Misene manzelstvi...

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Misene manzelstvi...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema
Autor Zpráva
Nikl

Registrace: 30. 12. 2006

PříspěvekZaslal: út leden 16, 2007 8:57 pm    Předmět: Misene manzelstvi... Odpovědět s citátem

Zajimalo by me jake mate zkusenosti s manzelstvim mezi rozdilnymi narody.
Vim o tom, ze to prinasi radu problemu, ale kdyz se nekdo zamiluje, tak se srdci "porucit" neda.

Dneska jsem cetl na tomto Foru vetu: "No hlavne ze s Amikama neni takova sranda jako s Cechama"...

To je pravda. Cesi maji uplne jine chapani legrace, ne nadarmo se jim rika "Svejci".
Ja se napriklad pamatuji na prihodu, kdyz jsem zil s moji canadskou pritelkyni asi 8 mesicu.
Byla nedele na pocatku dubna. Venku jeste nebylo moc teplo a pres tyden vetsinou prselo. Jednu sobotu jsem se probudil o neco drive, odhrnul jsem zaclony v loznici, abych se podival jake je pocasi. Prselo stejne jako cely tyden.
Moje pritelkyne jeste lezela v posteli a ptala se me jake je pocasi. Ja ji rikal, ze se konecne pocasi "umoudrilo" a ze sviti slunicko.
Na to ona vyskocila z poslele a rika: "No konecne je trochu lepsi pocasi, tak bychom mohli jit nekam na vylet". Sla do koupelny, umyla se a pak sla k oknu a rozhrnula zaclony.
Neveril jsem svym usima a ocim, jak byla nastvana, ze tam slunce nesviti, ale prsi tam jak s konve.
Nemluvila se mnou kvuli tomu 4 dny.

Kdyz jsme se pak udobrili, tak jsem se ji ptal, proc se tak nastvala. Rekl jsem ji, ze to byl jen vtip.
Ona ale odvetila, ze kdyby vedela ze prsi, tak by si trochu dele pospala.

No ale mozna ze nejaka Ceska by byla nastvana take. Wink
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st leden 17, 2007 2:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pozor na AdDICKtion, nekdy si clovek muze myslet, ze to je laska. Cool
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: st leden 17, 2007 10:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejvetsi skazky o vlastnim smyslu o humor vypraveji Cesi sami. To je moje zkusenost. Jinak ve smyslu pro humor u jinych narodnosti rozdil najit nejak nemuzu. Vsude jsou lide veseli i brucouni. Cesko neni urcite zadnou vyjimkou. Mne naopak prijde, ze jsou lidi hodne rozmrzeli a zrovna v poslednich par letech permanentne nasrani, uhadani a pesimisticti.
Bohuzel velkou pravdu mas s tim Svejkem. Podobnost s tim sice dobrosrdecnym, pratelskym, naivnim a legracnim Pepikem tam mozna bude, ale faktem zustava, ze to byl v podstate blb Sad
Ovsem cetl jsem nekde anketu k tomu, ktery narod (zeme "zapadniho" sveta) se umi nejlepe bavit a Cesi ziskali jednoznacne prvenstvi. Partying je proste v CR vychytany do posledniho detailu, ma uroven, lide umi pit, vi co, kdy a v jakem mnozstvi, dokazi byt spontanni a neizoluji se do malych skupinek, druzi se nahodile v prubehu vecera u velkych hospodskych stolu atd. Na tom urcite neco je. To pak byva opravdu veselo Smile
Marketa_NY

Registrace: 23. 09. 2006

PříspěvekZaslal: st leden 17, 2007 2:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hm .. tak tohle je teda tema pro me jako stvorene Cool

Ja jsem za celej svuj dosavadni zivot mela jen dva Cechy .. to ostatni byli vsechno cizinci...Slovak,Rus,Rumun,Puerto Rikanec,Columbianec,Mexicanec,Ir,par Amiku s ruznymi koreny (vsechno je to tu smichany), Rek a v neposledni rade aj jeden Ital (katastrofa)

Kazdej je uplne jinej ...
Chozeni s nima byla spis valka a snaha o same kompromisy .. kazdej jsme byl uplne jinej, jine zvyky, jine myslenky, totalne jiny pohled na zivot a v neposledni rade absolutne rozdilny humor!

To ze Cesi jsou nejlepsi parmani ... no ... napriklad hyspanci ktere jsem datovala ... to byli parmani stokrat vetsi nez cesi. Ty lidi proste chlastaj dny a noci, zpivaj a tancujou bez zastavky ... myslim,ze hyspanci jsou cechum trosku podobni, hlavne co se rodiny tyce .. jsou to rodinne typy, maji radi kazdy kazdyho..jsou to takova velka rodina co si pomaha, zve se na navstevy, deti si hrajou spolecne a rostou spolecne .. atd .. jsou tam samozrejme rozdily .. ale v tomhle se mi zdaj podobny.

U cizincu mi nejvic ve vztahu vadi .. ze si vlastne nikdy nebudeme 100% rozumnet ...
Napriklad ja jsem milovnik ceskych filmu a humoresek .. muzete mi nekdo rict, jak treba naucim takovyho Columbiance koukat na Vesnicko ma strediskova ? By me poslal do hajzlu . jenomze stejne tak ja nesnasim ty jejich priblbly telenovely, ktery oni naprosto zerou!

Ale zase pravda je ta, ze pokud toho cloveka opravdu milujete,.. udelat kompromisy .. jeden,dva,deset, sto ... aby jste spolu vysli a mohli spolu normalne lidsky zit ... ale bude to vlastne nekdy takovej ten opravdovej dokonalej vztah, kdy clovek rozumi absolutne vsemu co dela ten druhej? Tak to nevim ...

Nicmene souhlasim s tim,ze Ceskej humor je neprekonatelnej ...

Tudle jsem jendomu kamaradovi (on je z Chille) vypravela vtip, kterej jsem prelozila z cestiny do anglictiny (vtip o Semikovi .. urcite znate .. ) ... no a nakonci toho dokonaleho vtipu jsem se lamala smichy akorat ja .. on na me cumel, jako ze jestli to byl konec ..
No a tak je to se vsim
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: st leden 17, 2007 5:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlasim se vsemi, jen bych rada dodala, ze z me zkusenosti jsou vyborni parmeni i Ukrajinci (ne ta nejnizsi vrstva, co je nejcasteji v Cechach, ale normalni slusne rodiny).
Jeste v Cechach u me jedna takova 8 mesicu bydlela (nejdriv jsem mela strach, ale nutne jsem potrebovala financne pomoct s ucty na barak).
Ale naopak, tak prima lidi jsem nezazila, nikdy se nic neztratilo a te srandy, co jsme zazili ... i kdyz je fakt, ze oni pijou vetsinou do nemoty Surprised . A neni radno s nimi zkouset drzet krok .... nejvetsi sok jsem zazila, kdy jedna holka, docela strizlik, mela v sobe 2l vodky a vypadala jeste porad normalne; ja mela 3xdve deci bileho a mela jsem dost.
A pak mi stejni lide i organizovali svatbu a to bylo opravdu neco, zadne sedeni a zranice s pribuznymi, vecer plny perfektniho programu a zabavy, vse skvele pripravene (napriklad unost nevesty a nabidka 3 nahradnich ... z nich jeden byl prevleceny chlap a tak dal). A zabava pokacovala i druhy den (ruska svatba trva 2 dny), kdy se on prevlekl za nevestu (a ona za zenicha) a on pak na ulici s maketou kalasnikova vybiral pivni myto (tady v USA by ho za to asi strelili). A vybral asi 200Kc, ale asi proto, ze ridici jeste 2 metroveho chlapa v uboru nevesty se *S*P*A*M* v ruce jeste v zivote nevideli Laughing .

A ze Cesi jsou v posledni dobe dost nasrani je fakt, ale take jak kdo ... me se zase libi nas cerny humor.
A tem hodne cizich narodu nerozumi (a my zase nerozumime jejich vtipum), ale napriklad tenhle vtip zatim chapali i vsichni Americane, kterym jsem ho prelozila a moc se jim libil:
"Prijde dama ke kartarce a chce vylozit osud. Kartarka vylozi karty a rekne - pani, mam pro Vas hroznou zpravu. Vas manzel za par dni zemre! A pani nato: tak to ja vim taky, ale zajima me, jestli me za to zavrou."
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: st leden 17, 2007 6:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

je to pravda ze ruzne narody majinjiny pristu k humoru,treba v usa tv show "seinfeld"je perfekt,
taky jsem poznal ze ceske holky maji jine mysleni v humoru(my si delame humor a ony se urazi)ale asi ne vsechny.ale to by byla debata na dlouhe hodiny
Nikl

PříspěvekZaslal: st leden 17, 2007 7:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

miro napsal:

No chlapy to s tou laskou az tak neberou. Wink
Vetsinou se zamilujou zensky a "svadej" to pak na chlapy Very Happy
Nikl

PříspěvekZaslal: st leden 17, 2007 9:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bohuzel velkou pravdu mas s tim Svejkem. Podobnost s tim sice dobrosrdecnym, pratelskym, naivnim a legracnim Pepikem tam mozna bude, ale faktem zustava, ze to byl v podstate blb Sad
Smile[/quote]

No mozna ze byl Svejk blb, ale zase na druhou stranu mu to dost vyhovovalo. Mel z toho "vyhody" a kdyz se nekdo z jeho nadrizenych vozral, ta toho dovedl nalezite vyuzit. Na to ze byl blb, byl dost "vychcanej" Wink
A to je ta spravana Ceska vlastnost. Smile
Nikl

PříspěvekZaslal: st leden 17, 2007 10:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nikl napsal:
Smile

No mozna ze byl Svejk blb, ale zase na druhou stranu mu to dost vyhovovalo. Mel z toho "vyhody" a kdyz se nekdo z jeho nadrizenych vozral, ta toho dovedl nalezite vyuzit. Na to ze byl blb, byl dost "vychcanej" Wink
A to je ta spravana Ceska vlastnost. Smile[/quote]

Jeste dodatek k tomu "blbcovstvi":
http://www.phil.muni.cz/~novosad/svejk.htm
Marketa_NY

PříspěvekZaslal: čt leden 18, 2007 9:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nikl napsal:
miro napsal:

To je bohuzel pravda ... ale beztak za to muzete VY Twisted Evil
Marketa_NY

PříspěvekZaslal: čt leden 18, 2007 9:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:
Souhlasim se vsemi, jen bych rada dodala, ze z me zkusenosti jsou vyborni parmeni i Ukrajinci (ne ta nejnizsi vrstva, co je nejcasteji v Cechach, ale normalni slusne rodiny).
Jeste v Cechach u me jedna takova 8 mesicu bydlela (nejdriv jsem mela strach, ale nutne jsem potrebovala financne pomoct s ucty na barak).
Ale naopak, tak prima lidi jsem nezazila, nikdy se nic neztratilo a te srandy, co jsme zazili ... i kdyz je fakt, ze oni pijou vetsinou do nemoty Surprised . A neni radno s nimi zkouset drzet krok .... nejvetsi sok jsem zazila, kdy jedna holka, docela strizlik, mela v sobe 2l vodky a vypadala jeste porad normalne; ja mela 3xdve deci bileho a mela jsem dost.
A pak mi stejni lide i organizovali svatbu a to bylo opravdu neco, zadne sedeni a zranice s pribuznymi, vecer plny perfektniho programu a zabavy, vse skvele pripravene (napriklad unost nevesty a nabidka 3 nahradnich ... z nich jeden byl prevleceny chlap a tak dal). A zabava pokacovala i druhy den (ruska svatba trva 2 dny), kdy se on prevlekl za nevestu (a ona za zenicha) a on pak na ulici s maketou kalasnikova vybiral pivni myto (tady v USA by ho za to asi strelili). A vybral asi 200Kc, ale asi proto, ze ridici jeste 2 metroveho chlapa v uboru nevesty se *S*P*A*M* v ruce jeste v zivote nevideli Laughing .

A ze Cesi jsou v posledni dobe dost nasrani je fakt, ale take jak kdo ... me se zase libi nas cerny humor.
A tem hodne cizich narodu nerozumi (a my zase nerozumime jejich vtipum), ale napriklad tenhle vtip zatim chapali i vsichni Americane, kterym jsem ho prelozila a moc se jim libil:
"Prijde dama ke kartarce a chce vylozit osud. Kartarka vylozi karty a rekne - pani, mam pro Vas hroznou zpravu. Vas manzel za par dni zemre! A pani nato: tak to ja vim taky, ale zajima me, jestli me za to zavrou."

Sem se u toho vtipu malem pocurala smichy ... Laughing
Nikl

PříspěvekZaslal: pá leden 19, 2007 11:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marketa_NY napsal:
Nikl napsal:
miro napsal:

To je bohuzel pravda ... ale beztak za to muzete VY Twisted Evil

Jsem rada ze jsi to uznala Wink

Ale nevim jak si to myslela s tim ze za to muzeme.

Vis o tom, ze laska na prvni pohled neexistuje Wink
Je to pry jen "blud"
Nikl

PříspěvekZaslal: so leden 20, 2007 12:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marketa_NY napsal:
Hm .. tak tohle je teda tema pro me jako stvorene Cool

Ja jsem za celej svuj dosavadni zivot mela jen dva Cechy .. to ostatni byli vsechno cizinci...Slovak,Rus,Rumun,Puerto Rikanec,Columbianec,Mexicanec,Ir,par Amiku s ruznymi koreny (vsechno je to tu smichany), Rek a v neposledni rade aj jeden Ital (katastrofa)

Kazdej je uplne jinej ...
Chozeni s nima byla spis valka a snaha o same kompromisy .. kazdej jsme byl uplne jinej, jine zvyky, jine myslenky, totalne jiny pohled na zivot a v neposledni rade absolutne rozdilny humor!

To ze Cesi jsou nejlepsi parmani ... no ... napriklad hyspanci ktere jsem datovala ... to byli parmani stokrat vetsi nez cesi. Ty lidi proste chlastaj dny a noci, zpivaj a tancujou bez zastavky ... myslim,ze hyspanci jsou cechum trosku podobni, hlavne co se rodiny tyce .. jsou to rodinne typy, maji radi kazdy kazdyho..jsou to takova velka rodina co si pomaha, zve se na navstevy, deti si hrajou spolecne a rostou spolecne .. atd .. jsou tam samozrejme rozdily .. ale v tomhle se mi zdaj podobny.

U cizincu mi nejvic ve vztahu vadi .. ze si vlastne nikdy nebudeme 100% rozumnet ...
Napriklad ja jsem milovnik ceskych filmu a humoresek .. muzete mi nekdo rict, jak treba naucim takovyho Columbiance koukat na Vesnicko ma strediskova ? By me poslal do hajzlu . jenomze stejne tak ja nesnasim ty jejich priblbly telenovely, ktery oni naprosto zerou!

Ale zase pravda je ta, ze pokud toho cloveka opravdu milujete,.. udelat kompromisy .. jeden,dva,deset, sto ... aby jste spolu vysli a mohli spolu normalne lidsky zit ... ale bude to vlastne nekdy takovej ten opravdovej dokonalej vztah, kdy clovek rozumi absolutne vsemu co dela ten druhej? Tak to nevim ...

Nicmene souhlasim s tim,ze Ceskej humor je neprekonatelnej ...

Tudle jsem jendomu kamaradovi (on je z Chille) vypravela vtip, kterej jsem prelozila z cestiny do anglictiny (vtip o Semikovi .. urcite znate .. ) ... no a nakonci toho dokonaleho vtipu jsem se lamala smichy akorat ja .. on na me cumel, jako ze jestli to byl konec ..
No a tak je to se vsim

Jo prekladat vtipy z cestiny do anglictiny se moc neda. Ne tedy vsechny. Vetsinou to pak nema "ANI HLAVU ANI PATU" Wink

Taky jsem jednou jeden prelozil. Nikdo se ale nesmal, protoze jak rikali, vtip byl moc dlouhej a kdyz zkoncil, tak uz nikdo poradne nevedel, jak zacal(voni ale taky moc neposlouchaj) Wink No ale v cestine to je vtip dobrej. Tady ho pisu.
Prijde chlap k doktorovi a rika: Muzete me poradit, co mame delat, aby se nam porad nerodili deti. Uz zadny nechceme, mame jich 6.
Doktor rika, a jite mrkev. Pacient odpovi, no moc ne. Doktor mu rika, to ale musite, jinak vam to nepomuze. Prijde se na me podivat zase za rok.
Za rok zase chlap prijde a rika; Pane doktore, ta mrkev moc nepomohla, zase se nam narodil kluk.
A doktor rika, no a jedl jste mrkev. Chlap rika, no jedel. Doktor rika a sladil jste si ji. Pacient rika no nesladil, to jsem nevedel. A doktor rika, to ale musite. Prijde se na me zase za rok podivat.
Za dalsi rok pacient zase prijde a rika: Pane doktore, narodili se nam dvojcata. Ta mrkev s cukrem nepomohla.
A doktor rika, no jedl jste ji s cukrem a krenem. Chlapik rika, no ne to jsem nevedel. No a doktor rika to ale musite. Prijdte se ma me zase z rok podivat.
Za rok zase pacient prijde, celej neststnej a rika. Pane doktore narodili se nam trojcata. Uz nevime co mame delat. A doktor rika: No jedl jste mrkev s cukrem a krenem. A pacient odpovi, no jedl, pane doktore.
A doktor rika no a soulozil jste? Pacient odpovi, jo soulozil pane doktore. A doktor rika: No to ale NESMITE. Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com