Ahojky, jsem Jarda

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Ahojky, jsem Jarda

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam
Autor Zpráva
Drazi

Registrace: 01. 01. 2008

PříspěvekZaslal: st leden 02, 2008 12:57 am    Předmět: Ahojky, jsem Jarda Odpovědět s citátem

Hezký den, rýd bych se Vám představil, takže moje jméno je Jarda a je mi 22. Už od svých sedmnácti toužím bydlet ve spojených státech. Mým favoritem je město Chicago. Myslím, že angličtinu ovládám, ale ne zas na profesionální úrovni, což se v Americe dá naučit. Jsem svobodný a bez dětí. A můj sen je žít americký život. Vím že Amerika je policejní stát a že se tam dějí horší věci, ale styl amerického života se mě zamlouvá, nic proti českému, ale skoro každej se tu rychle zadluží a platy naprd. Můj sen je mít domek na okraji města, poklidná ulice, domek vedle domku, auto, milou manželku, děti a psa. Nebo mi můžete doporučit jiné město? Ono spíše asi budu záležet když bych chtěl dělat aupair, tak kde ta rodina bude žít. Tolik asi o mě.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: st leden 02, 2008 12:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jardo, díky za víc informací o sobě.

Chápu už co chceš. Ohledně prototypického domku na okraji města: to najdeš u každého většího města. Každé velké město má velice chudé části, velice drahéčásti a hodně mezi tím. Takže jestli chceš domek na okraji města, tak Ti záručím že ho najdeš blízko Miami, New Yorku, Bostonu, Seattlu, atd. podobně jako kolem Chicága. Hledat město podle domku nemá smysl.

Co je nejdůležitější, a o čem jsi ješté nepsal je o tom co děláš. Jako práci máš? Podle toho co děláš si najdeš jednoduší práci v jedné části USA než v druhé. Podle toho tam najdeš práci. Toto je hlavní. Ten dům který se Ti líbí vždy najdeš.
Drazi

PříspěvekZaslal: st leden 02, 2008 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to pdmlynek:
Co dělám? pracuju jako prodavač v Globusu už tři roky a momentálně si dodělávám dálkovým studiem maturitu oboru podnikání. Myslíš že tím najdu lepší pracovní příležitost?
Anonymní

PříspěvekZaslal: st leden 02, 2008 3:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maturita nic neznamena, budes moset zacat od zacatku od pomocnych praci ale pokud budes met snahu a vydrzis ty tezsi zacatky tak se mozes vypracovat. Good luck.
Mike

Registrace: 24. 09. 2007

PříspěvekZaslal: čt leden 03, 2008 4:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

drazi: nechci ti kazit plany, ale urcite bych si nejdriv dodelal alespon tu maturitu. A pokud se rozhodnes odcestovt, priprav se, ze zkusenostmi prodavace z globusu toho v americ moc nevymyslis. Ale treba se mylim, tak kazdopadne good luck.
Drazi

PříspěvekZaslal: čt leden 03, 2008 12:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jako maturu si dodělam určitě, ta se nikdy neztratí. 4lověk získá jiné zkušennosti Smile
Anonymní

PříspěvekZaslal: so leden 05, 2008 9:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně jak říkali ostatní - předně se na to pořádně připrav !Já když jsem tam byl poprvé, bylo mi 22 a chvíli mi trvalo, než jsem Ameriku "pochopil". Ale pak bylo vše super, ono to je tak vždy podle toho jak si to člověk udělá, tak to pak má. Já udělal životní hloupost, že jsem se vrátil zpět do CZ, lituji toho každý den, proto Ti přeju ať se něco podobného nestane i tobě.GL!
Mike

PříspěvekZaslal: ne leden 06, 2008 2:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

anonymni: jsme na tom podobne, navratu do cr taky lituju
Masuel
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne leden 06, 2008 3:26 am    Předmět: Neni jen Odpovědět s citátem

Neni jen Usa a Cesko..muzete jet kamkoliv do Evropy(tusim 15zemi) a legalne bez strachu ilegala ,tam zita pracovat.S placenim socialniho a zdravotniho,a s moznosti,ze kdyz chces si zaletis domu.Zil jsem taky v Usa,ale jak se otevrela EU jel jsem do Evropy a urcite nelituju!
Mike

PříspěvekZaslal: ne leden 06, 2008 3:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Masuel: problem je ze amerika ma proste svoje kouzlo....kdy konecne nekteri lidi pochopi, ze nekoho evropa vubec nelaka a ze penize mi jsou u prdele? nemam rad ameriku kvuli tomu ze se tam daji vydelavat velky veci, ale kvuli tomu jakej je tam zivot, priroda, sport proste vsechno....
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne leden 06, 2008 1:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlas s Mike.... U mně to taky není o penězích,nebo o tom, že budu letadlem doma o 5 hodin dříve, ale i o lidech, když denně vidím všude okolo sebe nasrané xichty, závist lidí atd.,atd.atd. a vzpomenu si, že tohle se mi nikdy za tři roky ve státech nestalo....Kdyby se objevila šance na návrat, neváhám ani minutu, kdežto pomyšlení na život třeba v Anglii, Irsku apod. mně nechává úplně klidným.
Marcibrn
Anonymní

PříspěvekZaslal: út leden 08, 2008 4:19 pm    Předmět: Re: Neni jen Odpovědět s citátem

Masuel napsal:
Neni jen Usa a Cesko..muzete jet kamkoliv do Evropy(tusim 15zemi) a legalne bez strachu ilegala ,tam zita pracovat.S placenim socialniho a zdravotniho,a s moznosti,ze kdyz chces si zaletis domu.Zil jsem taky v Usa,ale jak se otevrela EU jel jsem do Evropy a urcite nelituju!

Nevim v cem je problem.Pro nelegaly jo ale do USA se da i legalne. Ja bydlim v USA, cestuju kde se mi chce a platim soc a zdravotni pojisteni tu. Jedinej rozdil je ze mi cesta za rodici trva 12-15 hodin letu tak se to neda delat tak casto jak kdyz je clovek v Evrope
Anonymní

PříspěvekZaslal: út leden 08, 2008 10:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud ti neco tak vadi tak se vrat a nestezuj si tu.
Anonymní

PříspěvekZaslal: út březen 25, 2008 3:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,taky se priklanim ze penize nejsou vsechno,ziju v Dublinu uz dva roky a zjistil jsem ze pracovat za eura neni ono po prijezdu do republiky ve smenarne vzdy brecim a co potom kdyz kupuju maslo za stejny penize jako tady???nektery cesi tu jsou pomalu o hladu aby usetrili co nejvic a vratili se do noveho domova na ktery jsi usetri tak do6let,napad to neni spatny alespon dostanes english skills a az se vratis muzes se pridat k tem co republiku prodavaji cizincum Exclamation no neni to skvele Confused Lidicky uz toho mam dost asi frcim tam k vam do USA ci do Kanady chci se mit konecne fain Rolling Eyes
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com