|
|
| Autor |
Zpráva |
peta Anonymní
|
Zaslal: ne leden 14, 2007 10:40 am Předmět: pravo pozadat o ridicak??? |
|
|
Dobry den, vdala jsem se v zari za americana. Uz jsem dostala Alien #, ale porad jeste cekam na pracovni povoleni. Mohu pozadat o ridicsky prukaz ikdyz nemam jeste pracovni povoleni??
Dekuji za radu |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1166 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne leden 14, 2007 12:24 pm Předmět: |
|
|
| Řidičáky jsou státní záležitost, a né federální, tak musíš řídit podle státních zákonů. V jakém státě žiješ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
peta Anonymní
|
Zaslal: ne leden 14, 2007 1:12 pm Předmět: pravo na ridicsky prukaz |
|
|
| ahoj, ziji v Jizni Karoline |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: ne leden 14, 2007 2:01 pm Předmět: Re: pravo pozadat o ridicak??? |
|
|
| peta napsal: | Mohu pozadat o ridicsky prukaz ikdyz nemam jeste pracovni povoleni??
|
Jo. Jestli si v SC legalne, tak mas na to pravo.
"All persons authorized by the U.S. Department of Justice, the U.S. Immigration and Naturalization Service, or the U.S. Department of State to live, work, or study in the United States on a temporary or permanent basis will be eligible to apply for a beginner's permit, driver's license or identification card. "
http://www.scdmvonline.com/dmvnew/default.aspx?n=accepted_forms_of_identification |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
peta Anonymní
|
Zaslal: ne leden 14, 2007 5:53 pm Předmět: ridicak |
|
|
ahoj, no prave ze tomu nerozumim. Ja nemam zadne pracovni povoleni, jen to povoleni k vycestovani. Ja jsem se vdala jeste pred tim nez mi vyprsel pobyt tady na J1 viza. Vsechny zadosti po svatbe mam uz odeslane, ted cekam jen na povoleni pracovat a pohovor.
Takze nevim, jestli muzu zadat o ridicak, kdyz mam jen to povoleni k vycestovani... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: ne leden 14, 2007 7:00 pm Předmět: Re: ridicak |
|
|
| Promiň, ale nerozumím Ti. Máš povolení od DOJ být v USA, nebo ne? Jestliže ano, tak podle SC DMV máš právo na žádost o řidičák; jestliže nemáš, tak to bude složitější. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
peta Anonymní
|
Zaslal: po leden 15, 2007 8:04 am Předmět: ridicak |
|
|
ahoj, ja se to pokusim vysvetlit jeste jednou. Vdala jsem se v usa, jeste kdyz jsem tady byla na J1 vizum. Pozadala jsem o zmenu statusu, a ted cekam na jejich vyjadreni. TAkze pravo v usa byt podle me mam, ale NEMAM pravo pracovat. Porad cekam na pracovni povoleni a interview.
Jak jsem si procitala stranky ohledne ridicaku, tak chteji vsude videt pracovni povoleni, a to ja jeste nemam... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: po leden 15, 2007 10:15 am Předmět: |
|
|
Work Authorization Card na kterou cekas, je jen formalita. Tu dostanes na 100%. Pracovat muzes uz s Alien#. Pokud jsi uz dostala vsechna potvrzeni o prijeti tvych zadosti, pokud mas Authorization for Parole of an Alien into USA(cestovni dokument), pak mas i A# a tyto papiry ti staci v kteremkoliv state k tomu, abys dostala DL.
Ovsem rozdil bude v delce jeho platnosti a v nekterych statech si musi tvuj status overit. Budes muset mozna cekat, nez si zjisti vsechny informace na USCIS a Homeland Security. Nevim, jak je to v SC. V IL by nebyl problem vubec, ale treba v NV by proverovali vsechno, protoze chteji vzdycky presne vedet datum, do ktereho ma zadatel, ktery neni citizen, oficialne platne dokumenty a to je pro ne i datum platnosti NV DL. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
peta Anonymní
|
Zaslal: po leden 15, 2007 1:16 pm Předmět: ridicak |
|
|
ahoj, dekuji za informace. Ja za mesic odjizdim do CR na tri mesice. Chtela jsem si ten ridicak udelat jeste pred tim nez odjedu, ale jak vidim, tak to stejne nestihnu.
Ale i tak mockrat dekuji za informace. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: út leden 16, 2007 2:01 pm Předmět: Re: ridicak |
|
|
| peta napsal: | ahoj, dekuji za informace. Ja za mesic odjizdim do CR na tri mesice. Chtela jsem si ten ridicak udelat jeste pred tim nez odjedu, ale jak vidim, tak to stejne nestihnu.
Ale i tak mockrat dekuji za informace. |
Ok, Vem pas, kde mas fotku, capni papir kde je napsano ze cekas na pracovni povoleni(pokud ten papir uz mas) a rekni jim ze potrebujes ridicak, protoze bez neho tady nemuzes fungovat. Daj ti ho mozna jenom na dobu kdy cekas na vyrizeni toho papiru, pak tam budes muset znova a prodlouzit si ho znova.
Good luck  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
alena Anonymní
|
Zaslal: út únor 13, 2007 4:49 pm Předmět: |
|
|
| Peto, napis, co jsi zjistila s tim ridicakem. Jsem take v SC, mam pracovni povoleni vydane na zaklade svatby s Americanem a porad mi nechteji vydat novy ridicak. Pracovni povoleni je uz na "married name" a ma SS card je na "maiden name". Dokud mi SSO nezmeni jmeno, nedaji mi ridicak a SSO ceka na potvrzeni od imigracniho, ze informace, ktere jsem jim dala jsou pravdive. Naprosto zacarovany kruh. Nidky jsem se nesetkala s vetsim mnozstvim byrokracie nez tady.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: út únor 13, 2007 6:55 pm Předmět: |
|
|
| ...nez tady v SC jsi chtela rict |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 466 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: út únor 13, 2007 8:33 pm Předmět: |
|
|
| alena napsal: | | Nidky jsem se nesetkala s vetsim mnozstvim byrokracie nez tady.... |
Aleno, v kolika letech jsi odjizdela z Cech? Ja jen ze obcas to tu je pakarna, to je pravda, ale na ceskou byrokracii to nema. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Alena Anonymní
|
Zaslal: st únor 14, 2007 7:51 am Předmět: |
|
|
| Kdyz jsem tu byla prvne, tak mi bylo 23, dneska je mi 29. Nejsem tu ale celou dobu, mela jsem studentsky J1 a pak H1B. Jinak mam pocit, ze jsem se v Cechach vzdycky domluvila. Az do leta jsme bydleli na FL a tam to taky vzdycky bylo s uradama v pohode, ale SC je fakt vrchol. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: čt únor 15, 2007 1:51 am Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | | ...nez tady v SC jsi chtela rict |
dobre Scoute