|
|
| Autor |
Zpráva |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 545 Bydliště: Canada
|
Zaslal: út duben 08, 2008 11:15 pm Předmět: Re: co mi v USA chybi? |
|
|
| gabby napsal: | Romanticka prochazka po KARLOVA MOSTU, no nezni to lakave?  |
V roce 2002 jsem byl poprve v Praze s moji kanadskou zenou. Chtel jsem ji ukazat tez Karluv most.
Bohuzel uz jsem zapomel , ze 5. kveten je statni svatek.
Sli jsme smerem ke Karlove mostu a uz z dalky jsem vydel "mracna" lidi. Pokusili jsme most prejit, ale byla tam takova tlacenice, ze jsme to po pul hodine vzdali. Zrovna romanticky to nebylo.
Sli jsme tam az druhy den k veceru, to uz tam bylo mene lidi.
Vice romanticky byl vyslap s Male Strany schodama vzhuru k Petrinu. Sice jsme se zadychali, ale to nikomu neuskodi  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
gabby
Registrace: 04. 04. 2008 Příspěvky: 10
|
Zaslal: čt duben 10, 2008 8:19 am Předmět: Re: co mi v USA chybi? |
|
|
Ahooj,
kazdopadne tvoje kanadska pritelkyne mela moznost videt davy blaznivych turistu, co se drali po KARLOVE MOSTU a obdivovali jeho krasu. A Mala Strana? To je malinky raj pro oci.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
gabby
|
Zaslal: čt duben 10, 2008 8:22 am Předmět: Re: co mi v USA chybi? |
|
|
Ahooj,
jej jej...Praha plna cernousku a Arabu? Ze bychom se konecne stavali centrum ruchu a zajmem turistu? No, nejak se mi to nezda. Ale pri nejmensim me mrzi,ze jsi si neuzil pravou atmosferu maticky Prahy.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 490 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: čt duben 10, 2008 11:20 pm Předmět: Re: co mi v USA chybi? |
|
|
| gabby napsal: | Ahooj,
jej jej...Praha plna cernousku a Arabu? Ze bychom se konecne stavali centrum ruchu a zajmem turistu? No, nejak se mi to nezda. Ale pri nejmensim me mrzi,ze jsi si neuzil pravou atmosferu maticky Prahy.  |
Nikde jsem nerekl ze je "Praha plna cernousku a Arabu" ale na Karlove mostu jsem neslysel Cestinu. Co se tyce mych navstev v Praze tak mam jeste tetu ktera bydli v Praze a kde vzdy zustanu na par dnu.Je to 5 minut pesky od Vaclavaku kde si jdu pripomenout 1968 a pomodlit se za Palacha.Jak si Ty predstavujes "pravou atmosferu maticky Prahy"? AzP.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá duben 11, 2008 6:59 am Předmět: Re: co mi v USA chybi? |
|
|
| gabby napsal: | Ahooj,
kazdopadne tvoje kanadska pritelkyne mela moznost videt davy blaznivych turistu, co se drali po KARLOVE MOSTU a obdivovali jeho krasu. A Mala Strana? To je malinky raj pro oci.  |
Nechces me snad rict, ze jsi jedna z tech, kteri tvrdi ze Cesko turisty nepotrebuje
Turismus kazdorocne prinasi pro celou Ceskou Republiku miliardy korun.
Skoro kazdy 5 clovek se zivi turismem, co by bez turistu asi tak delali?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
gabby
|
Zaslal: pá duben 11, 2008 8:06 am Předmět: turismus? |
|
|
Nechces me snad rict, ze jsi jedna z tech, kteri tvrdi ze Cesko turisty nepotrebuje
Turismus kazdorocne prinasi pro celou Ceskou Republiku miliardy korun.
Skoro kazdy 5 clovek se zivi turismem, co by bez turistu asi tak delali?
Ne, to v zadnem pripade. Ja jsem pro turismus,protoze nam to dava skvelou prilezitost otevrit se okolnimu svetu a dat jim najevo, ze mame tisice mist, jenz je treba obdivovat. Jen jsem poznamenala,ze si Cesi uz ani neuvedomi kde ziji a dostatecne to neocenuji.
Myslim si take, ze je velice dobra myslenka usporadani Olympijske hry v CR.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
gabby
|
Zaslal: pá duben 11, 2008 8:17 am Předmět: Re: co mi v USA chybi? |
|
|
Nikde jsem nerekl ze je "Praha plna cernousku a Arabu" ale na Karlove mostu jsem neslysel Cestinu. Co se tyce mych navstev v Praze tak mam jeste tetu ktera bydli v Praze a kde vzdy zustanu na par dnu.Je to 5 minut pesky od Vaclavaku kde si jdu pripomenout 1968 a pomodlit se za Palacha.Jak si Ty predstavujes "pravou atmosferu maticky Prahy"? AzP. [/quote]
Moje predstava o prave atmosfere Prahy? Predstavme si krasny letni den, slunicko sviti a vsechno se na tebe usmiva. Zacneme prochazkou na Prazsky Hrad,sejdeme po Starych zameckych schodech do oblasti Klarova. Pote bych se vydala smer Rudolfinum. A zcela jiste by moje kroky zamirily ke Karlove mostu. Jen bych si uzivala kouzelny den. Parkrat bych zmatenym turistum poskytla radu kudy do Zlate ulicky a zaroven bych si tim trenovala anglictinu a pripradne i francouzstinu. Neni to prijemna predstava?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 490 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: pá duben 11, 2008 12:13 pm Předmět: |
|
|
Ano Gabby predstava je to nadherna,realita trochu jina. Ja jsem si po letech "pogovoril po ruski" a s takto osvezenou mysli jsem rychle vypadnul z Prahy, vyhnul Karlovym Varum a jel jsem na Moravu kde jsem si to jeste poradne "uzil". AzP.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
munchen boy Anonymní
|
Zaslal: út duben 15, 2008 2:23 pm Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | Ano Gabby predstava je to nadherna,realita trochu jina. Ja jsem si po letech "pogovoril po ruski" a s takto osvezenou mysli jsem rychle vypadnul z Prahy, vyhnul Karlovym Varum a jel jsem na Moravu kde jsem si to jeste poradne "uzil". AzP.  |
az pete ty jsi rusy přestavuješ pořád na tanku v praze
co-třeba takovej new york je víc ruský město než praha a berlín dohromady  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 545 Bydliště: Canada
|
Zaslal: út duben 15, 2008 6:17 pm Předmět: |
|
|
| munchen boy napsal: | | AzPete napsal: | Ano Gabby predstava je to nadherna,realita trochu jina. Ja jsem si po letech "pogovoril po ruski" a s takto osvezenou mysli jsem rychle vypadnul z Prahy, vyhnul Karlovym Varum a jel jsem na Moravu kde jsem si to jeste poradne "uzil". AzP.  |
az pete ty jsi rusy přestavuješ pořád na tanku v praze
co-třeba takovej new york je víc ruský město než praha a berlín dohromady  |
Az Pete ma pravdu, v Praze jich je az moc. Kdyz jdes po Vaclavaku, tak ty rustiny slysis dost. Skoro kazdy druhy kram je rusky, prevazne ty "smelinari" se vsim.
Po "plysaku" plno Rusaku v Cechach zustalo, protoze se jim zpet do Ruska nechtelo(co taky tam?).
Pak jeste prijelo ilegalne dalsich tisice Ukrajincu
No a jak jsem slysel, hodne Rusu zije i v Anglii. Hlavne ti, kteri si za komousu nakradli. Ti si tam mohli koupit co chteli  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: út duben 15, 2008 8:20 pm Předmět: |
|
|
| A hlavne taky mame s rusakama porad vzajemnou dohodu, ze jejich duchodci muzou pobirat duchod u nas a ti nasi u nich. Hadejte co je vyhodnejsi? :] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|