|
|
| Autor |
Zpráva |
CZkukinek Anonymní
|
Zaslal: so červen 04, 2005 11:37 am Předmět: mobil |
|
|
| Lidicky, nevite nahodou, mobil ktery US spolecnosti bude fungovat v CZ pro T-Mobil? Dikes za odpovedi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pepino73 Kritik
Registrace: 31. 01. 2005 Příspěvky: 270 Bydliště: Tennessee
|
Zaslal: so červen 04, 2005 6:43 pm Předmět: |
|
|
T-mobile ti bude fungovat urcite ale je tu dalsich par spolecnosti ktere pouzivaji gsm telefony,ale msji je blokovane,coz by ti v cechach meli odblokovat na kazdem rohu za 100-250kc. jen se musis podivat pri koupi toho telefonu aby mel tri pasma 900/1800/1900. V zadnem pripade neber dual protoze ti fungovat nebude.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
CZkukinek Anonymní
|
Zaslal: ne červen 05, 2005 5:43 pm Předmět: |
|
|
| Pepino73, tedy myslis, ze americky mobil od T-mobile v bude v cechach fungovat po vymene sim karty z ceskyho T-mobil? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pepino73 Kritik
|
Zaslal: ne červen 05, 2005 7:13 pm Předmět: |
|
|
Ano bude ti fungovat bez problemu...A proc si chces dovezt telefon z usa.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: ne červen 05, 2005 8:14 pm Předmět: Asi mam smulu |
|
|
| Mne muj telefon (Nokia 6610) od T-Mobil v Cechach po vymene SIM karty nefunguje. A nefungoval mi ani ten starsi, taky od Nokia. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pepino73 Kritik
|
Zaslal: po červen 06, 2005 12:08 pm Předmět: |
|
|
scout66 v podstate je to zvlastni ze ti nefunguval, protoze telefon NOKIA 6610 je tri-band tak ze ti ma normalne fungovat. Az pojedes priste do cech zkus si pohrat trochu s nastavenim mozna ti to pujde.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: po červen 06, 2005 8:10 pm Předmět: jj |
|
|
jj Pepino. bral jsem ho prave proto, ze je triband a ma v sobe modem, ale fakt nejel. myslim, ze to bude v tom nastaveni, pac po technicke strance na to pripravenej je  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pepa_z_floridy
Registrace: 21. 01. 2006 Příspěvky: 79 Bydliště: tampa bay
|
Zaslal: út leden 24, 2006 4:07 pm Předmět: mobil |
|
|
| scout66 napsal: | jj Pepino. bral jsem ho prave proto, ze je triband a ma v sobe modem, ale fakt nejel. myslim, ze to bude v tom nastaveni, pac po technicke strance na to pripravenej je  |
tak tosku techniky: GSM funguje na rucitych danych frequencich. ale protoze amici jsou machri maji jine,nez kdekoliv ve svete tzn zde v usa jsou to 800mhz(nekdy uvaseno 850mhz) a 1900mhz. v evrope a vsude jinde ve svete pouzivaji 900mhz a 1800mhz. Drive se vyrabely telefony pouze s jendou,pozdeji s dvema frequencema. Dnes je bezne 3 az 4. tzv triband a quadraband. Mobilni telefon ktery chces pouzivat na tom cim kterem kontinentu,m usi splnovat tyto podminky, jinak po technicke strance se nemuze pripojit k siti i kdyz je to GSM , tedy standart.
Mobily triband zacinaji byt bezne cim dal vice. Vetsinou je to tak ze tam kdeho koupis podporuje obe frequence , plus jednu z druheho kontinentu, coz je v dnesni dobe ustacujici.nektere jako moto Razr v3.jsou quadraband, tzn ma vsechny 4 mozne frequence.
Tak to by jsme mely po technicke strance GSM.
Dalsi hacek je v tom, ze provozovatele siti blokuji sve telefony aby se nedaly pouzivat s jinou sim kartou. tzv sim-lock (- nepletme si prosim s sim lock funkcio na sim karte - ktera slouzi k zabezpeceni udaju na sim karte!), delaji to tak, ze je Firmware( software, na kterem bezi mobil), a nebo hardware (coz je tezsi obejit) formou. Na oboji chytri lide prisly jak obejit a odblokovat. Vetsina mobilu lze odblokovat. U nekterych to neni vubec jednoduchy proces. Rozumejme riskantni.
DAlsi "vymyslenost" je network lock, s touto "vymozenosti" se vam mobil nepripoji k jine siti i kdyz mate sim kartu od provozovatele. v usa je to T-mobil a Cingular.
v CR Eurotel a T-mobil. Pokud vim Oskar (tusim ted je to Vodafone) sve mobily neblokuje.
Takze nestaci pouze ze ti nekdo rekne,ze mobil pujde v evrope. Frequence jsou dulezite. A to odblokovani samozrejme take.
Co vim ja v cr odblokovavaji kolem 300-500kc. mistni manici kolem $30.
dalsi reseni je koupit telefon jiz odblokovany, ty potom stoji vic.
nebo rovnou koupit mobila v miste ,treba predplaceny.
(plati pro oba kontinenty). to doporucuju tem ,kteri pisi "dal jsem simku do mobilu a nesel"
dale nastaveni "modemu" tedy GPRS a nebo EDGE ( rozumime datovy prenos) si muze vetsina mobilu nastavit primo ze site a nebo ti to ochotne poradi ten, ktery operator, jsou to totiz penizky ktere oni od tebe samozrejme chteji.
je potreba vedet vic a nebo se zeptat nejakeho geeka, jako jsme treba ja
pekny den |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: út leden 24, 2006 11:36 pm Předmět: |
|
|
Pepiku
Zustan u telefonu a PC na ostatni se vyser ty jeden geeku  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pepa_z_floridy
|
Zaslal: st únor 08, 2006 11:46 pm Předmět: |
|
|
| Mob napsal: | Pepiku
Zustan u telefonu a PC na ostatni se vyser ty jeden geeku  |
zajimave, ze te nikdo vcetne majitele tohodle forumu nekritizuje a nemaze hrube arogantni prizpevky. ktere absolutne nejsou k veci. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1003 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: čt únor 09, 2006 5:14 am Předmět: |
|
|
Mob je nas clovek a mame ho radi, ale take jsem ho uz napominal. .gif) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
excellentmentaldefect
Registrace: 17. 11. 2005 Příspěvky: 334
|
Zaslal: čt únor 09, 2006 1:39 pm Předmět: |
|
|
Pepo z Floridy,
1) tvůj článek o mobilech není špatnej
2) nevím, jak ty, ale já když jsem tuhle listoval slovníkem, tak u výrazu "ten, který vždy mluví k věci" byla Mobova fotka a ne tvoje ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pepa_z_floridy
|
Zaslal: pá únor 10, 2006 2:36 am Předmět: |
|
|
| excellentmentaldefect napsal: | Pepo z Floridy,
2) nevím, jak ty, ale já když jsem tuhle listoval slovníkem, tak u výrazu "ten, který vždy mluví k věci" byla Mobova fotka a ne tvoje ... |
dik. ale neslo pouze o tento pripad. jde o to, ze jsme si vsichni rovni, ale nekteri jeste rovnejsi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
excellentmentaldefect
Registrace: 17. 11. 2005 Příspěvky: 334
|
Zaslal: pá únor 10, 2006 8:07 am Předmět: |
|
|
| pepa_z_floridy napsal: | | excellentmentaldefect napsal: | Pepo z Floridy,
dik. ale neslo pouze o tento pripad. jde o to, ze jsme si vsichni rovni, ale nekteri jeste rovnejsi. |
Pepane,
já jsem chtěl svým bodem 2) pouze naznačit, že ty jakožto čerstvé hříbě z Floridy (bráno dle data registrace, počtu příspěvků, jejich nadprahové ale i podprahové hodnoty a dále soudě dle úrovně tvého způsobu komunikace) se přece nemůžeš hned tak srovnávat (a potažmo vyžadovat srovnatelný respekt) s někým takovým, jako je "starý pardál" Mob!
Takže tvůj povzdech o rovnosti (proč ne rovnou volnosti a bratrství ) není tak trochu na místě.
A tvoje příspěvky asi musely být hodně "mimo mísu" když ti je náš Cool Míra smazal - no nediv se, i když já sám nemám rád jakékoliv recenze, tak našemu site adminovi dost věřím a má mojí podporu , neboť tohle skvělý forum se skvělýma lidma běží díky jeho počinu.
Hele, ale aby bylo jasno, já v žádném případě proti tobě nic nemám, i když někdy působíš tak trochu "odrzle" - ba naopak i přes tento tvůj nedostatek (teď odbourávám ze svých následujících slov jakýkoliv sarkasmus), si myslím , že sis prožil svoje, žes možná dostal od života "pěkně přes koule" (otázkou zůstává kdo nedostal při své cestě za svou vizí, snem, cílem...), což by někoho jiného třeba pořádně odrovnalo- ale ty funguješ dál. A v mých očích máš jakožto Pepa _z_Floridy daleko víc respektu než třeba nějakej Pepa_z_Vysočiny, kterej byl tak možná nejdál v Pelhřimově.
Takže, mohu-li poradit, uvolni se a buď víc cool , zdraví ExMeD |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: pá únor 10, 2006 7:58 pm Předmět: |
|
|
ementald,
Dekuji za zastani az prijedes do Ohio dej vedet dame pivko.
Ad Pepik ja si myslim ze by pres ty koule mel dostat alespon by si to srovnal z jedne hlav
Proc hledas chybu porad nekde jinde a nikdy nezacnes u sebe Pepiku
So long |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|