|
|
| Autor |
Zpráva |
meppovic
Registrace: 21. 05. 2006 Příspěvky: 76 Bydliště: Prazska liska podsita
|
Zaslal: st červenec 26, 2006 2:25 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Jenže lidi jsou občas docela "blbí", slepě důvěřiví a ty podmínky si prostě nepřečtou. Kolik společností se snaží zamlčovat pravou skutečnost,aby z nich vylákali co se dá. Jde o to,že v ČR bují nekalá hospodářská soutěž a konzument je ohrožen.Upadne do dluhů ani neví jak. Právě to nabízení půjček využívá prvního dojmu,zdání výhodnosti. Např. mi přišla ze Spořitelny nabídka na půjčku 50 tis. Teprve po delším propočítávání jsem zjistil,že by si slavná Česká spořitelna naúrokovala 20 tis. navíc. Já bych tedy 3 roky splácel 70 tis. V
informačním letáku tato pravda byla obratně zastřena.Komu se tedy dá věřit? Když se začnete pídit po skutečné podstatě věci,najednou žádný nic neví a vy jste pozřeni byrokratickým monstrem,které vás stojí další prostředky. Ty si ovšem můžete přece tak výhodně půjčit,že )) |
Na tom neni preci nic nekaleho, proste clovek neco chce a tak pro to by mel neco udelat,tj aspon precist smlouvu. Kdy se tu lidi konecne nauci samostatnosti? Lidi by nejradsi vse pod nos a vsude privedeni za rucicku... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
anny
Registrace: 22. 07. 2006 Příspěvky: 33
|
Zaslal: st červenec 26, 2006 9:32 am Předmět: |
|
|
| meppovic napsal: | | Anonymous napsal: | Jenže lidi jsou občas docela "blbí", slepě důvěřiví a ty podmínky si prostě nepřečtou. Kolik společností se snaží zamlčovat pravou skutečnost,aby z nich vylákali co se dá. Jde o to,že v ČR bují nekalá hospodářská soutěž a konzument je ohrožen.Upadne do dluhů ani neví jak. Právě to nabízení půjček využívá prvního dojmu,zdání výhodnosti. Např. mi přišla ze Spořitelny nabídka na půjčku 50 tis. Teprve po delším propočítávání jsem zjistil,že by si slavná Česká spořitelna naúrokovala 20 tis. navíc. Já bych tedy 3 roky splácel 70 tis. V
informačním letáku tato pravda byla obratně zastřena.Komu se tedy dá věřit? Když se začnete pídit po skutečné podstatě věci,najednou žádný nic neví a vy jste pozřeni byrokratickým monstrem,které vás stojí další prostředky. Ty si ovšem můžete přece tak výhodně půjčit,že )) |
Na tom neni preci nic nekaleho, proste clovek neco chce a tak pro to by mel neco udelat,tj aspon precist smlouvu. Kdy se tu lidi konecne nauci samostatnosti? Lidi by nejradsi vse pod nos a vsude privedeni za rucicku... |
není to vždy tak jednoduché, jak se myslíš...ty smlouvy jsou tak lišácky napsané, že většina lidí tam nepochopí ani jednu myšlenku...to mi věř!!!!!! a navíc lidi v ČR jsou takoví, že si řeknou: Šak ono to nějak dopadne! Přece by nás nepodvedli ...tak to je...a navíc ty smlouvy jsou někdy opravdu směšné..např. můj otec měl teď podepisovat jednu smlouvu..po přečtení daného dokumentu myslel, že se smíchem neudrží..tolik absurdních chyb ta smlouva obsahovala...spojil se proto s ředitelem firmy...ten řekl, že to není možné, že smlouva je naprosto bezchybná, že jí podepsalo 10000 lidí!!!!!!! a že to sestavovalo několik právníků...taťka se však nenechal a chybné(řekla bych až směšné) části smlouvy předložil slavnému řediteli v emailu...okamžitá reakce byla taková, že ředitel volal..omlouval se a hned na druhý den poslal smlouvu druhou ...takže asi tak..chápete to 10000 lidí podepsalo takový absurdní žvást!!!!! to jenom abys měl přehled o inteligenci našich spoluobčanů a neuvěřitelné vyčůranosti a bordelu, který v našich firmách je... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
anny
|
Zaslal: st červenec 26, 2006 9:43 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Jenže lidi jsou občas docela "blbí", slepě důvěřiví a ty podmínky si prostě nepřečtou. Kolik společností se snaží zamlčovat pravou skutečnost,aby z nich vylákali co se dá. Jde o to,že v ČR bují nekalá hospodářská soutěž a konzument je ohrožen.Upadne do dluhů ani neví jak. Právě to nabízení půjček využívá prvního dojmu,zdání výhodnosti. Např. mi přišla ze Spořitelny nabídka na půjčku 50 tis. Teprve po delším propočítávání jsem zjistil,že by si slavná Česká spořitelna naúrokovala 20 tis. navíc. Já bych tedy 3 roky splácel 70 tis. V
Je to zcela přesné ...máme doma podobné zkušenosti s podobnými "tak výhodnými" nabídkami...smutné je, že někteří důvěřivější opravdu propadnou prvnímu, tak růžovému dojmu...my zasvěcení víme, jak se věci mají ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 26, 2006 12:13 pm Předmět: |
|
|
| Ja netvrdim, ze ty smlouvy nejsou lisacky napsane a ze tomu nekteri lidi nepodlehnou, ale to preci neznamena, ze tu je nekala konkurence.. ci by tu snad melo platit to co ve statech? kde mas v manualu k mikrovlnce napsano, ze neni urcena k suseni ratlika...? Jsem pro urcitou regulaci, bordel by byt nemel, ale zas regulovat vse za kazdou cenu to uz sme tu meli. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
meppovic
|
Zaslal: st červenec 26, 2006 12:15 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Ja netvrdim, ze ty smlouvy nejsou lisacky napsane a ze tomu nekteri lidi nepodlehnou, ale to preci neznamena, ze tu je nekala konkurence.. ci by tu snad melo platit to co ve statech? kde mas v manualu k mikrovlnce napsano, ze neni urcena k suseni ratlika...? Jsem pro urcitou regulaci, bordel by byt nemel, ale zas regulovat vse za kazdou cenu to uz sme tu meli. |
zas sem byl drive odhlasen nez sem napsal :-] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
anny
|
Zaslal: st červenec 26, 2006 1:20 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Ja netvrdim, ze ty smlouvy nejsou lisacky napsane a ze tomu nekteri lidi nepodlehnou, ale to preci neznamena, ze tu je nekala konkurence.. ci by tu snad melo platit to co ve statech? kde mas v manualu k mikrovlnce napsano, ze neni urcena k suseni ratlika...? Jsem pro urcitou regulaci, bordel by byt nemel, ale zas regulovat vse za kazdou cenu to uz sme tu meli. |
...no myslím, že se tady každý bavíme o koze a o voze, ale to je jedno ...já vím, jak to myslíš, ale já jsme tady chtěla poukázat na jinou myšlenku...ta smlouva co měl taťka podepisovat nebyla příliš těžká na pochopení..naopak...ale byla směšná...spousta chyb a pak taky pofidérní chování firmy, která napřed nadává, co si dovolujeme mít nějaké připomínky k jejich bezchybné smlouvě, kterou vytvořilo několik právníků a v zápětí se začnou omlouvat a pošlou smlouvu zcela jinou ..to je ta poenta...a pak taky neprozřetelnost těch 10000 spoluobčanů(nebo spíš volů), kteří smlouvu podepsali aniž by ji určitě četli... ..to jsem chtěla říct... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
meppovic
|
Zaslal: čt červenec 27, 2006 7:52 am Předmět: |
|
|
| anny napsal: | | Anonymous napsal: | | Ja netvrdim, ze ty smlouvy nejsou lisacky napsane a ze tomu nekteri lidi nepodlehnou, ale to preci neznamena, ze tu je nekala konkurence.. ci by tu snad melo platit to co ve statech? kde mas v manualu k mikrovlnce napsano, ze neni urcena k suseni ratlika...? Jsem pro urcitou regulaci, bordel by byt nemel, ale zas regulovat vse za kazdou cenu to uz sme tu meli. |
...no myslím, že se tady každý bavíme o koze a o voze, ale to je jedno ...já vím, jak to myslíš, ale já jsme tady chtěla poukázat na jinou myšlenku...ta smlouva co měl taťka podepisovat nebyla příliš těžká na pochopení..naopak...ale byla směšná...spousta chyb a pak taky pofidérní chování firmy, která napřed nadává, co si dovolujeme mít nějaké připomínky k jejich bezchybné smlouvě, kterou vytvořilo několik právníků a v zápětí se začnou omlouvat a pošlou smlouvu zcela jinou ..to je ta poenta...a pak taky neprozřetelnost těch 10000 spoluobčanů(nebo spíš volů), kteří smlouvu podepsali aniž by ji určitě četli... ..to jsem chtěla říct... |
Jo to ano ono trosku ta diskuse ujela, ja sem uplne napoprve reagoval na to , ze CZ neni raj podvodniku, spatne demokracie atd.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
meppovic
|
Zaslal: čt červenec 27, 2006 7:53 am Předmět: |
|
|
opr JE raj podvodniku  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
anny
|
Zaslal: čt červenec 27, 2006 9:06 am Předmět: |
|
|
| meppovic napsal: | opr JE raj podvodniku  |
.....je mi to jasné, ty pražská liško ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
anny
|
Zaslal: čt červenec 27, 2006 9:08 am Předmět: |
|
|
| anny napsal: | | meppovic napsal: | opr JE raj podvodniku  |
.....je mi to jasné, ty pražská liško ... |
....podšitá  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Terezice
Registrace: 21. 06. 2006 Příspěvky: 155 Bydliště: California
|
Zaslal: pá červenec 28, 2006 2:28 pm Předmět: |
|
|
rekla bych, ze co se tyce smluv, nabidkovych letaku a vubec veskereho papirenstva zastirajici pravy smysl - amerika je na prvnim miste jak lidi totalne zmagorit.
Nedavno jsem si zalozila zdravotni pojisteni. Vubec jsem netusila, co kde a jak. Tak jsem si vybrala Blue Cross. (Po nekolikadennim brouzdani po netu)
Poslali me uuuuuzasne brozury. (CCA 20 stran A4 - vetsi horor jsem nikdy nevidela). Lezela jsem v nich asi tak 4 dny a dodneska absolutne nevim, jake pojisteni je pro me vyhodne. A vubec co a jak.
Jen tak na okraj. Dokonce i agentovi jsem volala, jestli by nepomohl. Pomohl, ale do hrobu. Na me otazky jen stezi dokazal odpovedet. No nevadi. Ted me pojisteni jeste zvvysili, takze v blizke budoucnosti stravim dalsi mesic hledanim nove a jeste vyhodnejsi pojistovny. Drzte mi palce.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
martina Anonymní
|
Zaslal: po srpen 14, 2006 1:03 am Předmět: Pro ESSENCI |
|
|
| Essence prestan machrovat,sama dobre vis ze ti na takovy reci nikdo neskoci......zustavas tady jen proto ze lpis na tom co mas a to by sis u nas v CR dovolit nemohla.Nikdo by ti ani takovou praci jakou delas tady nedal....proste by ses nemela,jak si myslis ze se mas tady.Nechces si to priznat,zijes sama ve svych lzich.To te tady drzi....proto tvrdis jak milujes Ameriku,jak je vsechno super......urazi te,kdyz ti nekdo rekne pravdu hned se branis a osocujes ostatni.Kdybys tady doopravdy byla stastna celym srdcem a dusi,bylo by ti fuk ze nekdo druhy to tu nema rad,vadi ti ze nazory jine jsou vlastne podobne tvym-jen je nechces prijmout.....Uz jen to jak se chlubis ze jsi se znovu stehovala a DO VELKEHO ukazuje na to ze lpis jen na tom hmotnem,jak je to tu snadne.....to je presne ta Ceska chlubiva povaha,dobre jsi to vystihla-ty jsi vlastne Ceska jako poleno,jen se snazis vsemozne ji nebyt.Ja jsem zacinala taky od niceho,stehovala jsem se 6x nemam se zle,mam se lip nez u nas v CR a co jako?Ale nikdo mi nevymluvi,ze kvuli tomuhle by to mel byt muj domov.......... to misto kde jsem vyrustala,ty vzpominky na stara mista zustanou v mem srdci.Proste DOMOV...jestli ty vubec vis co to je.Nekdo se tady muze usadit,zacit tady zit,ale neverim nikomu,ze se mu nezasteskne,ze nema vzpominky a ze nevidi ten rozdil lidskych povah tady.Vidim to kolem sebe deno-dene,hloupost a povrchnost a hlavne tu vyumelkovanou fales....jsem Ceska a vyrostla jsem jinak a jinde a prave proto si nemuzu na to zvyknout,drazdi me to.U nas v CR je taky bordel,taky jsou nekteri hloupi a povrchni,ale jsou lidi taky tak falesne sladci??jako tady...myslim ze ne. A tak tim chci jenom rict,ze rozumim jak se tady mnoho lidi citi.Neni to chyba nikoho,je to proste rozdilny svet,rozdilnych povah.Nikdy tuto zemi nebudu branit,protoze je zde hodne nespravedlivosti a nikdy nebudu moci rict ze se tu citim jako doma.A jestli ty uboha Essence snis o tom ze z tebe nekdy bude Amik,myslim ze by to ani neslo.......Martina |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: po srpen 14, 2006 1:45 am Předmět: |
|
|
| a to byla reakce na co? |
|