Hledam Cechy v Upstate NY

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Hledam Cechy v Upstate NY
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema
Autor Zpráva
Eva

Registrace: 25. 08. 2006

PříspěvekZaslal: út srpen 29, 2006 12:47 pm    Předmět: Hledam Cechy v Upstate NY Odpovědět s citátem

Laughing Ahojky, hledam Ceske lidicky kteri bydli v Upstate NY-trochu daleko od Chicaga... Jsem Ceska, ale manzel je American /nenamysleny, ktery ma opravdu rad Cechy a uctu k Cecham.../ Neznam nikoho v US kdo by byl z Cech a hlavne ted, kdyz se nam narodila dcera a pro mne/nas je dulezite aby umela perfektne cesky a milovala Cechy, bych se seznamila s lidmi kteri vyrostli v Cechach a do US prijeli vydelat a tak. Rada bych se seznamila s lidmi kteri chteji byt kamaradi s Ceskym humorem, Ceskym jidlem, vyhledavaji Ceske filmy a maji radi Ceske jidlo... Nevim jestli pres inzerat jde najit kamose, ale doufam, ze jo. Pokud nekdo vite o lepsim zpusobu jak se z Chechackama z Upstate NY spojit, privitam s radosti vsechny rady. Dekuju Eva Razz Embarassed
ShaQuan

Registrace: 15. 05. 2006

PříspěvekZaslal: út srpen 29, 2006 4:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja bych i prijel jen to mam trochu z ruky Crying or Very sad
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: út srpen 29, 2006 5:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gratuluji k nazorení vaší dcery!

Nemám zájem Ti Tvé sny omezovat, ale uvědom si že to bude dosti těžké z Tvé holčičky udělat Češku která je v Americe jen na návštěvě. Jestliže bude vyrůstat v New Yorku, tak si bude vždycky připadat jako Američanka nebo Newyorkčanka, která považuje ČR za domov její matky. Jestliže by vyrůstala v Německu nebo na Madagaskaru nebo v Japonsku, tak by se zase cítila že je členem německé, madagaskarské nebo japonské společnosti, a ČR a USA by považovala jen cizí země jejich rodičů.

Také jsem měl plány naučit moji ratolestě Česky. Jenže když mi roční děcko řeklo něco jako “I hungry” tak jsem ho spíš naučil říct “I am hungry” než “Mám hlad”. Když syn mi pomáhá dělat něco v dílně, tak se mi vždycky chce učit jmenovat nářadí v angličtině než v češtině. Jelikoš je mi to jasné že budou žít v USA, radči je připravuji na život v USA, a né na život v cizí zemi na druhé strany světa kde jsem vyrůstal já.

Jó, mé děcka mají ČR rádi, (stejně jako Ty máš ráda městečko nebo vesnici kde vyrůstal jeden z Tvých rodičů), a rádi líčí v školce o tom jak jeli na prázdniny na hrady a staré města v Evropě, ale vždy to bude jen země rodiny jejich otce a né nějak jejich.
Eva

PříspěvekZaslal: út srpen 29, 2006 7:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja mam ale trochu jinou predstavu, totalne chapu co myslis tim ze CR nebude jejich rodna zeme, ze je to mozna bude zeme kam budou jezdit na prazdniny. Jenze cela a to opravdu cela moje rodina je v CR a tak nemam na vyber je opravdu perfektne cesky naucit a ani nase dcera nebude mit na vyber, bude to asi dost narocne a tezke, ale co je dneska zadarmo; a pokud ji muzu naucit cesky ma naskok a bude mit moznost naplnit porekadlo "kolik umis reci tolikrat ses clovekem".
Mob

Registrace: 26. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út srpen 29, 2006 8:16 pm    Předmět: Re: Hledam Cechy v Upstate NY Odpovědět s citátem

Zdarek Eviku,
Upstate NY jestli to je blizko OHIO tak dej vedet moc
se vtech mapach nevyznam Cool rad bych prijel rozdat cesky humor, pokochat se ceskymi filmy Laughing a nazrat se ceskym jidlem Twisted Evil Pokud to je dal tak skoda...BUT jestli budete mit nekdy cestu pres OHIO tak dej vedet raj pozvu na cesky humor, promitnu cesky filmy a dam vam nazrat se ceskym jidlem Shocked Laughing
Good Luck Eviku! Very Happy

Eva napsal:
Laughing Ahojky, hledam Ceske lidicky kteri bydli v Upstate NY-trochu daleko od Chicaga... Jsem Ceska, ale manzel je American /nenamysleny, ktery ma opravdu rad Cechy a uctu k Cecham.../ Neznam nikoho v US kdo by byl z Cech a hlavne ted, kdyz se nam narodila dcera a pro mne/nas je dulezite aby umela perfektne cesky a milovala Cechy, bych se seznamila s lidmi kteri vyrostli v Cechach a do US prijeli vydelat a tak. Rada bych se seznamila s lidmi kteri chteji byt kamaradi s Ceskym humorem, Ceskym jidlem, vyhledavaji Ceske filmy a maji radi Ceske jidlo... Nevim jestli pres inzerat jde najit kamose, ale doufam, ze jo. Pokud nekdo vite o lepsim zpusobu jak se z Chechackama z Upstate NY spojit, privitam s radosti vsechny rady. Dekuju Eva Razz Embarassed
Eva

PříspěvekZaslal: st srpen 30, 2006 7:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Cau, Ohio je trochu daleko... ja bydlim v NY - upsate, coz je sever od Manhattanu. Ale diky za odpoved, az budes mit cestu kolem, tak dej vedet. E
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt srpen 31, 2006 6:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja si vzdycky myslel, ze "upstate NY" je Albany, Syracuse, az ke Kanadskym hranicim.

Ale to je nepodstatne ... mluvil tu nekdo o nazrani se zadara????
evicka

Registrace: 15. 10. 2005

PříspěvekZaslal: čt srpen 31, 2006 7:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Evi, tady taky Eva Smile Bydlim v DC (uz sest tydnu Smile, predtim jsme bydleli na Aljasce) takze to k Tobe taky nemam zrovna nejbliz, ale jinak rozumim tomu, ze chces, aby Tvoje dcera umela cesky a znala ceskou kulturu, ja doufam, ze se mi to u nasich (zatim budoucich) deti taky podari. Ja jsem nasla skupinu Cechu tady v okoli pres www.czech.meetup.com , vim, ze je tam docela velka skupina lidi, co zijou v NYC (nevim, jak je to pro Tebe daleko), tak to zkus, treba tam nekoho najdes. Kazdopadne hodne stesti a kdybys mela cestu do DC, urcite napis!
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 8:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Cau Evco, diky za ten kontakt a taky jsem rada, ze mne chapes, bude to urcite narocny naucit deti druhou rec v cizi zemi, urcite to nebude uplne lehky a mnohokrat uslysim, ze cesky mluvit nechce a tak podobne /nebude mit moc na vyber, ovsem/. Jsem s nasi malou Frantiskou doma a tak si myslim, ze pokud s ni budu mluvit jenom cesky tak se to nekde musi odrazit. Znam par lidi Kteri svoje deti tady v US taky naucili druhou rec a kdy pouze jeden z rodicu mluvil tou druhou reci. Tak uvidime. Jeste jednou dik Eva
ShaQuan

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 10:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud bude umet anglicky a jeste k tomu bude umet cesky tak je to myslim jenom dobre. Dokonce si myslim, ze je ted uceni se jazyku svych rodicu docela v mode. Jen se podivej treba na celebrity Smile takova Natalie Portman mluvi plynuje anglicky a plynule hebrejsky (pochazi z Izraele) navic se ucila nemecky, protoze tam odtud pochazi jeji matka. Cim vic jazyku umis, tolikrat si clovekem - s tim presne souhlasim a kdyz jsou deti jeste male tak neni co resit. Pokud bys je chtela naucit cesky ve 20 to uz by asi moc neslo Very Happy

Jinak preji hodne stesti
Shaq
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 11:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ShaQuan napsal:
Cim vic jazyku umis, tolikrat si clovekem

Souhlasím že je by to bylo dobré pro Evu naučit svojí dceru česky aby se dcera dorozuměla s Evinou rodinou, ale heslo “Cim vic jazyku umis, tolikrat si clovekem” je v USA dosti nepravdivé. Učit se cizí řeč v USA je dosti na nic. Co s toho? Není to jako v Evropě, Africe nebo Indii, kde každých pár desítek km se mluví jinou řečí. Člověk aby tam byl schopný, tak musí se umět pár řečí. Ale v USA se domluvíš angličtinou všude.

Navíc učit se ruštinu, němčinu nebo češtinu, nebo řeči z států na druhé straně země je pro Američany asi tak podstatné jako se učit bengálsky, punjábsky, nebo fulánsky pro lidi žijící v Evropě.

Jo, na naší zákadní škole se sice učí tři cizí jazyky (španělština, latinka, a francouština (dřive se učila japonština a před tím němčina)) ale je to spíš jako koníčkové studium, něco jako sbor nebo tělocvik, než něco podstatného.

Navíc, cizí jazyky jsou docela na nic, protože po celém světě se člověk dorozumí anglicky. Např já jsem ve styku s lidmi každý den po celém světě. Buď pisovně nebo telefonicky. Ať volám do Číny, Argentíny, Polska, Ruska, nebo Indie, tak se všude domluvím anglicky. Jó, párkrát jsem spustil svojí němčinu, francoužtinu, nebo ruštinu, ale bylo to na nic -- vždy jsme přešli do angličtiny. I s lidmi v ČR tak jedině anglicky.

Sad

Naposledy upravil pdmlynek dne pá září 01, 2006 5:28 pm, celkově upraveno 1 krát
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 11:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Učit se cizí řeč v USA je dosti na nic. Co s toho?

Sad

Kazdej american neni magor a lempl. Ja znam plno amiku co umi spanelsky a/nebo francouzsky.
Nechapu proc porad vsechny shazujes, a nad vsechny se povysujes....
Cesky pises priserne, a porad si myslis ze jsi nejlepsi.
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 12:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to by teda bylo na dlouho! Takze se mam ridit tim, ze pokud se vsude domluvim anglicky, proc bych mela svou dceru ucit mluvit cesky a nebo tedy jakoukiv jinou reci...a proc tedy "zatezovat" hlavinku necim jako dalsi jazyk. Promin, ale to je uplne na hlavu. Ano v US jsou i lide kteri maji zajem o zbytek sveta, ale nanestesti je tu spoustu lidi co ziji s klapkama na ocich - jen aby nevideli ten zbytek sveta a nedej boze, aby se neco z toho museli naucit.
Eva

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 12:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevim proc, ale me odpovedi jsou jako anynymni a nechci byt jako anynym...jsem prihlasena...

No nic, proste naprosto nesouhlasim s nazorem, ze v US je k nicemu ucit se dalsi jazyk, protoze vsichni umi anglicky... Ja do Cech jezdim casto i do jinych zemi Evropy a sveta, a urcite bych mohla na vsechny ignorantsky mluvit anglicky, ale vsichni nejak zazracne oceni me ostatni jazyky kterymi mluvim. A American a nebo kdokoliv jinej ze sveta, kterej prijede do CR videt tu Prahu a ani se Cesky nenauci Ahoj, nebo dekuju je naprostej ignorant. Musim rict, ze si myslim ze ten nadmlejnek /promin pokud je to spatne/ je celkem vzdelanej clovek, a tak mne dost jeho nazor a postoj sokuje. Eva
ShaQuan

PříspěvekZaslal: pá září 01, 2006 12:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak ja mam opacny problem - cesky umim ale potrebuju se zdokonalit v anglickem jazyku. Jednak ho mam jako jazyk rad - libi se mi, at uz si o tom mysli kdo chce co chce a jednak je nezbytny k zivotu. Nejen v US ale i tady v Cechach. Take jsem se ucil nemecky ale nemcina se mi vubec ale vubec nelibi - jednoduse receno mi neleze do huby Very Happy Jazyk ktery bych se jeste chtel naucit je rustina, protoze se mi take libi a umet rusky a angicky je velice vyhodne protoze v Rusku je snad druhy nejvetsi trh a pochybuju, ze vsichni lide tam hovori plynne anglicky. Takze pro Americke obchodniky, managery, agenty a buh vi koho jeste, kteri chteji expandovat do ruska a ziskat si pozornost tamnich obyvatel je schopnost ovladat rusky jazyk velice dulezita a potrebna. No a jeste me fascinuje japonstina, ze ktere bych se chtel naucit par frazi, a aspon pochopit zakladni princip toho jazyka. Anglictina sice svetem vladne a je to nejpouzivanejsi jazyk. Myslet si vsak, ze se americane nemusi ucit ostatni jazyky protoze je to zbytece je ponekud smutna uvaha. Pokud se Eviny deti nauci cesky, ziskaji tim take schopnost pochopit cesky humor a cesky narod jako takovy. Nebudou se na nej divat jako americanky ale jako cesky, a proto s jejich ceskou vychovou souhlasim Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com