|
|
| Autor |
Zpráva |
Sváťa
Registrace: 01. 08. 2007 Příspěvky: 5 Bydliště: Oklahoma
|
Zaslal: čt říjen 11, 2007 7:31 am Předmět: Pas s jiným jménem než na GC |
|
|
Ahoj, chtěla bych se jet podívat do Čech, jsem provdaná za US citizen a mám Green card, ale můj pas je stále na staré jméno. Budu mít problém při návratu, že moje jméno v pasu není stejné jako na Green Card? Bude stačit když jim předložím oddací list?
Vydání nového pasu v čechách trvá 1 měsíc, ale je zapotřebí předložit občanský průkaz (ten už mít nebudu, protože mám trvalé bydliště v USA) další možnost je vystavení pasu ve Washingtonu na české ambasádě, ale to trvá 4 měsíce a vzhledem k tomu, že bydlím v Louisianě to bude komplikované.
Předem Vám moc děkuji za odpověď. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 492 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: čt říjen 11, 2007 8:09 am Předmět: |
|
|
| Vubec ne, nemam skusenosti, ale urcite jsi vyplnila do prihlasek prijmeni za svobodna, a take se hraje na otisky prstu. Doma si vyrid novy na jmeno nove a az poletis zpet tak to bude ok. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
NEVIM
Registrace: 27. 09. 2007 Příspěvky: 5
|
Zaslal: čt říjen 11, 2007 9:36 am Předmět: |
|
|
Svato,
jela jsem takto loni v rijnu do Cech a bez problemu. Samozrejme jsem si vzala spolu s platnym pasem na stare jmeno a GC s sebou i Marriage Licence a take jsem to na letisti ukazala. Jen se me zeptali proc nemam vyznacenou zadnou zmenu v mem ceskem pase (meli na mysli razitko z Imigracniho). Tak jsem jim jen rekla, ze imigracni urad jiz zadna razitka do pasu nedavaji, coz mi rekl sam imigracni urednik pri pohovoru na GC. Toto vysvetleni jim stacilo a pustili me bez problemu.
Zpet do US jsem jela take uplne bez problemu na cesky pas stale se starym jmenem.
Jak tu Buckethead zminil, muzes si udelat v Cechah pas na nove jmeno, ale v tomto pripade budes potrebovat vzit s sebou do Cech Marriage Licence s overenim US soudce pro ceskou matriku do Brna. Jinak ti zase v Cechach udelaji pas jen na tve drivejsi jmeno.
Good Luck
Desperate Housewife |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 914 Bydliště: Praha
|
Zaslal: čt říjen 11, 2007 11:55 am Předmět: |
|
|
Za příplatek se dá zkrátit měsíční lhůta vydání pasu na pár dní. Teď přesně nevím kolik.
Pas ale neplatí 10 let, ale jen 1 rok. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|