Pomoc s vizem???????????a nazpet do USA????

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Pomoc s vizem???????????a nazpet do USA????

Autor Zpráva
Joska

Registrace: 04. 09. 2005

PříspěvekZaslal: ne září 04, 2005 2:11 pm    Předmět: Pomoc s vizem???????????a nazpet do USA???? Odpovědět s citátem

Zdravim vas vsechny a prosim o pomoc,nebo radu!!!
V US jsem byl 7 let a vratil jsem se v prosinci 2004,pri odletu po me nechteli bilou karticku a ted bych se chtel vratit nazpet.
Mam jeste platne vizum v zelenym pasu do roku 2007!!,ale s tim bych to radsi neriskoval.
Uvazoval jsem o studijnim vizu!!!,ale nevim jestli,kdyz pujdu zadat o to vizum o me nebudou vedet na ambasade,ze jsem tam byl tech 7 let????????????Koupil bych si kurz ang.na floride se student agenci,to neni problem a nejak bych i dolozil ,ze jsem tady?(teda v Cesku)pracoval tech 7 let, co jsem byl pryc (v USA),konto v bance atd...
no proste ,ze jsem tam byl jenom na 14 denni dovoleny.
Me jenom zajima,jestli to ma vubec smysl zadat o vizum,kdyz by na ambasade o me meli zaznami v pocitaci.Aby to nevypadalo blbe,kdyz bych jim dolozil,ze jsem tady 7 let pracoval a oni na me ,ze je to blbost,ze vi ,ze jsem byl v USA.Nekde jsem se tu docetl,ze nejakej kluk to zkousel,no presel do us nelegalne pres kanadu a potom ,kdyz se vratil do cech a sel zadat o vizum do usa ,tak o nem pry vedeli,ze tam byl)
Nevim co mam delati!
Rad bych dostal par napadu a odpovedi
Nebo ,ze bych zkusil tu Tujianu????,kdyz mam jeste platny vizum(to jsem tady taky nekde cetl)
Zatim se mejte a diky Joska

Tohle pisi podruhy,nejak se to tu vymazalo,tak snad to bude ted ok Smile Nekdo na to i odpovedel,ale odpoved nemam Sad
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: ne září 04, 2005 2:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sorry meli jsme nejakou ztratu dat:
http://www.chicago-cz.com/forum/viewtopic-351.html

Jinak ja bych to neriskoval s delanim noveho pasu. Kup si tydeni zajezd do New Yorku a pak tradaaa.
Joska

PříspěvekZaslal: ne září 04, 2005 2:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A Miro,
nemyslis,ze kdyz si zakoupim zajezd do NY a potom tam priletim, ze o me nebudou vedet, ze jsem tam byl 7 let???? Nebo kdyz letis se zajezdem, tak nedelaji takovou kontrolu??
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: ne září 04, 2005 3:02 pm    Předmět: Re: Pomoc s vizem???????????a nazpet do USA???? Odpovědět s citátem

Joska napsal:
Tohle pisi podruhy,nejak se to tu vymazalo,tak snad to bude ted ok Smile Nekdo na to i odpovedel,ale odpoved nemam Sad

Jsem ti psal ja Smile Chtel jsem jen rict, ze kdyz si koupis studijni pobyt, napr. jazykovy kurz, tak na to ti studijni vizum nedaji. Pokud totiz studujes mene jak 18 hodin tydne, tak ti staci turisticky. Aspon tak to pisi na strankach Studentagency.
Za druhy. Jestli jsi tu byl 7 let, tak jsi urcite mel ridicak nebo bankovni ucet. A kdyz jim budes tvrdit, ze jsi tu byl jen 14 dni na dovolene a pak se te zeptaji jak to ze jsi si tu delal ridicak v dobe, kdyz uz jsi tu vlastne nebyl, tak nevim jak na to budes odpovidat.
A proc jsi vlastne jel domu, kdyz se ches ted vratit?
miro
Site Admin

PříspěvekZaslal: po září 05, 2005 6:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Joska napsal:
A Miro,
nemyslis,ze kdyz si zakoupim zajezd do NY a potom tam priletim, ze o me nebudou vedet, ze jsem tam byl 7 let???? Nebo kdyz letis se zajezdem, tak nedelaji takovou kontrolu??

Risk to je, ale rozhodne mensi nez zadat o nove vizum do noveho pasu. Se zajezdem mas nejlepsi aliby. Ten jazykovy kurz je mozna jeste lepsi.
Boomer
Anonymní

PříspěvekZaslal: po září 05, 2005 8:46 am    Předmět: Tijuana Odpovědět s citátem

[Nebo ,ze bych zkusil tu Tujianu????,kdyz mam jeste platny vizum(to jsem tady taky nekde cetl)
Zatim se mejte a diky Joska]

Taky jsem se tady na to samy uz jednou ptala, pry Tijuana uz neni takovy med jako driv. Jsem v podobne sitauci a taky vaham..Tijuana...New York...Studium...jj, tezka volba.
Joska

PříspěvekZaslal: út září 06, 2005 9:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

czolgos napsal:

Jsem ti psal ja Chtel jsem jen rict, ze kdyz si koupis studijni pobyt, napr. jazykovy kurz, tak na to ti studijni vizum nedaji. Pokud totiz studujes mene jak 18 hodin tydne, tak ti staci turisticky. Aspon tak to pisi na strankach Studentagency.
Za druhy. Jestli jsi tu byl 7 let, tak jsi urcite mel ridicak nebo bankovni ucet. A kdyz jim budes tvrdit, ze jsi tu byl jen 14 dni na dovolene a pak se te zeptaji jak to ze jsi si tu delal ridicak v dobe, kdyz uz jsi tu vlastne nebyl, tak nevim jak na to budes odpovidat.
A proc jsi vlastne jel domu, kdyz se ches ted vratit?

Diky za odpoved. Takze rikas, ze na ambasade o me budou vedet, jestli jsem to pochopil spravne? O tom kurzu pod 18 hodin to vim, ze staci jen turisticke, ale ja jsem chtel radsi zazadat o nove studentske vizum /to mi rekli ve STUDENT AGENCY/,abych nemel na hranicich problemy a dostal se tam snadneji, ale ted uz vim, ze nema smysl o to vizum zadat.S tim starym vizem mam strach, protoze si myslim, i kdyz si zakoupim anglicky kurz nebo zajezd... uvidi razitko v pasu, tak si me proklepnou a zjisti, ze jsem tam byl prescas nebo snad ne???
"Proc jsem jel domu?" Protoze se mi styskalo po rodine, pritelkyne, zuby a netusil jsem, ze se sem budu vracet.
Joska

PříspěvekZaslal: út září 06, 2005 9:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Sad

Naposledy upravil Joska dne út září 06, 2005 9:33 am, celkově upraveno 2 krát
Joska

PříspěvekZaslal: út září 06, 2005 9:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Miro napsal:
Risk to je, ale rozhodne mensi nez zadat o nove vizum do noveho pasu. Se zajezdem mas nejlepsi aliby. Ten jazykovy kurz je mozna jeste lepsi.

Cau Miro, a ty si teda myslis, kdyz si teda koupim zajezd nebo ten jazykovy kurz a poletim se starym, platnym vizem, ze mi nebudou delat takove problemy na letisti v Americe? Ja nevim na jednu stranu mam strach, protoze si myslim, ze delaji kontroly uplne stejne jako kdybych tam jel na turistiku. Kdyz me budou kontrolovat, tak se me budou ptat, kdy jsem naposledy opustil USA, kdyz o me nebudou mit zaznam odletu/bila karticka/,tak si me prece proklepnou a zjisti, ze jsem tam mel ridicak, konto v bance atd...nebo myslis ze ne??- nevim mozna se ptam blbe, ale sam nevim co mam delat a asi nejsem sam
Jak to ty urednici na ambasade mohou vedet, ze jsem tam byl??? Ja myslel, ze to vedi jen na hranicich.??A co ta tijuana? mas s tim zkusenosti????
Diky moc cau Joska
Joska

PříspěvekZaslal: út září 06, 2005 9:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Boomer:
Jo je to tezky, zvolit tu spravnou cestu,nemuzu se rozhodnot a to se mnou jede pritelkyne,ale ta to bude mit jednoduchci,aspon doufam.(ta tam pres cas nebyla) Sad
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út září 06, 2005 11:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Joska napsal:
Diky za odpoved. Takze rikas, ze na ambasade o me budou vedet, jestli jsem to pochopil spravne? O tom kurzu pod 18 hodin to vim, ze staci jen turisticke, ale ja jsem chtel radsi zazadat o nove studentske vizum /to mi rekli ve STUDENT AGENCY/,abych nemel na hranicich problemy a dostal se tam snadneji, ale ted uz vim, ze nema smysl o to vizum zadat.S tim starym vizem mam strach, protoze si myslim, i kdyz si zakoupim anglicky kurz nebo zajezd... uvidi razitko v pasu, tak si me proklepnou a zjisti, ze jsem tam byl prescas nebo snad ne???
"Proc jsem jel domu?" Protoze se mi styskalo po rodine, pritelkyne, zuby a netusil jsem, ze se sem budu vracet.

Nevim presne jak s bankovnim uctem, jestli banka bonzuje uradum, kdyz si cizinec zalozi konto, ale u ridicaku je velka sance, ze te odhali. Nekdo to tu uz psal, ze mu v Praze na ambasade ukazali monitor s poznamkou, ze si tu delal ridicak...
Myslim si ze na hranicich se na tebe divaji jinak kdyz mas J-1, nez kdyz mas turisticky. J-1 je totiz cerstve vydane a oni asi tak trochu predpokladaji, ze kdybys mel vroubek, tak ti ho na ambasade nedaji. Navic mas potvrzeni o zaplaceni kurzu a nemusis si vymyslet bachorky o tom, ze jedes na dovolenou. Ale asi to taky zalezi na stesti, na koho narazis u prepazky.
Pokud se prece jen rozhodnes zadat o vizum, tak bych doporucoval s novym pasem. Kdyby jsi tam sel se starym a J-1 ti zamitli z duvodu prekroceni pobytu, tak by ti taky rovnou mohli dat razitko Canceled pres tvoje dosud platne turisticke vizum a uz by ses tam nedostal vubec.
No nemas to lehke.
Zdar a silu
miro
Site Admin

PříspěvekZaslal: út září 06, 2005 3:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja bych zkusil si stary pas nechat a kdyby ti nedali vizum do noveho, tak ti zbyde jeste jedna sance jet na ten stary. Jenom vim ze kamosuv kamos pred pul rokem bez problemu prosel v Chicagu na ten samej pas a vizum a predtim to pretahl o 3 roky (a pred tim kdyz odjizdel tak po nem nechteli bilou karticku, takze ji nevratil), ale situace se meni casem. Take vseobecne plati ze o vikendu je na letistich mene lidi a mene personalu i je lepsi nalada.
Kazdopadne nas informuj jak jsi dopadl. Informace pomuzou i jinym.
Hodne stesti.
R6

Registrace: 10. 04. 2005

PříspěvekZaslal: pá listopad 04, 2005 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja jsem pretahl o pet let,pres leto jsem byl doma a ted uz jsem zase tady.Uplne v pohode jsem prosel v CH.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Viza Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com