|
|
| Autor |
Zpráva |
Matt
Registrace: 24. 04. 2008 Příspěvky: 2
|
Zaslal: čt duben 24, 2008 10:50 am Předmět: Road trip vycho-zapad a zpet |
|
|
Zdravim,
v zari chci podniknout vylet po usa. Z dopravnich prostredku mi vychazi nejlip auto, ale jeste zvazuju par detailu: chtel bych se zdrzet asi dyl jak mesic(2 mozna 3), takze pujceni by bylo hodne drahy(navic mi je 24). Nejradsi bych si nejakej ten car koupil, ale jak jsem se tady docetl, je to celkem zdlouhavy proces, navic kdyz nebudu mit v usa trvalou adresu, nevim kam by mi zaslali papiry od auta... Jeste me napada motorka, ale v tomhle pripade vubec nevim jak to chodi, pocitam ze podobne jak s autem.
Tak kdyby nekoho napadla nejaka chytra vec, doporuceni, nebo cokoli...dejte vedet.
Matt |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 784 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: čt duben 24, 2008 3:23 pm Předmět: |
|
|
| Ja Ti prodam svoje vcetne znacky, i pojistku Ti zaridim. Jenom si pro nej nejak budes muset prijet. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 471 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: čt duben 24, 2008 7:13 pm Předmět: |
|
|
Na motorce po USA? Hahaha to je jako Vetronem pres ocean.
Nejlepsi zpusob cestovani je rentnout si auto. jelikoz pokud jsi auto koupis, tak to urcite nebude minivan 2007 rocnik.
Pravdepodobne bys koupil neco kolem $1000 a zadnou zaruku nemas ze te to nekde klekne.
Kdyz jsi pujcis auto, tak nemas zadne starosti, a soustredis jse jen na cestovani....
"U stareho auta, poslouchas co tam chrasti, bubla, tluci, atd"
Pokud mas US DL a nejake pojisteni, treba progressive, Geico, nebo neco national, tak jsi ok.
Amerika je velka, a na cestovani musis mit opravdu auto v pohode.
Predstav jsi, ze ti klekne prevodovka, nekde uprostred Nevady, no tak jses vis kde?
Cesky receno v "riti" jelikoz tam nefunguje ani Cell a mesta mezi sebou jsou 300 mil...
Hodne stesti
Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 447 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: čt duben 24, 2008 11:29 pm Předmět: |
|
|
Coast to coast.
To je jedno z nej..dobrodruzstvi clovek muze prozit. V U.S. to porad jde i kdyz se to to dost zmenilo od te doby kdy jsem jel poprve z Californie do upstate New York a nazpatek. Jel jsem starou Chevy Novou (mam dojem ze to byl rocnik 72,slant six,velice dobra spotreba na tak silne auto..miss that smell of burning rubber.)Bylo to v roce..asi 1984,,85. Benzin byl kolem dollaru za gallon. V U.S.bylo min lidi a min zakonu.
To se jiz nevrati.
Na motorce,jen kdyz by jsi mel sebou partnera na druhe motorce. Auto je lepsi ale spocitej si kolik bude stat benzin,pojisteni etc.
Zda se me ze nemas moc realistickou predstavu co se muze stat. Doporucuji se dat do kontaktu s nekym treba tady: http://www.lonelyplanet.com/thorntree/index.jspa
a najit nekoho kdo ma ty same plany jako Ty a tim hodne usetris. Ja uz dnes cestuji v komfortu sveho maleho karavanu a uz se tesim na leto.Jen tady lokalne,Arizona,Colorado a Nove Mexico. Benzin je moc drahy..Coast to Coast a stejne ty nejhezci staty jsou stejne na zapade. Good Luck and be safe.AzP.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Matt
Registrace: 24. 04. 2008 Příspěvky: 2
|
Zaslal: pá duben 25, 2008 12:33 am Předmět: to Big_Rig |
|
|
tak to by bylo dobry, ovsem jak tady pise kolega, potreboval bych neco spolehlivyho. Priletim do NY, tak pripadne bych si pro nej mohl zajet Greyhoundem, (podle toho kde bydlis) a kolik bys za nej chtel.
Kdybych auto kupoval, pocitam tak s 2000 dolaru. Pri pujceni na dyl jak mesic by me to stejne stalo pres 2... Ale brzdi me to vyrizovani okolo, takze kdyby jeste nekdo z krajanu vedel o spolehlivy kare, na prodej, nebo pujceni na 2 mesice, muzete dat vedet...
a kdyby se chtel nekdo pridat..je vitan... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|