|
|
| Autor |
Zpráva |
dada Anonymní
|
Zaslal: út únor 06, 2007 2:27 pm Předmět: ASCO 2007 |
|
|
Nazdar Chicagští. Na konci května přiletíme do chicaga na kongres a nejen to. Přiletíme o pár dní dříve i s manželkou a hodláme si půjčit auto a trochu pocestovat. Takže o co prosím?
1. tipy na 4-5 denní výlet z Chicaga...jako první mne napadla Niagara a jezera tímto směrem
2. tipy na kratší výlety půldenní až denní
3. tipy na to kde zakalit a kam zajít v Chicagu...na těchto stránkách jsou odkazy na české bary ale možná máte i jiné tipy tak sem s nimi!
dík moc david |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
dada Anonymní
|
Zaslal: ne únor 25, 2007 9:30 am Předmět: asco update |
|
|
| zatim zadna reakce ale mezitim sem plany trochu zmenil: misto niagary chci objet lake Michigan a navtivit parky pri tomto jezeru a lake superior. Mam konkretni dotaz: ma smysl v relativnim casovem pressu navstivit ty ostrovy co jsou trochu na zapad lake superior nebo se radsi soustredit jen na pictured rocks a devils lake??? mozna to bude na 6 dni az dost ne? diky david |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1171 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne únor 25, 2007 12:25 pm Předmět: Re: ASCO 2007 |
|
|
| dada napsal: | Nazdar Chicagští. Na konci května přiletíme do chicaga na kongres a nejen to. Přiletíme o pár dní dříve i s manželkou a hodláme si půjčit auto a trochu pocestovat. Takže o co prosím?
1. tipy na 4-5 denní výlet z Chicaga...jako první mne napadla Niagara a jezera tímto směrem
2. tipy na kratší výlety půldenní až denní
3. tipy na to kde zakalit a kam zajít v Chicagu...na těchto stránkách jsou odkazy na české bary ale možná máte i jiné tipy tak sem s nimi!
|
No, ohledně toho 4-5 dního výletu:
Niagaru byl vynechal. Né že by nebyla pěkná, ale uvědomuješ si že do Niagráru z Chicága je skoro 900 km, což je jako z Prahy do Říma nebo do Paříže? Ono to na mapě vypadá kousek, ale blízko to není. Nech Niagáru na jindy.
Jestliže máš jen 4-5 dní, tak bych doporučil se podívat po Chicágu, a prolézt si ho. Je tam fůru museí, oper, dobrých restaurací, jazz klubů, atd. Je to párkrát větší než Praha, takže jestliže by jsi mohl najít si zábavu v Praze na 5 dní, tak si to najdeš v Chicágu také.
Jak jsem psal dříve, nedoporučoval bych Čechům aby si zaletěli do Chicága jako turisti; Chicágo je pěkné město, ale nemá to cenu putovat přes Atlantic jen se podívat po Chicágu. Pro New York ano, pro Los Angeles ano, pro národní parky určitě, ale pro Chicágo ne. Ale v připadách jako je Tvůj, tak bych Chicágo ale doporučil; když už tam budeš, tak si ho využij. Pak můžeš říct že něco z Chicága znáš, že jsi viděl různé věci v Chicágu, atd.
Proč také doporučuji si prolést Chicágo je, že v okolí Chicága příroda není zase tak zvláštní. Není to jako Salt Lake City, Los Angeles, New York, San Francisco, Miami, nebo Washington D.C. atd., kde dvě, tři hodiny z města máš docela turisticky významnou přírodu. Jó, jsou tam parky a příroda kam se lidi z Chicága vypraví na den, ale jestli jedeš do Chicága, a budeš si představovat že si na den vyrazíš a budeš v divočině jako v Yosemite, Grand Canyon, nebo Yellowstone, tak budeš zklamaný. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1171 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne únor 25, 2007 1:28 pm Předmět: Re: asco update |
|
|
| dada napsal: | | zatim zadna reakce ale mezitim sem plany trochu zmenil: misto niagary chci objet lake Michigan a navtivit parky pri tomto jezeru a lake superior. Mam konkretni dotaz: ma smysl v relativnim casovem pressu navstivit ty ostrovy co jsou trochu na zapad lake superior nebo se radsi soustredit jen na pictured rocks a devils lake??? mozna to bude na 6 dni az dost ne? diky david |
Devil’s Lake. To vynech. Devil’s Lake je malé jezero ve Wisconsinu, a přitahuje tam lidi z jížního Wisconsinu a severního Illinoise. Znám ho dobře; trampovali jsem tam často, a dokonce můj check out dive na Open Water SCUBA potápění byl v Devil’s Lake. Zdejší lidé to považují za pěkné místo, protože kolem jezera jsou velké skály; toto může být zvláštní pro lidi kteří žijí v té rovině kolem, ale pro Čecha to by bylo docela všední. Připadá mi to jako Džbán v Šárce na západu Prahy. Pěkné, ale strávit 3-4 hodin jedním směrem na silnici z Chicága? Vyloučená věc.
Ohledně tůry kolem jezer. Dobrý nápad. Líbí se mi to. Byl jsem v různých částí Michiganské Jezera, ale nikdy jsem to neobjel jak píšeš. Objeli jsme okolo Lake Superior, a trvalo nám to asi týden. Každé Jezero s pěti má svůj character; Lake Superior je nejdivočtější, nejnezabydlenější, nejstudenější.
Pictured Rocks: Je to nádherné místo. Doporučil bych to. Pěkná příroda, majáky, pláže, bývalá log slide, atd. Ale není to na světovým měřítku jako Yosemite.
Píšeš: “ty ostrovy co jsou trochu na zapad lake superior”
Mám dojem že tím myslíš asi Apostle Islands (je jich 20, né 12 jak si dříve mysleli když je jmenovali). Doporučuji také, byl jsem tam, ale bude tam dost turistů, když tam budeš červnu. To radči tu tůru kolem Lake Michigan, nebo Pictured Rocks.
Jestliže tím ale myslíš Isle Royale, který je blíže Kanady než USA: tento ostrov, který je asi 72 km dlouhý a 14 km široký, kde je jen divočina, žádné auta, domy, nic, jen pár stezek, jsem si vybral na naší svatební cestu. Přes týden co jsme tam byli, přešli jsme z jednoho konce na druhý; líbilo se mi tam (z mnoha důvodů), ale pro Tebe, člověka bez camping vybavení, to nemá cenu.
Ale hodím Ti i další nápad: Door County. Když se podíváš na sever po západním pobřeží Lake Michiganu, tak narazíš na polostrov který trčí asi 100 km do Lake Michigan. Toto je jedna z nejlepších turistických cílů pro lidí z Chicága; přes léto většina aut v Door County mají poznávačí značky z Illinoise. Je tam hodně parků, rybářských vesnic, plachtnic, atd. Znám DC to poměrně dobře; když jsem byl na universitě, tak každý rok jsem vedel skupinu 40-50 lidí tam kampovat. Pošli mi e-mail adresu, a pošlu Ti o tom více.
Jak bych to ohodnotil já:
Číslo 1: prohlédnout si Chicágo pečlivě.
Číslo 2: objet Lake Michigan
Číslo 3: Door County a k tomu přihodit Pictured Rocks
Doporučil bych vyrazit z Chicága do DC, a pak se rozhodnout jestli jet dál kolem Lake Michigan, nebo to vzít jen kousek dál na Pictured Rocks a pak naspátek do Chicága, a nebo se z DC vrátit po pár dní naspátek do Chicága. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|