|
|
| Autor |
Zpráva |
Marcco
Registrace: 04. 07. 2006 Příspěvky: 12
|
Zaslal: út červenec 18, 2006 11:21 am Předmět: Zivot v Americe. Co vas tu drzi? |
|
|
Pozorne ctu vsechny vase prispevky, jsou tu ruzne nazory na zivot v Americe a na Ameriku vubec. Spousta z vas tu zijete uz peknou radku let, obcas si rikam, proc tu vlastne ste tak dlouho, kdyz zivot v USA neni zrovna prochazka ruzovym sadem.Nebo se mylim?Co vas tu tak drzi? Penize, Amerika sama o sobe, nebo jina pouta?
Penize...komu jde vylozene o penize, proc nejede do GB ne US? Tam se da vydelat podle me mnohem vice.
A jeste 2 otazky nakonec: Chcete se vubec nekdy vratit do rodne vlasti? A kde se citite doma? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 18, 2006 12:23 pm Předmět: Re: Zivot v Americe. Co vas tu drzi? |
|
|
| Marcco napsal: | Pozorne ctu vsechny vase prispevky, jsou tu ruzne nazory na zivot v Americe a na Ameriku vubec. Spousta z vas tu zijete uz peknou radku let, obcas si rikam, proc tu vlastne ste tak dlouho, kdyz zivot v USA neni zrovna prochazka ruzovym sadem.Nebo se mylim?Co vas tu tak drzi? Penize, Amerika sama o sobe, nebo jina pouta?
Penize...komu jde vylozene o penize, proc nejede do GB ne US? Tam se da vydelat podle me mnohem vice.
A jeste 2 otazky nakonec: Chcete se vubec nekdy vratit do rodne vlasti? A kde se citite doma? |
Takova otazku tu byla nekolikrat a vzdy je k super a k veci. Bohuzel na ni nikdo s tech uplakanych/nadavajicich neodpovedel.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 18, 2006 12:25 pm Předmět: |
|
|
| DODATEK: Myslel jsem ROZUMNOU odpoved, ne dalsi nadavky a vulgarnosti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1404 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: út červenec 18, 2006 1:28 pm Předmět: Re: Zivot v Americe. Co vas tu drzi? |
|
|
| Marcco napsal: | Penize...komu jde vylozene o penize, proc nejede do GB ne US? Tam se da vydelat podle me mnohem vice.
|
Podle Tebe, jo? No podle statistiky ani ne.
| Marcco napsal: |
A kde se citite doma? |
Tam kde si ho vytvořím. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1043 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út červenec 18, 2006 2:08 pm Předmět: |
|
|
Marcco: mel sis k tomu vymyslet a pripojit anketu s odpovedma. Bylo by to zajimavejsi.
Me treba USA vubec netahne kvuli prachum. V Cechach je zivot pro me z hlediska penez, pohodlnosti ziti, bydleni, zdravotnictvi, skolstvi, zalozeni rodiny, proste snazsi. Ja bych treba neodjel do Ameriky a nezil tam nelegalne. Z toho duvodu tam asi proto furt nejsem No, snad jednou se to podari.
Nekdy sam nevim proc, ale asi je to touha po dobrodruzstvi, zivot v cizi zemi, rozhlehlost USA, zmena zivotniho stylu. Si vyber  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 203 Bydliště: CA
|
Zaslal: út červenec 18, 2006 8:44 pm Předmět: |
|
|
| czolgos napsal: | Marcco: mel sis k tomu vymyslet a pripojit anketu s odpovedma. Bylo by to zajimavejsi.
Me treba USA vubec netahne kvuli prachum. V Cechach je zivot pro me z hlediska penez, pohodlnosti ziti, bydleni, zdravotnictvi, skolstvi, zalozeni rodiny, proste snazsi. Ja bych treba neodjel do Ameriky a nezil tam nelegalne. Z toho duvodu tam asi proto furt nejsem No, snad jednou se to podari.
Nekdy sam nevim proc, ale asi je to touha po dobrodruzstvi, zivot v cizi zemi, rozhlehlost USA, zmena zivotniho stylu. Si vyber  |
Mozna to proste neumis blize specifikovat prave proto ze tu nejsi....pro nekoho to jsou opravdu penize, pro jineho jiny zivotni styl, nekdo se jen potrebuje vyparit, druhy meni svuj zivot od zakladu a proc ne tady......prece jen penize jsou tady lepsi, nekteri odsad podporuji sve blizke, jini se tady prijeli jen kouknout a uz zustali.....neni to tady jednoduche, ale tohle taky neni zeme pro vsechny.....a pokud ma nekdo tu moznost i trebas nelegalni praci si nasetrit na byt v Cesku, kde by se k nemu bez hypotek nedokopal, tak procpak ne........navic ti ty zkusenosti tady, mohou pak v Cesku prijit k duhu......neni malo tech co si po navratu do CR velice slusne rozjeli sve vlastni podnikani, ucili se tomu tady........
a navic je tu krasne, nejen v Californii..... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 519 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: st červenec 19, 2006 3:13 am Předmět: |
|
|
Ahoj,
J mam na to nazor takovy. Zil jsem 1 rok v U.K 4 roky v USA ated jsem 1 rok uz zase zpet v CR a cekam na Immigration viza.
Porovnat zeme CR-U.K-US se neda. Nejpohodlnejsi je Amerika. Jak si psal ze v U.K se daji vydelat penize neni to tam zase tak horky. Ty leta, co se dala sehnat prace na stavbe ci jinde jsou uz pryc, jelikoz nasi Polsti bratri tam to totalne posrali, delaji za 30 liber denne, tak proc by anglican chtel cecha kterej chce 70 liber. Mluvim o Londynu z vlastnich skusenosti.
Amerika dava do sebe neco co clovek kterej tam nezil dele jak dva tri roky to nepochopi. Ne jenom materalismus ale velice co je dulezite je customer service a to je v USA nejlepsi. Kdyz prijdes v Praze do Albertu ci jinam, tak tam na tebe kazdej cumi, co tam otravujes, neusmeje se nikdo, a uz vubec ti nikdo neporadi. V bankach platis zbytecne poplatky a da se rict ze za nic, benzin kdyz si chces natankovat tak abys mel na to jeste jednu praci. Jediny co je pravda , tak je to ze v CR je jeste dobre to zdravotnictvi bezplatne, i kdyz uz to jde do hajzlu.
Proste ja mam Ameriku rad, i kdyz vim ze americani jsou arogantni a bezcitni lide. Po roce tu v Praze ziju v 1+1 z kamaradem v byte vydelavam usranych 14 000 cisteho a to delam pro Air France a CSA a stejne hovno.
Uz se nemohu dockat az me prijdou viza a pojedu zpet na Floridu. To tak vse. BTW England weather suck |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marcco
Registrace: 04. 07. 2006 Příspěvky: 12
|
Zaslal: st červenec 19, 2006 9:13 am Předmět: |
|
|
BUCKETHEAD:
Ja byl v Anglii take peknou dobu, takze vim o cem mluvis, neboj... S tema penezma sem byl naprosto spokojenej, mel sem minimalni naklady na zivobyti a porad jsem pracoval, takze se dalo usetrit fakt hodne.Ale treba jsem mel stesti. Kdybych chtel penize tak se asi vratim zase do UK, jenze ted chci poznat neco jineho.
Ted jsem po 9 letech v CR je tu pekne, ale pekne zacinam poznavat tu zku*venou ceskou byrokracii a vsechny ty obcas zvlastni zakony, co se tu vedou. V jednom z predchozich topiku sem psal, ze asi odjedu do Australie, ale premyslim jestli se ma cenu pokouset o USA. I kdyz jsem zil v Nemecku s otcem, tak sem stale Cech jak poleno
| citace: | | Podle Tebe, jo? No podle statistiky ani ne |
Tak to sem zrejme nekolik let dezinformovan. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
toten_kopf Anonymní
|
Zaslal: po červenec 31, 2006 10:48 pm Předmět: VY HLUPACI(SLUSNE RECENO) |
|
|
| JA SAKRA NEVIM, JAK SI MUZETE NASETRIT NA BYT V CECHACH PRACI(NEKRIMINALNI) V USA?? JA VYDELAVAL 7 NA HODKU HRUBYHO, TO SOU CCA 6 40 CISTYHO, T MI DELALO NEJAKEJCH 1100 $ MESICNE, TAK AKORAT NA PREZITI, DO CR UZ NECHCI, PROTOZE TAM NEMAM ZADNY PRATELE, RODINU NEMAM RAD A MAM TAM DEPRESE A NALADU ZABIT SE. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
marci Anonymní
|
Zaslal: út září 26, 2006 12:45 pm Předmět: |
|
|
| to ses nechal pekne osidit nebo neumis anglicky . Myslim ze prumerne je $2,000 cistyho pro Cecha v US ale da se treba v CA vydelat i mnohem vic. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa_NY
Registrace: 23. 09. 2006 Příspěvky: 316 Bydliště: New York
|
Zaslal: út září 26, 2006 3:41 pm Předmět: PRIRODA A ARCHITEKTURA?? |
|
|
HM..TAK K TOMU PRIDAM SVUJ BLONDATEJ NAZOR
KAZDEJ RIKA,JAK HO SEM NETAHLY PRACHY..JA TOMU RIKAM BULL SHIT.KAZDEJ SEM PRIJEDE ZA VIDINOU LEPSIHO ZIVOTA A LEPSIHO VYDELKU.AT MI NIKDO NERIKA,ZE SEM PRIJEL ZA VIDINOU KRASNE ARCHITEKTURY A PRIRODY.PROTOZE TO JE HOVADINA.KAZDEJ PRECE VI,ZE NEJKRASNEJSI PRIRODA JE DOMA V CECHACH.
JA SE NAPRIKLAD VUBEC NETAJIM TIM,ZE JSEM TADY KVULI PENEZUM A KVULI LEPSIMU ZIVOTU. NO NA TO SE TEDA JESTE MUSIM VDAT ZA AMIKA A BUDE VUBEC NEJLIP. PAK UZ JE JEDNO,JESTLI CHCU BEJT DOMA NEBO TADY...PROTOZE PAK MUZU JEZDIT TAM A ZPATKY.
CO DOMA V CECHACH?
CLOVEK SE TAM SICE TOLIK NENADRE A NEMUSI TAM BYT NA CERNO,ALE CO ZA TEN ZIVOT DOKAZE?NIC.BUDEME BYDLET V PANELAKU 2+1,JEZDIT OJETOU SKODOVKOU POPRIPADE FORDIKEM;..NEBO MOZNA AJ AUTOBUSEM. NIKDY SE NEVZMUZEME NA TO KOUPIT SI PREPICHOVEJ BARACEK,PLOCHOU TELEVIZI,BAZENEK...A JA NEVIM CO JESTE. CESKA EKONOMIKA NA TOM STALE NENI TAK DOBRE (BACHA NA ME;..JSEM VYSTUDOVANEJ EKONOM A UCETNI). V URCITYCH MESTECH SI CLOVEK NESEZENE ANI PRACI ANI TO BYDLENI. A BYDLET DOZIVOTA S RODICEMA?DEKUJU NECHCI.
SICE JE ZASE PRAVDA,ZE ZDRAVOTNI POJISTENI JE TAM LAHUDKA...TADY CLOVEK VYDELAVA JENOM NA TO ABY SI NAPRIKLAD NECHAL ZPRAVIT ZUBY. ALE TO UZ JE ZASE DRUHA STRANA MINCE
NECHCI TU NIKOMU LEST DO SVEDOMI,ALE KDYZ UZ JSME TU TAK VSICHNI NA HROMADE,TAK BY JSME MOHLI BYT UPRIMNI A ROVNOU RICT..ANO JSEM TU KVULI PENEZUM A KVULI LEPSIM ZITRKUM...A NE TADY VYKLADAT NECO O PRIRODE
ALE CO,AT JSME TU JAK JSME TU...HLAVNE ZE JE NAM VSEM DOBRE,NE  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
american chopper
Registrace: 12. 02. 2005 Příspěvky: 283
|
Zaslal: út září 26, 2006 4:18 pm Předmět: |
|
|
...jeden skromny dotaz Marketo,az se vdas za toho amika,ci jinou narodnost,budes stastna?
Reknu ti jednu vec,byla doba,kdy jsem byl na nule,pak byla doba,kdy jsem si mohl koupit skoro vsechno a prece to nebylo TO..dnes mam docela jiny pohled na zivot a jsem stastny,ze jsem nebyl nikdy s nikym z jineho duvodu,nez,ze jsem s ni byt chtel..
PS:jasne,me se to mluvi,mam predurceno,ze na jare vyhraju jeden z velkych pokerovych turnaju a navic ke sve krase budu i bohaty,ale i kdyby ne,urcite nebudu tu svou amicku,ktera mi da skoro vsechno,vyhledavat..  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: út září 26, 2006 7:08 pm Předmět: |
|
|
To Marketa:
Mne se libi, ze se tu blondynku v sobe nesnaziz nijak maskovat. Ono by se to stejne poznalo a vypada to pak strasne hloupe. Ty ses aspon uprimna.
Asi nikdy nebudes moct POCHOPIT a UVERIT, ze sem opravdu nekdo prijel kvuli necemu jinemu, nez kvuli penezum a vidinou lepsiho zivota. Teda z toho TVYHO pohledu lepsiho, protoze lepsi zivot chce mit samozrejme kazdy.
Ty pravdepodobne NIKDY neprijdes na to, ze stesti opravdu neni o penezich, baraku, bazenu a placate televizi.
Vubec nechapu, jak nekdo muze zpochybnovat prirodni krasy USA, nebo je dokonce srovnavat s prirodou v CR. Nebo jak by si to mel clovek zaridit, aby v CR, nebo i v Evrope, nasel klimaticka mista, jako jsou v USA? Jak bych tam mel najit treba Nevadskou poust a uprostred Las Vegas? Nebo Aljasku? Nebo Hawaie? Jak to zaridit, aby clovek mohl zustat sedet na prdeli, a to vsechno tak nejak prislo k nemu? Jak zmenit kulturu, lidi? Je toho strasne moc, co muze cloveka tahnout do sveta.
Nekdo to ma jednodussi, protoze nejlip je proste tam, kde se nejrychleji sypou  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: út září 26, 2006 8:13 pm Předmět: Re: PRIRODA A ARCHITEKTURA?? |
|
|
| Marketa_NY napsal: |
PROTOZE TO JE HOVADINA.KAZDEJ PRECE VI,ZE NEJKRASNEJSI PRIRODA JE DOMA V CECHACH.
|
Hele Marketo, já vím že pocházíš z pěkné země, ale toto nemůže být považovaé za nic jiného než za hrdost na svoují zem. Lidi ze světa jezdí za přírodou do USA, do Kanady, na Karibské ostrovy, na Patagónii, do Jížní Afriky, do Kenii, do Norska, atd. Ale do ČR? ČR má výnikající staré zámky, hrady, a pěknou Prahu, které turisti baští, ale přírodu? Vůbec. Nebo se domníváš že lidi z Tyrol, Himaléje, nebo z Aljažky jezdí se podívat na Sněžku? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: út září 26, 2006 8:21 pm Předmět: Re: PRIRODA A ARCHITEKTURA?? |
|
|
| Marketa_NY napsal: |
JA SE NAPRIKLAD VUBEC NETAJIM TIM,ZE JSEM TADY KVULI PENEZUM A KVULI LEPSIMU ZIVOTU. NO NA TO SE TEDA JESTE MUSIM VDAT ZA AMIKA A BUDE VUBEC NEJLIP. PAK UZ JE JEDNO,JESTLI CHCU BEJT DOMA NEBO TADY...PROTOZE PAK MUZU JEZDIT TAM A ZPATKY.
|
No, to je tedy výborné.
Ty chceš se vdát né protože někoho miluješ, ale protože chceš jít po penězích nějakého chlapa. (chci aby měl stříbrný Porsche…). No, doufám že to nebudeš před ním tajit že más jen zájem o jeho prachy.
Good luck! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|