|
|
| Autor |
Zpráva |
zuzana
Registrace: 31. 01. 2006 Příspěvky: 13
|
Zaslal: pá únor 03, 2006 3:08 pm Předmět: zuzana |
|
|
Ahoj vsem,tak jsem se tady teda pekne uvedla,psala jsem tam kam nemam,takze jeste jednou
No,tak moje jmeno uz znate,takze ted jeste neco vic,i kdyz nic zajimavyho to teda rozhodne neni.
Ja jsem se tady v americe ocitla asi tak zhruba pred pul rokem.Nikdy jsem sem jet nechtela,nejak me to sem netahlo.Mym cilem byla italie,kterou miluju,ale jak uz to tak bejva,plany nevychazej a tak jsem tady.
Zamilovala jsem se do americana a rozhodla jsem se,ze teda vyrazim.Pozadala jsem o studentske vizum,protoze jine neprichazelo v uvahu a k moji velke radosti mi ho dali.Dali ale jenom na dva mesice.Takze jsem utratila vsechny penize ze stavebka a vyrazila.Vizum jsem si tady jeste o 4 mesice prodlouzila a studovala a studovala.Pak se blizilo datum odjezdu a ja nevedela co dal..zustat nebo odjet,jako vetsina.A tak jsme se s mym milym pritelem rozhodli a minulou sobotu jsme se vzali.Takze ted me tady ceka jeste nekolik let,z kterych teda zatim nijak nadsena nejsem,ale verim v silu zitrku takze se nevzdavam.Taky po pul roce,co bych chtela,ze jo?
Jsem v malym meste ve Wisconsinu kde krome strasny zimy nic neni.Strasne se mi stejska,ne po cechach jako takovejch,ale po kamaradech,po segre,po rodine,no ale to kazdymu.Jeden den jsem stastna,protoze mam toho nejlepsiho chlapa po sluncem a jsem rada ze jsem tady a ze jsem mela tu moznost podivat se taky nekam jinam nez po evrope a druhej den bulim a pomalu uz vyrazim na letiste.No,ale kdyz si tady ctu od vsech jak nemuzou jet domu,protoze uz by se nemohli vratit,tak si vlastne nemam na co stezovat a tak radsi koncim
Tak se vsichni mejte a hezky den. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 954 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: pá únor 03, 2006 4:45 pm Předmět: |
|
|
Welcome, jsem rad, ze mame novou clenku.
Urcite si zvyknes, ale chce to cas. Jako jedna z mala holek vis jakou maji veci v zivote hodnotu a nemas strach skakat do nich po hlave. Na tohle neni potreba jistota, ale odvaha a odvaznym stesti preje. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zuzana
|
Zaslal: so únor 04, 2006 2:05 pm Předmět: |
|
|
Diky moc.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
hsi
Registrace: 23. 01. 2005 Příspěvky: 26
|
Zaslal: ne únor 05, 2006 10:08 am Předmět: |
|
|
| Drzim palce, Zuzko, urcite se Ti tady zacne casem libit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zuzana
|
Zaslal: po únor 06, 2006 2:35 pm Předmět: |
|
|
Diky,ja v to doufam taky,i kdyz teda musim rict,ze je to nekdy vazne na hlavu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1222 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: po únor 06, 2006 4:19 pm Předmět: Re: zuzana |
|
|
| zuzana napsal: | | .... Jsem v malym meste ve Wisconsinu kde krome strasny zimy nic neni.Strasne se mi stejska,ne po cechach jako takovejch,ale po kamaradech,po segre,po rodine,no ale to kazdymu.... |
Žil jsem jeden čas v Madisonu. Občas se mi po Wisconsinu stýzká. (“Wiiiiiiiiisconsin, you said it all!”) Mám dobré vspomínky na ten stát. Vlastně po Californii a po Praze se mi stýská také.
A zima? Jak se říká: it keeps the riff-raffs out.
V kterém městě žiješ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zuzana
|
Zaslal: út únor 07, 2006 12:44 pm Předmět: |
|
|
No vidis,ja jsem taky v madisonu
Nevim,nejak me to tady moc neoslovilo,ale uvidime casem.Mozna je to tim,ze ted nemam co delat.Nemam praci,protoze tady chtej i na babysitting pracovni viza,takze cekam na pracovni povoleni,ktery bude vyrizeny buhvi kdy.Prej jeste tak mesic.Tak do ty doby mi tady z toho hrabne  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1222 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: st únor 08, 2006 6:26 pm Předmět: Madison je vyborne mesto |
|
|
Rád vspomínám na čas který jsem strávil v Madisonu. Je to nádherné město. Čisté, mladé, dosti velké na to aby jsi tam našla hodně věcí, ale poměrně malé na to aby měli problémi velkoměst. Má to asi 200 K lidí, o trochu víc než Plzeň. Je to prý jedno z nejlepších měst v USA.
Rád jsem jezdil na kole, jezdil na běžkách, závodil s plachetnicemi na Lake Mendota, na podzim na lov jelenů, chodil s holkami na Picnic Point, atd. Jestli hledáš trochu zábavu, zajdi si do Rathskeller v Memorial Union. Nebo do Essenhaus. V zimě si zajeďte do New Glarus. Projdi si Arboretum, což je romantické i v zimě. V létě si zajeďte na týden do Door County (organizoval jsem každý rok s partou asi 40 lidí 4-denní tábor ve Peninsula State Park). Nebo na pár dní na Apostle Islands. Projdi si Elvejum Museum. Podívej se to Olbrich Gardens. Přes léto si vezmi kolo a zajeď si do Spring Green na Shakespeara; přespi v Tower Hill State Parku. Každou sobotu ráno si zajdi na farmer’s market na Square, a každý čtvrtek večer na koncert na Square. Zajdi na pár Badger football her. Projdi si State Street. Zajdi do Vilas Zoo. Jdi do divadla v Orpheum Theater. Jdi na přednášky v Memorial Union. Představuji si nebesa nějak podobně jako je Madison.
Sakra... už chápu proč mi to trvalo takové roky než jsem tam dostudoval.
Jestli toužíš po velkoměstě tak si vždycky můžeš zajet do Milwaukee nebo do Chicaga, ale vždycky za pár dní se mi stýskalo po milovaným Madisonu, a opustil jsem tyto bez-dušné města co nejrychleji. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zuzana
|
Zaslal: čt únor 09, 2006 2:01 pm Předmět: |
|
|
Diky moc za rady.Ani jsem netusila,ze s etday da delat tolik veci a prijde mi teda docela smutny,ze mi to musi napsat nekdo kdo uz tady davno nezije a koho ani neznam
Jak rika muj manzel,je to tim mym pristupem,takze ja se ho uz konecne pokusim trochu zmenit.Navstivim vsechno co jsi mi psal,tu letni cast uz mam tak trochu za sebou,jako koncerty,farmer's market,taky zoo a state street,nejaky ty hry uz taky,ale i tak,netusila jsem co je tady vsechno kolem,takze jeste jednou dik.V lete to je o necem jinym,mela jsem tady kamarady,ty se mi vsichni rozprchli do svych domovu,takze zase zacinam nanovo.Nova prace,novy lidi.No znas to,takze mi obcas ujedou nervy,i kdyz to vlastne nic tak strasnyho neni.Obcas mam pocit,ze ja jsem ten jedinej a nejvetsi chudak vubec.Pak se ale proberu a cejtim se jako magor.jako napr.ted kdy pisu jak je mi tady nedobre a prijde mi takovahle odpoved
Takze jeste jednou dik. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|