do 2 mesicu mi prijde domu zelena karta, je to pravda?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

do 2 mesicu mi prijde domu zelena karta, je to pravda?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding
Autor Zpráva
racek
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá leden 05, 2007 6:58 am    Předmět: do 2 mesicu mi prijde domu zelena karta, je to pravda? Odpovědět s citátem

Ahoj,
Mam dotaz, akorat jsem dostal schvaleni k immigracnimu vizu v Praze (k3 viza, immigration visa)
Zenil jsem se v CR s US obcanem 1.5 roku zpatky a az ted jsem dostal Very Happy schvaleni.
Akorat me zajima, jelikoz jsem slysel ze kdyz prijedu na tyto viza tak pry do 2 mesicu mi prijde domu zelena karta, je to pravda?
Docetl jsem se to od lidi co prosli stejnym procesem. Viza budu mit na dva roky.
Dik Racek
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: pá leden 05, 2007 1:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano, presne tak. Na letisti odevzdas tu zapecetenou obalku, vezmou Ti otisky prstu a pak Ti na udanou adresu prijde zelena karta.
Ja jim sice navic musela poslat foto pasu (s razitkem vstupu na vizu), protoze na letisti nevyznacili do tech papiru datum priletu, ale stejne to netrvalo 2 mesice.

Ale prave ten pas s vizem a tim razitkem na vizu Ti funguje stejne, jako zelena karta na 1 rok, tak o nic nejde.

Jenom dotaz, proc Ti to vizum proboha trvalo tak dlouho? Jsi snad prvni, o kom slysim, rok a pul??? Me to trvalo mesic Surprised

Jo a pak 90 dnu pred vyprsenim si pozadas o odstraneni podminky na trvalem pobytu. Prave tohle ja ted smolim ... brrrr
racek
Anonymní

PříspěvekZaslal: so leden 06, 2007 12:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dik za odpoved Very Happy
No trvalo, jelikoz jsem byl predtim 4 roky nelegalne v USA, tim padem papiry byly odeslany do Vidne. Po 6 mesicich cekani, moje zena neverila ze mi to daji, tak napsala email do Vidne, at to ukonci. Po 14 dnech ji prisel dopis ze na jeji zadost , mou prihlasku zamitaji. Po 6 mesicich jsme pozadali znovu a pak prisla odpoved approved.
Takze ted cekam na tel z US ambasady v Praze.
Pujdu na zdravotni prohlidku a asi jeste budou chtit VRT.
DANUS takze ta GC je jen na rok? Nebo na jak dlouho jsi ji dostala?
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: so leden 06, 2007 1:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Racku; zkusim to vysvetlit trochu podrobneji.
Po prvotni zadosti na ambassade (tu uz mas asi za sebou - to je ta, kterou musite absolvovat oba spolecne a vyplnit papiry - respektive kde Tvoje zena musi pro Tebe pozadat o vizum) prijdes na pohovor a s sebou musis mit tu zdravotni prohlidku, affidavit of support podepsany Tvoji zenou, asi nejake doklady o jejim prijmu (tax return za posledni 3 roky) ... ja uz si to vsechno uplne presne nepamatuji (mam to sice nekde napsane, ale ... nejsem pocitac). Ale kdyz zavolas v Praze na US konzulat, tak Ti to holky reknou. Samozrejme, vyplati se jim tam zavolat treba i dvakrat po sobe a vsechno si overit (me pri jednom telefonu na jeden doklad zapomneli). No a pak klasika, peclive vyplnit vsechno, co muzes, mit pripravene penize (u me to bylo neco okolo $350 na osobu) a dojit na smluvenou schuzku s pokud mozno novym pasem a vsemi doklady a po pohovoru s konzulem, pokud dopadne dobre, Ti do nekolika hodin do pasu nalepi to vizum. To plati, myslim, asi pul roku, tedy do te doby musis vycestovat do USA. Na letisti Ti to vizum v pasu orazitkuji a napisi do toho razitka datum. A timhle datumem pocina Tvuj legalni trvaly pobyt na uzemi USA. Tedy, jinymi slovy, ten pas s orazitkovanym vizem je rovnocenny zelene karte a plati jako zelena karta po dobu jednoho roku (kdyby tedy treba vyrizeni te klasicke GC trvalo delsi dobu, nic se nedeje). Na ten pas pak normalne muzes pozadat o SSN, udelat si ridicak a podobne. Ale klasicka GC Ti prijde postou, trva to ruzne.
Ted me napada, mozna by bylo dobre se na tom letisti zeptat, na ktere service center se Tvoje zadost bude posilat a co mas delat v pripade, kdyby Ti GC do 1 roku nedorazila (jen pro sichr).
No a GC pro conditional residence plati 2 roky - zase od doby vstupu do USA. Priklad: vstoupis do USA 17.3.2007, tohleto datum mas v pase i na GC a residence Ti propadne 17.3.2009 (a to orazene vizum v pase Ti plati 17.3.2007-17.3.2008). A - to Ti reknou uz na letisti - behem 90 dnu predchazejich dnu, kdy Ti propada pobyt, si zadas o odstraneni "conditions on residence". K tomu se doklada spousta papiru, aby bylo videt, ze zijete spolu a neni to "fake" - pr. vlastnicky list k domu, vypisy z bankovnich uctu, rodne listy deti atd. Kdyz tohle dopadne dobre, dostanes klasickou zelenou kartu (na jak dlouho je ta, to jsem jeste nezkoumala). No a jako manzel USC si po 3 letech muzes pozadat o obcanstvi a - jak tu nekdo psal - pry neztracis ceske, pokud jsi tedy stale zenat.
No, snad jsem to popsala dobre ... kdyby neco, klidne se ptej.
Jo a budu moc rada, das-li pak vedet, jak jsi dopadl.
racek
Anonymní

PříspěvekZaslal: so leden 06, 2007 1:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky za radu,
Vse na zacatku co jsi psala, jsem udelal. ted uz jen cekam na phone call z ambasady abych absolvoval zdravotni prohlidku. Ja uz jsem na ni byl rok a pul dozadu ale platnost te prohlidky je jen pul roku, tim padem ji musim opet absolvovat.
SSN mam a ridicak take, jen si musim ho vymenit z Michigan na Floridskej Very Happy
Doufam ze Zadne poplatky uz asi platit v USA. Confused
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com