USA nebo EURO EVROPA

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

USA nebo EURO EVROPA
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zustat nebo jet domu?
Autor Zpráva
karamba
Anonymní

PříspěvekZaslal: po leden 07, 2008 5:32 am    Předmět: Pro Mike Odpovědět s citátem

Me je jedno kdo vlastni v centru Prahy nejaky butiky..to se me netyka,ja se tady ohrozenej nijak necitim.Chodim na pivko do svych hospudek,kde jsou cesi,nebo ituristi z celeho sveta,bavim se a ziju si po svem.Co ja vidim jako minus,ze se tady krade..a to delaji prevazne cesi a vetsinou teda ta nejmenovatelna utiskovana narodnostno mensina.Ale kdyz je clovek opatrnej....
Sára
Anonymní

PříspěvekZaslal: po leden 07, 2008 2:09 pm    Předmět: Re: nekdy az moc prehnane info o cizincich v Praze Odpovědět s citátem

Bukacek napsal:
Anonymous napsal:
Sára napsal:
....................Co jeste muzu poradit, tak si vyzadejte posudek od sveho amer. zamestnavatele. V CR se totiz cim dal casteji a vice zacina uplatnovat evropsky styl a zamestnavatele vyzaduji doporuceni ci posudky od byvalych zamestnavatelu. .............!

V Americe se zadny vystupni dopis (tak jak v Cesku) od byvaleho zamestnavatele nedostava to si mu ten novy pokud chce nejake info musi zavolat sam.

Kdyz to chces, tak si o to muzes pozadat. Kdyz jses dobry pracovnik, tak ti to klidne napisou.
Tady se tomu rika "Reference".
Muzou ti to ale napsat i sami. To kdyz se te chtej zbavit. Wink

jo jo to vim, ze dost USA zamestnavatelu nechce reference vydavat. Ale zkuste na ne malinko zatlacit, ze jedete do Evropy. Potkala jsem dost Cechu, kteri prijeli z USA do Anglie anebo Irska. To jsou zeme, ktere nejvice vyzaduji reference od byvaleho zamestnavatele. Tam je plusem i reference na cleening. Smile
Michal
Anonymní

PříspěvekZaslal: st leden 09, 2008 3:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mike napsal:
azpete: s rusaky a ostatnim s tebou musim souhlasit. ziju v praze od dvou let ale to co se tady zejmena v centru posledni dobu objevuje za existence je des. Pristehovalci z Amernie, Albanie, Ruska, Ukrajiny, kazdej u sebe bouchacku.....nejsem rasista nebo tak, problem je v tom ze 90% z techto pristehovalcu se neda radit mezi slusny lidi. Pro ty z vas co jsou v usa dlouho a v cechach nejaky ten cas nebyli by to mohl byt docela sok. Kdyz se naprikald jdete projit po vaclavaku slysite vic rustinu nez cestinu.

Jinak zivot tu jinak docela ujde a rek bych ze kvalita zivota jde hodne nahoru. Mame tu uz v podstate vsechno. Kdyz to srovnam napriklad s pobytem v San Diegu, tak mam pocit ze sme i v hodne vecech napred(kulturni a socialni zivot), ale i presto navratu do CR hodne lituju. Amerika mi schazi.

Tak docela nechápu, na jednu stranu kde kdo vyzdvihuje, jak je v USA super, že tě nikdo nebere jako cizince, a jak tam jsou všichni free. O čemž všichzni moc dobře víme, že to není pravda. A pak sem někdo příjde, a začne psát o tom jak je hrozný, že v ČR žijou Rusové nebo Ukrajinci.
Mike

Registrace: 24. 09. 2007

PříspěvekZaslal: st leden 09, 2008 12:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Michal:jak rikam nemam nic proti jinym narodnostem spis naopak. Jen rikam, ze vetsina ukrajincu a spol nepatri mezi slusny lidi, ale agresivni verbez. A kdo rika ze ne, tak je bud slepej nebo nikdy nebyl v Praze.

Chapu, ze na prvni pohled si nevsimnes toho, ze CR si vpodstate rozdelili Rusove, Ukrajinci a Azerbajdzanci, ale pokud se v tom nejak pohybujes budes mit stejnej nazor jak ja. Jeslti zijes v domneni ze CR ridi stat, tak si v ty iluzi bud. Realita je ale fakt jina.
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: st leden 09, 2008 9:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Michal napsal:
Mike napsal:
azpete: s rusaky a ostatnim s tebou musim souhlasit. ziju v praze od dvou let ale to co se tady zejmena v centru posledni dobu objevuje za existence je des. Pristehovalci z Amernie, Albanie, Ruska, Ukrajiny, kazdej u sebe bouchacku.....nejsem rasista nebo tak, problem je v tom ze 90% z techto pristehovalcu se neda radit mezi slusny lidi. Pro ty z vas co jsou v usa dlouho a v cechach nejaky ten cas nebyli by to mohl byt docela sok. Kdyz se naprikald jdete projit po vaclavaku slysite vic rustinu nez cestinu.

Jinak zivot tu jinak docela ujde a rek bych ze kvalita zivota jde hodne nahoru. Mame tu uz v podstate vsechno. Kdyz to srovnam napriklad s pobytem v San Diegu, tak mam pocit ze sme i v hodne vecech napred(kulturni a socialni zivot), ale i presto navratu do CR hodne lituju. Amerika mi schazi.

Tak docela nechápu, na jednu stranu kde kdo vyzdvihuje, jak je v USA super, že tě nikdo nebere jako cizince, a jak tam jsou všichni free. O čemž všichzni moc dobře víme, že to není pravda. A pak sem někdo příjde, a začne psát o tom jak je hrozný, že v ČR žijou Rusové nebo Ukrajinci.

Za prvni,U.S. je zeme immigrantu a aspon se snazi tak fungovat.
Za druhe si pamatuji tu ruskou verbez jak prijela v 68 ve svych tancich a znicila milliony zivotu a ambice cele generace Cechoslovaku.
Bez 68 roku by Cechy byly tam kde jsou dnes aspon Rakusaci. Je to trapne ze v Praze kazdy druhy obchod prodava babusky a jiny bezceny junk.Tady se jedna o narodni hrdost..ktera se nejak z Prahy vyparila.AZP Confused
karamba
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 10, 2008 10:49 am    Předmět: Prao mike a Az pete Odpovědět s citátem

To hazeni lidi do jednoho pytle je smesne ubohyPotkavam roky v praze na stavbach mnozstvi ukrajincu slusnych" chlapu,kteri prijeli do Prahy si finacne prilepsit,Tak jako vy do statu(a jako kdysi i ja)za lepsim zivotem.amozrejme jsou mezi nima i svine..,treba tak jako mezi cechama v Americe.A oni nemuzou za to,ze nejaka vlada pred 40rokama,k nam poslala tanky!pochopis tu svoji omezenost?Cesko podle tebe jako ridi ruska mafie??Azerbandzanci???Nemas trochu bujnou fantazii??Ty s nima chodis na pivo?,A oni se ti sveruji??Nebo kdo ti to nakukal??
AzPete

PříspěvekZaslal: čt leden 10, 2008 10:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No za prvni Karambo,anonymni,nejsem si tak jisty,koho specificky oslovujes.Take vidim ze mas trochu problemy z Cestinou.
Historie zacala pred vice nez 40 roky a jak vidim z tveho prispevku,mas co dohanet. Bylo hodne Cechu a Slovaku kteri z Ceskoslovenska utekli ne si prividelat,ale protoze by skoncili jako politicti anebo mrtvi.
Ne ze mam neco proti tvemu vzdelani,ale bylo by urcite produktivnejsi diskutovat z nekym ktery vi trochu vic o minulosti sve zeme.
Zacinam pochybovat o tvem puvodu.
Mel by ses zastavat svych lidi,ve sve zemi a ne nejakych Azerbajzancu..ale to jen jestli jses z Cech.
Jestli ne tak by to nemelo stat tak moc na zpet do Az.(a tim nemyslim Arizonu.. Laughing )
AZP. Cool
karamba
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá leden 18, 2008 3:07 am    Předmět: nacionalismus Odpovědět s citátem

Nemej strach AZ pete,jsem rodili Cech a z cestinou jsem mel mozna ten problem,ze jsem mel v sobe tak 8orosenych piv.Vim samozrejme ,ze do sveta utikali emigrantijeste za totace pred komousama.Je vsem ale jasny,ze vetsina z nich jich byla ekonomicka.Vzdyt Chartu podepsala jen asi 1200lidi z patnacti milionu.Vsadim se ,ze ty jsi byl ten ekonomicky.Protoze mit tak nacionalisticky,omezeny pohled na svet by nemohl mit clovek,ktery se nebal bojovat proti totalite.Ale psal jsem o tom co je ted,od roku 1990.Desetitisice cechu odjelo do zahranici za praci a lepsim zivotem,tak jako treba ti Azb,nebo ukrajinci...a vubec ty "vzdelance" jak se ty muzes povysovat nad jine narody,ty ktery zijes v multikulturni americe?ktera te taky prijala "naplavu z vychodni Evropy"???!!!!
renataval
Anonymní

PříspěvekZaslal: út leden 22, 2008 9:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To ja zase poznala jednoho Cecha v Usa,co se ozenil,po case dostal zelenou kartu a zacal hlasat:Vsechny cizince vyhostit,jsou tady na cerno!Co nejrychleji by se vsichni meli deportovat! Laughing Smile
bouncingczech

Registrace: 20. 07. 2007

PříspěvekZaslal: út leden 22, 2008 11:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

renataval napsal:
To ja zase poznala jednoho Cecha v Usa,co se ozenil,po case dostal zelenou kartu a zacal hlasat:Vsechny cizince vyhostit,jsou tady na cerno!Co nejrychleji by se vsichni meli deportovat! Laughing Smile

Jooo, takovejch kretenu je pomerne hodne.
AzPete

PříspěvekZaslal: út leden 22, 2008 7:54 pm    Předmět: Re: nacionalismus Odpovědět s citátem

karamba napsal:
Nemej strach AZ pete,jsem rodili Cech a z cestinou jsem mel mozna ten problem,ze jsem mel v sobe tak 8orosenych piv.Vim samozrejme ,ze do sveta utikali emigrantijeste za totace pred komousama.Je vsem ale jasny,ze vetsina z nich jich byla ekonomicka.Vzdyt Chartu podepsala jen asi 1200lidi z patnacti milionu.Vsadim se ,ze ty jsi byl ten ekonomicky.Protoze mit tak nacionalisticky,omezeny pohled na svet by nemohl mit clovek,ktery se nebal bojovat proti totalite.Ale psal jsem o tom co je ted,od roku 1990.Desetitisice cechu odjelo do zahranici za praci a lepsim zivotem,tak jako treba ti Azb,nebo ukrajinci...a vubec ty "vzdelance" jak se ty muzes povysovat nad jine narody,ty ktery zijes v multikulturni americe?ktera te taky prijala "naplavu z vychodni Evropy"???!!!!

Bohuzel se mylis. Kdyz byla Charta podepsana tak jsem sedel jiz 4 mesice v Traiskirchenu.Politicky azyl jsi musel prokazat. Co se tyce povysovani,tak v Tvem pripade se ani nemusim snazit. Have a nice day. AzP. Cool
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: út leden 22, 2008 10:08 pm    Předmět: Re: Prao mike a Az pete Odpovědět s citátem

karamba napsal:
To hazeni lidi do jednoho pytle je smesne ubohyPotkavam roky v praze na stavbach mnozstvi ukrajincu slusnych" chlapu,kteri prijeli do Prahy si finacne prilepsit,Tak jako vy do statu(a jako kdysi i ja)za lepsim zivotem.amozrejme jsou mezi nima i svine..,treba tak jako mezi cechama v Americe.A oni nemuzou za to,ze nejaka vlada pred 40rokama,k nam poslala tanky!pochopis tu svoji omezenost?Cesko podle tebe jako ridi ruska mafie??Azerbandzanci???Nemas trochu bujnou fantazii??Ty s nima chodis na pivo?,A oni se ti sveruji??Nebo kdo ti to nakukal??

A kdo si myslis ze vlastni Karlovy Vary?
Takovy lidi, jako ty me muzou "vytocit" Rolling Eyes
V USA se ti zrejme nelibilo, proto jsi zase doma. Tam se da nadavat na kde co, ze jo? Wink
Vpad sovetskych vojsk si pamatovat nemuzes, tak co mluvis nesmysly. Ja jsem to prozil a zadna sranda to nebyla. Myslis ze je za to nekdo bude stale "milovat". Ja vim ze to nebyla chyba tech vojaku, ale pozvali je komunisti, tak by za to meli take pikat. Nevim proc ty debily uz davno nezrusili. Sad
Buba
Anonymní

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2008 8:58 am    Předmět: Re: nacionalismus Odpovědět s citátem

karamba napsal:
Vzdyt Chartu podepsala jen asi 1200lidi z patnacti milionu.

Spolecenska sebevrazda, popripade vezeni... Ja se nikomu nedivim. Ale ty bys mel. 8 piv neznalosti neomlouva.
Mike

Registrace: 24. 09. 2007

PříspěvekZaslal: čt leden 24, 2008 6:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rumburak: DIky bohu ze alespon ty chapes kde je pravda. Otazka kdo vlastni Karlovy Vary je totiz na miste. Rusaci a podobna verbez.

Abych to shrnul, nevadi mi jako narod nebo tak. Problem je v tom, ze vzdycky kdyz je nejakej problem, na diskotece, kdekoliv, stoji za tim ukrajinec nebo rusak s bouchackou. Ty lidi si proste myslel ze jim to tady patri a dovoluj si.

Pro ty co si mysli, ze rusove a ostatni za svuj puvod nemuzou a zijou tady slusnej zivot, jdete se prosimvas projit treba po karlovych varech. Garantuju ze zmenite nazor!!!!
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: čt leden 24, 2008 8:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vazeni,

S tim, ze v Cechach je rada Urajincu a Rusu, kteri u nas delaji bordel, je pravda. Pravda je i takova, ze nebyt SSSR, jeho vlivu na nas narod (40 lety politicky i hospodarsky vliv), tak ted take nejsme tam, kde jsme. Ale to bychom mohli jit zpet k Hitlerovi (nebyt Hitlera, nebylo by Stalina) a nebo az k Zimnimu krali a bitve na Bile Hore. A vlastne bysme mohli jit az ke Karlu IV. a tvrdit, ze Ceske kralovstvi je nejmocnejsi v Evrope Cool.

Vseobecne nejde odsuzovat Rusy ci Ukrajince jako narod. Znam celou radu velice slusnych Ukrajincu (dvema rodinam jsem pronajala cast sveho domu a vlastne s nimi zila v jedne domacnosti 2 roky. Tak slusne, skromne a pracovite lidi by jsi mezi Cechy nenasel. Uz jsem to tu psala a stojim si za tim. Nikdy se nic neztratilo, dum byl vylesteny jako zrcadlo atd.). A od svych podnejemniku jsem se dozvedela, ze drtiva vetsina "ukrajinskych emigrantu do Cech" pochazi ze Zapadni Ukrajiny - a na tuhle oblast se divaji mezi prsty i sami Ukrajinci; i oni je povazuji za "svoloc". No nic, jak jsem nakoupila, tak ted prodavam. Ale na druhou stranu jsem poznala i pomerne hodne velice nespolehlivych, "zavsivenych" a zlodejskych Ukrajincu (a tim oni u me skoncili).

Mike, nevim, jestli jsem Te presne pochopila v tom, co Ti vadi. Mam ten dojem, ze Ti ani tak nevadi Rusove ci Ukrajinci jako narod jako spis neschopnost valne vetsiny z nich se prizpusobit nasim standardum. Podle me - kdyz to prezenu - tak at si Rusove klidne vlastni Karlovy Vary, ale Karlovy Vary musi zustat ceskym mestem, protoze jsme v Cechach. Tzn. zadne napisy v rustine, svou kulturu at si pestuji, ale jen za zavrenymi dvermi a pokud se chteji navzajem pobodat, fajn. Ale zase za zavrenymi dvermi. Protoze jsou v cizi zemi a oni se musi prizpusobit nam a ne my jim. Oni musi prevzit nase hodnoty, protoze my jsme tu doma, ne oni. Oni, pokud u nas chteji zit, se musi naucit Cesky, respektovat nase zakony a ne si na jistych mistech budovat svuj stat ve state. Je to to, co jsi chtel rict?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zustat nebo jet domu? Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 4 z 5

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com