|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: ne říjen 29, 2006 8:37 pm Předmět: Apostila |
|
|
Ahoj vsem rozumbradum ...
Prosim, muze mi nekdo poradit, kde krome ambasady sezenu APOSTILU ( doklad, který se připevňuje k ověřovanému dokumentu a slouží jako potvrzení pravosti a platnosti dokumentu ) ? Jsem v Tampe ( FL)a dost mi na tom zalezi. Chtel bych koupit v Cechach byt a na Mestskem urade po me chteji tohle razitko na plne moci, kterou udelim rodicum, aby me zastupovali pri koupi. Pry obycejne notarske potvrzeni nestaci ... . A do Washingtonu DC na ambasadu jet nemohu. Predem diky moc za rady ... . Milan |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 203 Bydliště: CA
|
Zaslal: ne říjen 29, 2006 11:24 pm Předmět: Re: Apostila |
|
|
| Anonymous napsal: | Ahoj vsem rozumbradum ...
Prosim, muze mi nekdo poradit, kde krome ambasady sezenu APOSTILU ( doklad, který se připevňuje k ověřovanému dokumentu a slouží jako potvrzení pravosti a platnosti dokumentu ) ? Jsem v Tampe ( FL)a dost mi na tom zalezi. Chtel bych koupit v Cechach byt a na Mestskem urade po me chteji tohle razitko na plne moci, kterou udelim rodicum, aby me zastupovali pri koupi. Pry obycejne notarske potvrzeni nestaci ... . A do Washingtonu DC na ambasadu jet nemohu. Predem diky moc za rady ... . Milan |
NEMUSIS na ambasadu ani jezdit, posli jim tam ten dokument s prislusnym poplatkem, kopii pasu a oni ti to overene poslou zpatky....nejprve se predem s nema telefonicky domluv, ale melo by to tak fungovat, aspon ja to takhle praktikuji. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 252 Bydliště: 33131
|
Zaslal: po říjen 30, 2006 9:06 am Předmět: Re: Apostila |
|
|
Milan>
Na Floride vystavuje apostilu Department of State – Division of Corporations. Hlavni adresy mas tady: http://notaries.dos.state.fl.us (dal je mozne, ze i v Tampe je kancelar pro walk-in service, ale to budes muset brnknout do nejake State Building). Podrobnosti jsou na vyse uvedene strance pod odkazem “Procedures for…”. Floridsky notar ti overi plnou moc v cestine a apostila se pak uz prekladat nemusi. Nejdulezitejsi je, aby to, co napises, bylo co nejkonkretnejsi, tj. zadna generalni plna moc, ale presne stanovit ucel, katastralne definovat nemovitost, vypsat nazvy vsech zainteresovanych instituci apod. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|