Americké občanství

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Americké občanství
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zelena karta
Autor Zpráva
Marek

Registrace: 12. 01. 2008

PříspěvekZaslal: ne leden 13, 2008 5:53 pm    Předmět: Americké občanství Odpovědět s citátem

Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit jak se dá získat americké občanství (a tím nemyslím se jenom oženit s Američankou) a co je k tomu všechno zapotřebí? Jsem studentem střední školy a do 5 let bych se chtěl odstěhoval do USA, bohužel mám ale tu smůlu že tam zatím nikoho neznám a nemám tam ani nikoho z rodiny, a tak jenom doufám že to snad nebude tak velký problém. Předem díky moc za odpověď
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: pá leden 18, 2008 5:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Sorry ale musel jsem se trochu pousmat.
Jeste nejsi ani v Americe a uz premyslis o Obcanstvi?
Projdi si tuto stranku a poradne si procti nejake prispevky.
Ale jak jsi se ptal dostat US citizenship bez merriage je v podstate nerealne, az na nejake vyjimky.
Zdar Bucky
Marek

PříspěvekZaslal: pá leden 18, 2008 8:20 am    Předmět: RE: Odpovědět s citátem

No já jsem o tom uvažoval už opravdu dlouho a definitivně jsem se rozhodl, když jsem tam strávil jeden měsíc, nicméně tvý námitce rozumim a nejdřív bych tam chtěl strávit 1 rok a podle toho bych se rozhodl co dál. Ale už teď je mi naprosto jasný že v ČR zůstat skutečně nechci a USA jsou zemí kterou jsem vždycky měl opravdu moc rád.
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: pá leden 18, 2008 9:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marku,

1 mesic na poznani cizi zeme nestaci. Sice Te chapu a i s Tebou souhlasim (ja uz bych do CR zpet nesla ani za zlate prase), ale radim Ti: pokud muzes, poznej tuhle zemi dele, vazne. Aby jsi si byl pak 100% jisty, ze tu chces zit. Hodne veci je tu jinych a budes se muset adaptovat ...

V Tvem pripade by asi fakt bylo nejlepsi si najit US pritelkyni, byt s ni nejakou dobu a pak si ji pripadne vzit. Jinak (pokud se nestane zazrak) na obcanstvi zapomen. Vztah s mistni holkou Ti da jednak prehled, jak to tu vypada a jednak Ti i da cas na rozmyslenou, ktery potrebujes.
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá leden 18, 2008 2:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na strankach uscis.gov si vyhledej prirucku o tom, kdo ma narok na americke obanstvi a jak cely proces funguje.
Pak si procti zdejsi forum. Najdes tu spoustu odpovedi na tve otazky.
Pak zjistis, ze to problem bude.
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá leden 18, 2008 2:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:

Vztah s mistni holkou Ti da jednak prehled, jak to tu vypada a jednak Ti i da cas na rozmyslenou, ktery potrebujes.

Pokud si vyberes spatne tak ti to taky da zaludecni vredy a diru v penezence. Pokud si vyberes opravdu spatne, tak by ti to taky mohlo dat nejakou tu pohlavni chorobu and/or crystal meth addiction.
Dana_MI

PříspěvekZaslal: pá leden 18, 2008 4:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:
Dana_MI napsal:

Vztah s mistni holkou Ti da jednak prehled, jak to tu vypada a jednak Ti i da cas na rozmyslenou, ktery potrebujes.

Pokud si vyberes spatne tak ti to taky da zaludecni vredy a diru v penezence. Pokud si vyberes opravdu spatne, tak by ti to taky mohlo dat nejakou tu pohlavni chorobu and/or crystal meth addiction.
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: pá leden 18, 2008 6:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:
Dana_MI napsal:

Rigu, ty ses nezmenil Wink
bouncingczech

Registrace: 20. 07. 2007

PříspěvekZaslal: so leden 19, 2008 7:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marku, je to spravne ze mas plan a sen ktery chces uskutecnit. Pred mnoha lety ja jsem takovy sen mel taky a a nakonec se taky zrealizoval. Byt trochu naivni tak neni spatna vec protoze prekazky se tim padem zmensuji, nebo jsou neviditelne. Preju ti hodne uspechu. Bohuzel jenom rozhodnuti ze stanes Americanem nestaci. Momentalne existuje jenom 11 moznosti ziskat Zalenou Kartu http://www.visapro.com/Green-Cards.asp
Marek

PříspěvekZaslal: ne leden 20, 2008 12:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dík moc za tu stránku visa pro, docela dost mi totiž pomohla a taky dík za podporu protože zrovna moc se mi jí z mýho okolí co se toho týká nedostává Sad Můžu už mít jenom poslední otázku? Chtěl bych jenom vědět jakým způsobem se můžu stát permanent resident a taky jak to zezačátku mám udělat abych tam třeba mohl strávit ten jeden nebo více roků? Díky
bouncingczech

Registrace: 20. 07. 2007

PříspěvekZaslal: út leden 22, 2008 11:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marku, to je ta 50 milionova otazka! Na to odpoved nemam protoze kdyz se ti nepodari nejak padnout do jedne z tech 11 moznosti nebo duvodu, tak to nejde. Ne na cely rok. Vim ze existuji moznosti tady pracovat par mesicu, legalne, ale to je jenom ruzne sezonni prace. U Mammoth Mountain, velky areal pro lyzare, pracuje kazdou zimu spousta Australanu. Zacnou v listopadu a pracujou az do kvetna, pak maji 3-4 tydne volno ale potom se museji vratit do Australie. Nevim jestli Mammoth ma smlouvu jenom pro Australii nebo taky pro jine staty. Takovych moznosti pravdepodobne existuje vic.
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út leden 22, 2008 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marek napsal:
Dík moc za tu stránku visa pro, docela dost mi totiž pomohla a taky dík za podporu protože zrovna moc se mi jí z mýho okolí co se toho týká nedostává Sad Můžu už mít jenom poslední otázku? Chtěl bych jenom vědět jakým způsobem se můžu stát permanent resident a taky jak to zezačátku mám udělat abych tam třeba mohl strávit ten jeden nebo více roků? Díky

Pokud si to budeš chtít nejdříve vyzkoušet "nanečisto", tak doporučuju pouze legální cestou. Může se totiž stát, že když tam odjedeš na zkoušku jako nelegál, tak se ti zavře cesta pro GC v pozdější době.
Mrkni na stránky agentur jako Studentagency nebo GTS. Nabízejí spousty programů na práci v USA a Kanadě. Např. práce na farmě, au-pair, Work and Travel, prázdninový Camp, Internship nebo studium na High school. Záleží taky, kolik ti je let.
GTS má od října 2007 možnost práce v Kanadě legálně po dobu 12 měsíců pro studenty.
Poslední dobou se trochu uvolnili podmínky, díky tomu že klesá hodnota USD a už se studentum moc nevyplácí tam jezdit za prachama. Kanada taky prodloužila možnost legálně pracovat z 6 měsíců na 12 měsíců.
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út leden 22, 2008 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

XxX napsal:

Rigu, ty ses nezmenil Wink

No jo, holt nekdo to tady musi "say as it is, keep it real". Lidi si proste neuvedomuji, ze tady momentalne na imigranty nikdo neni moc zvedavy a odpovedi typu: "... zkus si nejdriv nejaky z milionu studentskych programu a naber zkusenosti v jine anglicky mluvici zemi, kam je 10x lehci se dostat legalne ...", ac nad zlato ocividne na tyto klony Glopa nezabiraji Wink.

Radsi mi uz, Karle, kooooooooooooooooonecne napis jak se furt mas, co delas a s kym a nevyptavej se furt na Marketu, o ktere ja nic nevim od te doby, co si na me poridila restraining order Crying or Very sad, cili je to pro me choulostive tema ... according to my parole officer.

BTW. restraining order je taky jedna ze zkusenosti, kterou clovek muze nabyt pri honu za GC Twisted Evil. Ale na stranu druhou, kdo nestravil noc v jail, nevi o cem je Amerika.
Marek

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2008 11:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ach jo, stejne je to na nic. Kez bych se tak moch narodit v USA. Je mi jasny ze sem to moch taky schytat daleko hur (treba KLDR Very Happy ) ale porad me to stve ze ziju v CR a ne v Americe. Kdybych tam aspon mel nekoho z ty rodiny Sad. Ta zeme je proste uzasna (jedna z hlavnich veci co se mi na ni libi je napr. uz jenom v lidech) no a jestli mi to nejakym zpusobem vyjde, tak budu ten nejstastnejsi clovek na Zemi ... asi to stejne nakonec udelam tak, ze se pokusim ozenit s nejakou Americankou protoze je to asi ten nejrychlejsi a pro me asi jedinej zpusob jak si splnit tenhle narocnej cil, jo a diky za odpovedi
Dana_MI

PříspěvekZaslal: čt leden 24, 2008 2:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marek napsal:
Ach jo, stejne je to na nic. Kez bych se tak moch narodit v USA. Je mi jasny ze sem to moch taky schytat daleko hur (treba KLDR Very Happy ) ale porad me to stve ze ziju v CR a ne v Americe.
Ach jo, Marku. Proc si myslis, ze by bylo pro Tebe lepsi, kdyby jsi se narodil v USA? Co kdybys jsi se treba narodil uprostred pouste ilegalnim utecencum z Mexika (trochu zertuji).
Chapu, ze USA muze byt Tvym velkym snem, ale znovu se Te ptam: jak dlouho jsi tu zil a co vsechno o tehle zemi vis? Protoze predstava ci sen je vec jedna, realita vec druha a zivot ma obe kurky bez ohledu na to, kde na tehle planete jsi.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zelena karta Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com