skola

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

skola

Autor Zpráva
sasaxx
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2007 5:14 pm    Předmět: skola Odpovědět s citátem

mam dotaz chci jit studovat na collage associate program criminal justice v miami, budu potrebovat visa..jde o soukromou skolu a vse si budu hradit z vlastni kapsy...???
diky
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2007 5:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli budes pobyvat na uzemi USA, tak ano.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2007 7:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nech si poradit od školy. Skoro každá škola má nějakou kancelář která Ti s tím pomůže. Školy hodně štve nový zákony (po 9/11) které dosti omezují jejich studenty ze zahraničí. Chápou že to je nyní těžší. Nech si pomoc od školy a spolupracuj s nimi.
sasaxx
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2007 7:50 pm    Předmět: skola Odpovědět s citátem

zapomela jsem dulezitou vec ja jsem uz v usa 6 let, samozrejme viza propadle...
Piskle

Registrace: 20. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2007 9:21 pm    Předmět: Re: skola Odpovědět s citátem

sasaxx napsal:
zapomela jsem dulezitou vec ja jsem uz v usa 6 let, samozrejme viza propadle...

A to jde studovat s propadlym vizem?Mas jine doklady?
Mob

Registrace: 26. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2007 11:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
chci jit studovat na collage associate program criminal justice

Co presne chces jit studovat? Jak zabranit ilegalnim imagrantum dostat green card? Laughing
Rekne me ze se dostanes na skolu, vystudujes s diplomem co potom? Jak se chces prihlasit na praci?? Bez american citizenship tu nemuzes ani rozdavat postu ... Rolling Eyes
Anonymní

PříspěvekZaslal: út květen 15, 2007 7:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mob napsal:
citace:

Co presne chces jit studovat? Jak zabranit ilegalnim imagrantum dostat green card? Laughing
Rekne me ze se dostanes na skolu, vystudujes s diplomem co potom? Jak se chces prihlasit na praci?? Bez american citizenship tu nemuzes ani rozdavat postu ... Rolling Eyes

Ale muze s diplomem plevelit zahony(s Mexicanama) Laughing
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: út květen 15, 2007 7:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Mob napsal:
citace:

Ale muze s diplomem plevelit zahony(s Mexicanama) Laughing

Prace na zahrade je prece skvele zamestnani! Co chtit vic, ze Wink?
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: út květen 15, 2007 10:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele, Dano, Mobe a ostatní, já vím že to je vtipné, ale co sasaxxovy takhle pomoc? Smile

Ale máte pravdu že by to nebyl špatný nápad aby si sasaxx ověřil co s AA v Criminal Justice bude dělat. Nemůžu mu samozřejmě radit protože o emigračním zákonu a o employment zákonu nic nevím, a neznám jeho situaci, ale ohledně citizenship jak psal Mob já to vidím asi takhle:

Jestliže někdo je citizen US, tak není omezován zákony o citizenship když hledá práci. Jestliže někdo je illegal alien, tak je to docela těžké dostat práci legálně. Otázka ale je: jakou práci můžou dostat lidi kteří mají právo v US pracovat ale nemají citizenship (“aliens”)?

Alien má docela stejné práva jako citizen, ale né úplně, když pracuje pro soukromou společnost. Takže skoro vždy alien může dostat práci ve soukromné společnosti.

Dostat pozici která je placena z rozpočtu státní (nebo městské/okresní) vlády je většinou trochu těžší, protože stát má právo ustanovit zákony omezit zaměstnání aliens. Aby mohla státní vláda omezovat zaměstnávat aliens ze svých peněz, tak musí mít “compelling interest” (velice dobrý důvod), což je většinou docela těžké pro vládu dokázat. Ale soudy vyřezali pro státní vlády vyjímku: když jde o pozicí které podporují funkci procesu sebevlády, tak státní vláda má právo omezovat zaměstanání když státní vláda má “rational basis” (důvod na racionálním základě), což je docela jednoduché ukázat. Pozice ke kterým vláda má právo omezovat aliens přístup zahrnuje police officer, parole officer, i dokonce učitel ve škole. Shocked

Dostat práci placenou z rozpočtu federální vlády je ještě těžší, protože federální vláda má moc omezit aliens přístupu k zaměstnání ve federální vládě kdykoliv to není “arbitrary or unreasonable”.
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: út květen 15, 2007 12:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No to bude tezke se dostat na takovou skolu, kdyz jsi tu nelegalne. Mas pravnika?
Zajdi si na web stranku skoly a podivej se tam na FAQ mely by tam byt odpovedi, ohledne teto zalezitosti.
Zdar Bucky
I wasn't too helpful, sorry:-)
Mob

Registrace: 26. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út květen 15, 2007 1:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Hele, Dano, Mobe a ostatní, já vím že to je vtipné, ale co sasaxxovy takhle pomoc? Smile

Ja si nemyslim ze je to vtipne .... Embarassed Embarassed Laughing ok kecam me se to zda hodne vtipny Laughing ale kdyz ja to neumim podat jako ty,krasnym slohovym prispevkem, ja prejdu rovnou k bodu Wink
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út květen 15, 2007 5:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na privat college by se mela dostat bez problemu. Pro ne jsou penize nejdulezitejsi, tudiz pokud si to bude platit sama a cash, tedy nebude se pokouset o nejake stipko nebo govt. program, tak ji prijmou s otevrenou naruci.

Rekl bych, ze holka ma uz nejaky job vyhlednuty, kdyz se chysta na skolu. Pokud si zaridi USDL a eventuelne ma SSN, tak praci sezene bez problemu - pokud jste tu dyl nez tri dny, tak by jste meli vedet, ze na nejakou GC nebo podobne nesmysly se tu mimo govt. jobs a civil servant jobs nikdo nepta. Zatim. Ackoli je pravda, ze obor criminal justice na prvni pohled vypada jako neco, s cim by nasla uplatneni spis ve statni sprave nez v soukromem sektoru. Unless ... do I smell a bounty hunter????
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: út květen 15, 2007 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="Mob"]
pdmlynek napsal:

Mlynku, mas pravdu; strasne rada bych pomohla (mysli, ze me znas, ne?), ale v tomhle pripade nevim, vazne. Pokud je alespon "resident alien", pak ma v podstate sanci na "temer" stejne uplatneni - ovsem s vyjimkami (nekteri zamastnavatele primo uvadeji jako pozadavek "citizen"). Jenomze to jsou prace, po kterych ja nejdu, takze neznam prilis podrobnosti (vetsinou je to, jak spravne pises, statni sprava).
V tech krasnych knizkach od USCIS se uvadi, ze jediny rozdil mezi citizen a permanent resident je to, ze resident nemuze volit presidenta - skutecnost je ovsem trochu jina, jsou tu dalsi "drobna" omezeni. Ale na druhou stranu to je pochopitelne; kazda zeme bude urcite uprednostnovat sve obcany ...

Ale u Sasaxxe je problem, ze neni ani resident. Takze podle me je nutne se nejdriv zlegalizovat a ziskat pracovni povoleni a pokud bude chtit delat neco, na co je treba citizenship, tak vazne se asi bude muset nejdrive naturalizovat (a tam je lhuta 3 roky v pripade svatby s USC a nebo 5 let pro ostatni). Asi tak ...

Jo a jinak to s tou zahradou: to nebyl ode me pouze vtip: ja zahradniceni miluju Wink
sasaxx
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt květen 17, 2007 9:33 pm    Předmět: skola Odpovědět s citátem

ahoj tak diky za prispevky, tak jsem se byla na te skole zeptat a samozrejme jak jsem ocekavala potrebuju f..visa, takze nic, ale rikala ze se zkusi zeptat u sefa, tak nevim. Samozrejme planovala jsem si udelat vzdelani popripade ho jednou pouzit u nas v cechach nebo po zlegalizovani tady neco zacit delat. ale dik
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po květen 21, 2007 5:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja se jen tak ze srandy a eventuelne, kdyby me zase chytli roupy, byl zeptat tady na com. college a chteli jenom cash + samozrejme nejake U.S. ID.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Pomoc SOS Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com