fotky

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

fotky

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding
Autor Zpráva
janulka
Anonymní

PříspěvekZaslal: st listopad 01, 2006 4:13 pm    Předmět: fotky Odpovědět s citátem

ahoj, my jsme se s manzelem vzali pred dvema mesici, jeste pred tim nez mi vyprselo vizum. Oddal nas notary public u ni doma, takze mame asi jen 5 fotek, zadna vymena prstenu, ani svedci. Velkou svatbu planujeme az na cervenec. Myslite ze to muze byt u pohovoru problem ze jsme meli jen takovy maly obrad, ani jsem nemela svatebni saty. Manzela znam uz tretim rokem a za tu dobu mame spoustu fotek.

Dale: chtela jsem si zmenit jmeno hned po svatbe ale pravnik mi rekl ze mam pockat az budeme mit vsechno papirovani vyrizene. Uz jsme podali vsechny zadosti a ted mi pravnik zase rekl, ze mam pockat a zmenit si jmeno az znovu prijedu do USA (odjizim delat diplomku do CR a zazadala jsem si o Travel document). Jmeno na travel documentu totiz musi sedet s mym pasem...Myslite ze to u pohovoru bude vadit nebo znit divne kdyz budu mit porad sve prijmeni a ne manzelovo?

Dekuji vsem za radu.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: st listopad 01, 2006 7:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, o imigračním zákonu vím úplný h___, ale jestliže napřed bych si prověřil jestli vážně jsi vdaná nebo ne.

To záleží na zákonech států kde se konal sňatek, takže je to všude trochu jinak. Ale většinou aby se prověřilo že manželství existuje, tak musíte (1) mít na to právo se vzít, a musíte (2) svatbu obřadně vykonat (solemnization).

(1) Aby jste měli právo se vzít, tak musíte oba na to mít dost let (15, 16, 17, podle státu), nesmíte být krevně příbuzní, nesmíte nechtít se brát (je to dobrovolné, víte co děláte, nebyli jste opilí, atd.). Toto je docela jednoduché.

(2) Vykonaní svatby je také docela jednoduché. V některých státech existuje občanský sňatek (třeba jen stačí říct: “beru si Tě za manžel(a/ku)” a pak jste manželé). V jiných stačí jen si podat legitimaci že jste manželé. Je to možné že stáčí projít tím před notářem, ale nevím. Ale je to docela jisté že nemusíte mít prsteny, nebo šaty, nebo fotky, a ostaní věci které považjeme za nutné ke svatbě, aby jste prošli solemnization procesem.

Zní to že jste manželé, ale promluv si o tom s právníkem. Protože v naší společnosti manželství je považováno za dobrou věc, tak je to většinou docela lehké se vzít.

Jinak, jestliže jste manželé, tak nemůžete se brát znovu. Jó, můžete mít nějakou oslavu (reception), ale nemůžeš se znavu vdát. Takže jestliže bude někdy nějaká oslava, tak to nemůže být žádný sňatek (wedding).

K záveru: Píšeš že máš právníka který Ti radí. Vůbec tedy nechápu proč se ptáš lidí zde, kteří neznají Tvojí situaci, nevědí co v Tvé situaci je nebo není podstatného, a neznají zákony státu kde žiješ, jaké jsou nové emigranční zákony, atd. Zeptej se právníka. Na to ten právník je. Jestliže jsi podepsal smlouvu, a jseš jeho klientem, tak všechny tyto otázky on Ti může, i musí, odpovědět. Právník Ti má sloužit stejně jako by Ti sloužil instalatér. Představ si že kdyby jsi chtěl si zařídit novou koupelnu, a zde by jses ptal: “Můj instalatér chce zavést někde 5/8-palcové měděnou trubku, ale já myslím že by měl použít ½-palcové Schedule 40 PVC trubky; zdá se mi to divné; co si o tom myslíte vy?” Zeptej se jeho; on to zná, on ví co je potřeba dělat. Já, Ty, nebo kdokoliv zde Ti nemůže poradit tak jak on. Brát si legální rady z internetu je veliká chyba.
janulka
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá listopad 03, 2006 6:18 am    Předmět: svatba Odpovědět s citátem

ahoj, to ze jsem vdana tak to vim urcite, mame marriage license a uz to mam overene i apostilou. Ja jsem jen chtela vedet jestli bude u pohovoru vypadat blbe ze mam ze svatby jen 5 fotek, zadni hoste nebo svatebni saty...
To ze muzu mit jednu svatbu tak to bych nerekla. Tady v usa prej muzes mit svateb s tim samym clovekem kolik chces. Oddani uz legalne jsme ale nikd o tom nevi, a velkou svatbu planujeme na leto, kde uz nas muze oddat kdokoli, tak mi to vysvetlil muj manzel....
Nas pravnik si uctuje za kazdy email nebo telefon penize, takze jsem se chtela jen zeptat na ty fotky tady ve foru.. Promin
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá listopad 03, 2006 3:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neni se za co omlouvat, na to tady to forum je. Z P.D.M. si nic nedelej, on si nemuze pomoct a musi tam ty rozdily mezi medenyma a PVC trubkama vrazit Twisted Evil .
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá listopad 03, 2006 6:23 pm    Předmět: Re: svatba Odpovědět s citátem

janulka napsal:

To ze muzu mit jednu svatbu tak to bych nerekla. Tady v usa prej muzes mit svateb s tim samym clovekem kolik chces. Oddani uz legalne jsme ale nikd o tom nevi, a velkou svatbu planujeme na leto, kde uz nas muze oddat kdokoli, tak mi to vysvetlil muj manzel....

Jestli Ti rozumím, tak Ty chceš ukázat nějakýmu úředníkovy že jsi vdaná. Je to pro Tebe důležité to dokázat, ano?

V tom případě Tvoje pozice musí být že už jste manželé, a že jste měli svatbu. “Ano, byla to sice malá svatba, ale stačilo nám to tehdy, protože jsme neměli moc peněz....”. Netvrď mu že se budete znovu brát. Zbytečně by to pletlo. Bude si pak myslet: “No, tak sakra jsou manželé nebo ne? Říkala mi že už měli svatbu, ale taky že plánují svatbu na léto. Jestliže jsou manželé, tak proč tedy chtějí mít svatbu ještě jednou? Zdá se mi to všechno nějaké divné. ”

Tvá pozice je: “We are married. We had our small wedding on __.” Nepokoušej se mu tvrdit že prý v USA se můžou manželé znovu vdávat/ženit. I když Ti pokouší tvrdit Tvůj manžel, z právnického hlediska to pravda není: jestliže jste manželé, tak nemůžete projít svatbou znovu. Jo, můžete klidně projít oslavou která vypadá jako svatba, a která je z společenského hlediska velice důležitá (i je to ta “doopravdovská” svatba), ale z právnického hlediska má nulový význam. Protože proces před emigračním úředníkem se zabývá o věcí z právnického hlediska, a nikoliv ze společenského, musíš jednat na právnické urovni.

Jestliže chceš povídat o tom co plánujete na léto, tak to označ jako “reception”, nebo “celebration”, nebo “renewal of our vows”, nebo “nebo anniversary party”, něco takového. Bude tomu úředník rozumět, protože mu to vysvětlí jak to že jste měli tak malou svatbu. Neoznačuj to za “wedding”, protože to má právnický smysl: “wedding” přeměňuje lidi co jsou svobodní na manželé; jestliže chceš projít “wedding” tak by to mohlo zbytečně vypadat že teď nejste manželé. Ani bych nepoužíval jakýkoliv název vaši oslavy který má slovo “wedding” jako přídavné jméno, jako např. “wedding celebration”, nebo “wedding party” nebo “wedding recreation”, nebo “renewal of wedding vows”.

Dále, netvrď úředníkovi že o vaší svatbě nikdo neví. Toto je velice nebezpečné. Necheš aby to vypadalo že je to nějaké tajné manželství. Tajné manželství. Co to asi může být? Jsou manželé nebo jsou jakoby manželé, nebo jsou jsou jen engaged, nebo jen betrothed? V naší civilizaci ze společenských důvodů je to důležité že ostatní lidi chápají jestli pár jsou manželé nebo ne, a zákony jsou podle toho tak sestaveny. Jestliže se to pokoušíte ukrývat, a žijete jako svobodní lidé, tak je to velice možné že by to úředník považoval vaše manželství papírové, a né za skutečné. Bude to vypadat že jste se vzali pro green card. Což byb asi byla nejhorší pozice do které by jste se chtěli dostat.

Čím to uděláš jednoduší, to něho lehčí, tím víc rád Ti schválí to co od něho chceš.
Mob

Registrace: 26. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá listopad 03, 2006 10:26 pm    Předmět: Re: svatba Odpovědět s citátem

janulka napsal:
ahoj, to ze jsem vdana tak to vim urcite, mame marriage license a uz to mam overene i apostilou. Ja jsem jen chtela vedet jestli bude u pohovoru vypadat blbe ze mam ze svatby jen 5 fotek, zadni hoste nebo svatebni saty...
Nas pravnik si uctuje za kazdy email nebo telefon penize, takze jsem se chtela jen zeptat na ty fotky tady ve foru.. Promin

Janulka,
Z moji zkusenosti urednikovi jsou fotky uplne upr... projela v nich jako by listovala v telefonim seznamu. Otazka 1 kdy se narodila vase zena. Druha kdy jste tu byl naposled. Treti kde mate potvrzeni o danich .... thats it!!
nekde tu jsou otazky na ktere by jsi se mela pripravit. Vem manzela a zeptej se ho jak by na ne odpovedel a pak mu dej odpoved ty. Z moji zkusenosti fotky nikoho nezajimali.
Good luck, dej vedet jak si dopadla ...
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: ne listopad 05, 2006 11:06 pm    Předmět: Re: svatba Odpovědět s citátem

Mob napsal:
janulka napsal:

Janulka,
Z moji zkusenosti urednikovi jsou fotky uplne upr... projela v nich jako by listovala v telefonim seznamu. Otazka 1 kdy se narodila vase zena. Druha kdy jste tu byl naposled. Treti kde mate potvrzeni o danich .... thats it!!
nekde tu jsou otazky na ktere by jsi se mela pripravit. Vem manzela a zeptej se ho jak by na ne odpovedel a pak mu dej odpoved ty. Z moji zkusenosti fotky nikoho nezajimali.
Good luck, dej vedet jak si dopadla ...

Ja prinesla 5 albumu, a prohlidla si je tam vsechny!!!! Nad fotkama stravila nejvic casu Smile
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po listopad 06, 2006 3:54 am    Předmět: Re: svatba Odpovědět s citátem

XxX napsal:
Ja prinesla 5 albumu, a prohlidla si je tam vsechny!!!! Nad fotkama stravila nejvic casu Smile

No, jestli ty fotky vypadaly tak, jako mas na Myspace, tak bych se nedivil, kdyby si jich par zkopiroval domu Laughing
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po listopad 06, 2006 6:14 am    Předmět: Re: svatba Odpovědět s citátem

XxX napsal:
stravila

Exclamation

Czolgos:
Lenka P.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st prosinec 06, 2006 12:03 am    Předmět: Re: fotky Odpovědět s citátem

janulka napsal:
ahoj, my jsme se s manzelem vzali pred dvema mesici, jeste pred tim nez mi vyprselo vizum. Oddal nas notary public u ni doma, takze mame asi jen 5 fotek, zadna vymena prstenu, ani svedci. Velkou svatbu planujeme az na cervenec. Myslite ze to muze byt u pohovoru problem ze jsme meli jen takovy maly obrad, ani jsem nemela svatebni saty. Manzela znam uz tretim rokem a za tu dobu mame spoustu fotek.

Dale: chtela jsem si zmenit jmeno hned po svatbe ale pravnik mi rekl ze mam pockat az budeme mit vsechno papirovani vyrizene. Uz jsme podali vsechny zadosti a ted mi pravnik zase rekl, ze mam pockat a zmenit si jmeno az znovu prijedu do USA (odjizim delat diplomku do CR a zazadala jsem si o Travel document). Jmeno na travel documentu totiz musi sedet s mym pasem...Myslite ze to u pohovoru bude vadit nebo znit divne kdyz budu mit porad sve prijmeni a ne manzelovo?

Dekuji vsem za radu.

Ahoj, jenom jsem te chtela pozdravit. Pobavene jsem si cetla tvuj dotaz. Pobavene proto, ze nase "osudy" jsou vice nez podobny. Ja jsem se vdala za Americana v unoru. Meli jsme jenom civilni snatek na radnici - zadni svedci, zadny fotky nic. Vedi o tom jenom moji a jeho rodice a moje nelejpsi kamaradka. Oficialne se totiz bereme znovu v cervenci 07 v Praze. "Museli" jsme se vzit uz v unoru, protoze jsem tu byla na stazi na Floride na J-1 visa, ktere by pozbylo platnosti, jakmile bych zmenila zamestnavatele a misto bydliste. Muj tehdy jeste pritel dostal dobrou pracovni nabidku v Atlante, takze, abych nepobyvala v USA nelegalne, jsme urychlili nase svatbu. Musela jsem totiz taky v kvetnu zpatky do Prahy obhajit diplomku, a tudiz jsem musela mit vyrizeny travel permit, abych se mohla vratit. (Moje J-1 visa totiz pozadanim o upravu statusu pozbylo platnosti).

Meli jsme jit na pohovor v zari, ale museli jsme ho zrusit kvuli manzelove pracovni ceste. Ted cekame na dalsi termin.

Je to zvlastni, nikdy jsem se pohovoru nebala, protoze vim, ze jsme se brali z lasky a ne kvuli papirum (i kdyz to bylo driv nez bylo v planu), mame spolu spoustu fotek. Nejen nas, ale i nasich rodin, ktere se uz znaji atd. Pri cteni tveho prispevku jsem si ale uvedomila, ze vlastne nemame vubec zadny fotky z toho svatebniho dne. Z casti take proto, ze jsme zadny nechteli, protoze si chceme pamatovat nasi svatbu jako tu, ktera bude v cervenci v Praze, a ne tu, ktera se odehrala behem trech minut na hnusnym urade. Myslite nekdo, ze to muze byt problem - zadny fotky z obradu?

Diky Lenka
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: čt prosinec 07, 2006 12:53 am    Předmět: Re: fotky Odpovědět s citátem

Lenka P. napsal:
janulka napsal:

Dekuji vsem za radu.

Ahoj, jenom jsem te chtela pozdravit. Pobavene jsem si cetla tvuj dotaz. Pobavene proto, ze nase "osudy" jsou vice nez podobny. Ja jsem se vdala za Americana v unoru. Meli jsme jenom civilni snatek na radnici - zadni svedci, zadny fotky nic. Vedi o tom jenom moji a jeho rodice a moje nelejpsi kamaradka. Oficialne se totiz bereme znovu v cervenci 07 v Praze. "Museli" jsme se vzit uz v unoru, protoze jsem tu byla na stazi na Floride na J-1 visa, ktere by pozbylo platnosti, jakmile bych zmenila zamestnavatele a misto bydliste. Muj tehdy jeste pritel dostal dobrou pracovni nabidku v Atlante, takze, abych nepobyvala v USA nelegalne, jsme urychlili nase svatbu. Musela jsem totiz taky v kvetnu zpatky do Prahy obhajit diplomku, a tudiz jsem musela mit vyrizeny travel permit, abych se mohla vratit. (Moje J-1 visa totiz pozadanim o upravu statusu pozbylo platnosti).

Meli jsme jit na pohovor v zari, ale museli jsme ho zrusit kvuli manzelove pracovni ceste. Ted cekame na dalsi termin.

Je to zvlastni, nikdy jsem se pohovoru nebala, protoze vim, ze jsme se brali z lasky a ne kvuli papirum (i kdyz to bylo driv nez bylo v planu), mame spolu spoustu fotek. Nejen nas, ale i nasich rodin, ktere se uz znaji atd. Pri cteni tveho prispevku jsem si ale uvedomila, ze vlastne nemame vubec zadny fotky z toho svatebniho dne. Z casti take proto, ze jsme zadny nechteli, protoze si chceme pamatovat nasi svatbu jako tu, ktera bude v cervenci v Praze, a ne tu, ktera se odehrala behem trech minut na hnusnym urade. Myslite nekdo, ze to muze byt problem - zadny fotky z obradu?

Diky Lenka

A BYL PROBLEM si nejaky fotky nechat nafotit oddavajicim ci jeho asistentkou? Nebo i video.....a ne jen proto ze to byl vas skutecny svatebni den....od te doby jste manzele ne? I kdyz se chystate udelat neco jako svatbu v CR, OFICIALNE UZ JSTE SVOJI NE....a nechapu proc jste si i tu svatbu na urade neuzili.......pro me to byl zazitek......a nemela jsem nikdy potrebu delat nejakou dalsi svatbu.....proc?
american chopper

Registrace: 12. 02. 2005

PříspěvekZaslal: čt prosinec 07, 2006 9:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MW,ona se ptala na radu ne na chytrolinske reci!
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt prosinec 07, 2006 10:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zajdete na veceri se znamymi do restaurace a tak si udelej par fotek a pouzij je jako ze jsi mela malou svatbu. (Funguje to, oni ty fotky uznaji, jenom to udelej v zime)
P.S. Nezapomen vypnout datum na fotaku anebo zmenit na unor.
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: čt prosinec 07, 2006 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

american chopper napsal:
MW,ona se ptala na radu ne na chytrolinske reci!

Ale to je rada....i kdyz s krizkem po funuse.......teda pro ni, ale neni posledni kdo tady pobezi na marriage office.

Ale jinak.....Fotky ze svatby muzes mit tedy bez problemu....pokud si je mit prejes.....dalsi je ze je ani nepotrebujes.....uplne postaci nejake fotografie ktere uz urcite mas.....dovolenka, foto z narozeninove party, kde byva povetsinou cela familie a smytec......
Ale obecne....fakt na tech fotkach zas az tak nezalezi....je treba byt prirozeny a presvedcit ze partnera uz trosku znam.....urednikovi pak zni divne kdyz si nevzpomenes napr co ten druhy rad ji, jake ma zaliby, kde se narodil, proste zakladni postrehy......natoz aby ho presvedcil ze ma pred sebou par co budi jistou stabilitu vztahu.......
Atd.....atd........
Neni to o fotkach.....je to v tobe a muzes mit GC do trech mesicu, ale casteji mnohem pozdeji.....a ani alba fotek ti nepomuzou.......

Tot postrehy tech co si timhle prosli....
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com