|
|
| Autor |
Zpráva |
Raduska
Registrace: 29. 01. 2008 Příspěvky: 6
|
Zaslal: út leden 29, 2008 9:38 am Předmět: ahoj potrebuju vizum |
|
|
Ahojte vsichni,
prosim potrebuju poradit.Chci jet do Usa pracovat a uz tam zustat:] a potrebuju vizum.Posilala jsem prihlasky na univerzity a ze by me vzali.takze bych mela studentske vizum.Nevite co se deje kdyz se pak dozvi ze jsem na skolu nenastoupila?to jim bude jasne ze jsem chtela vizum jen abych se tam dostala.Je to nejak omezene?nevite neco o tom? Diky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1043 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út leden 29, 2008 4:06 pm Předmět: |
|
|
Jasně že tě škola může nahlásit, že jsi nenastoupila, ale na druhou stranu, co by z toho měla? Jim to může být jedno. Budeš pro ně jen další student, který nenastoupil do prváku.
Připadá mi teda lehčí zažádat o turistické vízum než o studentské. Pokud si neseženeš stipendium, tak musíš prokázat, že na tu školu budeš mít peníze.
The student must have sufficient funds available for self-support during the entire proposed course of study.
Jsou na to visa typu F nebo M
F-Academic Students and M-Vocational Students Requirements. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Raduska
|
Zaslal: st leden 30, 2008 7:37 am Předmět: ahoj |
|
|
| Ahoj, dekuji za odpoved, tak to by bylo super kdyby to takhle slo,ale turisticke vizum nema pro me moc vyznam,chtela bych tam zustat naporad.Ted jsem v Irsku,pracuji tady, takze prokazat ze bych na tu skolu mela penize by nebyl problem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: st leden 30, 2008 10:53 am Předmět: Re: ahoj |
|
|
| Raduska napsal: | | ...turisticke vizum nema pro me moc vyznam,chtela bych tam zustat naporad... |
Takze pocitas s tim, ze ti daji studentske a pri vstupu na uzemi USA ti daji bilou kartu na nekolik let, misto na 6 mesicu jako u turistickeho? Chapu to dobre? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Raduska
|
Zaslal: st leden 30, 2008 11:01 am Předmět: ahoj |
|
|
| Aha,ja si az do ted myslela ze turisticke vizum je na 3mesice a pak jed zpatky,jak to byvalo.Doufam ze by to takhle pres tu skolu slo,to by bylo nejlepsi,ale takhle riskovat ze mi zadost zamitnou a pak uz se nedostanu nikam:[ Nebo mam jeste moznost jet do Kanady za tatkou ktery tam pracuje[vizum do Kanady dostane pry kazdy,kdo si zazada,nevim]a pak z Kanady zazadat vizum do Usa,slysela jsem ze je to pry snazsi jen to chce vymyslet dobrou pohadku proc tam chci jet:-] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
dvvd
Registrace: 05. 06. 2007 Příspěvky: 61 Bydliště: New York, NY
|
Zaslal: st leden 30, 2008 11:21 am Předmět: |
|
|
| S Kanadou uz nemame vizovou povinnost. A neni pravda ze z Kanady dostane vizum do USA kazdy kdo si zazada, muzou ti ho zamitnout, zrovna tak jako v Cesku. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Raduska
|
Zaslal: st leden 30, 2008 11:30 am Předmět: |
|
|
| tak bys mi mohl pomoct vymyslet i nejakou pohadku pro ambasadu:-] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: st leden 30, 2008 11:54 am Předmět: |
|
|
Ambasáda nedoporučuje žádat o vízum z cizí než domácí země. Hůře se totiž ověřují tvoje vazby na domácí zemi z ciziny než z Prahy.
Turistické vízum je na 10 let, ale vstup na území je na 6 měsíců max. Pak musíš přerušit a znovu vstoupit.
Pokud jde o Kanadu, tak je to tak jak psala dvvd. Od podzimu 2007 zrušili vízovou povinnost pro turistiku. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
dvvd
Registrace: 05. 06. 2007 Příspěvky: 61 Bydliště: New York, NY
|
Zaslal: st leden 30, 2008 1:12 pm Předmět: |
|
|
| A ty uz si nekdy v USA byla, ze si ses tak jista, ze tu chces zit a pracovat? Ono to totiz vubec neni jednoduche, kdyby bylo nezilo by v americe miliony ilegalu. Taky muzes po par, mesicich, letech, zjistit ze amerika neni to ono co hledas. Proc proste na ambasade nereknes ze jedes za tatikem na navstevu do Kanady a pri te prilezitosti se chces podivat i do USA? Rozhodne je vetsi sance ze viza dostanes v Praze nez v Kandade. Co se studentskych viz tyce je to hodne financne narocne. Taky muzes zkusit treba intership. nebo green card lottery a v neposledni rade i au pair. Jestli se sem chces vazne podivat tak se do toho pust a zjistuj informace a rozhodni se kterou moznost chces |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Raduska
|
Zaslal: čt leden 31, 2008 11:21 am Předmět: |
|
|
Ahojki chci se jeste zeptat na dalsi vec:dnes mi asi pul hodiny volala 1baba z Britanie,pred nedavnem jsem posilala prihlasku na GREEN CARD a poslala mi tohle: Congratulations! You're now one step away from completing your registration to the American Green Card
Lottery.
at zaplatim pres visa kartu 299euro tak dostanu green card na 10let i pro rodinu.a ze mam jeste 15procent slevu:] Co je to za kravinu? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: čt leden 31, 2008 3:14 pm Předmět: |
|
|
chteji z tebe jen vytahnout prachy, nic vic...
Registrovala jsi se sama nebo pres agenturu? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Raduska
|
Zaslal: pá únor 01, 2008 1:17 pm Předmět: |
|
|
A CO JE TO TEN INTERSHIP? GREEN CARD JE PASE A AU-PAIR ASI TAKY.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: pá únor 01, 2008 1:42 pm Předmět: |
|
|
| Internship je odborná placená nebo neplacená stáž. Jedná se většinou o nemanuální práce, které odpovídají tvému vystudovanému oboru na VŠ nebo odborné praxi v zaměstnání. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|