Kde pracujete?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Kde pracujete?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Prace - Business v USA
Autor Zpráva
bouncingczech

Registrace: 20. 07. 2007

PříspěvekZaslal: so únor 09, 2008 4:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BUCKETHEAD napsal:
Ja jezdit truckem, tak bych se casem nekde vyboural, nedokazi sedet za volanten dlouho, mam Mazdu MPV a kdyz jedu dele nez dve hodiny tak se mi chce spat...
Ja bych si rad tady otevrel bordel kdyby to slo:)
To by se prachy hrnuly a bez namahy Very Happy

Bucky, ale ono to jde! V Nevade jsou bordely legalni ale jenom v okresech kde je malo lidi. Jde je i nekdy koupit za par millionu. Pred lety byla dokonce mala aerolinka v Las Vegas "Brothel Air" ktera litala jenom k bordelum v pousti tak 30 minut od Las Vegas. Downside je ze Internal revenue sleduje prisne jake penize se vydelavaji a jestli platis spravne dane.
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: út únor 12, 2008 10:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:
Dana_MI napsal:

Na CDL se zacina pracovat; nic neni overnight. Jinak Ty jsi prece psal, ze Tvoje CDL trvala 1/2 roku ... Crying or Very sad.

Mne trval ridicak pul roku, pac jsem prejel chalapovi nohu ... shorel mi v polovine skoly apartman i s veskeryma vecma ... INS napsalo autoskole, ze fake GC ... dolsi mi penize na jidlo ... a tehdy Tri-State mel nejkratsi CDL - training program na tri mesice, dneska maji nejkratsi na tri tydny.

Ty si vazne delas CDL??? Neni skoda vzdat se sveho jobu, ktery aspon an papire zni dobre, kvuli jednomu z nejtezsich povolani (a zivotnich stylu) v Americe. Mzdy truck drivers jsou vykoupene velkym stresem a dlouhyma hodinama
Rigu, mam jeden dotaz: definuj mi, prosim, stres a tezkou praci. Jde jen o zdvorily dotaz, protoze bych velice rada znala Tvuj nazor. A delal jsi drive jine veci, nez trucking? Ptam se jen proto, ze si chci udelat obrazek, to je vse.

Nevim, tezka je kazda prace, zalezi na rade veci. Moje mamka treba delala v 50. letech (jako 3 z jejich 4 bratru) v Jachymove v uranovych dolech Crying or Very sad. Fakt ale je, ze nemeli na vyber Crying or Very sad.

Ona i prace v kancelari dokaze byt neuveritelne vycerpavajici a stresujici. Kdyz jsem, napriklad, delala v (tehdejsich) Cokoladovnach, tak jeden z projektu byly zahranicni expedice. A kdyz mi vtipalci z tuzemske logistiky odvezly X palet exportniho Diska (urceneho hlavne do Ruska) z fabriky (v Opave) do ustredniho skladu v Ruzyni (Praha) a na me rvali vsichni - vedoucim expedice pocinaje, pres exportni referentky a zakazniky az po ridice (trochu prehanim), tak domu jsem odchazela s cca 4 hodinami nezaplacenych prescasu a opravdu prosta jakehokoliv stresu. Pravdou sice je, ze jsem po case podobne excesy eliminovala a i navrhla pocitacovy program, ktery to dela dodnes automaticky, ale o tom to neni.

Jestli vazne chci jezdit s truckem? Mlynku, Ty znas moje resume, tak - prosim - moc nekritizuj Embarassed, tedy ze jsem cvok mi rict muzes (a snad i budes mit pravdu) - a nekdy to treba i zapijeme Laughing. No, uprimne, ja to jeste uplne presne a na 100% nevim. Ale vazne o tom uvazuji jako o jedne z moznosti. A vsechno ma pro a proti.

Proti: preci jenom mam docela dobrou managerskou zkusenost, plynule umim 4 jazyky (cesky, spanelsky, anglicky, rusky; trochu francouzsky a diky sve posledni praci slusne rozumim i srbo-chorvatsky a makedonsky. Ted se znovu zacinam ucit japonsky.). V CR jsem navrhovala pocitacove programy, rada z nich uspesne funguje dosud (treba dochazkovy system na otisky prstu pro AAA auto, ten program na expedice pro byvale Cokoladovny jeste fungoval v r. 2004 pokud vim atd.) a spoustu jinych veci (marketing, vedeni ruznych projektu ...). Vim, ze postupem casu bych se v US prosadila na svou puvodni uroven (mam pocit, ze se mi to i jakz takz dari), co jsem mela v CR. Je tu jediny otaznik: CHCI TO JA SAMA?. Chci znovu absolvovat to 11 lete martirium, kdy jsem se musela ucit nejenom odvest dobrou praci, ale jen tak mimochodem si pestovat i "jemne zakulisni nitky, kontakty" - at tomu uz rikame, jak chceme? A jako vysledek se pochlubit svym $XXXX sekem? Neustale se za necim hnat, premyslet o praci i po te, co jedes s rodinou o weekendu na vylet?

Pro i proti: pokud nekde nedelas nejaky part time, tak svou rodinu stejne moc neuvidis - a to plati i pro managersky post, i pro trucking.

Pro: budu velice vdecna, kdyz mi, Rigu, priblizis ta negativa ze zkusenosti, protoze ja je moc neznam, to je pravda. Proto jsem se Te i na zacatku prispevku ptala. Na dlouhe hodiny jsem zvykla tak jako tak a na rozdil od Buckyho jsem ten typ, ze cim delsi streka, tim lepe. Jeden cas jsem neustale pendlovala Praha - Poprad (do Chemosvitu na tiskove nahledy); po vice jak 700 km non stop jsem vylezla z auta a citila jsem se jako znovuzrozena; jeden tyden jsem celou trasu tam a zpet absolvovala 3x (sef prskal, protoze mi musel zaplatit prescas, ale jet jsem tam proste musela).
Kdyz mi bylo 12, tak nasi se mnou meli kriz, protoze kdykoliv jsme jeli na chatu (kde nebyli policajti), tak jsem si doslova vynutila, abych ridila nase auto. Bratranec me naucil ridit autobus a nakladak (on byl v poho, ma vlastni autoskolu).
Me vzdycky bylo v podstate jedno, kam a proc se jede, jen kdyz se jede. Ano, trva mi tak 5-10 minut, nez si na dane vozidlo zvyknu a zjistim, jak ho ridit. Jeste v Evrope jsem si treba jezdila 18 hodin na Peljesac do Chorvatska (to jeste nebyla dalnice do Splitu), na okruzni jizdu na weekend do Parize, do Bulharska a vim jen jednu vec: bylo mi fuk, kam to bylo - ten pravy zazitek jsem mela vzdycky z rizeni. Kdykoliv cesta skoncila (at sluzebni ci soukroma), nastaval jen vsedni kazdodenni zivot, ktery jsem vzdycky nesnasela. A nadavajici vedouci expedice v Zore ci v Opavii Wink.
V zivote ode me nikdo nikdy neuslysi, ze jsem dobry ridic; to se rikat nesmi. Zatim jsem (tuk - tuk) mela dobrou karmu, pokud jde o nehody. Mam par vad: obcas panikarim, kdyz ridi nekdo jiny a ja mam pocit, ze ridi nebezpecne (napriklad kdyz nekam jedeme s manzelem, tak ridim vetsinou ja, protoze on podle meho nazoru jezdi za ostatnimi auty moc blizko a ja to proste nemuzu snest). Neni mnoho lidi, ke kterym si bez obav sednu do auta. Drive mi trochu delalo problem jezdit v noci; ted po 9 mesicich, kdy ridim 40 mil jedna cesta na nocni sichtu, mam dojem, ze tento problem je uz pase.
Tady si myslim jde o to, co Te bavi; Scout taky ridi taxi a pritom by mohl delat dal novinare. Ale on si ridi ten svuj vehicle a ma cistou hlavu.

Neni to "big career decision"? Cool
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st únor 13, 2008 5:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To byl ale dlouhy dotaz. Ale zajimavy, coz se nam tu zase tak casto nestava - a me pak svrbi ruka a musim delat soap opery s Marketou Twisted Evil.

On je stres a stres. To ze ti poslali oplatky kam nemeli a ty's delala 4 hodiny prescas je stres, ktery ja zazivam o dovolene. Pokud v jednom dni pracuju jenom 4 hodiny, za ktere nejsem placeny, tak to povazuju za uspech. Spala jsi nekdy v praci? Ja kdyz jsem zacinal, tak jsem ve svem zamestnani skoro dva roky bydlel. Behem tech dvou let jsem fotra ktery je v podstate moje jedina rodina, videl jenom asi petkrat. Jak casto ty vidis svou rodinu? Uz jsi nekdy musela spat v trucku, kteremu nefunguje motor a venku je -10? Jeste stesti, ze jsem se doklepal az k Wal-Martu, jinak bych asi musel zavolat policajty a spat v base, abych nezmrznul. Jaka je nejvetsi chyba, kterou muzes v praci udelat? Poslat neco nekam, kam to nepatri? Napsat spatne nulu v ucetnictvi a stat firmu nejaky ten milion? Kdyz udelas chybu za volantem, tak po tobe nemusi zbyt ani mastny flek a v horsim pripade muzes vzit jeste X lidi ssebou - jedes 65mph v 80.000 tun vazicim trucku a sedis na 300 galonech vysoce horlaveho paliva, ktere je jenom par stop od rozzhaveneho vyfuku. A pri takovych rychlostech par stop nic neznamena, i kdyz je to solidni ocel. Z autoskoly se nic nenaucis, tudiz budet muset stravit aspon dva mesice s trenerem nebo rekneme jen tak pro legraci se mnou. Mas doma pravdepodobne skrine vetsi nez je sleeper v trucku - jak by se ti libilo delit se o tu skrin dva mesice se mnou? Hmm, to je mozna spatny priklad, protoze delit se se mnou o skrin je snem vsech zen a slecen tady na Chicagu-cz (LaughingLaughing), ale snad vis, kam s tim smeruju. Is this some kind of plot to get some "quality alone time" with Mr. Big?

A to nemluvim o stresu se zakaznikama na obou koncich, s *S*P*A*M*, s policajtama, s dopravnima zacpama (projed NYC behem spicky a bude te bolet spojkova noha tak, ze dva dny nebudes moct chodit), s pocasim atd., atd., atd. Tohle je prace pro nekoho, kdo se dokaze spolehnout jenom na sebe, kdo nepanikari, kdo dokaze bleskove resit problemy a delat dobra rozhodnuti - a i presto se az prilis casto stava, ze dobri ridici konci bez prace a treba i bez ridicaku nebo v base ... nebo na krchove. Ja vim zni to jako horror, ale ten obrovsky nedostatek ridicu je necim zpusobeny a urcite to neni malyma mzdama a *S*P*A*M* benefits. Trucking je asi jediny job, kde muzes mit bez maturity $50K/year nastupni plat, 100% company matched 401K, full medical benefits pro celou rodinu s minimalnima deductions pro tebe, dokonce i nejake ty stock options. Uz jsem se tady tusim zminoval o svem vysokem krevnim tlaku a zaludecnich vredech, ne???

A jake ma tahle prace klady - YOU ARE A FUCKIN' TRUCKER!!! Nuff said !!!
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: st únor 13, 2008 10:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:

.... jedes 65mph v 80.000 tun vazicim trucku a sedis na 300 galonech vysoce horlaveho paliva, ...

Wow! To jseš tedy machr. 80.000 tun, to je asi jako 300-metrová letadlová loď USS Kitty Hawk . To se pak nedivím že máš stress. Doufám že jsi placený podle váhy.

Just kidding ...

Mám vážne úctu k truckers.

Big_Rig

PříspěvekZaslal: čt únor 14, 2008 5:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Damn right!!!

Melo to samozrejme byt pounds Laughing.
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: čt únor 14, 2008 11:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dano.
Proc tak drasticke rozhodnuti? Financni? Ze svyma znalostma by jsi mela jit spis po praci v govermentu. Je hodne praci kde muzes stravit pracovni cas rizenim.
Ja jsem ridil 6 hodin denne a dve hodiny psal a mel dobre benefity.
Truckeri maji sve vyhody a nevyhody jak napsal Big. Je to lifestyle ale muze to byt "deadly".
Rozhodne to neni pro lidi z rodinou. Rozvod je asi v tvem kalendari do roku jako Trucker. Ja jsem projel U.S. krizem kraz,v aute,trucku ale nikdy ne jako professional. Byl to jeden z mych planu B,ale jak jsem se ozenil a mel deti tak se to proste nikdy nestalo.Ja jsem menil kariery zhruba kazdych deset roku. Proste jsem dokazal vse v tom mometnalnim obore a pak jsem se zacal nudit.
Samozrejme lidi kteri nejsou vazani a jsou ambicious maji vice moznosti.Ale jeste nejsem zase tak stary a az vychovam sveho posledniho kluka,tak mozna za 5 ci 6 roku budu tlacit kampan "mlynek for President" a Big Rig muze ridit tu limuzinu...anebo spis 60 foot RV.I like my comfort. AZP. Wink
P.S.
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: pá únor 15, 2008 12:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AzPete napsal:
Dano.
Proc tak drasticke rozhodnuti? Financni? Ze svyma znalostma by jsi mela jit spis po praci v govermentu. Je hodne praci kde muzes stravit pracovni cas rizenim.
Ja jsem ridil 6 hodin denne a dve hodiny psal a mel dobre benefity.
Truckeri maji sve vyhody a nevyhody jak napsal Big. Je to lifestyle ale muze to byt "deadly".
Rozhodne to neni pro lidi z rodinou. Rozvod je asi v tvem kalendari do roku jako Trucker. Ja jsem projel U.S. krizem kraz,v aute,trucku ale nikdy ne jako professional. Byl to jeden z mych planu B,ale jak jsem se ozenil a mel deti tak se to proste nikdy nestalo.Ja jsem menil kariery zhruba kazdych deset roku. Proste jsem dokazal vse v tom mometnalnim obore a pak jsem se zacal nudit.
Samozrejme lidi kteri nejsou vazani a jsou ambicious maji vice moznosti.Ale jeste nejsem zase tak stary a az vychovam sveho posledniho kluka,tak mozna za 5 ci 6 roku budu tlacit kampan "mlynek for President" a Big Rig muze ridit tu limuzinu...anebo spis 60 foot RV.I like my comfort. AZP. Wink
P.S.

Muzes me uz ted "dohodit" k panu pesidentovi MLYNKOVI nejakej kseft s plumbing? Wink
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá únor 15, 2008 12:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:

Jestli vazne chci jezdit s truckem? Mlynku, Ty znas moje resume, tak - prosim - moc nekritizuj Embarassed, tedy ze jsem cvok mi rict muzes (a snad i budes mit pravdu) - a nekdy to treba i zapijeme Laughing. No, uprimne, ja to jeste uplne presne a na 100% nevim. Ale vazne o tom uvazuji jako o jedne z moznosti. A vsechno ma pro a proti.
...
Neni to "big career decision"? Cool

Dano, neblbni.

Myslím že je to dobře že si rozmýšlíš co budeš dělat s kariéou dál. Je to dobré že jsi otevřená dělat cokoliv. A souhlasím že by se člověk neměl vyhýbat práci kde není potřeba maturita když má vysokou školu.

A podle Tvých příspěvků a praxe, je mi to jasné že jsi nadaná dělat cokoliv. Podle toho co jsi dokázala ve svých oborech, je mi to jasné že by jsi byla výborná v jakýmkoliv oboru který si vybereš. Máš svět na své dlani. Pro Tebe je to jen otázka se rozmyslet co chceš dělat, jít za tím, a být úspěšná. Budeš úspéšná ať si vybereš truck-driving, nebo účetnictví, nebo IT, nebo být učitelka, nebo sestřička, nebo architktka, nebo prodávat nemovitosti. Je mi to jasné že by jsi byla dobrá truck driver, jestliže by jsis to vybrala.

Ale musíš dát koně před vůz. Aby jsi věděla co máš dělat, tak musíš se napřed zamyslet co chceš od svého života. Kariéra není vše. Kariéra a zaměstnání slouží Tobě aby jsi měla dobrý život. Musíš se napřed rozmyslet jak chceš aby Tvůj život vypadal, a podle toho se rozhodnout kde žít, koho si vzít, co dělat, a jakou kariéru si vybrat. Tvoje kariéra se musí přispůsobit Tvému životnímu stylu (t.j., musíš si musíš vybrat podle toho Tvého životního stylu), a né si přispůsobit Tvůj život Tvé práci.

Jestliže chceš být s rodinou každý večer, mít víkendy volné, tak má cenu se podívat jen na kariéru kde jsi v práci 8:00-16:00 nebo 9:00-17:00. Moře práce v tom případě by nepřišlo v úvahu: lékař, truck-driver, gas station attendent, pilot, change management consulting, atd. Jestliže más ráda pracovat sama, tak si vybereš jiný typ práce než kdyby jsi byla people-person; jestliže potřeboješ pracovat v kroužku lidí, tak asi truck driving není pro Tebe. Jestliže máš ráda esoterickou práci, tak truck driving není pro Tebe. Chceš dojíždět až do Detroitu za víc peněz, nebo pracovat blíž domova za mín peněz?

Až budeš mít vybraný styl života který si chceš udržet, tak pak si vyber styl práce který by Ti vyhovoval. Divil bych se že truck driving by Ti vyhovoval, ale nevím.

Good luck!
Dana_MI

PříspěvekZaslal: pá únor 15, 2008 12:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Big_Rig napsal:

.... jedes 65mph v 80.000 tun vazicim trucku a sedis na 300 galonech vysoce horlaveho paliva, ...

Wow! To jseš tedy machr. 80.000 tun, to je asi jako 300-metrová letadlová loď USS Kitty Hawk . To se pak nedivím že máš stress. Doufám že jsi placený podle váhy.

Just kidding ...

Mám vážne úctu k truckers.

Panove, MOC DIKY ZA KOMENTARE !!!!

Uz dlouho jsem se tak dobre nepobavila Laughing Laughing Laughing. Tedy hlavne ta predstava Riga stojiciho za kormidlem letadlove lodi Mr. Green Twisted Evil byla vynikajici Wink.

Ale ted vazne: opravdu, moc dekuji za Vase nazory. Ja vazne jeste presne nevim a zvazuji moznosti. Vim, ze byt truck driver je trochu extrem, ale na druhou stranu nikdo nemuze rict "be there, done that" pokud to opravdu nezkusi.

Mlynku: Tvoje odpoved byla proste uzasna. Neboj, blbnout nebudu; na to me snad uz trochu znas. Vim, ze musim svuj job prizpusobit svemu zivotnimu stylu, na druhou stranu ja ten zivotni styl uz dlouho nemam. To je jedna z veci, ke ktere jsem se zatim tady nepriznala. Od chvile, co se manzelovi stal ten pracovni uraz, je zivot cele rodiny na bodu mrazu a tim nemyslim je financne.

Nejsem typ, ktery bude nekde fnukat, prosit o pomoc ci tak; ja spis musim udelat nejakou zmenu a to at k lepsimu ci horsimu.

Ono skutecnost, ze bych svou rodinu moc nevidela je vec, kterou Randy moc potrebuje (nerikejte mu to, prosim Wink ). On je clovek, ktery cely zivot makal od nevidim do nevidim a dokazal vydelat velice slusne penize. Ale na druhou stranu ted, kdy uz do prace do smrti jit nebude moct (je medically retired) nezvlada zakladni veci v domacnosti, protoze je proste nevidi. Porad spoleha na me, ze v 7 rano dorazim domu a uklidim, uvarim a tak dal. Chapu, ze ma porad bolesti (po operaci patere), ale take vim, ze musi mit silu k zivotu a tu ziska jedine tak, kdyz mu bude muset sam celit. Protoze maly Eric si sam neuvari, sam si na nocnik jeste nedojde a tak dal. Mozna to zni ode me drasticky, ale pokud me bude mit neustale "za zadkem", tak se na vlastni nohy zpatky nepostavi, na to ho znam az prilis dobre. Sice bolesti bude mit asi porad, ale vim, ze kdyz chce (nebo spis musi), tak se s problemy popere i ted. Ale jen kdyz musi. Jenomze pokud on se sebou neco neudela, tak to za nejaky cas polozi me (navzdy ne, na to jsem az prilis velky trooper).

To AzPete:
AzPete napsal:
Rozvod je asi v tvem kalendari do roku jako Trucker.
Rozvod bude v mem kalendari do roka a do dne (Lomikare, Lomikare Wink ) pokud nezmenim soucasny beh nasi domacnosti. No, takova bestie nejsem, abych manzela nechala na holickach, ale odnesu to ja. A pokud se bude chtit rozvest on se mnou, tak mu preji hodne stesti a prijemny zbytek zivota pod mostem Twisted Evil. Jinak ovsem Tvuj napad po goverment job je skvely; zatim jsem ovsem jeste nenarazila na zadnou zajimavou pozici, pro kterou nevyzaduji status "citizen" (do ktereho mam jeste min. 2 roky).

To Big_Rig:
Big_Rig napsal:
Is this some kind of plot to get some "quality alone time" with Mr. Big?
Neni. Pokud me budes zaskolovat (a uz se na to tesim Laughing ), tak spis na prednim sedadle Twisted Evil. Ted vim, proc me bratranec (co slouzil u URNY), ucil zakladni chvaty sebeobrany Cool . No, dosti zertovani, ted vazne.

Rigu, moc Ti dekuji za Tvoji odpoved; ale chybi mi v ni jedna zakladni informace a ta je jakou jinou praci jsi delal krome truckingu?

Protoze mas pravdu, je stres a stres. Mam takovy pocit, ze si myslis, ze office job negeneruje az takovy stres. Jiste, truckem muzes zabit sebe a par lidi kolem, kdyz to do nich napasujes.
Big_Rig napsal:
Kdyz udelas chybu za volantem, tak po tobe nemusi zbyt ani mastny flek a v horsim pripade muzes vzit jeste X lidi ssebou - jedes 65mph v 80.000 tun vazicim trucku a sedis na 300 galonech vysoce horlaveho paliva, ktere je jenom par stop od rozzhaveneho vyfuku.
To ano. Ale, kdyz mas tu moc jednim skrtem pera zruinovat osudy desitek rodin proste proto, ze zastavis vyrobu, tak zazivas uplne jiny typ stresu, to mi ver. Stres, kdy nikoho primo nezabijes, ale kdyz vis, ze bud zastavis vyrobu a X lidi prijde o praci a nebo ji nezastavis a o tu praci prijdes Ty (pokud se nestane zazrak). Otazka je, s jakym typem stresu se Ty sam dokazes vyrovnat lepe je tady asi na miste.

Nemusis byt trucker na to, aby jsi skoro umrzl v aute; me se to stalo pred cca 7 tydny, kdy jsem v 6 rano v Troy (nikde nikdo) sedla do auta, kolegove davno v tahu, bylo -16 Celsia a nasi Mercury Grand Marquis odesel motor a uz nikdy nenastartoval. A ja musela cekat na mrazu X hodin nez me odtahli.

V praci jsem za posledni dobu napul spala mockrat, protoze - diky tomu, ze delam nocni - jsem pres den bezne spala 2-3 hodiny.

Jsem typ cloveka, u ktereho neustaly pohyb z mista na misto produkuje adrenalin v te spravne mire; pokud ho mam, dokazu delat na 200%; pokud ne, umiram zaziva. Office job pro me byl vzdycky zabijak. Delala jsem to protoze jsem musela, ale ted uz nechci. Nedela mi problem prehazet 50 kubiku uhli nebo posekat louku kosou, ale dela mi problem celit lidskemu faktoru v nadmerne mire. Pokud se mohu spolehnout predevsim na sebe, vim, ze dokud nebudu na smrtelne posteli, dokazu to, co chci. Ale nedokazu delat s mnoha lidmi; napriklad bych v zivote nedokazala ucit ve skole, to urcite ne. Mozna na univerzite ano, kdyz uz studenti maji urcitou uroven, ale ...

Tak treba kdyz jsem delala process & systems support pro Accenture, skolila jsem jednu a tu samou vec pro ty stejne lidi 6x. Par lidi to pochopilo hned napoprve a se zbytkem jsem bojovala mesice, protoze proste "nekoho vyskolit nejde, ale Ty ho proste vyskolit musis". Asi takhle, Rigu: kazde povolani podle me produkuje urcitou uroven stresu. Proto jsem se Te i ptala, co jineho jsi kdy delal. Jiste, pokud ridis toho X tun vaziciho drobecka, tak musis mit stres, protoze jsi zodpovedny nejen za sebe, ale i za naklad a i za ty lidi okolo. Musis mit odbyt a musis vedet, ze ty pomerance z Floridy Ti na ceste to Washingtonu neuhniji a ze budes mit load nazpet. Musis mit zname, aby jsi dostal dobry load. Ano.

Na druhe strane, pokud jsi v office, neustale valcis s drobnymi nitkami podnikove hierarchie. At uz jsi na jakekoliv urovni (snad krome CEO), musis neustale balancovat mezi zdravym rozumem a pranim sveho sefa (ktere je obvykle zcestne). Dobry priklad je ta Accenture (ktera delala outsorcing celeho ucetnictvi a collections pro NCR v Evrope): me v USA (v Daytonu, v headqurters NCR) vyskolili tak, abych "collections agents" naucila pouzivat jeden typ programu, ktery bude k dispozici v okamziku, kdy dotycni zacnou skutecne vykonavat svoji praci. Jenomze dotycne damy byly v Nemecku atd. a tam se jeste pouzival stary system. Ony se meli naucit system novy, ale protoze se za 6 tydnu v Nemecku naucily neco jineho, a protoze nas spolecny sef chodil do prace asi jen vyplnovat tabulky (velice bezne), tak jsem to byla ja, koho serval, co je to vlastne skolim. A protoze sefovi nemuzes do oci rict, ze je vul, jedina moje sance jak nedelat absolutne zbytecnou praci byla lehce tuhle skutecnost zminit smerem do centraly NCR v Daytonu a pak cekat, az se prikaz k tomu, abych skolila to nove, jako bumerang vrati shora pres managery NCR k managerum Accenture az dolu smerem k memu sefovi a ten mi to pak naridi slovy "rozhodl jsem se, ze je budes ucit to nove". A celou dobu se jen klepat, aby nahodou neprisel na to, ze podnet prisel od mne. Sorry, na podobne praktiky uz fakt nemam naladu ani silu.

Jsem ted zase na zacatku a zacinam zjistovat, ze potrebuji job, ve kterem se budu muset predevsim spolehnout sama na sebe. Mlynek ma pravdu v tom, ze mam sanci uspet temer ve vsem. Muj problem je ten, ze potrebuji neco, v cem budu "sole player". Protoze abych mela v necem uspech, musi me to predevsim bavit, musim ten uspech chtit.

Nebudu tady do podrobna rozebirat vsechny nase soucasne trable, to snad nekdy (brzy) udelame u piva, ale citim, ze career change je pro me a pro mou rodinu nutna a to velice brzy.

Tak co kluci, mate nejake jine napady?

... a nebo ...

... Rigu, na kdy mi stanovis prvni "test drive" Laughing Laughing Laughing ???
Big_Rig

PříspěvekZaslal: so únor 16, 2008 3:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele, co je tak srandovniho na rizeni letadlove lodi??? Urcite lehci nez ridit truck - no parking space at your favorite truck stop --> no problem - an air strike will solve it; you see a cop car behind you with lights on --> no problem - air strike will solve it; congress passing another bullshit law cutting your on-duty --> no problem - an air strike will solve it; suspect your girlfriend and/or boyfriend is cheating on you --> first you use your surveilance & support to spy on them, then you send in the SEALS ... air strike would work too, but there would be no chance to ever get back together again. And of course you can also combat the two greatest evils the world is facing today - global terrorism and your mother-in-law.

Hmm, jinak vydim, ze Te moje horror stories neodradily. Pokud chces zmenu a uz to nemuzes vydrzet, tak trucking je urcite pro Tebe. Neda se rict, ze by's uplne eliminovala kontakt s lidma, ale prece jenom je to job, kde se to da omezit na minimum - jeden z hlavnich duvod, proc jsem to vzdycky chtel delat. Pracoval jsem v bance, byl jsem ucitel, delal jsem prekladatele, celniho deklaranta, konzultanta, IT-tech, pracoval jsem (chvilicku) i na obchodech jako night cleaning, delal jsem v Cedar Pointu jako cashier, store manager a night cleaning crew, sestavoval jsem nabytek jak u zakazniku, tak store dispalys, pracoval jsem na stavbe a uz jako prcek jsem pracoval ve vinohradech, sklepech a na poli, neco bylo part-time neco full-time, neco behem skoly jako praxe a internships, neco byl muj vlastni business. Nic z toho me nikdy doopravdu nelakalo, jobs, kde jsem byl "team member" ze vseho nejmin - coz je asi hlavni duvod, proc si tady o tech letadlovkach delam srandu misto, abych na jedne slouzil. Nejvic by se mi ale libila Enterprise, abych se mohl vyradit na Star Trek jokes. Pokud mas ten itch, kdyz jsi porad na jednom miste, tak to taky pomaha. Byt sobestacny a nezavisly je nevyhnutne, ale o tom uz jsem psal.

Ta independence je na tomhle jobu asi nejlepsi. I kdyz jsi company driver, tak jsi vicemene bez bosse. Dispatcher je vicemene Tvuj partner, ackoli si spousta z nich mysli, ze jsou nadrizeni - iluze. Vsichni ti fleet, safety, driver-and-whatnot- manageri Te muzou tak na nejvys vyhodit nebo doporucit kam, a kdy jet, nebo jestli vzit naklad - Tvuj "ship" je sice na koleckach a nema vytlak 50.900 BRT jako Bismarck, ale Ty jsi kapitan a mas v podstate stejnou zodpovednost a nezavislost. Kdyz se pozdeji stanes O/O, tak uz vubec neni o cem mluvit. Dalsi krok je fleet owner a pak ... sky is the limit. Lepe receno Tvoje schopnost sehnat ridice, protoze to je dneska v podstate jediny factor omezujici rust trucking companies - nakladu a dobrych nakladu je more, dobrych ridicu jako safranu. Vetsina government jobs je fajn pro lidi, kteri chteji job pracovat v teamu, work for "The Man" atd., you catch my drift. Trucking je pro lidi jako jsem ja - s kozenou bundou, satkem na hlave a odporem k ziletkam a holicim strojkum ... anebo pro lidi, kteri maji radi vyzvu a berou to osobne, kdyz jim kazdy rika, at se drzi koryta, protoze zenske za volant trucku nepatri.

Taky stoji za to rict, ze i trucking muze byt 9-5 job. Muzes byt doma kazdy den nebo vecer, kazdy vikend - ja kdyz jsem jezdil pro Central, tak jsem delal overnighting Dayton-Cleveland-Dayton, dedicated LTL. Kdo bydli v Michiganu, tak by mel zlute trucky centalu znat moc dobre, pro ostatni - je to neco jako Fed-Ex nebo UPS, az na to, ze minimalni velikost neni obalka, alebrz tusim 100lbs. nebo 1 paleta. Dedicated runs nejsou jenom u LTL, treba zrovna ten Detroit-Louisville je FTL (no, it's not faster-than-light) a byla by's doma bud kazdy den nebo ob den a kazdy vikend. Permanent rout eliminuje spoustu stresu, co se tyce parkovani, dispatch, zakazniku atd. - The Holy Grail of trucking. Ja uz bych ted asi nic jineho nez dedicated nebo semi-dedicated nedelal.

Udelej si CDL a uvidis. Ten ridicak se Ti neztrati, i kdyz ho nebudes pouzivat, ale vzdycky to muze byt fallback option.

Ale ze vseho nejdulezitejsi je, ze Jackets vcera nakopali Detroit do hader 5:1!!!
Dana_MI

PříspěvekZaslal: po únor 18, 2008 8:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rigu,

na rizeni letadlove lodi neni nic srandovniho; me spis rozesmala ta predstava, ze ji ridis Ty (protoze Te mam zapsaneho jako truckera). A taky ten Mlynkuv komentar byl grandiozni:
pdmlynek napsal:

Ale jinak moc dekuji za Tvuj komentar, nalil jsi mi znovu krev do zil. Zacinam konecne verit, ze existuji chlapi, co predsudky typu
Big_Rig napsal:
... anebo pro lidi, kteri maji radi vyzvu a berou to osobne, kdyz jim kazdy rika, at se drzi koryta, protoze zenske za volant trucku nepatri.
neberou az tak doslova a kteri si dokazi predstavit, ze nejaka ta holka z Horni Dolni by jim casem mohla rikat "partnere".

Svet se holt meni a co bylo pred X lety uz dnes neplati. Pro nas zenske je to asi dobre (mluvim jen za sebe). Vis, Rigu, muj tata mel jako prvniho potomka holku (mou sestru). No ale pak uz chtel kluka; smula. Jenomze diky jeho prani jsem dostala klucici vychovu a tim padem ted chci i chlapskou praci. Je na tom neco spatneho?
Big_Rig

PříspěvekZaslal: po únor 18, 2008 3:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:
Rigu,
na rizeni letadlove lodi neni nic srandovniho; me spis rozesmala ta predstava, ze ji ridis Ty (protoze Te mam zapsaneho jako truckera).

A to je ta nejvetsi chyba, kterou bys mohla udelat Wink
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: po únor 18, 2008 11:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co se tyce "goverment" jobs vetsinou potrebujes jenom GC a prace je hodne.
Zacni se divat,jsem si jisty ze vis jak. Muzes ridit truck treba pro U.S. army po U.S. a nemusis byt citizen a rozhodne bys mela lepsi benefits a jistotu nez privatne...jestli teda musis jezdit truckem.Ale to je jen jedna z tisice moznosti. AZP Wink
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: út únor 19, 2008 12:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:

Panove, MOC DIKY ZA KOMENTARE !!!!

Uz dlouho jsem se tak dobre nepobavila Laughing Laughing Laughing. Tedy hlavne ta predstava Riga stojiciho za kormidlem letadlove lodi Mr. Green Twisted Evil byla vynikajici Wink.

Ale ted vazne: opravdu, moc dekuji za Vase nazory. Ja vazne jeste presne nevim a zvazuji moznosti. Vim, ze byt truck driver je trochu extrem, ale na druhou stranu nikdo nemuze rict "be there, done that" pokud to opravdu nezkusi.

Mlynku: Tvoje odpoved byla proste uzasna. Neboj, blbnout nebudu; na to me snad uz trochu znas. Vim, ze musim svuj job prizpusobit svemu zivotnimu stylu, na druhou stranu ja ten zivotni styl uz dlouho nemam. To je jedna z veci, ke ktere jsem se zatim tady nepriznala. Od chvile, co se manzelovi stal ten pracovni uraz, je zivot cele rodiny na bodu mrazu a tim nemyslim je financne.

Nejsem typ, ktery bude nekde fnukat, prosit o pomoc ci tak; ja spis musim udelat nejakou zmenu a to at k lepsimu ci horsimu.

Ono skutecnost, ze bych svou rodinu moc nevidela je vec, kterou Randy moc potrebuje (nerikejte mu to, prosim Wink ). On je clovek, ktery cely zivot makal od nevidim do nevidim a dokazal vydelat velice slusne penize. Ale na druhou stranu ted, kdy uz do prace do smrti jit nebude moct (je medically retired) nezvlada zakladni veci v domacnosti, protoze je proste nevidi. Porad spoleha na me, ze v 7 rano dorazim domu a uklidim, uvarim a tak dal. Chapu, ze ma porad bolesti (po operaci patere), ale take vim, ze musi mit silu k zivotu a tu ziska jedine tak, kdyz mu bude muset sam celit. Protoze maly Eric si sam neuvari, sam si na nocnik jeste nedojde a tak dal. Mozna to zni ode me drasticky, ale pokud me bude mit neustale "za zadkem", tak se na vlastni nohy zpatky nepostavi, na to ho znam az prilis dobre. Sice bolesti bude mit asi porad, ale vim, ze kdyz chce (nebo spis musi), tak se s problemy popere i ted. Ale jen kdyz musi. Jenomze pokud on se sebou neco neudela, tak to za nejaky cas polozi me (navzdy ne, na to jsem az prilis velky trooper).

To AzPete:
AzPete napsal:
Rozvod je asi v tvem kalendari do roku jako Trucker.
Rozvod bude v mem kalendari do roka a do dne (Lomikare, Lomikare Wink ) pokud nezmenim soucasny beh nasi domacnosti. No, takova bestie nejsem, abych manzela nechala na holickach, ale odnesu to ja. A pokud se bude chtit rozvest on se mnou, tak mu preji hodne stesti a prijemny zbytek zivota pod mostem Twisted Evil. Jinak ovsem Tvuj napad po goverment job je skvely; zatim jsem ovsem jeste nenarazila na zadnou zajimavou pozici, pro kterou nevyzaduji status "citizen" (do ktereho mam jeste min. 2 roky).

To Big_Rig:
Big_Rig napsal:
Is this some kind of plot to get some "quality alone time" with Mr. Big?
Neni. Pokud me budes zaskolovat (a uz se na to tesim Laughing ), tak spis na prednim sedadle Twisted Evil. Ted vim, proc me bratranec (co slouzil u URNY), ucil zakladni chvaty sebeobrany Cool . No, dosti zertovani, ted vazne.

Rigu, moc Ti dekuji za Tvoji odpoved; ale chybi mi v ni jedna zakladni informace a ta je jakou jinou praci jsi delal krome truckingu?

Protoze mas pravdu, je stres a stres. Mam takovy pocit, ze si myslis, ze office job negeneruje az takovy stres. Jiste, truckem muzes zabit sebe a par lidi kolem, kdyz to do nich napasujes.
Big_Rig napsal:
Kdyz udelas chybu za volantem, tak po tobe nemusi zbyt ani mastny flek a v horsim pripade muzes vzit jeste X lidi ssebou - jedes 65mph v 80.000 tun vazicim trucku a sedis na 300 galonech vysoce horlaveho paliva, ktere je jenom par stop od rozzhaveneho vyfuku.
To ano. Ale, kdyz mas tu moc jednim skrtem pera zruinovat osudy desitek rodin proste proto, ze zastavis vyrobu, tak zazivas uplne jiny typ stresu, to mi ver. Stres, kdy nikoho primo nezabijes, ale kdyz vis, ze bud zastavis vyrobu a X lidi prijde o praci a nebo ji nezastavis a o tu praci prijdes Ty (pokud se nestane zazrak). Otazka je, s jakym typem stresu se Ty sam dokazes vyrovnat lepe je tady asi na miste.

Nemusis byt trucker na to, aby jsi skoro umrzl v aute; me se to stalo pred cca 7 tydny, kdy jsem v 6 rano v Troy (nikde nikdo) sedla do auta, kolegove davno v tahu, bylo -16 Celsia a nasi Mercury Grand Marquis odesel motor a uz nikdy nenastartoval. A ja musela cekat na mrazu X hodin nez me odtahli.

V praci jsem za posledni dobu napul spala mockrat, protoze - diky tomu, ze delam nocni - jsem pres den bezne spala 2-3 hodiny.

Jsem typ cloveka, u ktereho neustaly pohyb z mista na misto produkuje adrenalin v te spravne mire; pokud ho mam, dokazu delat na 200%; pokud ne, umiram zaziva. Office job pro me byl vzdycky zabijak. Delala jsem to protoze jsem musela, ale ted uz nechci. Nedela mi problem prehazet 50 kubiku uhli nebo posekat louku kosou, ale dela mi problem celit lidskemu faktoru v nadmerne mire. Pokud se mohu spolehnout predevsim na sebe, vim, ze dokud nebudu na smrtelne posteli, dokazu to, co chci. Ale nedokazu delat s mnoha lidmi; napriklad bych v zivote nedokazala ucit ve skole, to urcite ne. Mozna na univerzite ano, kdyz uz studenti maji urcitou uroven, ale ...

Tak treba kdyz jsem delala process & systems support pro Accenture, skolila jsem jednu a tu samou vec pro ty stejne lidi 6x. Par lidi to pochopilo hned napoprve a se zbytkem jsem bojovala mesice, protoze proste "nekoho vyskolit nejde, ale Ty ho proste vyskolit musis". Asi takhle, Rigu: kazde povolani podle me produkuje urcitou uroven stresu. Proto jsem se Te i ptala, co jineho jsi kdy delal. Jiste, pokud ridis toho X tun vaziciho drobecka, tak musis mit stres, protoze jsi zodpovedny nejen za sebe, ale i za naklad a i za ty lidi okolo. Musis mit odbyt a musis vedet, ze ty pomerance z Floridy Ti na ceste to Washingtonu neuhniji a ze budes mit load nazpet. Musis mit zname, aby jsi dostal dobry load. Ano.

Na druhe strane, pokud jsi v office, neustale valcis s drobnymi nitkami podnikove hierarchie. At uz jsi na jakekoliv urovni (snad krome CEO), musis neustale balancovat mezi zdravym rozumem a pranim sveho sefa (ktere je obvykle zcestne). Dobry priklad je ta Accenture (ktera delala outsorcing celeho ucetnictvi a collections pro NCR v Evrope): me v USA (v Daytonu, v headqurters NCR) vyskolili tak, abych "collections agents" naucila pouzivat jeden typ programu, ktery bude k dispozici v okamziku, kdy dotycni zacnou skutecne vykonavat svoji praci. Jenomze dotycne damy byly v Nemecku atd. a tam se jeste pouzival stary system. Ony se meli naucit system novy, ale protoze se za 6 tydnu v Nemecku naucily neco jineho, a protoze nas spolecny sef chodil do prace asi jen vyplnovat tabulky (velice bezne), tak jsem to byla ja, koho serval, co je to vlastne skolim. A protoze sefovi nemuzes do oci rict, ze je vul, jedina moje sance jak nedelat absolutne zbytecnou praci byla lehce tuhle skutecnost zminit smerem do centraly NCR v Daytonu a pak cekat, az se prikaz k tomu, abych skolila to nove, jako bumerang vrati shora pres managery NCR k managerum Accenture az dolu smerem k memu sefovi a ten mi to pak naridi slovy "rozhodl jsem se, ze je budes ucit to nove". A celou dobu se jen klepat, aby nahodou neprisel na to, ze podnet prisel od mne. Sorry, na podobne praktiky uz fakt nemam naladu ani silu.

Jsem ted zase na zacatku a zacinam zjistovat, ze potrebuji job, ve kterem se budu muset predevsim spolehnout sama na sebe. Mlynek ma pravdu v tom, ze mam sanci uspet temer ve vsem. Muj problem je ten, ze potrebuji neco, v cem budu "sole player". Protoze abych mela v necem uspech, musi me to predevsim bavit, musim ten uspech chtit.

Nebudu tady do podrobna rozebirat vsechny nase soucasne trable, to snad nekdy (brzy) udelame u piva, ale citim, ze career change je pro me a pro mou rodinu nutna a to velice brzy.

Tak co kluci, mate nejake jine napady?

... a nebo ...

... Rigu, na kdy mi stanovis prvni "test drive" Laughing Laughing Laughing ???

Docela by me Dano zajimalo, proc nejdes se svyma vedomostma zpet do Ceske Republiky.
Jeste pet let(nez zkonci Klaus) a mas sanci se tam stat novym presidentem.
Zenskou tam jeste nemeli, tak to bude pro ne zmena. At tam uz konecne nekdo udela poradek Smile
V USA je te skoda Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Prace - Business v USA Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com