napsano na dokladech: Czechoslovakia

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

napsano na dokladech: Czechoslovakia

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding
Autor Zpráva
vendula
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 18, 2007 1:56 pm    Předmět: napsano na dokladech: Czechoslovakia Odpovědět s citátem

dobry den, dostala jsem Povoleni k vycestovani z USA a take pracovni povoleni a na obou dokladech je napsane ze jsem z Czechoslovakia. Ja jsem ale pritom na formulare napsala Czech Republic. Myslite ze to vadi a mam je kontaktovat at to opravi??

dekuji za radu
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 18, 2007 2:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono tam byva kde jsi se narodila coz v te dobe asi bylo Ceskoslovensko. Ale to zalezi v kterem roce jsi se narodila, jestli po 1990 tak je to Ceska Republica.
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: čt leden 18, 2007 5:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele, to snad ne - Ceska Republika vznikla k 1.1.1993
Marketa_NY

Registrace: 23. 09. 2006

PříspěvekZaslal: pá leden 19, 2007 9:15 am    Předmět: Re: napsano na dokladech: Czechoslovakia Odpovědět s citátem

vendula napsal:
dobry den, dostala jsem Povoleni k vycestovani z USA a take pracovni povoleni a na obou dokladech je napsane ze jsem z Czechoslovakia. Ja jsem ale pritom na formulare napsala Czech Republic. Myslite ze to vadi a mam je kontaktovat at to opravi??

dekuji za radu

Nazdar Vendulo .. nejses ty takhle nahodou Vendula z New Yorku Rolling Eyes
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá leden 19, 2007 9:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:

Odpoved byla na vysvetleni proc tam neni Czech Rep. a uvedene roky (napr 80 nebo 90-te) pro pribliznou orientaci a presne si to kazdy muze spocitat sam.
A to jsi se minule ohrazovala ze nechces kazdeho preucovat?!?!?!?!?!?
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá leden 19, 2007 11:42 am    Předmět: Re: napsano na dokladech: Czechoslovakia Odpovědět s citátem

vendula napsal:

dekuji za radu

Trochu bych se rád k této debatě přidal. Sice o imigračním právu nevím skoro nic, ale mám skušenosti v jiném administrativním právu.

Čím jednoduší to uděláš pro úředníky a pro rozhodující, tím jednoduší všechno jde. To znamená, že všechny doklady musí být vyplněny správně. Nic nesmíš považovat za maličkost. Všechny informace na všechnech dokumentů musí spolu souhlasit. Jestliže se podepíšeš Vendula Novák na jedné straně, tak se nepodepisuj jinde jako V. Novák, nebo Vendulka Nováková, nebo Vendula Novak.

V tomto případě považuji rozdíl mezi Czechoslovakia a Czech Republic za velký. Mělo by to být stejné.

Otázka ale je: co teď? Já bych to nechal být. Jestliže jsi z dnešního ČR, tak jsi byla z dřívějšího ČSFR nebo Czechoslovakia, nebo ČSSR. Formálně jsou to jiné jednotky, ale podstatně je to stejné (alespoň pro ty kteří jsou z Čech nebo Moravy; pro Slováky to je rozdílné).

Kdyby jsi to chtěla opravovat, tak mi to připadá že by to vytvořilo víc problémů než by to pomáhalo. Nech to být. Nové formuláře vyplňuj stejně jako jsi vyplnila staré, a neměň to aby to bylo jak to napsali oni. Je to lepší když Tvé dokumenty co Ty podáš jsou v celku internálně konsistentní a nekonsistentní externálně, než aby byly částečně internálně konsistentní a čáštečně externálně konsistentní. Tím chci říct, že všechny dokumenty co Ty podepíšeš musí souhlasit s ostatními svými dokumenty i když jsou rozdílné s dokumentami co úředníci vytvoří. Je to protože chyba v tomto případě by byla úředníka a né Tvoje.

V žádném případě nic neměn nebo se nezačni hádat protože vydíš obrovský rozdíl mezi Czechoslovakia a Czech Republic. Národní hrdost je podstatná, ale v tomto případě to odlož. Tvůj úkol je dostat nějaké povolení od úředníka, a né ho poučovat o historii Česka. Uvědom si že průměrný Američan se dívá na Evropu asi jako průměrný Čech se dívá na Čínu. Jó, trochu chápe že je rozdíl mezi Moskvou, Londýnem a Římem (asi jako Češi vnímají že je rozdíl mezi Hong Kongem, Šanghaiem, a Pekingem), ale chtít aby věděli jestliže existuje Česko nebo ne je moc. Chtít aby nějaký úředník věděl o sametovce a rozpadu Československa, je asi podobné jako chtít aby Čech věděl že Guižou, východní Guanxi, a Fujian byly na začátku Mančuské dynastii nezávystlé státy a né částí Číny. Poučování historie a zeměpisu odlož; Tvůj cíl je dostat nějaké povolení a né poučovat.
Dana_MI

PříspěvekZaslal: pá leden 19, 2007 12:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Dana_MI napsal:

Odpoved byla na vysvetleni proc tam neni Czech Rep. a uvedene roky (napr 80 nebo 90-te) pro pribliznou orientaci a presne si to kazdy muze spocitat sam.

Ale no tak, nikoho nechci preucovat, proc se tu proboha dela z komara velbloud - ja jen uvadim datum, to je vsechno. Nebudme malicherni, jde prece o ty doklady - a v tom ma Mlynek pravdu, neco menit by asi bylo slozitejsi, nez to nechat byt ... a navic je Ceska republika jednim z naslednickych statu byvaleho Ceskoslovenska, cimz by snad slo pripadne oduvodnit nejake dotazy (pokud by tedy byly, sama o sobe bych nic nerikala).

Napriklad ja se narodila za ery byvale CSSR, ale na dokladech mam Ceska republika. To ovsem jen proto, ze jsem si kvuli svatbe s Americanem a abych mela rodny list tady platny (tedy s Apostilou) musela nechat vystavit novy (jak mi urednici rekli v mezinarodnim formatu).
Nikl

Registrace: 30. 12. 2006

PříspěvekZaslal: pá leden 19, 2007 11:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Dana_MI napsal:

Dana ti jen napsala presne datum vzniku Ceske Republiky, tak nevim proc si myslis ze tady chce nekoho preucovat Rolling Eyes

Myslim si ze je dobre napsat hned pravdu, nez nejake dohady, "jedna pani povidala" Wink
Daisy
Anonymní

PříspěvekZaslal: so leden 20, 2007 11:55 am    Předmět: Apostila Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:
Anonymous napsal:
Dana_MI napsal:

Ale no tak, nikoho nechci preucovat, proc se tu proboha dela z komara velbloud - ja jen uvadim datum, to je vsechno. Nebudme malicherni, jde prece o ty doklady - a v tom ma Mlynek pravdu, neco menit by asi bylo slozitejsi, nez to nechat byt ... a navic je Ceska republika jednim z naslednickych statu byvaleho Ceskoslovenska, cimz by snad slo pripadne oduvodnit nejake dotazy (pokud by tedy byly, sama o sobe bych nic nerikala).

Napriklad ja se narodila za ery byvale CSSR, ale na dokladech mam Ceska republika. To ovsem jen proto, ze jsem si kvuli svatbe s Americanem a abych mela rodny list tady platny (tedy s Apostilou) musela nechat vystavit novy (jak mi urednici rekli v mezinarodnim formatu).

Ahoj Dano,

chtela bych se zeptat na vice podrobnosti k tomu rodnemu listu a Apostile vystavene v CR. Zasla jsi na matriku a pozadala o vystaveni noveho rodneho listu s Apostilou? A ten rodny list mas prelozeny se soudnim overenim az po dolozeni Apostilou? Omlouvam se za trochu zmatene otazky, ale vubec mi neni jasne jak to chodi.

Predem moc diky.
Dana_MI

PříspěvekZaslal: so leden 20, 2007 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Apostila je neco jako overeni dokumentu pro to, aby platil v zahranici (podle Haagske konvence) - tedy daji Ti ji jen presne vyjmenovana mista - v CR je to, myslim, pouze Ministerstvo zahranici (tady v Michiganu je to zase jen Office of The Great Seal v Lansingu ... manzel si zase musel overoval svuj rodny list a rozsudek o rozvodu, aby si me v CR mohl vubec vzit).
Tak, tady to mam pred sebou ... radeji jsem si pro ty papiry dosla, abych nemystifikovala. Ano, nejdriv jsem zasla na matriku (ja i syn jsme se narodili v Praze) a tam nam vystavili nove rodne listy ve formatu A4 (u me na Praze 2, pro syna na Praze 4). A mela jsem i oddaci list z CR. Jenomze to na Apostilu pro tyhle doklady nestacilo - musela jsem na Magistrat hlavniho mesta Prahy, aby mi overili pravost podpisu matrikarky. Pak jsem zasla na Ministerstvo zahranicnich veci a tam mi na to dali Apostilu (takove osklive cervene razitko na zadni stranu). No a pak jsem se domluvila s prekladatelem (vzala jsem si seznam z US Embassy) a ten mi to vsechno prelozil a sesil dohromady.
Jo a pak jsem si jeste delala overeni vysokoskolskeho diplomu a osvedceni o statni zkousce; tam byl postup trochu jiny - sla jsem na Ministerstvo skolstvi a telovychovy, tam mi na zadni stranu dali razitko a pak jsem sla rovnou na Ministerstvo zahranicnich veci pro Apostilu a pak na ten preklad (preklada se vsechno, i ta Apostila).
... jasne, nedelala jsem to dokument po dokumentu, jen se rozepisuji pro nazornost Smile. Snad to bude jasne, bylo to docela litani ...
Daisy
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne leden 21, 2007 3:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:
Apostila je neco jako overeni dokumentu pro to, aby platil v zahranici (podle Haagske konvence) - tedy daji Ti ji jen presne vyjmenovana mista - v CR je to, myslim, pouze Ministerstvo zahranici (tady v Michiganu je to zase jen Office of The Great Seal v Lansingu ... manzel si zase musel overoval svuj rodny list a rozsudek o rozvodu, aby si me v CR mohl vubec vzit).
Tak, tady to mam pred sebou ... radeji jsem si pro ty papiry dosla, abych nemystifikovala. Ano, nejdriv jsem zasla na matriku (ja i syn jsme se narodili v Praze) a tam nam vystavili nove rodne listy ve formatu A4 (u me na Praze 2, pro syna na Praze 4). A mela jsem i oddaci list z CR. Jenomze to na Apostilu pro tyhle doklady nestacilo - musela jsem na Magistrat hlavniho mesta Prahy, aby mi overili pravost podpisu matrikarky. Pak jsem zasla na Ministerstvo zahranicnich veci a tam mi na to dali Apostilu (takove osklive cervene razitko na zadni stranu). No a pak jsem se domluvila s prekladatelem (vzala jsem si seznam z US Embassy) a ten mi to vsechno prelozil a sesil dohromady.
Jo a pak jsem si jeste delala overeni vysokoskolskeho diplomu a osvedceni o statni zkousce; tam byl postup trochu jiny - sla jsem na Ministerstvo skolstvi a telovychovy, tam mi na zadni stranu dali razitko a pak jsem sla rovnou na Ministerstvo zahranicnich veci pro Apostilu a pak na ten preklad (preklada se vsechno, i ta Apostila).
... jasne, nedelala jsem to dokument po dokumentu, jen se rozepisuji pro nazornost Smile. Snad to bude jasne, bylo to docela litani ...

Moc diky. Jeste se asi hloupe zeptam,ale pro jistou -- ten novy rodny list ti vydali behem jednoho dne? (vim,ze to bude u kazdeho matricniho uradu jinak,ale alespon pro informaci...)A byl to pozadavek US ambasady, ze mas dolozit "Certified Birth Cerificate"(cimz mysli,ze pod slovem certified je receno apostila) anebo jsi si to zjistila sama,kdyz jste se meli s manzelem brat?
- kdyz jsi si vyrizovala overeni vysokoskolskeho diplomu (v mem pripade to bude maturitni vysvedceni), tu Apostilu ti dali na overenou kopii diplomu, je to tak?

Tak jeste jednou moc diky za pomoc. Laughing
Dana_MI

PříspěvekZaslal: ne leden 21, 2007 11:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Daisy,

takze ano, ten novy rodny list jsem dostala behem jednoho dne po chvili cekani. Ale US Embassy tehdy stacil cesky rodny list v A4 formatu (jestli s tedy dobre vzpominam).
To overeni a ty preklady jsem delala pro US (a uz jsem to i nekolikrat potrebovala, jako treba na zdravotni pojisteni).
A u diplomu mam overeny original ... jestli Ti to udelaji s overenou kopii, na to se musis zeptat, asi nejlepe na MZV.
Daisy
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne leden 21, 2007 1:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:
Ahoj Daisy,

takze ano, ten novy rodny list jsem dostala behem jednoho dne po chvili cekani. Ale US Embassy tehdy stacil cesky rodny list v A4 formatu (jestli s tedy dobre vzpominam).
To overeni a ty preklady jsem delala pro US (a uz jsem to i nekolikrat potrebovala, jako treba na zdravotni pojisteni).
A u diplomu mam overeny original ... jestli Ti to udelaji s overenou kopii, na to se musis zeptat, asi nejlepe na MZV.

Moc dekuju za odpovedi, Dani.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com