|
|
| Autor |
Zpráva |
Kvik
Registrace: 21. 01. 2008 Příspěvky: 9
|
Zaslal: po leden 21, 2008 11:16 pm Předmět: na skok do CR s navstevou ambasady |
|
|
| Prosiiiiiim o nazor... V USA na 2 roky jako aupair (J-1), v lete zazadala o zmenu status na F-1. Vse ok, zacinam 2.semestr. V lete 08 potrebuji na 2-3 tydny do CR a tim padem musim na ambasadu s poklonou a svestickama zazadat o vizum do pasu. Kamoska me strasi, ze mi to nemusi dat.. Se studiem no prob, jsem na Deans list s Ackama. Rady, porady a nazory?? Snad by mi to po roce uspesneho studia nezamitli, ne??? Smankote. Lumpici jsou to. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 183 Bydliště: CA
|
Zaslal: út leden 22, 2008 12:57 pm Předmět: Re: na skok do CR s navstevou ambasady |
|
|
| Kvik napsal: | | Prosiiiiiim o nazor... V USA na 2 roky jako aupair (J-1), v lete zazadala o zmenu status na F-1. Vse ok, zacinam 2.semestr. V lete 08 potrebuji na 2-3 tydny do CR a tim padem musim na ambasadu s poklonou a svestickama zazadat o vizum do pasu. Kamoska me strasi, ze mi to nemusi dat.. Se studiem no prob, jsem na Deans list s Ackama. Rady, porady a nazory?? Snad by mi to po roce uspesneho studia nezamitli, ne??? Smankote. Lumpici jsou to. |
Trosku v tom tapu teda...ambasadu USA v CR nijak nezajima jestli tady studujes nebo ne....ale na jaky typ viza, jestli stale legalni a tak.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kvik
|
Zaslal: út leden 22, 2008 10:41 pm Předmět: |
|
|
| legalni legalni.. zmenila jsem si v USA vizum z J-1 na F-1. Legalne tu studuju college. Vizum ale nemam v pase, jelikoz mi USCIS dala jen potvrzeni o zmenu status. Tzn., ze po navratu do CR budu muset na ambasadu zadat o studentske vizum v podstate znovu (znova vsechny formulare a poplatky, ikdyz mi to USCIS uz uznala) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jane
Registrace: 13. 03. 2008 Příspěvky: 5
|
Zaslal: čt březen 13, 2008 3:10 pm Předmět: |
|
|
Mam tu spoustu kamaradek, ktere museli projit tim samym. I kdyz si zmenis status z Au Pair na F1 student, musis si jet do CR pro (vizum) respektive razitko do pasu. To ti pak dovoli cestovat a v nekterych statech v US uz si bez tohodle razitka v pase neporidis ani ridicak....formulare totiz na DMV nechteji, chteji vydet vizum v pase. Stoprocentne to tak je v NC.
Mas pravdu budes si muset projit vsim znovu. Znam jednu holku co ji to zamitli i kdyz uz tu vesele studovala se super vysledky. Pak si odjela do CR pro vizum a nedali ji to. Predlozila veskere mozne dokumenty atd, hacek byl ale v tom, ze ji nenalitli na to, ze ji jeji host family ( a tehdejsi sponzor)ji nezamestnava nelegalne. Jestli ze te host family spoznoruje a ty pro ne nelegalne pracujes, je to problem.... nejlepe se tomu vyvarovat je udat jinou adresu pobytu. VELMI DULEZITE!! Oni necekuji kde bydlis, ale hlavne at je to jinde nez u byvale HF. Vime sve! Dalsi holky co znam to dostali.... je lepsi si sehnat potvrzeni o tom, ze ti nekde drzi pracovni misto v CR- po dosazeni tveho chteneho vzdelani v US. Musis se maximalne vyvarovat refusal 214b... musis ukazat, ze mas strong reasons se do CR vratit! Drzim palce! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kvik
|
Zaslal: čt březen 13, 2008 6:15 pm Předmět: Jane..: |
|
|
Ja se svou byvalou HF vubec nekomunikuju. US sponzora ale mam. Doklad o sponzorovani poplatku za studium. Mely ostatni holky nejake sponzory? (US ci CZ) Nebo si mam radsi vytisknout bankovni ucty a vsadit jen na rodinne finance?
Jinak moc dekuju za nazor.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jane
|
Zaslal: čt březen 13, 2008 9:05 pm Předmět: Re: Jane..: |
|
|
| Kvik napsal: | Ja se svou byvalou HF vubec nekomunikuju. US sponzora ale mam. Doklad o sponzorovani poplatku za studium. Mely ostatni holky nejake sponzory? (US ci CZ) Nebo si mam radsi vytisknout bankovni ucty a vsadit jen na rodinne finance?
Jinak moc dekuju za nazor.  |
Holky tu maji US sponzora...respektive je sponzoruji jejich byvale HF. Samozrejme oni pro ne stale pracuji a u toho studuji, ale o tom se nesmi nic rict, pac jakozto international student pracovat nemuzes. Mela bys prokazat ty same doklady co jsi ukazovala kdyz jsi zadala o I-20 a dale pak ty same doklady co jsi predlozila k formulari Change of Status.
Tady je citace z jedne web.stranky
"F-1 and J-1 applicants (among others) must demonstrate to the U.S. consulate that they do not plan to reside in the U.S. permanently. These applicants should be prepared to provide the consulate with ample documentation that they plan to return to their home country. F-1 and J-1 applicants must also pay the SEVIS fee prior to their applications"
Tady je kdyztak adresa http://www.virginia.edu/iso/issp/generalinfo/visas.html
Pisou tam i jake formulare musis mit atd.
Melo by to byt v pohode pokavad jim tam naservirujes ze jsi proste odhodlana vystudovat v US a vratit se do CR. Precti si o 214b! To ti toho povi vice. Urcite si vezmi i nejaky papir ktery ukaze tvuj prospech...to si myslim dost pomuze.
PA |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kvik
|
Zaslal: ne březen 16, 2008 8:52 pm Předmět: Jane..: |
|
|
| US sponzora mam, ale nebydlim tam ani nic... tys me tak vystrasila, ze jsem domu psala, ze na svatbu nejedu. Bojim se ted mit sponzora at all!! Kdyz s tim delaji takove hariki. Na zmenu statusu mi to vsechno stacilo a nebyl problem. Konzul je ale nezbeda. Nejlepsi je, ze ja tu ani zustat nadobro nechci. To by me pak pekne nas* s nejakym krivym obvinenim... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jane
|
Zaslal: út březen 18, 2008 9:08 pm Předmět: Re: Jane..: |
|
|
| Kvik napsal: | | US sponzora mam, ale nebydlim tam ani nic... tys me tak vystrasila, ze jsem domu psala, ze na svatbu nejedu. Bojim se ted mit sponzora at all!! Kdyz s tim delaji takove hariki. Na zmenu statusu mi to vsechno stacilo a nebyl problem. Konzul je ale nezbeda. Nejlepsi je, ze ja tu ani zustat nadobro nechci. To by me pak pekne nas* s nejakym krivym obvinenim... |
Vystrasit sem te urcite nechtela. Jen jsem ti chtela rict, ze je lepsi si dat praci se vsemi moznymi dokumenty, ktere ukazuji tvuj 100% zajem navratu do CR. Tak se neboj a na tu svatbu jed. Sponzorship je naprosto v poradku! Jen to chce sespsat poradny zivotopis a tve goly do budoucna, kterych chces dosahnout v CR po dosazeni tveho degree v US a prihodit k tomu nejakou tu "vysnenou" firmu ci place, kde chces v budoucnu v CR pracovat...a pak to mas v kapse! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kvik
|
Zaslal: st březen 19, 2008 8:58 pm Předmět: Re: Jane..: |
|
|
| Jane napsal: |
Vystrasit sem te urcite nechtela. Jen jsem ti chtela rict, ze je lepsi si dat praci se vsemi moznymi dokumenty, ktere ukazuji tvuj 100% zajem navratu do CR. Tak se neboj a na tu svatbu jed. Sponzorship je naprosto v poradku! Jen to chce sespsat poradny zivotopis a tve goly do budoucna, kterych chces dosahnout v CR po dosazeni tveho degree v US a prihodit k tomu nejakou tu "vysnenou" firmu ci place, kde chces v budoucnu v CR pracovat...a pak to mas v kapse! |
Ok.. vypadalo to, ze veskeri US sponzori se hazi do "denied" balicku Budu holt bojovat. Diky! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kvik
|
Zaslal: pá duben 04, 2008 12:03 am Předmět: stavebni sporeni??? |
|
|
Nevite nekdo, jestli se muze jako financni potvrzeni ukazat i vypis ze stavebniho sporeni?? Dekuji za odpoved  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kvik
|
Zaslal: pá duben 04, 2008 12:34 am Předmět: Jane..: |
|
|
| Slysela jsi o ziskani viza v Kanade? Africanka na F-1 zaletela do Kanady pro vizum, protoze se tam pry neptaji na nic, pokud mas veskere formulare... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|