|
|
| Autor |
Zpráva |
Katka Anonymní
|
Zaslal: út říjen 30, 2007 1:42 pm Předmět: pojistovna = lumpove ?? |
|
|
Ahoj,
tak si predstavte situaci - povedlo se mi zranit si koleno. Dobra, nic se nedeje - pojistena jsem. Volame na pojistovnu, vysvetlujeme situaci. Dostavam odpoved, ze mam navstivit ER, ze to zaplati a ze mi preji brzke uzdraveni. Hm, pekny pristup, rikam si. Po cca 14 tydnech dostavam ucet z nemocnice. Volam na pojistovnu, vysvetluju jim situaci - pravili, ze vse je ok, ze jim mam poslat ucty a ze to zaplati, bo jsem jim zavolala predem. Dobra, ucty poslany. Dalsich 14 dni, znovu ucet. Zase volam pojistovne. TAkhle to slo cca 2 mesice. Ted - dalsi ucet ( jake prekvapeni ), ale ta castka. Z puvodnich $35 za RTG se udelalo $ 333, z $170 za to,ze mi MD 4x sahnul na koleno je nahle $552... jestli to takhle pujde dal, tak za chvili nekdo zaklepe na dvere a odvede me do vezeni. Rikam si,ze jsem to mela zaplatit a pak ty svoje penize pozadovat na pojistovne....Zaplatila bych to, tak strasna castka to zase nebyla, ale dala jsem na pojistovnu. Ted je to castka ponekud vysoka ( pro me tedy urcite - aupair ), no docela halus. Ma nekdo podobnou zkusenost? Dik, Katka. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 156 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: út říjen 30, 2007 1:56 pm Předmět: |
|
|
Pojistovny jsou svine a lupici. Mel jsem podobnou situaci pred lety kdyz nam nemocnice poslala ucet za 24 hodin pece na $94,000 (ano, 94 tisic) i kdyz jsem meli pojistku a pojistovna vedela ze manzelka bude mit operaci a stravi minimalne 24 hodin v te nemocnici.
Tohle klidne muze trvat mesice. Nejlepsi je ze si nechas kopii uctu a posli ucet zpatky s referenci na pojistovnu. Oni jsou na to zvykli a vedi ze pojistovna plati pomalu. Zavolej taky pojistovne a zeptej se co se deje a kdy to budou platit. . Az zacnou hrozit s "collection" tak musis mluvit s pojistovnou trochu prisneji.
Nemej starosti, ono se to nejak vyresi ale v zadnym pripade nic neplat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
brumxy
Registrace: 30. 10. 2007 Příspěvky: 3
|
Zaslal: út říjen 30, 2007 2:00 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Katko,
Ja mam zkusenost s Ceskou pojistovnou, se kterou jsem se takhle dohadovala asi mesic a pak vse zaplatili ( po 2-3 urgencich z me strany). Nemocnice mi ale neposilala s kazdou fakturou vyssi castky jako tobe.
Pokud ti rekli, ze to zaplati, meli by podle me uhradit i penale a to co nejdrive.
Byt tebou, tak jim pisu email za emailem. Mimochodem, u jake pojistovny jsi?
Drzim palce! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
katka Anonymní
|
Zaslal: út říjen 30, 2007 2:08 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
dikas za vase zkusenosti. Co je to collections? To je neco jako nase ceska exekuce? Jestli jo, tak v tom pripade me moje host family bude milovat . Jedno ale nechapu - u doktora jsem tady v USA byla celkem 4x. JEdnou to bylo hodne akutni,ale protoze mam oba host rodice lekare, tak jsme nejeli na ER, ale moji doktori mi zaridili ultrazvuk primo. Ucet z tyhle akce jsem v zivote nevidela. Nemocnice podruhe : koleno. Ucet z ER me otravuje v pravidelnych 14 dennich intervalech. Dostavam nejvice posty z cely rodiny . Nasledna navsteva ortopedie ( cca 7 dni po ER ) - ucet jsem v zivote nevidela, vse probehlo v pohode. Nemocnice potreti : navsteva gynekologie - pojistovna souhlasila s navstevou, souhlasila s uhrazenim nakladu. Ovsem - office ty doktorky nechtela nic mit s moji pojistovnou, tak jsem musela zaplatit $210 za vysetreni. Asi je uz v zivote neuvidim. Zaroven nejaky laboratorni vysetreni - poslali mi ucet, ucet jsem poslala pojistovne, pojistovna zaplatila...
A ted se v tom vyznej. Ja mam doma dva doktory, takze ti mi s vyrizovanim s pojistovnou hodne pomahaji, ale zda se, ze lumpove z pojistovny maji zatim navrch.....
Jo a jmeno tech podvodniku : AVI international. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Katka Anonymní
|
Zaslal: pá listopad 09, 2007 7:51 pm Předmět: Collections |
|
|
Tak uz tu mame collections.. Kam tohle az povede, tak to fakt nevim....... nemela bych si uz zabalit tasku do vezeni? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 156 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: pá listopad 09, 2007 9:04 pm Předmět: |
|
|
| Prvni otazka. Mas Social Security number? Kdyz nemas tak ti collection agency nemuze nic udelat. Druha otazka. Kolik od tebe vymahaji a kolik si myslis ze by jsi mela platit? Co rika insurance company kdyz s nima mluvis? Co rika nemocnice? Hodne otazek...ale nekdy je jednodussi udelat "deal" s collection agency a zaplatit polovicku. Posledni otazka je. Kdo ti poslal posledni dopis? Nemocnice s hrozbou ze te daj do collection nebo collection agency? To je pomerne dulezite. Jinak nepanikuj, zase tak hrozny o neni...oni ti nemuzou nic vzit ale mela by jsi jenom problemy kdyz si chces pujcit penize nebo si koupit auto na spatky... :Debtors prisons" jaky meli v Anglii v dobe Dickense tady nemame.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 488 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: pá listopad 09, 2007 11:19 pm Předmět: |
|
|
Jak rekl BC. Kdyz te daji do collections tak se vlastne vzdavaji soudniho prava.
Co ti to muze zhorsit je credit skor. Samozrejme zalezi na tobe jestli potrebujes dobry skor.AzPete  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
katka Anonymní
|
Zaslal: so listopad 10, 2007 7:14 pm Předmět: ... |
|
|
to bouncingczech : SSN mam - jakozto aupair jsem si ho musela zaridit hnedle, co jsem prijela. Mela bych zaplatit cca $900, coz je pro aupair docela slusna suma. Insurence company je velice vstricna, kdyz s nima mluvim. Furt rikaji,ze to zaplati, ale potrebuji tohle a tamhleto - tak obvolavam nemocnici, dostavam z ni potrebny ucty a doklady a ja nevim, co jeste a zvesela vse posilam insurance company. Posledni dopis mi poslala nemocnice - finall notice. Co se me tyce, tak si nemyslim ( ale jak se rika, nikdy nerikej nikdy ), ze bych kdy potrebovala v USA pujcit penize ci si koupit auto na splatky, bo v zari si to valim domu a ackoliv se mi USA libi, tak jsem si jista, ze tady zit nechci. Cimz se me taky netyka problem s credit score.
Mam proste blbej pocit, ze mi posilaji ucet za uctem a ze vypadam jako lump. Pricemz ja bych to byvala zaplatila, kdyby pojistovna nerekla, ze to zaplati. Ted je to proti mymu presvedceni se tak nejak vzdat a zaplatit to, bo to je presne to, co pojistovna chce a takovou radost tem lumpum nechci udelat.... Doufam, ze to dobre dopadne. Diky za odpovedi, K. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1217 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne listopad 11, 2007 10:51 pm Předmět: |
|
|
Katko, já taky nenávidím vyřizování účtů ohledně nemocenského pojištění. Pár poznámek.
(1) Nemocnice a doktoři mají dvě sazby: jednu pro nepojištěné, a druhou pro pojištovni. Ceny servisu co pojišťovny platí jsou podle dohody, a většinou jsou 2-krát až 10-krát tak menší než co platí nepojištění lidé. Trojnásobné vyšplhání těch cen mi připadá že nemocnice si rozmyslela že jsi nepojištěná.
(2) Do basy nepůjdeš. I kdyby jsi to zaplatit mohla a dlužila by jsi jim velká prachy. Toto je občanský spor, a né kriminální. Ať jsi vinna v občanském soudu za cokoliv (i za zabití), tak Tě soupeř nemůže dát zavřít.
(3) Tyto processy s pojištovnou trvají měsíce, nebo i roky. Vydrž. Vyřizuj vše přes poštu, a nech si kopie; když Ti někdo něco řekne na telefónu, tak jak to později chceš dokázat?
(4) Neignoruj nemocnici. Vždycky když Ti pošlou účet, tak jim zatelefonuj, uklidni je, a pošli jim dopis o Tvých problémech s Tvojí pojišťovnou. Oni Tvé problémy s pojišťovnou chápou, ale oni na Tebe v dopisech musejí udělat bububu, aby si zachovali své práva. Nejhorší co můžeš udělat je že se to budeš pokoušet vymlátit z pojišťovny, ale nemocnici to neřekneš.
(5) Za žádnou cenu nic neplať, nic nepodepisuj, než až nemocnice dostane vše co má od pojišťovny. Jestli Ti někdo řekne že to máš zaplatit ze svých a pak Ti to pojišťovna zaplatí, tak se hodně mýlý. Jak jednou zaplatíš prachy ze svých, tak je nikdy neuvidíš, i když pojišťovna uzná že oni měli ty prachy platit a Ty. Přečti si smlouvu: pojištivny platí vždy jen nemocnicím a né pacietům.
Good luck! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|