|
|
| Autor |
Zpráva |
stani
Registrace: 05. 03. 2005 Příspěvky: 18
|
Zaslal: út květen 17, 2005 8:04 am Předmět: Potřeboval by jsem přeposlat Levi’s® do ČR...kdo pomůže.... |
|
|
Potřeboval by jsem přeposlat nějaké věci do ČR. Jedná se o originál jeansy(2ks) Levi's(normálně se nesmějí posílat "outside of USA).
Pomůže někdo?
díkes 
Naposledy upravil stani dne út květen 17, 2005 12:32 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1042 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út květen 17, 2005 9:45 am Předmět: |
|
|
Vsadim se, ze to jsou original Levi´s Made in China Jako vetsina obleceni.
A to sis vyhlidnul na nejakym internetovym obchode? Nebo jako to je? Napis vic informaci... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: út květen 17, 2005 11:00 am Předmět: 2 ks? |
|
|
Dva kousky se poslat rozhodne muzou. Dva kontejnery uz urcite ne, pokud nejsi vyhradnim dovozcem znacky Levi's pro cilovou zemi.
Takze to strc pekne do krabice od bot, hezky bytelne to oblep, do prislusne kolonky vepis "GIFT" a "2pc PANTS" a "AMOUNT:50$" a soupni to na prvni postu.
No a to je vsechno  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
stani
|
Zaslal: út květen 17, 2005 12:09 pm Předmět: |
|
|
| czolgos napsal: | Vsadim se, ze to jsou original Levi´s Made in China Jako vetsina obleceni.
A to sis vyhlidnul na nejakym internetovym obchode? Nebo jako to je? Napis vic informaci... |
Tady přeposílám část emailu kterou jsem posílal jednomu člověku do USA který mě slíbil, že mi ty jeansy přepošle(ale pak se na mě vykašlal...):
.......
Situace je takova: ja jsem docela fanousek Levi's a sam jsem si je osobne v USA u JCPenny v ' 98 koupil(505 a 550)
No a mezitim za ta leta trochu(vic) narostlo brisko takze jsem se rozhodl si koupit Levi'sky nove...
Puvodne jsem myslel , ze staci kdyz dojedu do Prahy a tam si je u original Levi's store zakoupim.. Ale ouha! To byl docela sok!
Ja uz predtim neco nekde cetl, ze Levi's jako firma ma nejake problemy ale myslel jsem si, ze Levi's jsou jedine a original z USA a ze ty problemy mohou byt treba pouze v cene.
Abych to zkratil: v Praze treba (a jak jsem pozdeji zjistil vubec v Evrope) neznaji a nemaji 550, no OK, rekl neva zkusim aspon 505...
No to byla hruza kdyz mi prodavacka podala pozadovanou velikost - to vubec s Levi's nemelo nic spolecneho! Mimo zipu knofliky(coz to by mi asi vubec nevadilo) ale uplne jiny divny strih a kdyz jsem to vzal na sebe tak to byla jeste vetsi hruza! Jako kdyby jsem si oblik pytel od brambor(a to vim jak 505 sednou - vzdyt mam origos USA doma). Z obchodu jsem prch a jel do jineho a tam sice meli 505 taky, ale uplne, uplne jine! Dokonce je nema oficialne Levi's na svych int. strankach(www.levi.com) v katalogu!. Byly uplne jine - tedy uz normalnejsi strih podobny originalu, ale prava kapsa byla jakoby "odparana a pak nasita zpet schvalne nakrivo". Prodavacka me rekla , ze to je schvalne a ze tyto 505 stoji 3800Kc(!) )))
Opet jsem z obchodu v hruze prchl aniz by jsem zjistil podrobnosti.
Az za tyden me napadlo zajit take zde v C. Budejovicich do "original" Levi's store a sel jsem hned najisto - poradne si je prohlednout( v tomto obchode mi dokonce "prodavacka" rekla, ze 550 uz neexistuji a ze 505 se k nam nevozi!) - u originalek z USA vim, ze tam musi byt napsano Made in USA a na leve kapse zevnitr je ochrany napis: "This is a pair of Levi's® Authentic Red Tab™ Jeans.
Ani jedno tam nebylo, byl tam pouze stitek na nem bylo "LEVI'S - EUROPE" Made in Belgium - the Levi's for Europe, Nord Africa and Middle East. A dole bylo "Made in Poland".
Uz mi zacinalo byt trochu jasneji....
Proto jsem nelenil a sel hned druhy den k internetu a na strankach Levi's si nasel autorizovane prodejce, mezi kterymi bylo i ono me zname JCPenny(ktere asi jedine zasila i do CR), objednal na jejich strankach troje kalhoty a pockal(protoze to bylo pres oficialni obchod-s fakturou, muselo to projit celnici, clo jsem sice neplatil ale dan jo), prislo to docela rychle, ale take docela velke prekvapeni!
Vubec zadne Made in USA(tak jak jsem si pred lety u JCPenny koupil), ale jedny byly Made in Kolombia, druhe Made in Mexico.... ! ....
Strih byl sice lepsi nez od tech evropskych ale uplne original to nebyl, o neco malo horsi latka a trosku horsi zpracovani.
Ale to hlavni: Zadne ochranne napisy na vnitrni leve kapse a na stitku je: Levi's a pod tim (ne vedle toho jak ma byt!) samotatne ® a pod tim dale: "levi.com" "(500) USA-LEVI"
A to je vse!
Napr. u autorizovaneho obchodu Levi's - JCPenny je ohledne materialu napsano: Cotton. Washable. USA of imported and domestic fabric, imported or imported of domestic fabric. (http://www4.jcpenney.com/jcp/Products.aspx?DeptID=469&CatID=20342&GrpTyp=PRD&ItemID=0ab085d)
Z toho jsem usoudil, ze asi u Levi's doslo k problemu s drahou pracovni silou v USA a namisto aby tedy zdrazili(coz by bylo jedine logicke - a prijatelne reseni- pro zachovani originality Levisek), zrejme rozprodali licence a asi i povolili ruzne vyjimky takze asi Original Levi's uz zrejme neexistuji nebo:
mozna jeste jedna fabrika(viz dale) to jeste original-tak jak ma byt v USA dela ale ty licence jsou(jak pisu vyse) stejne od ustredi firmy rozprodane a vyjimky povolene.. Jinak si to vysvetlit nedovedu....
Proto jsem zapatral po netu a hledal hlavne "Original" a "Authentic", no a nasel jsem tenhle obchod: http://www.rmconnection.com/levis.htm
Zajimave je tam, ze napr. u 501 je napsano "Genuine Levi’s® 501® Red Tab™ Rigid Jeans", tak zni cely nazev a vsimni si tech dvou ® - to uz by melo neco znamenat - ne tedy pouze "Levi’s®" nebo "Levi’s-Europe®", nebo "levi.com" "(500) USA-LEVI".
A dale treba u 505: " Original Levi’s® 505® Regular Fit Zipper Fly Jean"a pod tim " The Famous Authentic Levis® 505®".....
Treba hl. si vsimni na teto strance: http://www.rmconnection.com/lvjeans.htm#Mens505
Nalevo jsou Original Levi’s® a napravo jsou jen Levi’s® - coz by asi neco melo znamenat....
No tak jsem si rekl, ze by to mely byt asi ty original, tak jsem je objednal(vse probehlo OK), ale po par dnech mi rekli, ze to nejde, jak jsem ti psal.. Na to jsem jim napsal, ze u JCPenny mi je normalne prodali, ale oni me na to (pravdive) odpovedeli, ze i u JCPenny je take zakaz vyvozu od Levi's....
Takze ja by jsem z toho obchodu potreboval tyto dvoje:
1x Original 501 velikost 35x32 http://www.rmconnection.com/cgi-bin/shopper.exe?preadd=action&key=lv00501 - jsou to hned ty prvni (tedy ne ty predeprane, nebo jinak barevne ale presne ty kam odkazuje ten link)
a
1x Original 505 velikost 36x32 http://www.rmconnection.com/cgi-bin/shopper.exe?preadd=action&key=lv00505 - jsou to hned ty prvni (take jen tyto kam odkazuje ten link, zadne predeprane, nebo jine).....
Naposledy upravil stani dne út květen 17, 2005 12:23 pm, celkově upraveno 4 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
stani
|
Zaslal: út květen 17, 2005 12:10 pm Předmět: Re: 2 ks? |
|
|
| scout66 napsal: | Dva kousky se poslat rozhodne muzou. Dva kontejnery uz urcite ne, pokud nejsi vyhradnim dovozcem znacky Levi's pro cilovou zemi.
Takze to strc pekne do krabice od bot, hezky bytelne to oblep, do prislusne kolonky vepis "GIFT" a "2pc PANTS" a "AMOUNT:50$" a soupni to na prvni postu.
No a to je vsechno  |
"Problém" je ale v tom, že JÁ JSEM V ČR...... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1042 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út květen 17, 2005 1:03 pm Předmět: |
|
|
stani, ty jsi fakt maniak
Mimochodem na tech strankach, na ktere na konci odazujes, maji napsano "We guarantee satisfaction and ship world-wide!" Tak kde je problem? A v odkazu na "Information and shipping charges" se o zadnem zakazu vyvozu nepise (aspon jsem na to nenarazil). Takze byt tebou bych to jeste jednou zkusil u nich objednat, neprestavej je otravovat, dokud to neposlou. Musis jim trochu pohrozit, ze uvadeji zakaznika v omyl klamavou reklamou a oni si daji rict. Nesmis se sebou nechat vyjebavat. Vim o cem mluvim.
Kazdopadne cele se mi to zda jako nejakej bullshit. Kalhoty prece nejsou nuklearni zbrane, aby se na ne delalo vyvozni embargo A kort kdyz se jedna o prodej zakaznikum... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
stani
|
Zaslal: út květen 17, 2005 1:44 pm Předmět: |
|
|
| czolgos napsal: | stani, ty jsi fakt maniak
Mimochodem na tech strankach, na ktere na konci odazujes, maji napsano "We guarantee satisfaction and ship world-wide!" Tak kde je problem? A v odkazu na "Information and shipping charges" se o zadnem zakazu vyvozu nepise (aspon jsem na to nenarazil). Takze byt tebou bych to jeste jednou zkusil u nich objednat, neprestavej je otravovat, dokud to neposlou. Musis jim trochu pohrozit, ze uvadeji zakaznika v omyl klamavou reklamou a oni si daji rict. Nesmis se sebou nechat vyjebavat. Vim o cem mluvim.
Kazdopadne cele se mi to zda jako nejakej bullshit. Kalhoty prece nejsou nuklearni zbrane, aby se na ne delalo vyvozni embargo A kort kdyz se jedna o prodej zakaznikum... |
http://www.rmconnection.com/levis.htm
"Limit/order: 6 Levi's® Items. No shipments of LS&CO Products to any address outside of the USA." |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 252 Bydliště: 33131
|
Zaslal: út květen 17, 2005 11:34 pm Předmět: Re: Potřeboval by jsem přeposlat Levi’s® do ČR...kdo pomůže |
|
|
| stani napsal: | Potřeboval by jsem přeposlat nějaké věci do ČR. Jedná se o originál jeansy(2ks) Levi's(normálně se nesmějí posílat "outside of USA).
Pomůže někdo?
díkes  |
No jestli ti chybi akorat ta U.S. shipping address a jinak si celou objednavku vyridis sam po Internetu, tak se muzem domluvit, ze to nechas poslat ke me, zaplatis mi Paypalem postovne a ja ti pak balicek preposlu do Cech.
Akorat si zvaz, jestli ti to cele stoji za riziko, ze ti firma nakonec posle jiny typ nebo ze to na celnici aktivne zkonfiskujou. Na tech dzinach bude s nejvetsi pravdepodobnosti tak jako tak Made in nejaka jihoamericka Tramtarie, protoze Levi Strauss vyrabi od roku 2004 uz vsechno mimo USA. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
stani
|
Zaslal: st květen 18, 2005 12:14 am Předmět: Re: Potřeboval by jsem přeposlat Levi’s® do ČR...kdo pomůže |
|
|
| kulishek napsal: | | stani napsal: | Potřeboval by jsem přeposlat nějaké věci do ČR. Jedná se o originál jeansy(2ks) Levi's(normálně se nesmějí posílat "outside of USA).
Pomůže někdo?
díkes  |
No jestli ti chybi akorat ta U.S. shipping address a jinak si celou objednavku vyridis sam po Internetu, tak se muzem domluvit, ze to nechas poslat ke me, zaplatis mi Paypalem postovne a ja ti pak balicek preposlu do Cech.
Akorat si zvaz, jestli ti to cele stoji za riziko, ze ti firma nakonec posle jiny typ nebo ze to na celnici aktivne zkonfiskujou. Na tech dzinach bude s nejvetsi pravdepodobnosti tak jako tak Made in nejaka jihoamericka Tramtarie, protoze Levi Strauss vyrabi od roku 2004 uz vsechno mimo USA. |
jo, díky moc
určitě tvojí nabídku využiju, už jsem ti poslal zprávu.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: st květen 18, 2005 10:10 am Předmět: jen tak mimochodem |
|
|
V minulosti jsem nejakou dobu delal v Nemecku pro firmu, zabyvajici se velkoobchodne jeans zbozim, nejakou dobu jsem byl *S*P*A*M* jeans "specialky" v cesku a prichazel jsem do styku s ruznyma lidma a firmama a videl jsem snad vsechny kalhoty, ktere se v CR objevily. Proto me trosku udivuje, ze se daji ty tvoje gate koupit ve velikosti 35". U nekterych firem jsem se setkal s celkem vyjimecnou delkou 35 inch, ale v pase jen do 34" a potom uz po 2 inch.
BTW Levi's v Evrope je uz straaaaasne dlouho uplne jina kapitola a nema se sortimentem vubec nic spolecneho. Management Levi's ma dokonce uplne jinou strategii a zbozi pro jednotlive regiony (podle vkusu a mody, podle prevazujicich velikosti atd.), takze maji kolekci pro jizanske staty, sever a "Vychodni Evropu"  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
R6
Registrace: 10. 04. 2005 Příspěvky: 7
|
Zaslal: st květen 18, 2005 3:11 pm Předmět: |
|
|
Za sest let jsem mel asi tak 50 paru Levisek a ani jedny nebyly Made in USA.Vetsinu jsem jich koupil v JC nebo v Levi's outletu.Ale do prace to staci  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
stani
|
Zaslal: čt květen 19, 2005 12:25 am Předmět: Re: jen tak mimochodem |
|
|
| scout66 napsal: | V minulosti jsem nejakou dobu delal v Nemecku pro firmu, zabyvajici se velkoobchodne jeans zbozim, nejakou dobu jsem byl *S*P*A*M* jeans "specialky" v cesku a prichazel jsem do styku s ruznyma lidma a firmama a videl jsem snad vsechny kalhoty, ktere se v CR objevily. Proto me trosku udivuje, ze se daji ty tvoje gate koupit ve velikosti 35".  |
........ no tak si skus kliknout na nějaký ten link a uvidíš, že opravdu velikost 35 existuje.... v USA je to (u Levi'sek) běžné - u JCPenny jsem si kupoval třeba 33x32... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
stani
|
Zaslal: čt květen 19, 2005 12:31 am Předmět: Pomůže tedy někdo?................. |
|
|
Bohužel, s "kulishekem" jsem se nedohodl - chce zaplatit to poštovné do ČR pouze a výhradně PayPalem, ale já si kvůli nějakému PayPalu nenechám vybílit konto... (Zneužití PayPalu už jde dnes do stovek případů)...
Může mi prosím tedy někdo pomoci? Představuji si to tak, že ty 2 ks Levi's si sám online objednám a zaplatím a pošlu na adresu člověka s kým se domluvím. On mi pak ty jeansy přepošle do ČR jako dárek a já mu to zaplatím normálně klasicky převodem z konta na konto....
díkes |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt květen 19, 2005 7:48 pm Předmět: |
|
|
Stani, ty jsi fakt LEVIS MANIAAAKOS!! Ty jsi normalni Levis UCHYL! Nic ve zlym, ale kdyz jsem cetla tvuj sahodlouhy prispevek, tak me to nedalo. Ja bych ti pomohla, ale musela bych mit jistotu, ze ty penize od tebe dostanu. Poslat ti to jako darek... chachaaa. Kde zijes, priteli? Ja uz jsem se hodnekrat spalila.. Takze rada ti pomuzu, ale pujde to asi jedine tak, ze ty penize za postovny do Cech poslel nejak predem ty a ja ti to pak jako darek velice rada poslu.
P.S. Je to 50:50, nejsem zadna podrazacka. Muzes mi verit stejne jako ty me, ale jinak to holt nepujde. Ale treba se najde nejaky dobrat, ktery to udela, jak chces ty. Kdybych te znala, nebyl by problem, ale cizimu proste neverim..
Tak dej vedet, Jana. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kacenka001
Registrace: 19. 05. 2005 Příspěvky: 1
|
Zaslal: čt květen 19, 2005 7:52 pm Předmět: |
|
|
| Zapomnela jsem se prihlasit. TAkze pokud budes mit zajem, napis mi soukr.zpravu na kacenka001. Jana |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|