|
|
| Autor |
Zpráva |
CyborgX neaktivovan Anonymní
|
Zaslal: st prosinec 27, 2006 9:02 am Předmět: ITIN neni zbytecnost... |
|
|
Takze jen tak v kratkosti co se vsechno da na ITIN dostat nebo co se dalo dostat.
1.) Ridicakmozna ze v nekterych statech na ITIN dostanete ridicak. v NC to slo ale ted uz je s tim konec. Ale i tak ten kdo si ridicak vyridila na ITIN a ma ho v evidenci muze si delat diplikaty online aniz by navstivil office stacise zaregistrovat a pak uz to je hrackou ridicak dorazi do 7 dnu.
2.)Bankovni ucet Tak tady to je jasny k bankopvnimu uctu potrebujete vasi ID a pak "cislo" neni nic lepsiho zadat svoje ITIN
3.) Dalsi prijemna vec je ta ze ikdyz pracujete na falesne SSN na ktere odvadite po celej rok dane a na konci roku dostanete W2 neni nic lepsiho jak si dane udelat napriklad online pomoci TurboTax.com kde misto SSN vyplnite vase ITIN... no a pak uz jen muzete ocekavat az vam poslou penizky na ucet nebo sek. Ano funguje to tak jiz 3tim rokem tento rok to bude po 4-te ztratil jsem jen 2 roky neb to jsem ITIN nemel.
4.) Pujcka treba na auto. Ano ano i takhle muze fungovat ITIN ne vzdy, ale pokud clovek neco chce tak se nespokoji s prvnim NE. Takze poprve vyzkouseno pred 2-ma roky prvni pujcka na "skoronove auto" do $18000 jiste je tu nejake minus v podobe velkych uroku ale co uz clovbek si aspon buduje kredit a ikdyz jsem mel 18% APR coz je zlodejina tak to bylo na pujcku na 5 let auto jsem vyplatil za 20 mesicu a koupil dalsi jelikoz prvni bylo v krasnem stavu tak jsem mel dobrou protihodnotu + neco malo na drevo + jiz vybudovan kredit a tohle vsechno melo za nasledek ze moje dalsi auto bylo jiz daleko drazsi 2x drazsi jak to prvni , APR sem srazil o 8%. Vsechno jde kdyz clovek moc chce:-)
5.) V neposledni rade jelikoz moje ITIN cislo je evidovano v bance vyrizeni SAVING uctu a prozatim na zkousku SECURE credit card kterou asi po roce vymenim za pravou.
Takze v globale vsechno jde kdyz se chce jenom nesmi clovek brecet ze nic nejde a cekat az mu ostatni neco zaridi. Ja sam jsem zacal umejvanim podlah a s nulovou znalosti anglictiny jeden z bossu chtel semnou zametat jako s hadrem stalo se 2x na potreti jsem se uz nenechal... nasel jsem si vlastni praci v golfovem klubu kde jsem zacal s uklizenim spinaveho nadobi, jelikoz po spatne zkusenosti jsem se uplne uzavrel proti cechum jedine "kamarady" jsem mel mezi amikama diky tomu jsem se naucil brzo anglicky takze jsem postoupil a zacal delat cisnika po dalsim roce jsem uz prez leto mel na starosti jako manager pool house s kuchyni a lifeguards. Udelal jsem si mnoho znamosti mezi clenama klubu se kterejema se stykam dodnes. Ale i tak porad sem byl cisnikem a porad se nasel nejakej parazit co si o me myslel ze jsem nejakej debil. Takze jsem zacal opet hledat ted momentalne asi 2 roky delam pro mensi realitni kancelar .... konecne delam praci podobnou te co jsem delal v CR staram se o pocitacovou sit + vse ostatni, internetovou reklamu, vytvoril jsem nove www stranky takze i o ne mam svoji vlastni kancelar a hlavne respekt a uznani... tohle vse bez papiru a pouze s ITIN# stacilo jen chtit a nevzdavat se.
Ted jeste se tu nejakym zpusobem legalizovat abych se mohl ject podivat domu a budu uplne spokojen Snad se uz brzo podari takze to placeni dani a uchovavani vsech dokladu nebylo nadarmo bude se to jeste hodit:-) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|