USA ne pro vsechny.

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

USA ne pro vsechny.
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Proc jsi sem prijel(a)?
Autor Zpráva
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: pá červenec 21, 2006 10:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To lenka:

Hezky pribeh. Takovy trosku jak O Popelce a trosku smrcnuty tim americkym snem a Jak jsem pred lety prisel s jedinym dolarem v kapse Smile
Byl by mnohem hezci a poutavejsi, kdybys tam vynechala ten barak, bazen a novy auta a spis podtrhla ty prolezitosti pro deti. Protoze jinak je to jako argument proti "povysovani se Cechu v USA" spis tak nejak kontraproduktivni Laughing
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: so červenec 22, 2006 12:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
meppovic napsal:
Lepsi nez se x let drit , mit vysokou a pak brat stejne h**** napr ucitele, lekari atd..

Lékaři mají h* ? To myslíš vážně? Jaký je průměrný plat doktora v ČR?

nastupni plat lekare se pohybuje kolem celostatniho mzdoveho prumeru v CR....
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: so červenec 22, 2006 7:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MW napsal:
pdmlynek napsal:
meppovic napsal:
Lepsi nez se x let drit , mit vysokou a pak brat stejne h**** napr ucitele, lekari atd..

Lékaři mají h* ? To myslíš vážně? Jaký je průměrný plat doktora v ČR?

nastupni plat lekare se pohybuje kolem celostatniho mzdoveho prumeru v CR....

Kolik to je?
meppovic

Registrace: 21. 05. 2006

PříspěvekZaslal: so červenec 22, 2006 7:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No to bych rekl, ze bude mit v nemocnici ci ve meste, obvodak nevim nevim... Kazdopadne co vim, ja plat pedagoga, ten je pro ucitele 14hrubeho pokud jde ucit na stredni.(prumer CZ je cca 19tis)
salaska

Registrace: 27. 01. 2005

PříspěvekZaslal: so červenec 22, 2006 9:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

JJ, tak nejak.
"Dnes se průměrný nástupní plat odvozený z předpisů ministerstva zdravotnictví pohybuje kolem 15 tisíc korun, což nedosahuje ani celostátního průměru. „Situace ve finančním ohodnocení čerstvých absolventů LF je ještě kritičtější u těch, kteří nastoupí do privátních nemocnic,“ uvedla pro ZdN Marie Raková. „Zde tabulkový systém neplatí a absolvent obdrží za stejnou práci o cca 2000-3000 Kč měsíčně méně než kolega působící ve státní nemocnici,“ dodala." z 01/2006

http://www.zdn.cz/detail.htm?id=50513
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: so červenec 22, 2006 11:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky.
Anonymní

PříspěvekZaslal: so červenec 22, 2006 12:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prosím,už nechte ty statistiky na pokoji.Je to opravdu zavádějící,citovat zde čísla. O tom život není. Výpočty se dají zfalšovat ještě lépe než vlastní výroky,to ,co jsem řekl před hodinou,za hodinu zase popřu. To jde v Česku perfektně.
ad Lenka: Skutečně ti přeju,aby se ti v USA dařilo i nadále,ale opravdu z toho cítím takový skeptický pohled na ČR,sama přiznáváš,že by jsi toho nikdy nedosáhla,zůstat v Čechách.Podmínky v ČR jsou poměrně omezené,svázané konvencemi a ať se člověk snaží sebevíc,často po několik let nevyjde z dluhů a je neustále v nejistotě. Pro ženu je to asi něco jiného,než když se vydá do světa sám chlap,řekl bych ,muž to mívá obtížnější,není tak praktický v běžných záležitostech jako ženy. Pa,mizím do světa...
lepší bejt sociální případ jinde než v Čechách,aspoň mě tam žádnej nebude znát Smile)a vidět, jak zametám a meju hajzlíky.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: so červenec 22, 2006 1:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
...
...Podmínky v ČR jsou poměrně omezené,svázané konvencemi a ať se člověk snaží sebevíc,často po několik let nevyjde z dluhů a je neustále v nejistotě.

Jó, ještě že se v USA lidi moc nezadlužují.... Very Happy
anny

Registrace: 22. 07. 2006

PříspěvekZaslal: ne červenec 23, 2006 6:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

asdf napsal:
pro anonyma: to musíš být tedy pořádná lopata, protože v praze nikdo ani nehrábne pod 20-25 tisíc, mimo prahu pod 15 tisíc. angličtina se požaduje, ale často jen pro formu, aby se odradili blbečci. chce to trochu drzosti, vzdělání a ono už to nějak dopadne. a naopak - kdo byl ňouma v čechách, bude ňouma i ve státech.
...myslím, že žádná lopata není....v Praze opravdu nikdo nehrábne pod 20-25 tisíc...to Ti věřím, ale promiň opravdu jenom v Praze...v ostatních částech republiky a PŘEDEVŠÍM na takové Moravě jsou lidé rádi vůbec za nějakou práci a to i vysokoškoláci...a to, že v Praze nikdo "nehrábne" pod 25 litrů je opravdu docela zajímavé....doufám, že se teda pražáčci, když mají takové nároky alespoň angažují v charitativních činnostech Very Happy ...
anny

PříspěvekZaslal: ne červenec 23, 2006 6:40 am    Předmět: Re: Znechucení nad Čechy Odpovědět s citátem

Terezice napsal:
MW napsal:
Terezko,
ze rikas lidem pravdu do oci....je fajn, ale bohuzel pravda je velice relativni, pze je casto subjektivni.....mam s tim zkusenosti vic nez dost.....v urcitem smyslu to spada primo do pracovniho prostredi......je to ale velice obsahle tema...

B)a zamestnavatele nemaji radi solove hrace, pokud to nejsou kapacity.....preferuji tymovou praci.....a pokud mozno do strhani, s velkou davkou loajality a bez zbytecnych reci....pokud mas problem s timhle.....nezapadas do kolektivu,

A) mas pocit ze si nekdo nevazi tve prace, ze mas na vic......zmen to.....ale musis zmenit predevsim neco v sobe......nespolehej na nejaky zazrak......makej na sobe, pze pokud neco v tobe je, tak to vyplave.....ale musis tomu pomoct, pak presvedcis, ale bud k sobe uprimn a popremyslej proc se ti nedari.

A) Nestezovala jsem si, ze se mi nedari - jsem to vzala od konce Smile Jenom mam proste spatne zkusenosti s lidmi, kteri si nevazi prace a nejradeji by z tebe stahli kuzi. Muj pracovni talent vyplaval jiz nekolikrat-takze tam urcite je-bohuzel, lide toho akorat tak zneuzivali.

B)Nejak jsem nepochopila, jak souvisi roztrhani duse se zapadnutim do kolektivu. S kolektivem jsem nikdy problemy nemela. Z bossama bohuzel jo.

C) Dalsi ma zkusenost je, ze blbecek, ktery kyva ma vetsi sanci na praci, nez inteligent, ktery ma sve vlastni nazory.

Rekla bych, ze z toho vseho vyplyva jedno: Nesnesu bosse. Takze budu muset zacit podnikat a nebo neco takoveho na ten zpusob. Ale jak jsem rikala, na toto tema se da mluvit do nekonecna
..souhlasím s Terkou...člověk, který samostatně uvažuje a neplachtí tak, jak vítr vane to prostě bude mít s prací většinou vždycky těžké...tak to je alespoň v ČR...nikdo samozřejmě nemůže chtít 100 tisíc měsíčně za nic, ale vše by mělo být alespoň trochu optimální...
anny

PříspěvekZaslal: ne červenec 23, 2006 6:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

meppovic napsal:
No to bych rekl, ze bude mit v nemocnici ci ve meste, obvodak nevim nevim... Kazdopadne co vim, ja plat pedagoga, ten je pro ucitele 14hrubeho pokud jde ucit na stredni.(prumer CZ je cca 19tis)
..studuju zatím střední pedagogickou školu a vím, že kdybych šla učit např. do MŠ, tak budu mít plat zhruba 9000 čistého pokud bych studovala dále vysokou školu např. učitelství prvního stupně tak bych měla plat kolem těch 13000 čistého...no a při dnešních cenách bytů,rodinných domků, aut a podobných věcí bych musela tak 15 let nejíst, nepít, nikde nebydlet, nespotřebovávat jakoukoliv energii, abych si mohla např. ten rodinný dům dovolit...to se mi ale moc nechce Very Happy , takže taky uvažuju o práci v jiné zemi...
meppovic

PříspěvekZaslal: ne červenec 23, 2006 10:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

anny napsal:
asdf napsal:
pro anonyma: to musíš být tedy pořádná lopata, protože v praze nikdo ani nehrábne pod 20-25 tisíc, mimo prahu pod 15 tisíc. angličtina se požaduje, ale často jen pro formu, aby se odradili blbečci. chce to trochu drzosti, vzdělání a ono už to nějak dopadne. a naopak - kdo byl ňouma v čechách, bude ňouma i ve státech.
...myslím, že žádná lopata není....v Praze opravdu nikdo nehrábne pod 20-25 tisíc...to Ti věřím, ale promiň opravdu jenom v Praze...v ostatních částech republiky a PŘEDEVŠÍM na takové Moravě jsou lidé rádi vůbec za nějakou práci a to i vysokoškoláci...a to, že v Praze nikdo "nehrábne" pod 25 litrů je opravdu docela zajímavé....doufám, že se teda pražáčci, když mají takové nároky alespoň angažují v charitativních činnostech Very Happy ...

S tim bych celkem nesouhlasil.. V Praze je velka armada lidi co maji malo, mozna i kdyz v prumeru budou mit vice nez na Morave tak rozdilove je to mnohem vetsi nez se zda... ja bych to rozdelil tak na 3 skupiny.. 5% lidi se ma fakt dobre, podnikatele, reditele, programatori atd... cca 30% ma ma normalne, tj lepe nez na morave, ale vzhledem k cenam... takze rekneme tech 25tis.. a zbylejch 65% se ma mizerne.. To jsou zamestnanic nejruznejsich KFC a jinych fastfoodu, statni zamestnanci, tisice zamestnancu super/hypermarketu.. atd... Praha neni tak uzasna jak se lidem zda, nedejte na tabulky v TV.
Stařeček hříbeček
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červenec 24, 2006 12:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

V Praze je draze. Nikdo nikoho nenutí,aby tam zůstával. Sami vidíte,že ty statistiky jsou scestné. Kdo naletí na sliby a populistická gesta ČSSD,komu se líbí jejich samochvála o růstu ekonomiky,prosím,může pochlebovat Jirkovi Kedloubkovi a tomu praseti Škromachovi.Lže se ,lhalo se a lhát se bude. Není to jen doména Čech,ale zde je to obzvlášť silné.
Jinak problém bych tak neviděl ve výši platů,jako v tom,že v ČR si inteligentních a chytrých lidí neváží. Pokud někdo nejde s davem,odlišuje se a bude za to postihnut.Člověk zde nemusí mít nějaké bůhvíjaké vysoké vzdělání,aby se prosadil Stačí mu ostré lokte,sprostá držka a někde v pozadí strýček ve vlivné funkci.Setkal jsem se s takovými telaty,jichž jsem byl podřízený,že jsem měl dojem,jakoby právě opustili pomocnou školu.Nevím ,jak to chodí jinde ve světě při přijímacích pohovorech,ale tady se mi zdá,že se každý osel,který má funkci,sedí uveleben za kancelářským stolem,v koženém křesle,z kterého by se nejraději již nikdy více neoodlepil,dívá na žadatele o místo jako na obtížný hmyz,jenž je třeba selektovat a postříkat sprejem.Fakt je mi na nic.
ad anny:máme podobné pocity i záměry.Pražáci jsou lišáci.Je to národ sám pro sebe. Pražáka spolehlivě poznáte od ostatních obyvatel ČR.Jsou nevýslovně drzí.Zkoumal jsem letmo,co si myslí o zbytku republiky. Pro ně je zkrátka Praha a to ostatní je venkov.Já vůbec nemám v úmyslu zde střádat na barák a vzít si na krk smyčku v podobě hypotéky na 30 let. Podobně jako Áda Hitler požadoval nový životní prostor, Lebensraum,musím hledat svůj prostor jinde,s přijatelnými životními podmínkami.Zde to vidím beznadějně. Wink
meppovic

PříspěvekZaslal: po červenec 24, 2006 1:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Stařeček hříbeček napsal:
V Praze je draze. Nikdo nikoho nenutí,aby tam zůstával. Sami vidíte,že ty statistiky jsou scestné. Kdo naletí na sliby a populistická gesta ČSSD,komu se líbí jejich samochvála o růstu ekonomiky,prosím,může pochlebovat Jirkovi Kedloubkovi a tomu praseti Škromachovi.Lže se ,lhalo se a lhát se bude. Není to jen doména Čech,ale zde je to obzvlášť silné.
Jinak problém bych tak neviděl ve výši platů,jako v tom,že v ČR si inteligentních a chytrých lidí neváží. Pokud někdo nejde s davem,odlišuje se a bude za to postihnut.Člověk zde nemusí mít nějaké bůhvíjaké vysoké vzdělání,aby se prosadil Stačí mu ostré lokte,sprostá držka a někde v pozadí strýček ve vlivné funkci.Setkal jsem se s takovými telaty,jichž jsem byl podřízený,že jsem měl dojem,jakoby právě opustili pomocnou školu.Nevím ,jak to chodí jinde ve světě při přijímacích pohovorech,ale tady se mi zdá,že se každý osel,který má funkci,sedí uveleben za kancelářským stolem,v koženém křesle,z kterého by se nejraději již nikdy více neoodlepil,dívá na žadatele o místo jako na obtížný hmyz,jenž je třeba selektovat a postříkat sprejem.Fakt je mi na nic.
ad anny:máme podobné pocity i záměry.Pražáci jsou lišáci.Je to národ sám pro sebe. Pražáka spolehlivě poznáte od ostatních obyvatel ČR.Jsou nevýslovně drzí.Zkoumal jsem letmo,co si myslí o zbytku republiky. Pro ně je zkrátka Praha a to ostatní je venkov.Já vůbec nemám v úmyslu zde střádat na barák a vzít si na krk smyčku v podobě hypotéky na 30 let. Podobně jako Áda Hitler požadoval nový životní prostor, Lebensraum,musím hledat svůj prostor jinde,s přijatelnými životními podmínkami.Zde to vidím beznadějně. Wink

Takze jsem lisak :-] ale jinak hezky psane, celkem s tim souhlasim....
anny

PříspěvekZaslal: po červenec 24, 2006 2:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ad anny:máme podobné pocity i záměry.Pražáci jsou lišáci.Je to národ sám pro sebe. Pražáka spolehlivě poznáte od ostatních obyvatel ČR.Jsou nevýslovně drzí.Zkoumal jsem letmo,co si myslí o zbytku republiky. Pro ně je zkrátka Praha a to ostatní je venkov.Já vůbec nemám v úmyslu zde střádat na barák a vzít si na krk smyčku v podobě hypotéky na 30 let. Podobně jako Áda Hitler požadoval nový životní prostor, Lebensraum,musím hledat svůj prostor jinde,s přijatelnými životními podmínkami.Zde to vidím beznadějně. Wink[/quote].....taky takhle nechci vést svou rodinnou politiku...měsíčně splácet 5000 po dobu 30 let...kdybych to ještě odečetla od platu učitelky, tak by mi zůstaly tak 4 tisíce Very Happy ...fakt sranda...co se týče zaměstnání naprosto souhlasím..pokud nejsi nějaký chytráček vychytralý a nějakým známým na lukrativním místě nemáš téměř šanci...člověk s vlastním názorem a postojem moc šanci nemá...tak to prostě je...taky začnu pomalu, ale jistě hledat svůj prostor jinde Very Happy ....
pro meppovic: u těch platů jsem chtěla porovnávat srovnatelné hodnoty...např.: vysokoškolák žijící v Praze má rozhodně průměrně vyšší plat, než vysokoškolák žijící někde v Horní Dolní na Moravě...i přes to, že oba mají stejnou kvalitu vzdělání...samozřejmě je bohužel logické, že plat ve velkém městě bude vyšší, ale měli bychom si položit otázku zda-li to není trochu deskriminační...no, ale nechme filozofii, ta nám stejně moc nepomůže...samozřejmě všichni přažáci nejsou lišáci, tak neboj Very Happy , ale víme jak Very Happy ...trocha skromnosti by neuškodila Wink ...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Proc jsi sem prijel(a)? Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 4 z 6

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com