|
|
| Autor |
Zpráva |
Nikl
Registrace: 30. 12. 2006 Příspěvky: 198
|
Zaslal: so prosinec 01, 2007 10:14 pm Předmět: Re: Já tedy jaksi nevím ... |
|
|
| Petr Gejdoš napsal: | Opravdu musím uznat, že mám jakési obecné "komunikační potíže" ! Za sebe tvrdím, neb si to úpřimně myslím, že píšu pravdu. Ostatně - můžete si to všichni ověřit - víte kdo jsem. Jsem naprosto v názorech konsistentní a píšu to, co jsem vypozoroval a promyslel. Že to občas "prošpikuju" nějakým odkazem na nějaké proroctví - to by snad nemělo ničemu vadit !?
Proč zrovna já vám těm takovým mám vysvětlovat, že to je jinak a ještě si nechat za to nadávat ?? |
Proc nam tedy nereknete, jak to vlastne je?
Nikdo tady v Americe nevi o co vam jde.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petr Gejdoš
Registrace: 25. 08. 2007 Příspěvky: 73 Bydliště: ČR, Frýdek-Místek
|
Zaslal: ne prosinec 02, 2007 2:45 pm Předmět: Nevím - nemáte to nějak spletené ? |
|
|
Nikl (dost podivně) napsal: | citace: | Proc nam tedy nereknete, jak to vlastne je?
Nikdo tady v Americe nevi o co vam jde. |
a já tedy nevím, nač se vlastně ptáte.
Oč mi jde je totiž jedna věc a jak to vlastně je - to je zase něco naprosto jiného. Cítíte to, že na to vlastně jde jen dost špatně odpovídat ?
Co Vy si vlastně myslíte a co byste ode mě chtěl ? Mám se tady nějakému sprostému anonymovi otevírat, když tento nemá v těle kousek slušnosti, aby aspoň smysluplně argumentoval - když už se nepředstaví - a jen mi nadává do idiotů ? Nikle Nikle - co Vy si o sobě vlastně myslíte ? Jste ředitel zeměkoule ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
Registrace: 30. 12. 2006 Příspěvky: 198
|
Zaslal: po prosinec 03, 2007 12:42 am Předmět: Re: Nevím - nemáte to nějak spletené ? |
|
|
| Petr Gejdoš napsal: | Nikl (dost podivně) napsal: | citace: | Proc nam tedy nereknete, jak to vlastne je?
Nikdo tady v Americe nevi o co vam jde. |
a já tedy nevím, nač se vlastně ptáte.
Oč mi jde je totiž jedna věc a jak to vlastně je - to je zase něco naprosto jiného. Cítíte to, že na to vlastně jde jen dost špatně odpovídat ?
Co Vy si vlastně myslíte a co byste ode mě chtěl ? Mám se tady nějakému sprostému anonymovi otevírat, když tento nemá v těle kousek slušnosti, aby aspoň smysluplně argumentoval - když už se nepředstaví - a jen mi nadává do idiotů ? Nikle Nikle - co Vy si o sobě vlastně myslíte ? Jste ředitel zeměkoule ? |
A jak to vite, ze jsem reditel zemekoule
Procpak sem chodite, kdyz vam tady porad nekdo nadava. Gnosis9 uz vas nebavi?
Muzu vam doporucit jinou stranku. Co treba tahle, mozna ze ji jeste neznate http://www.sprcha.com/
Good luck  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1043 Bydliště: Praha
|
Zaslal: po prosinec 03, 2007 4:17 pm Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | | ...budu muset topit v krbu |
Trochu změním téma. Když si začal o těch krbech, tak by mě zajímalo, jeslti se dá v USA sehnat kachlový krb? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 488 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: po prosinec 03, 2007 6:10 pm Předmět: |
|
|
| Da se koupit u firmy ktere staveji krby na zakazku |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1404 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: po prosinec 03, 2007 6:40 pm Předmět: |
|
|
| czolgos napsal: |
Trochu změním téma. Když si začal o těch krbech, tak by mě zajímalo, jeslti se dá v USA sehnat kachlový krb? |
Nerozumim otázce. Vždyť na otázku “Dá se v USA sehnat ___?” vždy je odpověď “Ano.” Jakoukoliv věc, jakoukoliv službu. Stejně jako v ČR.
Kolik za to dáš ale je jiná otázka. 
Naposledy upravil pdmlynek dne po prosinec 03, 2007 10:17 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 620 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: po prosinec 03, 2007 7:22 pm Předmět: |
|
|
| czolgos napsal: | | AzPete napsal: | | ...budu muset topit v krbu |
http://www.tileswithstyle.com/fireplace.htm
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petr Gejdoš
|
Zaslal: po leden 14, 2008 2:33 pm Předmět: Přituhuje !! |
|
|
http://www.federalreserve.gov/newsevents/speech/bernanke20080110a.htm
Už ani nevím, kolik vlastně dolar stojí v českých korunách - dělá to něco kolem 17,50. To ale fakt není důležité.
Důležité je to, že americký dolar spadnul již tolik, že by to již mělo mít snad nějaký pozitívní vliv na americkou obchodní bilanci. Jenže nemá ! Poslední čísla ukazují, že americký obchodní deficit roste dál. Vždyť jen číslo za listopad 2007 - skoro -64 miliard dolarů - mluví naprosto jasnou řečí.
Přátelé - víte, co to znamená ? Je zde jediná smysluplná odpověď, jediné smysluplné vyslětlení !
Americký export prostě růst nemůže, protože Amerika nic nevyrábí, co by rozumně mohla vyvážet. Americký import pak nemůže klesat ze stejného důvodu - Američané prostě spotřebovávají, aniž by vyráběli a tedy musí dovážet.
Je to konec amerického snu v reálu - držte si klobouky, bude to teď již jen s kopce ! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 266 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: po leden 14, 2008 6:46 pm Předmět: |
|
|
| Podivej se Gejdosi, uz mi zacinas jit na nervy s tou tvoji konstantni negativitou. Vsechno je to porad "doom and gloom" a USA zitra rano jde do hajzlu protoze to psali nejaci proroci pred 3 tisici lety nebo si ti to tak zda. Mas poneti vubec jak debilne znis? Strc si ty kecy za klobouk nebo jdi otravovovat nekam jinam. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petr Gejdoš
|
Zaslal: čt leden 17, 2008 2:44 pm Předmět: Co mi je do toho ? |
|
|
Co mi je do toho, že ti lezu na nervy ? Podle mě totiž to ani nemůže být pravda. To si totiž sám/sama lezeš na nervy ! Já do tebe nijak neryju, nijak se ti nevnucuju ! Nemusíš mě číst. Pokud se ti jeví, že říkám nepravdu - napiš to, ale buď věcný a piš k tema.
Když ale nemáš co řící k tema, tak drž viš co ! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marcibrno
Registrace: 02. 06. 2007 Příspěvky: 74 Bydliště: Orange County,CA
|
Zaslal: čt leden 17, 2008 4:26 pm Předmět: gajdos?! |
|
|
"Americký export prostě růst nemůže, protože Amerika nic nevyrábí, co by rozumně mohla vyvážet."
Precti si nekdy ty nesmysly nez je napises uz nas to nebavi cist.
Tak treba ja ziju v LA - vyrabi se tu spousta veci a vyvazi take. Jen priklady : filmy, hudba, software...asi jsi nikdy nebyl na americkem filmu ze? nebo o nem nikdy neslysel.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: čt leden 17, 2008 6:12 pm Předmět: |
|
|
Bounci, Marci, přece nebudete brát pana Gejdoše vážně.
Jestli si myslí že Amerika nic nevyrábí, tak ho nechte. Protože když ho přesvědčíte že něco vyrábí, tak on zase že to není věc, ale služba. Nebo že to je šmejd který nikdo nechce. Nebo že se Americké šmejdy rozrústají po celém světě, a přitom nikdo je nechce. Nebo že Dollar nemá hodnotu, protože není krytý zlatem. Nebo ...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 711 Bydliště: Canada
|
Zaslal: čt leden 17, 2008 9:06 pm Předmět: Re: Co mi je do toho ? |
|
|
| Petr Gejdoš napsal: | Co mi je do toho, že ti lezu na nervy ? Podle mě totiž to ani nemůže být pravda. To si totiž sám/sama lezeš na nervy ! Já do tebe nijak neryju, nijak se ti nevnucuju ! Nemusíš mě číst. Pokud se ti jeví, že říkám nepravdu - napiš to, ale buď věcný a piš k tema.
Když ale nemáš co řící k tema, tak drž viš co ! |
Tohle nepsal Gejdos.To se za nej jen nekdo vydava
Gejdos nedela pravopisny chyby
Sice jsem nikdy z ceske gramatiky jednicky nemel, ale nemyslim si, ze se pise: ...bud vecny a pis k tema.
Nema to byt: ...bud vecny a pis k tematu.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: čt leden 17, 2008 11:45 pm Předmět: Česká gramatika |
|
|
| Rumburak napsal: |
Sice jsem nikdy z ceske gramatiky jednicky nemel, ale nemyslim si, ze se pise: ...bud vecny a pis k tema.
Nema to byt: ...bud vecny a pis k tematu.  |
Hmm. Já Ti nevím. Slovo „téma” je střední rod, hádám. Skloňování v středním rodě si pamatuji je něco jako město - moře - kuře - stavení? Tak kterej z nich to je?
Já měl pocit že v ČJ je 12 vzorů (4 mužské, 4 ženské, a 4 střední), ale když jsem se podíval na wikipediu, tak už vidím že je 10 mužských, 7 ženských, a 9 středních? To se jako za posledních pár let rozmnožili, nebo si nezpomínám školu správně, nebo si wikipedia ze mě dělá srandu?
Takže bych hádal že „téma” se bude skloňovat jako vzor „drama” . Třetí pád ke komu, k čemu, dativ od drama je „k drama” nebo „k drámatu”? A taky možná třeba to je „k drámi” nebo „k dráměti”?
Nebo že by „téma” nakonec bylo ženského rodu?
Mňo, když se mi jedna dcera zeptá “Hey, Daddy, please teach me Czech....” tak se pokouším jí učit. Ale jen vynechám podstatné jména. No, ale potom když si uvědomím že se skloňují taky přídavné jména, zájména a číslovky, a pak slovesa se časují, tak je taky vynecháme. Víte jak je to těžké se domluvit když používáte jen příslovce, předložky, spojky, a citoslovce?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petr Gejdoš
|
Zaslal: ne leden 20, 2008 12:12 pm Předmět: Můžu se vůbec na něco zeptat ?? |
|
|
Jsem zde docela napadán a to vcelku nevybíravě hrubě. Mohl bych citovat, ale proč - že ? Bránit se totiž tady stejně nemůžu - jsem mazán. Ale nevadí - taková je demokracie, že ...
Jsme tady v tema "US ekonomika" a já si dovolil před pár dny napsat, že "... patrně americký export neroste, poněvadž Amerika nemá co vyvážet. ...
Bylo mi vcelku bezskrupulozně, ale hlavně zcela nevěcně (!!) vynadáno a moji následnou obranu moderátor smazal. Hm - skvělé - pane moderátore, skvělé !
Ale k věci. Dolar padá pode všechny meze a tedy by to mělo podpořit americký export a omezit import. Čehož výsledkem by mělo být vylepšovánbí dlouho již naprosto katastrofické bilance amerického zahraničního obchodu ! Leč opak je pravdou. Poslední čísla amerického exportního výkonu jsou z listopadu a jsou konstantně katastrofání - deficit skoro 64 miliard USD - miliardou míním tisíc milionů. Lineární extrapolací by tak roční deficit činil cca 750 miliard dolarů - což však vcelku odpovídá americkým zvykům a obvyklostem ...
Spojené státy totiž poslední roky dosahují pravidelně ročně deficitů přes 500 miliard USD a již blízko tisícovce miliard za rok. Prostě a jednoduše - vývoz skvělých amerických filmů to jaksi ne a ne vytrhnout, paní MarciBrno.
Nechápu, jak je to zde - na Chicago - vlastně vedeno. Patrně se zde nacházím mezi bývalými, možná ale i stále aktivními komunisty. Ti vše lakovali na růžovo a kritiky cenzurovali. Což zde se děje zcela evidentně. Vivat !! Pane pdmlynek ... Vivat !  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|