|
|
| Autor |
Zpráva |
Klara
Registrace: 04. 05. 2006 Příspěvky: 116
|
Zaslal: st červenec 30, 2008 11:36 am Předmět: Proces po svatbe |
|
|
Rada bych se podelila o procec kterym pochazim po svatbe.Treba se to nekomu bude hodit....
Vdavala jsem se v dubnu 08 .Meli jsme svatbu na Hawaii ,tak jsem cekala mesic nez mi poslali marriage
licence.
V pulce cervna jsem sla na lekarskou prohlidku -ta stala kolem 400$.
Mam pravnicku ktera mi vyrizuje papiry -850 $ (to je cena jenom pro papirovani,nepujde se mnou na pohovor )
Imigracnimu poplatky jsou 1365 $
Koncem cervna mi poslali vyjadreni,ze obdrzeli dokumenty s penezma.
V cervenci mi prislo pozvani na obtisky prstu na zacatek srpna...
Myslela jsem si ,ze to bude rychlejsi,ale co se da delat
Budu informovat o dalsim procesu.
Ziju v PA,mozna jine staty to maji jinak.
Klara |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VVNY
Registrace: 28. 07. 2007 Příspěvky: 26
|
Zaslal: st červenec 30, 2008 7:05 pm Předmět: |
|
|
| Super!very helpful,kde v PA zijes? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klara
|
Zaslal: čt červenec 31, 2008 7:01 am Předmět: |
|
|
20min od hlavniho mesta Harrisburg  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ala
Registrace: 08. 02. 2007 Příspěvky: 24 Bydliště: PA
|
Zaslal: ne srpen 03, 2008 8:51 pm Předmět: |
|
|
Ahojky Klaro,
diky za podeleni se s nama. Musim rict, ze taky ziju v PA a bylo to ume o mnohem rychlejsi. Svatbu jsme meli v kvetnu. Papiry jsem posilala az nekdy v polovine cervna a 3 tydny potom jsem sla do Pittu na otisky. Ted uz jen cekam na pracovni povoleni...doufam, ze nam to prijde uz brzo!
Hodne stesti a dej vedet jak to postupuje
ahoj, Ala |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klara
|
Zaslal: po srpen 04, 2008 1:27 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Alo,
ty uz cekas skoro 2 mesice po tom co ti vzali obtisky na pracovni povoleni?
A prosimte jak to mas ze SS?Diky K. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 203 Bydliště: CA
|
Zaslal: po srpen 04, 2008 2:44 pm Předmět: |
|
|
| Klara napsal: | Ahoj Alo,
ty uz cekas skoro 2 mesice po tom co ti vzali obtisky na pracovni povoleni?
A prosimte jak to mas ze SS?Diky K. |
Alo, uz mas GC?
Klarko na SSN muzes cekat az 90 dni od podani zadosti na office. Cely overovaci proces totiz delaji nezavisle na Immigration. Je to dost zdlouhave vse. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ala
|
Zaslal: po srpen 04, 2008 8:01 pm Předmět: |
|
|
Ahojky,
GC jeste nemam a SS take ne. Myslim, ze si muzu pozadat az potom co dostanu WA...tak alespon to je snad v NY. Ale podivam se po tom jak je to tady v PA a napisu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klara
|
Zaslal: út srpen 05, 2008 2:14 pm Předmět: |
|
|
Dnes jsem byla na tech fingerprints.Bylo to velice rychle -10 min .Slecna byla velice prijemna
Rikala ze na pracovni povoleni se ceka az 90 dni ,tak jsem zvedava...
Az budu mit prac.povoleni staci mi to na DL ?nebo co k tomu budu potrebovat?Diky.K. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 203 Bydliště: CA
|
Zaslal: út srpen 05, 2008 2:23 pm Předmět: |
|
|
| Klara napsal: | Dnes jsem byla na tech fingerprints.Bylo to velice rychle -10 min .Slecna byla velice prijemna
Rikala ze na pracovni povoleni se ceka az 90 dni ,tak jsem zvedava...
Az budu mit prac.povoleni staci mi to na DL ?nebo co k tomu budu potrebovat?Diky.K. |
Potrebujes nejaky doklad ze ses tady leagalne, pas, GC. Najed si na DMW web a tam asi najdes vice info, jak a co v jakem state....SSN nejsem si jista ze by bylo az tak nutne....vzdyt ridicaky si tady delaji i ti co sem prijizdeji i na jina nez pracovni viza.
Tady mas link
http://www.dmv.ca.gov/dl/dl_info.htm#BDLP |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klara
|
Zaslal: st září 03, 2008 6:40 pm Předmět: |
|
|
Tak dneska mi prisel email (zargistrovala jsem se na USCIS abych byla informovana,jak jsem na tom )
Pisou - On September 3, 2008, we ordered production of your new card. Please allow 30 days for your card to be mailed to you. Jedna se o APPLICATION FOR EMPLOYMENT AUTHORIZATION
Mam otazku - az mi to prijde bude mi to stacit na vyrizeni DL? Dojde mi i SS ?
A az si pujdu vyrit DL co uznavaj jako proof of residence? Vsechny ucty plati manzel ,na moje jmeno mi chodi vypis z banky a telefonni vypis,budete mi to stacit?
Diky za odpovedi.K. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 262 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: st září 03, 2008 10:46 pm Předmět: |
|
|
| Klaro, Employment Authorization plati jenom na rok. Staci to ale dostat s tim SS card a number. O to si musis zazadat same a vydava to normalne Social Security Administration ktera ma casto kancelar v te same budove jako jine federalni urady. Myslim ze to netrva dlouho to dostat SSC. S ridicakem je to neco jineho. Nejsem si jisty jestli Employment Authorization staci na ridicak.. Az dostnaes karticku tak si zajdi na DMV a zeptej se. Kazdy stat to ma jine a je mozne ze ti daji ridicak ktery je platny jenom na rok. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 517 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: pá září 05, 2008 6:28 am Předmět: |
|
|
Musis mit platny EAC( Employment authorization card) SSC a pas , no a pak muzes zajit na DMV a dostanes ridicak, po dobu platnosti tve EAC.
Pokud zajdes s Immigration visa a nebo s GC tak dostanes platny ridicak na dobu 7 let.
Info z Floridy. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klara
|
Zaslal: pá září 05, 2008 7:43 am Předmět: |
|
|
| Super ,diky za odpovedi. Snad mi ta karticka dojde brzo ,hned zajdu na SS office a pak na DL .Budu informovat....K. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klara
|
Zaslal: po září 08, 2008 2:45 pm Předmět: |
|
|
Dneska mi dosla karticka - EMLOYMENT AUTORIZATION CARD -Huraa tak zitra jdu na SS office.
Zase mam otazku - ta karta je jenom na rok,pak mam zadat znova?Nebo kdyz do ty doby budu mit GC ,tak uz o to nemusim zadat?
Diky.K. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ala
|
Zaslal: út září 09, 2008 2:48 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Klaro,
tady je info k PA ridicaku. Musis mit
2 proofs of residency ( treba rent a nebo utility bills). Vic info tady:
http://pittsburgh.about.com/cs/newcomers/ht/drivers_license.htm
Jsem moc rada, ze uz to mas!!
Mne bohuzel misto AC poslali dopis Request for Initial Evidence- taxy za posledni rok, kt jsme jim samozrejme posilali! Jsem pekne.... protoze v dopise psali, ze AC muze trvat dalsi 90 dni od toho, co jim poslu, to co jsem jim jiz pred 3 mesicema poslali!!! Slovo na...na ani nevyjadruje jak se citim. Na immigration v Pittu mi nic vubec neporadili..ze prej mam poslat zase to co jsem poslala pres 3 mesicema...nemate s tim nekdo nakou zkusenost? diky A. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|