Žít v USA

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Žít v USA
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

Autor Zpráva
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt červenec 29, 2010 11:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Layla napsal:
Já jsem teď v Kalifornii na programu Work and travel, pracuju tu legálně na J-1 vízum ale platí mi jen do září, uvažuju o tom že bych tu zůstala ale pak bych zřejmě už nesměla nikdy odjet protože by mě sem pak nepustili. Studuju veterinární lékařství a jednou bych tu chtěla pracovat ve svém oboru, ale ze začátku bych brala jakoukoliv práci.

Píšeš, že ještě studuješ. Jak ale pak tu školu chceš dodělat, když tu zůstaneš ilegálně?
Layla

Registrace: 26. 07. 2010

PříspěvekZaslal: čt červenec 29, 2010 11:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To by mě docela zajímalo jak chtějí dokázat že nemůžou pro tu danou práci najít nikoho jiného. To se snad ani nedá, kromě toho vždycky by se přece někdo našel.. Máte s tím někdo konkrétně zkušenost? Jinak to s tou školou byla dobrá otázka. Kdybych tu zůstala tak studium ukončím protože bych se už do čech nevrátila, no nijak by mě to nemrzelo, to si jsem jistá, ale problém je v tom že by mě odsud mohli jednou vyhostit což je asi dost pravděpodobný že by se stalo, a pak bych sem už nemohla nikdy jet což mě značně děsí. Taky je otázka jestli bych sehnala práci s prošlým vízem, to asi sotva... Myslím že s vystudovanou školou je větší šance najít tady práci, na druhou stranu třeba za pár let žádného sponzora nebo green card neseženu a budu úplně ve stejné situaci jako teď. Dala bych cokoliv za to abych tu teď mohla zůstat napořád.
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: čt červenec 29, 2010 11:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Layla napsal:
To by mě docela zajímalo jak chtějí dokázat že nemůžou pro tu danou práci najít nikoho jiného. To se snad ani nedá, kromě toho vždycky by se přece někdo našel.. Máte s tím někdo konkrétně zkušenost? Jinak to s tou školou byla dobrá otázka. Kdybych tu zůstala tak studium ukončím protože bych se už do čech nevrátila, no nijak by mě to nemrzelo, to si jsem jistá, ale problém je v tom že by mě odsud mohli jednou vyhostit což je asi dost pravděpodobný že by se stalo, a pak bych sem už nemohla nikdy jet což mě značně děsí. Taky je otázka jestli bych sehnala práci s prošlým vízem, to asi sotva... Myslím že s vystudovanou školou je větší šance najít tady práci, na druhou stranu třeba za pár let žádného sponzora nebo green card neseženu a budu úplně ve stejné situaci jako teď. Dala bych cokoliv za to abych tu teď mohla zůstat napořád.

No ono i bez ridicaku tu budes tezko fungovat, teda jestli nejezdis jen na koni.) Ohledne toho sponzora,to ti nikdo z nas ted nepovi, my nevime nic o tvych moznostech a zajmu tveho zamestnavatele. Pokud jej ma, je na nem aby se pokusil o vizum pro tebe,je nesmysl tohle resit s nami.)
POPREMYSLEJ, co ma pro tebe smysl....nechat veterinu, pze se ti libi americka priroda? To prece te nijak neomezuje se sem vratit pozdeji a neriskovat ted, ze dostanes banana, pokud se teda nenajde vhodny farmar ci jokej z Del Mar, co te zajisti. Cool
zuzi63

Registrace: 28. 02. 2010

PříspěvekZaslal: pá červenec 30, 2010 12:01 am    Předmět: zit v USA Odpovědět s citátem

Layla napsal:
Jak vidis,tak to neni s tim zamestnanim jednoduche.Dokazi si ale predstavit,ze kdyby jsi byla dejme tomu v tom jezdectvi fakt dobra(internacionalni uspechy),tak je to jedna moznost.Je to tak nejak i u mne-sice se zivim umenim,ale nejsem natolik slavna,abych dostala visum pro umelce.Maji to fakt dobre promyslene.Pusti tam jen nadane,nebo majetne lidi,proto je vyhodny ten snatek.
Layla

PříspěvekZaslal: pá červenec 30, 2010 12:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Co se týče toho řidičáku tak to je podle mě to nejmenší, aspoň v agentuře nám říkali že se dá jednoduše za pár dolarů v CA řidičák udělat, stačí jen absolvovat testy a objet nějaký okruh... Já teda u koní pracovala loni a předloni, letos s starám o pejsky parádní práce... ale sehnat práci u koní je pro mě nejjednoduší proto jsem to uvedla jako příklad. Jinak jsem průměrný jezdec a vím že na takovou úroveň to nikdy nedotáhnu a ani to není mým cílem, ale je pravda že vymyšlený to mají dobře. Já se nechci na školu vykašlat, ale mě se v české republice líbí rok od roku míň, pokud jsem tam tak se neustále těším na léto až odjedu, na nic jiného skoro nemyslím. Asi jsem blázen. Ale to co píšeš MW je logické. Taky jsem ovšem teď zjistila že můžu dělat práci která mě baví i bez titulu a těch let dřiny, navíc stejně neplánuju pracovat v čr a tady je to spíš o příležitosti, štěstí a konkrétně o člověku, než aby se někdo zabýval českým vzděláním, to je každýmu jedno. Jestli je nějaká šance jak tu teď můžu legálně zůstat tak to udělám.
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: pá červenec 30, 2010 1:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Layla napsal:
Co se týče toho řidičáku tak to je podle mě to nejmenší, aspoň v agentuře nám říkali že se dá jednoduše za pár dolarů v CA řidičák udělat, stačí jen absolvovat testy a objet nějaký okruh... Já teda u koní pracovala loni a předloni, letos s starám o pejsky parádní práce... ale sehnat práci u koní je pro mě nejjednoduší proto jsem to uvedla jako příklad. Jinak jsem průměrný jezdec a vím že na takovou úroveň to nikdy nedotáhnu a ani to není mým cílem, ale je pravda že vymyšlený to mají dobře. Já se nechci na školu vykašlat, ale mě se v české republice líbí rok od roku míň, pokud jsem tam tak se neustále těším na léto až odjedu, na nic jiného skoro nemyslím. Asi jsem blázen. Ale to co píšeš MW je logické. Taky jsem ovšem teď zjistila že můžu dělat práci která mě baví i bez titulu a těch let dřiny, navíc stejně neplánuju pracovat v čr a tady je to spíš o příležitosti, štěstí a konkrétně o člověku, než aby se někdo zabýval českým vzděláním, to je každýmu jedno. Jestli je nějaká šance jak tu teď můžu legálně zůstat tak to udělám.

Laylo, ale pozor...udelat ridicak v Californii je jednoducha vec,stejne jako jinde...jen ale musis mit legalni status, tak jestli jeste legalni ses, tak svihej na DMV NEZ UZ BUDE POZDE. Snad ti jej daji aspon na dva roky.) Jinak bys musela jezdit na cesky nebo mezinarodni, ale to neni zadny doklad co by policajti znali...pri pripadne kontrole. Ridicak navic ma tady mnohem vetsi vyznam nez v Cesku...
PiPi

Registrace: 03. 12. 2008

PříspěvekZaslal: pá červenec 30, 2010 8:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MW napsal:
Layla napsal:

Laylo, ale pozor...udelat ridicak v Californii je jednoducha vec,stejne jako jinde...jen ale musis mit legalni status, tak jestli jeste legalni ses, tak svihej na DMV NEZ UZ BUDE POZDE. Snad ti jej daji aspon na dva roky.) Jinak bys musela jezdit na cesky nebo mezinarodni, ale to neni zadny doklad co by policajti znali...pri pripadne kontrole. Ridicak navic ma tady mnohem vetsi vyznam nez v Cesku...

No to souhlasim s MW,myslim,ze jsi nekde psala,ze ti vizum konci ted v zari,takze pokud by jsi si ridicak udelala ted,tak ti ho take muzou dat na mesic(do zari),jestli vubec!
Napis nam,kolik mas let,myslim,ze ti muze byt 20,pres 20?? Pokud jo,jsi jeste mlada,chapu,ze se ti tady v USA libi,to nam taky Wink ale mozna by nebylo na skodu "dodrzet" a vratit se jeste zpet do Ceska,dodelat skolu,popremyslet poradne co a jak a pristi rok doletet zpatky a uvidis. Na druhou stranu jsi nam jeste nenapsala(myslim),jestli mas natolik "dobry vztah" ze svym zamestnavatelem,ze by se za tebe "zarucil a sponzoroval te",to je take "osemetne",ne kazdemu by se do toho chtelo,jak uz jsem napsala,neni to jednoduche a trva to!
Pokud tady zustanes a "pretahnes" je to risk,ale riskovat se nekdy vyplaci Wink nekdy take ne Sad
Mas nejakou "prilezitost" se vdat??
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: pá červenec 30, 2010 1:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Laylo prijed do Cinci tady se o tebe postarame...
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá červenec 30, 2010 5:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cincinnati Bunny Farm could use a veterinary.

Proc nestudovat tady? Spousta lidi si tady udrzuje legalni status studiem. Maji prac. pov., doklady, no problem. Ziskat srudentske vizum je daleko pravdepodobnejsi nez sponsoring. Dostat pobyt pres sponzora bylo vzdycky tezke, ale v dnesni nezamestnanosti - skoro nemozne. Musis byt opravdu zadany odbornik. Studovat ale muze kazdy a nemusi to byt ani zadna spickova a draha skola. Plus na skole ziskas kontakty, znamosti, muzes jit nekam na internship ... spousta moznosti.
Layla

PříspěvekZaslal: út srpen 03, 2010 12:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě je 22 let a mám ještě 3 roky studia v čechách před sebou. Není to zrovna příjemná představa:(. Jinak můj zaměstnavatel je super, máme výborné vztahy a on sám mi to nabídl. Studovat v zahraničí jsem si vždycky přála, taky mě to napadlo tak jsem si pozišťovala pár věcí. Problém je hlavně v tom že naše škola má kontakty je v EU a americké veterinární školy neberou zahraniční studenty, a i kdyby tak nemají žádná stipendia které bych mohla uplatnit a studium tady je šíleně drahé... Vypadá to asi tak že pokud se do října nevdám (což fakt nevypadá, netuším za koho) tak se budu muset vrátit a čekat nekonečně dlouhé 3 roky:((( Zůstat tu nelegálně by asi v mém případě byla sebevražda, jednou by se to stejně zjistilo a pak už bych nikdy neměla šanci se sem dostat.
PiPi

PříspěvekZaslal: út srpen 03, 2010 11:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Layla napsal:
Mě je 22 let a mám ještě 3 roky studia v čechách před sebou. Není to zrovna příjemná představa:(. Jinak můj zaměstnavatel je super, máme výborné vztahy a on sám mi to nabídl. Studovat v zahraničí jsem si vždycky přála, taky mě to napadlo tak jsem si pozišťovala pár věcí. Problém je hlavně v tom že naše škola má kontakty je v EU a americké veterinární školy neberou zahraniční studenty, a i kdyby tak nemají žádná stipendia které bych mohla uplatnit a studium tady je šíleně drahé... Vypadá to asi tak že pokud se do října nevdám (což fakt nevypadá, netuším za koho) tak se budu muset vrátit a čekat nekonečně dlouhé 3 roky:((( Zůstat tu nelegálně by asi v mém případě byla sebevražda, jednou by se to stejně zjistilo a pak už bych nikdy neměla šanci se sem dostat.

V tom pripade "nevim,co resis",pokud mas takovy "vztah" se svym zamestnavatelem,tak "bezte do toho",ale "zazadala" bych jeste pred tim nez ti vyprsi vizum,takze casu moc nemate!
Tady jde o to,ze pokud si vyplnis vsechny potrebne formulare a zadost ti prijmou,do te doby pokud bude tvuj "case pending" tady budes legalne!
To je dalsi cas,ve kterem muzes resit co dal,kdyby ti nahodu zadost zamitli. I kdyby ti zadost zamitli,tak je tady dalsi sance na odvolani,ale to jen v pripade,ze by ti v zamitnute zadosti nenapsali,ze se odvolat nemuzes. To je jen "dodatek",samozrejmne doufam,ze uspejes!
Take si myslim,ze "pokud budes mit na papire",ze jsi tady legalne,i kdyz "v rizeni"+nejake doporuceni od zamestnavatele,tak by jsi mohla mit uspech v uplatneni se dostat na tu skolu,kterou chces,nikdy to nevzdavej predem aniz by's to zkusila!!!
Good Luck!
Layla1
Anonymní

PříspěvekZaslal: st srpen 11, 2010 1:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím a díky za příspěvek. Ještě pořád nejsem úplně rozhodnutá co dělat dál ale jedno vím jistě chci tu zůstat. Pokud se vdám, tak stejně musím na 8 měsíců do čech? Tím se v tom přípdě nic nevyřeší. Někde jsem četla že můžu zůstat 2 roky jako aupair, mám také tuto možnost ale jde vše vřídit odtud nebo se musím vrátit? a když zůstanu nelegálně jakou mám šanci že mě to projde a budu tu moct dál pracovat? Ten sponzoring údajně trvá několik let tak za měsíc to asi nestihnu vyřídit... Je tu nějaká možnost zůstat legálně a překročit délku pobytu?? udělám cokoliv. díky!
Layla
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st srpen 11, 2010 9:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dokud v ČR studuješ, tak na WAT můžeš jezdit třeba 3x. GTS International jeden čas taky nabízeli pracovní program Práce na farmě.
PiPi

PříspěvekZaslal: st srpen 11, 2010 3:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Layla1 napsal:
Zdravím a díky za příspěvek. Ještě pořád nejsem úplně rozhodnutá co dělat dál ale jedno vím jistě chci tu zůstat. Pokud se vdám, tak stejně musím na 8 měsíců do čech? Tím se v tom přípdě nic nevyřeší. Někde jsem četla že můžu zůstat 2 roky jako aupair, mám také tuto možnost ale jde vše vřídit odtud nebo se musím vrátit? a když zůstanu nelegálně jakou mám šanci že mě to projde a budu tu moct dál pracovat? Ten sponzoring údajně trvá několik let tak za měsíc to asi nestihnu vyřídit... Je tu nějaká možnost zůstat legálně a překročit délku pobytu?? udělám cokoliv. díky!
Layla

No to je prave to,pokud se budes dlouho rozhodovat,"aby jsi neco zbytecne nepropasla",hlavne "casove",ale to je na tobe a vim,ze rozhodnuti asi neni jednoduche.
Pokud by jsi se vdala,tak do Ceska nemusis,to jen v pripade,ze by jsi chtela mit svatbu v Cesku a vyrizovat si vse tam.
Pokud by jsi si vyrizovala praci jako Au-pir tady,asi by zalezelo na tom "pres koho" by jsi si to vyrizovala,nevim jestli by meli pozadavek,ze by jsi si to musela vyrizovat v Cesku.
K tomu sponzoringu,mela jsem na mysli,aby jsi se do toho "pustila" co nejdriv,aby jsi si alespon "zazadala",vyplnila formulare,vse potrebne a zaslala na "uscis" a pokud by ti "to vse prijali" a byla jsi v rizeni,byla by jsi tu legalne. Samozrejmne,ze by jsi nemela vse vyrizene behem jednoho mesice,nic neni takhle rychle,ani pokud by jsi se vdala,tak nebudes mit GC ani obcanstvi za mesic!
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Pomoc SOS Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Strana 5 z 5

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum - rare free community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic