|
|
| Autor |
Zpráva |
Klara
Registrace: 04. 05. 2006 Příspěvky: 81
|
Zaslal: po srpen 14, 2006 6:36 pm Předmět: Bankovni ucet v CR |
|
|
| Ahoj lidicky,shanim banku v CR se kterou muzu pouzivat platebni kartu v USA.Nemate nekdo zkusenosti???Diky Klara |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pepino73 Kritik
Registrace: 31. 01. 2005 Příspěvky: 267 Bydliště: Tennessee
|
Zaslal: út srpen 15, 2006 8:28 am Předmět: |
|
|
| Mam pocit ,ze kdyz mas VISA muzes s ni zaplatit po celem svete. Nebo se pletu? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klara
|
Zaslal: út srpen 15, 2006 8:56 am Předmět: |
|
|
Volala jsem do citybank v CR a tam mi rekli,ze jejich platebni karty v USA nefungujou(ale v Mexiku jo )Me jde o to,ze potrebuju mit ucet v CR a vybirat si z nej tady v USA. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petra Anonymní
|
Zaslal: út srpen 15, 2006 12:37 pm Předmět: |
|
|
Ja jsem tu pred 5 lety pouzivala platebni karty z Komercni banky a z CSOB banky bez problemu, musela to byt ale VISA nebo Mastercard, ktera ma vyrazene cislo a jmeno tak, ze "vystupuji" z karty. Snad to tak funguje do ted. Good luck. P.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Terezice
Registrace: 21. 06. 2006 Příspěvky: 155 Bydliště: California
|
Zaslal: út srpen 15, 2006 12:40 pm Předmět: |
|
|
| fungovat to musi, protoze pred 4 rokama kamosovi slohli kartu, kterou si privezl z cech (GE capital bank) a vybrali mu tady na ni skorem 200 tis. Tady dokonce ta banka ani neexistuje. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1222 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: út srpen 15, 2006 3:57 pm Předmět: |
|
|
Zde píšeme o různých kontech. Mýchame kreditní kartu s secured kreditní kartou s debit kartou s ATM kartou. Každá karta má jiný význam. A na každou jsou jiné pravidla.
Klaro, co vlastně s kartou chceš dělat? Podle toho Ti lidé můžou lepší poradit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klara
|
Zaslal: út srpen 15, 2006 4:30 pm Předmět: |
|
|
Diky za odpovedi Ja potrebuju mit ucet v cechach aby mi tam mohli nasi davat penize a ja si to tu muzu vybirat atd...Klara |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 248 Bydliště: 33131
|
Zaslal: út srpen 15, 2006 9:17 pm Předmět: |
|
|
Orientacni porovnani platebnich karet:
http://fincentrum.idnes.cz/bank_karty_p.asp?srovnejte=srovnejte
Na vyber z bankomatu nutne nepotrebujes embosovanou kartu, staci i obycejna bankokarta. Dulezite je, aby byla mezinarodni, protoze nektere banky u nas vydavaly karty pro pouziti jen v tuzemsku. Mezinarodni kartu by ti potom mel akceptovat kterykoli bankomat, na nemz je stejne logo (VISA/VISA Electron/Plus, MC/Maestro/Cirrus…) jako mas na karte.
Me osobne v US bankomatech v pohode fungovala Maestro karta od KB a u plateb pres terminal nikdy nebyl problem s MC kartou od KB. (Z hlediska zuctovaci meny se ale do USA spis hodi VISA karty.)
Predpokladam, ze rodice uz maji ucet v nejake konkretni bance, takze nejlepsi bude, kdyz tam zajdou a nechaji si vysvetlit podminky, poplatky atd. A pokud zrovna jejich banka nema vhodnou nabidku, tak nez zakladat extra ucet kvuli karte, to je pak lepsi se poohlednout po alternativach (treba PayPay). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: út srpen 15, 2006 9:57 pm Předmět: |
|
|
| Hele kuldo, nemohl bys trochu vysvetlit, jak funguje ta kiva.com a prosper.com? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klara
|
Zaslal: so srpen 19, 2006 9:30 am Předmět: |
|
|
Ahoj lidicky,diky za odpovedi.Tak s tou KB jsem nasla bankomaty v USA
Mam jeste jednu otazecku.Nemate nekdo zkusenosti s Pay Pal v CR? Ja mam s nima ucet tady v USA ,ale nemuzu nikde najit ,jestli to muzu pouzivat i v CR.
Jedna se o to,kdybych chtela neco koupit ci prodat na ceskych web ,jestli muzu pouzit Pay pal.V CR zadny web stranky na to nejsou,a kdyz jsem volala tu v USA ,tak mi rekli,ze musim byt zaregistrovana v CR,coz ale nevim jak.Prosim,jestli mate nekdo zkusenosti s prodejem/koupi z USa v CR poradte co mam pouzit diky moc Klara |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
|
Zaslal: ne srpen 20, 2006 6:33 am Předmět: |
|
|
Paypal ma pro CR omezenou podporu v tom smyslu, ze z ceskeho Paypal uctu lze platby posilat (z karty), ale nikoli je na nej prijimat.
Clanek o registraci ceskeho Paypal uctu:
http://webnews.terc.cz/ps/article.php?arid=171
Podivej se taky na PayPay - ten ma kompletni podporu pro CR i USA a navic umoznuje transakce s necleny. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klara
|
Zaslal: ne srpen 20, 2006 8:36 am Předmět: |
|
|
| Kulishek diky za info.ten paypay vypada slibne.Pokud mate nekdo zkusenosti napiste prosim.Diky moc K. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|