Jak naucit Americana cesky?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Jak naucit Americana cesky?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema
Autor Zpráva
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá duben 01, 2005 1:14 pm    Předmět: Jak naucit Americana cesky? Odpovědět s citátem

Jake mate zkusenosti s vyukou cestiny u svych americkych polovicek. Me se to moc nedari Sad
Koupil jsem ji nejakou cestinu pro samouky s cedeckem a nemuzu ji nejak dokopat k tomu, aby se zacala ucit Smile Pry se ji to zda moc tezke.
Neznate nejaky osvedceny zpusob, aby se zacala ucit a zaroven ji to bavilo?
essence

Registrace: 14. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá duben 01, 2005 5:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spatnou zkusenost, ti moji kamaradi umej jen sproste. Rolling Eyes Shocked A moji polovicce cestina jde jak po masle.
Mob

Registrace: 26. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá duben 01, 2005 7:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejlepe zvlada sprosta slovicka Laughing to ji tezke neprijde.
Zacni do vet hazet cesky slovicka, sice to bude pro tebe magorina, ale nejaky knizky ci CD je ztrata casu na to jsou moc pohodlny ... Wink
Jitka
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá duben 08, 2005 3:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mam dve male deti, ktere ucim cesky. Tu starsi se pokousim ucit i cist. Takze kdyz mame hodinu tak manzel obcas nakoukne a nekdy stravi 5 minut s nami. Dokaze cist, i kdyz nevi co. Ale je z toho desne nadsenej. Takze doporucuji zacit s abecedou. Pro americany by to melo byt jednoduchy. Kazdy pismeno se vyslovuje vzdycky stejne. A pak kdyz budou schopni to precist tak jsou schopni si to zapamatovat. Taky musite zacist s necim jednoduchym nebo pritazlivym. Na chlapi plati jidlo. Tak zacnete s nazvy jidel a piti. jako pivo, gulas,knedliky,nudle,maso, brambori, mam hlad, dej mi neco.......
B
czolgos
Moderator

PříspěvekZaslal: st červenec 27, 2005 7:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jitka napsal:
Mam dve male deti, ktere ucim cesky. Tu starsi se pokousim ucit i cist. Takze kdyz mame hodinu tak manzel obcas nakoukne a nekdy stravi 5 minut s nami. Dokaze cist, i kdyz nevi co. Ale je z toho desne nadsenej. Takze doporucuji zacit s abecedou. Pro americany by to melo byt jednoduchy. Kazdy pismeno se vyslovuje vzdycky stejne. A pak kdyz budou schopni to precist tak jsou schopni si to zapamatovat. Taky musite zacist s necim jednoduchym nebo pritazlivym. Na chlapi plati jidlo. Tak zacnete s nazvy jidel a piti. jako pivo, gulas,knedliky,nudle,maso, brambori, mam hlad, dej mi neco.......
B

Ahoj Jitko,
v kolika letech jsi zacala ucit deti cesky? Bylo to pote co uz umeli dobre anglicky, nebo jsi to do nich hustila zaroven? Vubec netusim, kolik je idealni vek pro dite ucit se cizy jazyk (v tomto pripade cestina).
Jitka
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červenec 28, 2005 11:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja jsem zacala hned od narozeni. Ja na ne vzdycky mluvim cesky a manzel anglicky. Co se tyce anglictiny, tak to prenechavam vyslovne na skole a okoli. Ja jsem jedina co je uci cesky. Mam cesky slabikare a ctu jim cesky pohadky.
czolgos
Moderator

PříspěvekZaslal: čt červenec 28, 2005 1:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A nepletou se jim oba jazyky, kdyz je to ucite zaroven?
Jitka
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červenec 28, 2005 5:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kupodivu ne. Mluvi plynule jak cesky tak i anglicky a presne vi, kdy maj prepnout. Ale musim rict, ze ta starsi(te jsem se venovala vic) ma lepsi slovni zasobu a se mnou mluvi jenom cesky a s tatou anglicky. Ta mladsi to na me nekdy zkousi anglicky a nekdy se ji do cesky vety zaplete anglicky slovicko. Taky musim podotknout, ze jsem maminka v domacnosti a jsem s nima cely den,takze mam bezprostredni kontakt. Co se tyce anglictiny, tak tu jsem je nidky neucila. Tu odchitili sami od taty, z televize, od manzelovych rodicu a ze skoly.
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá červenec 29, 2005 5:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je uplne normalni. Nas na vysce v detske psychologii ucili, ze deti jsou do ctyr let veku neuveritelne pruzne, co se tyce jazyku. Muj kamarad je Nemec, za manzelku ma Cesku a jeho syn je od malicka perfektne trilingualni diky tomu, ze spoustu casu travi tady nebo v Londyne. Bohuzel od ctyr, peti let nahoru vetsina deti tento "talent" ztrati a i kdyz se jazyk nauci pozdeji, uz jim neni ten jazyk vlastni a vetsinou maji prizvuk, takze neni nikdy prilis brzo na to, se do te cestiny pustit.

Martin
GG girl
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 29, 2005 8:40 pm    Předmět: Vyuka cestiny/ostatnich jazyku u deti Odpovědět s citátem

Zastavam nazor,ze zejmena ve smisenych manzelstvich
by se deti mely naucit plynne jazyk obou rodicu,
zalezi ovsem na okolnostech kazde rodiny(v kazdem
pripade je to k prospechu deti).Ja osobne se primlouvam k udrzeni cestiny v ceskych rodinach,
mnohokrat jsem byla svedkem jak cesti rodice mluvili
na deti spatnou anglictinou a potom vnuci nebyli
schopni verbalni komunikace s prarodici.Na naseho
syna jsme mluvili doma jedine cesky(anglictina byla
okolo nej vsude jinde).Dopadlo to tak,ze nyni v 19ti
letech je "multilingual",zvlada reci i pismem cestinu
(ovsem s "hrubkama"),anglictinu i spanelstinu(to vite
Californie).Od mala mel tu ceske knizky,videokazety,
ceske pisnicky.Jsem rada ze cestinu nezapomnel,pro-
toze by tim ztratil kus sebe.Pokud muzete,udrzujte
cestinu u svych deti,jednou vas za to oceni!
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: út srpen 16, 2005 7:02 pm    Předmět: Re: Jak naucit Americana cesky? Odpovědět s citátem

czolgos napsal:
Jake mate zkusenosti s vyukou cestiny u svych americkych polovicek. Me se to moc nedari Sad

Pokoušel jsem jednou mojí ženu učit česky. Ona: "Tak počkej. Každé sloveso se musím naučit 6 krát? A každé podstatné jméno 7 krát? Blázníš? A ty rody v ČJ... jakej génius si vymyslel že "věž" je ženský rod a "tunel" mužský? Nebylo by to být obráceně?"
verana
Anonymní

PříspěvekZaslal: st říjen 26, 2005 10:32 am    Předmět: ahoj Odpovědět s citátem

Muze mi prosim nekdo porovnat Cecha s Americanem? Slysela jsem nazor,ze amici jsou ke svym druhym polovickam velmi hodni, ne takovi burani jako Cesi-pry, nevim:) diky
Pepino73
Kritik

Registrace: 31. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st říjen 26, 2005 3:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

American je stejny buran jako Cech,Slovak,Madar...To je v lidech ne v narodnosti!!! Cool
Piskle

Registrace: 20. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st říjen 26, 2005 3:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlasim s pepinem.Burana najdes vsude.At jsi v Madarsku nebo Tatarsku Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com