi přijde, že to se v USA moc neděje. taková ta klasická "chlastačka", kdy se na zahradě griluje prase, pije se pivo ze sudu, hraje hlasitá hudba...atd. Nemůžu teda moc soudit, protže jsem USA poznal jen velice krátce a jen na jednom místě, ale myslím, že tohle by mi asi fakt chybělo...
Tady se deje, a to jsem ve velkomeste
Grilovani, parby, ziva hudba, pivo pouze ze sudu. Zalezi na lidech, ne na tom kde jsi!!!!!!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 471 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: po květen 14, 2007 12:28 pm Předmět: |
|
|
| XxX napsal: | | jakudo napsal: | ok, beru to, taky odpověď. Já třeba vím, že pokud se mi povede do USA odstěhovat, tak mi bude chybět taková ta "klasická vesnička". Já jsem z vesnice a když si uvědomím, jaké tady bývají pařby, tak mi přijde, že to se v USA moc neděje. taková ta klasická "chlastačka", kdy se na zahradě griluje prase, pije se pivo ze sudu, hraje hlasitá hudba...atd. Nemůžu teda moc soudit, protže jsem USA poznal jen velice krátce a jen na jednom místě, ale myslím, že tohle by mi asi fakt chybělo...
Tady se deje, a to jsem ve velkomeste
Grilovani, parby, ziva hudba, pivo pouze ze sudu. Zalezi na lidech, ne na tom kde jsi!!!!!!!! | No to je pravda; zalezi to na lidech. Me se obcas neco podobneho povede; mam ale asi zatim trochu smulu, protoze znami jsou trochu "usedlejsi" - nevim, asi se nechteji strapnovat ci co ... Ale i tohle se muze casem zmenit (treba narazim na "otevrenejsi" lidi). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|