Help-pls!!B2 visa!

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Help-pls!!B2 visa!

Autor Zpráva
Miriam
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 11, 2007 3:40 pm    Předmět: Help-pls!!B2 visa! Odpovědět s citátem

AHOj vsichni, chci vas pozadat o radu!
Chystam se zpet do USA,po 5 tydnech stravenych doma v Cechach,predtim jsem byla u pritele 5 mesicu a chci za nim znovu jet.Bojim se ale moc,ze budu mit problems na letisti,Chci jim ukazat ISIC,ale bojim se ze to nestaci...mate nekdo nakou radu?jak se tam dostat po tak kratke dobe stravene doma v CR???
DEKUJU PREDEM MOC!!!!

P.s.mam platne B2 visum do r. 2008
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: čt leden 11, 2007 4:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Po legislativni strance tam zadny problem byt nemuze, ale jsem presvedceny o tom, ze ti platnost I-94 potvrdi poze na dobu, ktera zbyva po tech stravenych 5 mesicich do rocniho povoleneho limitu 183 dnu.
V tvem pripade by to bylo uz jen na ten mesic a pote bys mela spravne odcestovat a B-2 bys mohla pro vstup legalne pouzit v tomto roceaz zase v datu, kdy jsi vstoupila na uzemi USA v roce 2006 a zahajila uz zminovany petimesicni pobyt.
Presne ten pripad se stal memu kamaradovi asi pred 3 lety.
Miriam
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 11, 2007 5:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky za odpoved!
Ale moc tomu nerozumim.
Nedavaji prece pri kazdem vstupu I-94 bud na 3 nebo 6 mesicu??
scout66

PříspěvekZaslal: čt leden 11, 2007 6:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No ten urednik zkontroluje v systemu kolik kdy mas posledni prijezd a odjezd a lehce mu dojde, ze uz nemuzes byt ve Statech dyl, nez mesic.
B-2 vizum je sice platne az 10 let, ale v jednom roce na nej muzes pobyvat v USA jen 183 dnu, pocitano od data prvniho vstupu. Proste jako turista tu muzes stravit 6 mesicu v roce a vsechno nad uz je vlastne nelegalni pobyt a pri dalsi navsteve uz te kvuli tomu nemusi vpustit.
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: čt leden 11, 2007 6:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano, Scout ma pravdu, to zalezi na immigracnim dustojnikovi na letisti a na udajich v systemu. A nejen to: zalezi to i na tom, jaky na nej udelas dojem ... me ji pri prvni navsteve dali na 3 mesice (a zustala jsem jen 8 dnu), pri druhe (o mesic pozdeji) jen na 14 dnu.
Asi jsem se mu nelibila Crying or Very sad ... neni divu Shocked
Miriam1
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá leden 12, 2007 8:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky za vase nazory a rady!
Ja jsem z USA jeste odletela na konci 2006,takze nemeli by rok 2007 brat jako novy rok,a povolit vstup na 3 nebo 6 mesicu?

Protoze v r. 2006 jsem v USA byla dvakrat,jednou v Unoru na 14 dni,a pote od cervence a dali mi I-94 v pohode na 6 mesicu...tak nevim...
Asi kazdy ma s tim jiny zkusenosti...
bylya bych vdecna za nake dalsi nazory...dekuju.
Jsem uplne desperate.. Crying or Very sad
scout66

PříspěvekZaslal: pá leden 12, 2007 10:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono s tim bohuzel kalendarni rok nema co delat. V tomto pripade se pocita rok anualni, tedy pocinaje prvnim vstupem do USA. Toto datum stanovuje zacatek a konec takoveho roku. Nakolik to presne hlidaji,je otazka, ale system je uz tak zdokonaleny, ze se riziko samozrejme zvysuje. Pokud jsi tu byla poprve na 14 dni, ten urednik urcite nevystavi platnost I-94 na 169 dnu, protoze to v praxi nehraje podstatnou roli a on stejne predpoklada, ze odjedes driv, ale pokud uz mas za sebou temer sest mesicu, bylo by jistejsi pockat do toho data, kdy jsi dorazila poprve. Riziko tu urcite je a jak jsem rikal, znam osobne jeden stejny pripad. Kamos delal 6 mesicu, pak jel domu na Vanoce a po 3 tydnech se suverene vracel na dalsiho pul roku a nic. Rekli mu, ze ma prozatim vycerpano a vracel se domu.
To, ze zacinaji byt stale vice dusledni, je jista vec. Aerolinky povine eviduji vsechny cestujici s neamerickym pasem i pri vnitrostatnich linkach. Po mne chteli GC i pri letu z Las Vegas do Chicaga jenom proto, ze jsem pouzil cesky pas. Vysvetlili mi, ze musi vsechny takove cestujici evidovat a kontrolovat jejich status (GC, visa, I-94). Pri odletu do Evropy to stejne. Okamzite posila seznam takovychto pasazeru na Homeland Security, ktery ho dale zpracovava. pro mne to byla teda trosku novinka.
Miriam1
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá leden 12, 2007 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

OK,diky moc za vse!
Vubec jsem o necem takovem nevedela..a tohle nekde na netu nepisou...Ach jo,no co se da delat...bud to risknu nebo pojedu az za par tydnu...tak vsem thanks!
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Viza Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com