Zakony o ziskani ridicaku v USA

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Zakony o ziskani ridicaku v USA
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Drivers Licenses
Autor Zpráva
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st květen 04, 2005 10:26 am    Předmět: Zakony o ziskani ridicaku v USA Odpovědět s citátem

"tiskarna" (Milos) nam poslal clanek co vysel vcera v Memphisu v novinach.

scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: st květen 04, 2005 1:18 pm    Předmět: Kdo mi vysvetli? Odpovědět s citátem

Strasne rad bych vedel, proc tento krok vlada neudelala uz davno????????? Neco v tom musi byt! Je to ta nejjednoddussi cesta, jak velmi podstatne zkomplikovat nelegalni imigraci a zavest prehlednou kontrolu nad lidmi, kteri nemaji americke obcanstvi. Bez DL se v podstate neda delat vubec nic Sad
Takze ja si myslim, ze nekdo hodne vlivnej ten zakon proste NECHCE! Alespon zatim. Bude v tom urcite mnohem vic, neco politiky, neco ekonomiky, ale pokud takovyto zakon zacne platit, okamzite bude muset prijit i zmena toho imigracniho, jinak nastane velky chaos!
scout66

PříspěvekZaslal: st květen 04, 2005 1:38 pm    Předmět: Seriozni tiskovina Odpovědět s citátem

Toto jsem si ztahoval uz trosku driv.

http://www.iht.com/articles/2005/04/26/news/id.php
ocean*

Registrace: 05. 04. 2005

PříspěvekZaslal: st červenec 20, 2005 1:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Osobni zkusenost s US mezinarodnim - zastavena za rychlou jizdu, polda zkontroloval, rekl, ze je to 1. prestupek a jela jsem domu.

Dnesni zkusenost : zastavila jsem na stopce jen na chvili, polda zkontroloval a vypsal mi papiry k soudu. Samozrejme mi dal zakaz rizeni. Rekl, ze na FL se smi jezdit pouze s floridskym ridicakem ( no to vi kazdej ) a ze kdybych nevezla dite, jdu do jailu HNED.

A ted babo rad. Volala jsem na Driver License Offices, rekli mi, at si prijdu na testy. Rekla jsem, ze nemam SSN - prej si mam vzit, co mam. No ID. Tot vse. Rolling Eyes Crying or Very sad
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červenec 21, 2005 8:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

proc si nezazadas o SSN??????????
ocean*

PříspěvekZaslal: čt červenec 21, 2005 1:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsem tady trosku prescas, asi tak 5 let.

Odpoved na dotaz, co potrebuji za dokumenty k vystaveni FL dl :Czech driver's license and your immigration documents
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 22, 2005 3:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kde se dneska jeste vydava SSN? Surprised
scout66

PříspěvekZaslal: čt srpen 04, 2005 11:00 am    Předmět: :( Odpovědět s citátem

Nejcerstvejsi zkusenost s DL.
Floridskou DL jsem si vyrizoval v srpnu 2001. Na podzim roku 2002 jsem o ni prisel pri ztrate zavazadel na letisti v Indianapolis, takze jsem si nasledne nechal vystavit novou ve state TN a posleze v IL.
Pred tydnem jsem jeste pred odjezdem z FL zaskocil na urad pro duplikat. Necekal jsem zadne komplikace, ale skutecne jsem musel predlozit jednu ID s fotografii (IL) a nasledne po mne zadali i cesky pas. Po kontrole viza (platnost pouze do 16.cervna) si vyzadali doklad z USCIS s pridelenym Alien#, na jehoz zaklade mi duplikat vystavili za poplatek 15$.
Presto, ze slo pouze o vystaveni nahradniho dokladu, byli urednici dost nekompromisni Sad
Real ID Act v praxi?
Mate nekdo po 1. cervnu jinou zkusenost z jineho statu unie?
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: út srpen 16, 2005 7:56 pm    Předmět: Re: Kdo mi vysvetli? Odpovědět s citátem

scout66 napsal:
Strasne rad bych vedel, proc tento krok vlada neudelala uz davno????????? Neco v tom musi byt!!

Protože jde o práva států. Federální vláda může jen dělat to co je jí povolený Ústavou (asi 16 věcí které jsou ve Art. I, Sec. Cool, a ostatní věci jsou záležitost států (10. Dodatek). Proto například federální vláda nemá právo prosadit zákon proti svatbě homosexuálů.

Ale praktického hlediska je to spíš možnější že federální vláda o to neměla zájem, protože mám dojem že by to mohla dělat pod Commerce Clause.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: út srpen 16, 2005 8:01 pm    Předmět: S ridicakem se da jezdit po cele USA Odpovědět s citátem

ocean* napsal:
Rekl, ze na FL se smi jezdit pouze s floridskym ridicakem ( no to vi kazdej ) a ze kdybych nevezla dite, jdu do jailu HNED.

Toto samozřejmě je nesmysl. Platný řidičák z jakéhokoliv státu USA je platný v každým jiným. Nebo si myslíte že lidi z jednoho státu nesmí překročit hranice do jiného?

Předpokládám co tím myslel, je, že jestliže bydlíš na FL, tak musíš mít FL řidičák. Když se někam přestěhuješ, tak Ti většinou stát dá asi měsíc na to aby jsis přeměnila řidičák, pojištění, registraci auta, atd.
Anonymní

PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2005 8:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ocean* napsal:
Osobni zkusenost s US mezinarodnim - zastavena za rychlou jizdu, polda zkontroloval, rekl, ze je to 1. prestupek a jela jsem domu.

Dnesni zkusenost : zastavila jsem na stopce jen na chvili, polda zkontroloval a vypsal mi papiry k soudu. Samozrejme mi dal zakaz rizeni. Rekl, ze na FL se smi jezdit pouze s floridskym ridicakem ( no to vi kazdej ) a ze kdybych nevezla dite, jdu do jailu HNED.

A ted babo rad. Volala jsem na Driver License Offices, rekli mi, at si prijdu na testy. Rekla jsem, ze nemam SSN - prej si mam vzit, co mam. No ID. Tot vse. Rolling Eyes Crying or Very sad

Prosim te uz si byla u soudu?Ma ten samy problem tu na Floride.Jdu k soudu a nevim co mam delat.
Vcera mi sebral polda mezinarodni ridicak a dal tiket a predvolani k soudu.
Mam strach Sad
ocean*

PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2005 10:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo - podemlynek ma samozrejme pravdu a ja se omlouvam za nepresne vyjadreni - ale proste jsem nemela zadny US ridicak.
U soudu jsem byla minuly tyden - a zeptali se me, jak se citim. Nerekla jsem : dekuji, velmi dobre, naopak jsem odpovedela, ze ano, citim se vinna. Vyndali papir a zeptali se me, jestli souhlasim s pokutou a soudnimi naklady ve vysi $260,50. Souhlasila jsem a hned u soudu jsem zaplatila ( musis mit hotovost, nebo sek, karty neberou, ale pobliz kazde slusne soudni budovy je ATM). Sdelili mi vyhodu zaplaceni na miste - pry mi to tim padem nepujde do ridicaku ( ha ha ha, jakeho ridicaku???).

Tot uplne vse. Ovsem : byla jsem prvni na rade a nevim, jak dopadly ty desitky dalsich, nevim, jak dopadli ti, kdo se nemohli prokazat zadnou ID.

A drzim ti palce.
ocean*

PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2005 10:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jinak jsem samozrejme a OPET zjistovala moznosti, jak prijit k pravemu ridicaku bez SSN a s proslym pobytem : uplne jednoduse. Prines si potvrzeni od INS, dalsi doklady o tvem legalnim pobytu na uzemi USA, ceskej ridicak - a je to. Jak snadne... Wink
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2005 10:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ocean* napsal:
Jinak jsem samozrejme a OPET zjistovala moznosti, jak prijit k pravemu ridicaku bez SSN a s proslym pobytem : uplne jednoduse. Prines si potvrzeni od INS, dalsi doklady o tvem legalnim pobytu na uzemi USA, ceskej ridicak - a je to. Jak snadne... Wink

Jaky potvrzeni od INS? A jak muzes predlozit doklad o legalnim pobytu, kdyz mas prosly pobyt? Muzes se o tom trochu vic rozepsat. Diky.
ocean*

PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2005 12:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Samozrejme nemuzu prinest na DL vubec nic a tudiz je pro me momentalne DL naprosto nedostupnej. Zatim. Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Drivers Licenses Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Strana 1 z 4

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com