USA vs Austrálie

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

USA vs Austrálie
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema
Autor Zpráva
jakudo

Registrace: 28. 01. 2006

PříspěvekZaslal: so březen 22, 2008 11:19 pm    Předmět: USA vs Austrálie Odpovědět s citátem

Zas a znovu zdravím uživatele Chicago fora:)
Tady na fóru se často ptám jak do USA, co tam, kde jak a proč, ale ve skutečnosti mám obrovské dilema.

USA nebo Austrálie?

O USA toho už z tohoto fóra vím celkem "hodně". Znám Vaše příběhy, úspěchy i neúspěchy, vítězství i zklamání, ale nedokážu to porovnat s Austrálií. V Austrálii mám jedny velice dobré známé, kteří tam emigrovali před revolucí a jsem s nimi velice v kontaktu. A abych pravdu řekl, tak mě Austrálie taky láká podle toho, jak to vidím na těch známích... Smile
Uměl by někdo srovnat alespoň trošku tyto 2 země? Byl tam někdo? Má někdo zkušenosti? Proč tu a nebo tu?

Zajímají mě všechny vaše názory.
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne březen 23, 2008 5:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To zalezi, proc tam jedes a za cim. Tak myslim, ze papirovani a viza jsou mnohem jednodussi pro australii. Je tam krasne, more, priroda, lidi se chovaj ohleduplne a uvedomuji si, ze priroda je dulezita, a podle toho se tak i chovaji.
Australani jsou kamaradsti, zivi a dravi, ohledne prace - zalezi na jake vizum jedes, ale i kdybys jel na pracovni, tak urcite nebude takovy problem ho dostat ve srovnanim prac. viza do usa. Je tam dost nedostatek lidi, zvlaste mladych bo spousta aus je ve svete, evropa a usa. Jinak je tam vsude daleko, ok, lety po aus jsou levne, ale jako daleko myslim, jako do usa, evropy, asie se jeste da, proste si odrezany ale je to krasne kdyz ti pres cestu preleti andulky a preskace klokan a kolem tebe leti kakadu. A platy tam jsou taky mnohem vyssi nez tu, i za obycenou praci a clovek tam i vice usetri. Najmy ve meste za baraky jsou docela levne, jidlo super a zabava taky. A vsichni miluji sport a sport a sport. To ze je tam zijou sem tam jedovati hadi a pavoci je taky ok, sem se bala, ale za par dni to uz nevnimas a automaticku checkujes postel a boty. Hm, a usa, ok taky, akorat ta doprava tady, bez auta je to jako bez noh, zalezi teda kde si. Tady mi zivot otravuje USCIS, vsechno je zlouhave. A obcas se clovek nestaci divit americkemu stylu zivota. No tezko rict, jsem tu teprve par mesicu. Jsem stastna, protoze tu mam sveho manzela, takze i kdybych nechtela, tak se holt budu muset prizpusobit. Kdybych byla mladsi a mela na vybranou tak urco volim australii i kvuli tem jednodussim vizum
jakudo

PříspěvekZaslal: ne březen 23, 2008 8:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

hmmm, děkuji za srovnání Smile
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: ne březen 23, 2008 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jakudo, ohledně chování lidí: porovnej si jak se lidi chovají mezi sebou a jaké mají hodnoty např. v Praze proti tomu v dědině na Vysočině. V USA jsou i daleko větší rozdíly. Jsou místa kde žiješ aniž by jsi znal svého souseda. Jsou místa kde posekání trávníku Ti trvá celý den protože každých 5 minut nějaký soused se zastaví na půl hodiny na kus řeči. Jsou místa kde na bytech potřebuješ železné pruty na oknách. Jsou místa kde přes noc si necháš klíče v odemčeném autě na ulidi před domem.
jakudo

PříspěvekZaslal: ne březen 23, 2008 7:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Určitě nejlepší srovnání je asi bydlet nějaký čas na obou místech a pak zjistit, co je nejlepší. Já to asi budu taky řešit podle možností, které se mi naskytnou. Naskytne se li příležitost odstěhovat se do Austrálie, jedu tam. Když bude větší šance se uchytit v USA, tak jedu do USA...
Nola

Registrace: 17. 11. 2006

PříspěvekZaslal: pá březen 28, 2008 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,

ja jsem zila 3 roky v Australii a dodneska si vycitam, ze jsem odjela Mad

Ja jsem zila v Sydney vice nez 3 roky na studentska viza. Skola nestala za nic, ale zato jsem mela pracovni povoleni, na ktere jsem mmohla pracovat 20 hodin tydne. Mela jsem celkem fajn praci, kamarady a taky jsem si projela Australii.
JENZE nikam to moc nevedlo. Jelikoz jsem nemela moznost dostat rezidenta, tak bych porad byla odkazana na praci v restauracich, obchodech a ruzne.

No tak jsem dojela do CR, vdala jsem se za Amika a ted ziju druhym rokem v Pensacole. Uprimne, nejsem tu moc stastna. Sice mam green card, ale poradna prace se tu nesezene, kamaradi temer zadni a je to tu velice malomestacke....

Pochopitelne, moje porovnani je velmi subjektivni a zalezi na tobe, jaky styl zivota uprednostnujes.
jakudo

PříspěvekZaslal: pá březen 28, 2008 9:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak já ať už bych se odstěhoval do Austrálie nebo USA, tak bych určitě chtěl legálně a na residenta.
No musím to ještě pořádě promyslet...
Diky za názor. A jesli se můžu zeptat, co jsi tam studovala a jak? Jako Exchange student nebo normálně jsi tam odletěla a studovala za své?
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: pá březen 28, 2008 11:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nola ma pravdu. Ja jsem mel Australiji a Australany velice rad. Australani me pripadaji uprimnejsi,skromejsi a rozhodne pohostinejsi nez Americane.
Casto jsem premyslel jestli jsem neudelal chybu a nesel do Australie pred 30 roky z Traichirskenu.
Australie ma urcite nevyhody samozrejme.
Mensi vydelky a vysi ceny nez v U.S.
Je to hrozne daleko do Evropy.
Vetsina je opravdu jen rovna poust a za par roku clovek pozna vsechny ti prirodni krasy.
V U.S. je tech parku daleko vic a jsou vic rozmanite. Australie dovazi vsechnu naftu.V pripade velke krize,nevim jak by to bylo z benzinem..ale kazda zeme ma sve problemy. Australani jsou podle me stastnejsi nez Amici a clovek si tam muze najit misto ktere mu vyhovuje.Arizona ma hodne mist ktere me pripominaji Australskou prirodu,ale bez klokanu.Arizona ma zase kaktusy.AzP. Wink
jakudo

PříspěvekZaslal: pá březen 28, 2008 11:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jasné, rozumím. Každá země má svá pro i proti. Já jsem v Austrálii nikdy nebyl a sním o ní kvůli klokanůmVery Happy a kvůli tomu, co o ni vím od těch mích známích, co tam utekli před revolucí.
A hodně se mi právě líbí to, že se nenadřou, tak jako lidi v ČR a hodně moc cestují (a tím myslím fakt hodně). Jelikož chci v životě procestovat pokud možno celý svět, tak se mi na to Austrálie zdá docela dobrá, ale Amerika mě taky něčím láká (možná tím, že jsem tam byl a chtěl bych ji poznat ještě víc). Třeba se mi povede odstěhovat se do Austrálie a v USA si postavit nějakou "chatu" Very Happy

AzPete, fakt myslíš, že si v Austrálii vydělají míň? Mě právě přijde (ani nevim proč), že si v Austrálii možná vydělají víc...
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: pá březen 28, 2008 11:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jakudo napsal:
jasné, rozumím. Každá země má svá pro i proti. Já jsem v Austrálii nikdy nebyl a sním o ní kvůli klokanůmVery Happy a kvůli tomu, co o ni vím od těch mích známích, co tam utekli před revolucí.
A hodně se mi právě líbí to, že se nenadřou, tak jako lidi v ČR a hodně moc cestují (a tím myslím fakt hodně). Jelikož chci v životě procestovat pokud možno celý svět, tak se mi na to Austrálie zdá docela dobrá, ale Amerika mě taky něčím láká (možná tím, že jsem tam byl a chtěl bych ji poznat ještě víc). Třeba se mi povede odstěhovat se do Austrálie a v USA si postavit nějakou "chatu" Very Happy

AzPete, fakt myslíš, že si v Austrálii vydělají míň? Mě právě přijde (ani nevim proč), že si v Austrálii možná vydělají víc...

Jakudo, tak uz se rozhodni Wink
USA nebo Australie, hod si korunou Twisted Evil
Nekdy me pripada, ze si z nas tady delas "sprtouchlata" Wink Rolling Eyes

Mimochodem, to ze tvi znami v Australii se moc nenadrou neznamena, ze v minulosti "nedreli" Rolling Eyes
jakudo

PříspěvekZaslal: so březen 29, 2008 12:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale nedělám si šprťouchlata...zatím nikdy, vše co jsem tu kdy napsal je pravda:)
Ale jak jistě víš, tak odstěhovat se jen tak ze země (ať už USA, Austráli, Kore, Rusko, Francie.....) není až tak lehké, a když už se odstěhuji, tak chci mít informace, které mi pomůžou se rozhodnout. Jak na Austrálii, tak na Americe vydím věci, které mě do obou zemí děsně moc táhnout, ale řekněme, že za rok dodělám bakaláře a budu se muset rozhodnout co dál. Chci studovat Mastera, ale nevím kde a možností je právě docela hodně. Zatím mě nejvíc láká Universita na Floridě ne v Iowě protože tam mají přesně to, co chci studovat, ale v Austrálii jsem taky našel školy, kde mají výborný program. A pravděpodobně podle toho, pro co se rozhodnu, tak tam v budoucnu asi zůstanu (samozřejmě se budu moct kdykoliv přestěhovat, ale...). Řeším teď prostě to, zda se chci odstěhovat, do USA nebo do Austrálie. A jednomu z těch dvou států budu muset v příštím roce věnovat veškeré soustředění, abych se tam dostal. Proto se ptám na názory, které by mi mohly pomoci a k mému upřímě obrovskému překvapení jsem dostal tady na fóru zatím jen názory, ze kterých mi vyplývá, že Austrálie je "lepší" (skutečně jsem to nečekal). Skutečnost, že jsem si zaplatil (ano zaplatil cca 7000,-) za loterii o Green Card u nějaké společnosti na 10 let a kdybych náhodou vyhrál, tak prostě jedu hned do USA. Ale zatím jsem nevyhrál, takže se pořád musím ještě rozhodovat...
A hodit si korunou? Very Happy dobrej nápad, třeba to nakonec tak udělám Wink

A nemyslel jsem, že se Ti známí v Austrálii flákají, to ne, ale podle toho, co od nich slyším mi fakt přijde, že to mají mnohem jednodužší než třeba moji rodiče doma v ČR...

P.S.: Jak jsi přišel na to, že si dělám šprťouchlata?
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: so březen 29, 2008 2:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jakudo napsal:
Skutečnost, že jsem si zaplatil (ano zaplatil cca 7000,-) za loterii o Green Card u nějaké společnosti na 10 let a kdybych náhodou vyhrál, tak prostě jedu hned do USA.

Shocked

Vzdyt ani nemas jistotu, ze tyto spolecnosti to tam za tebe kazdy rok posilaji. Za 10 let ti prijde dopis, ze jsi bohuzel nevyhral a at to zkusis za dalsi 7000,- znovu. Chteji po tobe kazdy rok novou fotku?
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: so březen 29, 2008 10:25 am    Předmět: Australie Odpovědět s citátem

AzPete napsal:

Casto jsem premyslel jestli jsem neudelal chybu a nesel do Australie pred 30 roky z Traichirskenu.

No, můžeš se přestěhovat do Austrálie dnes. Přece by nebyl snad problém?

Jinak, než odjedeš, prodej si všechny zbraně. Po Port Authur, jak Australanská vláda se zachovala, tak Austrálie mě moc neláká jako domov.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: so březen 29, 2008 10:25 am    Předmět: Australie Odpovědět s citátem

AzPete napsal:

No, můžeš se přestěhovat do Austrálie dnes. Přece by nebyl snad problém?

Jinak, než odjedeš, prodej si všechny zbraně. Po Port Authur, jak Australanská vláda se zachovala, tak Austrálie mě moc neláká jako domov.
jakudo

PříspěvekZaslal: so březen 29, 2008 12:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No jo, nemám jistotu, že to tam posílají. Ale to mě před 3ma rokama nenapadlo...

S těma zbraněma to nechápu, tak se k tomu nebudu vyjadřovat. Ale jsem teď tak nějak zklamán směrem, kam tato diskuse míří.
Chtěl jsem jen znát Váš názor na rozdíly mezi Austrálií a USA...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com