|
|
| Autor |
Zpráva |
Mike Anonymní
|
Zaslal: pá září 21, 2007 6:29 am Předmět: Zkuste se nad timhle trochu zamyslet |
|
|
Ahoj, uz dlouho si procitam tohle forum a strasne me zarazi jedna vec. Nejdriv ale zacnu trosku necim o me. Zil jsem v Americe dva roky s rodicema. Navstevoval americkou high school a vedl takovej normalni americkej zivot. Zit v Americe byl muj sen uz od mala a proto se mi tam i hrozne libilo.
Kdyz jsem si vybavil ten bordel a hlavne lidi a jejich chovani v cechach, doslo mi, ze se do CR uz nikdy nechci vratit. Ameriku jsem bral jako novej domov. Vyhovoval mi zivotni styl, lide, to ze vas ve skole neucej voloviny, ktery v zivote nevyuziju(tim narazim na cesky skolstvi), to ze skoly jsou hlavne sportovne zamereny o cemz jsem si v cr mohl nechat jen zdat, ocean za rohem, libilo se mi zkratka vsechno.
Samozrejme, že bych nasel i nejaky zapory, jako vsude jinde, ale vesmes to byly malickosti. Bohuzel rodicum to nejak nevyslo a tak jsme se po dvou letech (na konci druhaku) vratili do CR. Uprimne vubec se mi sem nechtelo, za ty dva roky jsem se proste citil vic jako American.
Musel jsem nastoupit na ceskou skolu a tady to zacalo.Opet jsem poznaval pozustatek komunismu, ceskou zavist, fales, pomluvy, pretvarku. Nechtel jsem tady zit, a v budoucnu ani nehodlam. Proc to vsechno pisu? Vetsina lidi tady premysli jestli jim stehovani do USA vynese obrovsky prijmy a spoustu dolaru. Uprimne se za tyhle lidi stydim. Vim ze penize jsou dulezity, bez nich to nejde. Ale lidi co chteji do USA jet jen kvuli tomu, by meli zustat doma, protoze jsem si jistej, ze jim Amerika nepriroste k srdci. Amerika neni byznys, je to zeme jako kazda jina.
Ameriku musite milovat jako zemi bohatejch kontrastu, mnoha kultur, mate tam mnohem vetsi moznosti nez u nas, lepsi podminky, proste vsechno. To je duvod proc tam jit. Naucit se zit jinej zivotni styl. Ale pokud tam jedete jen s vidinou vydelani tisicu dolaru a pak se vratit do CR a koupit si zato buhvci co, prosim vas zustante radsi doma. Nemyslim to nejake spatne, ale podle me si USA nezamilujete.
Ted je mi 20, dokoncil jsem ceskou stredni, ale uz ted vim, ze se do USA chci o nejdriv vratit a zit tam. Zatim mam v planu za rok nastoupit na americkou univerzitu, udelat si titul a zacit v USA zkratka novy zivot. Se vsim co k tomu patri.
Tenhle prispevek prosim neberte jako nejakej utok nebo tak, je to pouze vyjadreni myho nazoru, ktery jsem si vytvoril potom co jsem si precetl nektery nazory na tomhle foru.
Mike |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá září 21, 2007 8:41 am Předmět: Re: Zkuste se nad timhle trochu zamyset |
|
|
| Mike napsal: | ............ Vetsina lidi tady premysli jestli jim stehovani do USA vynese obrovsky prijmy a spoustu dolaru. Uprimne se za tyhle lidi stydim. Vim ze penize jsou dulezity, bez nich to nejde. Ale lidi co chteji do USA jet jen kvuli tomu, by meli zustat doma, protoze jsem si jistej, ze jim Amerika nepriroste k srdci. Amerika neni byznys, je to zeme jako kazda jina.
Ameriku musite milovat jako zemi bohatejch kontrastu, mnoha kultur, mate tam mnohem vetsi moznosti nez u nas, lepsi podminky, proste vsechno. To je duvod proc tam jit. Naucit se zit jinej zivotni styl. Ale pokud tam jedete jen s vidinou vydelani tisicu dolaru a pak se vratit do CR a koupit si zato buhvci co, prosim vas zustante radsi doma. Nemyslim to nejake spatne, ale podle me si USA nezamilujete......................Mike |
Velice dobry prispevek a zvlast tato cast. To by meli vyvesit na USA ambasade aby si to kazdy precetl nez jsi jde pro vizum.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mike Anonymní
|
Zaslal: pá září 21, 2007 2:40 pm Předmět: |
|
|
Anonym: diky za kladnou reakci .
Prosim moderatory aby opravili nazev vlakna, misto zamyslet jsem napsal zamyset . dekuju |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ala
Registrace: 08. 02. 2007 Příspěvky: 15 Bydliště: PA
|
Zaslal: čt září 27, 2007 1:50 pm Předmět: |
|
|
Moc hezky napsany Mike, drzim palce se skolou!
Chci jen dodat jednu vec-dneska jdu v centru Prahy do obchodu,prijde americanka, hezky pozdravi a pta se po olive oul, jsou tam 3 celkem mlady prodavacky a ani jedna ji nerozumi( a nebo delaji ze ji nerozumi) a jen kuli ocima jako co chce, a co otravuje a tvari se kysele.Pak ji prestanou poslouchat a pred ni si o ni povidaji. To uz nevydrzim a vysvetlim jim co pani potrebuje. Americanka mi asi 10 krat jeste podekuje, usmiva se a rozlouci se se mnou a s prodavackama. Ty ji ani neodpovi, natoz aby ji podekovaly za nakup- no proste great czech service!!! Pak se na me obrati a jedna mi rekne- Co chcete? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so září 29, 2007 5:27 am Předmět: |
|
|
| Mila Alo,pokud ta usmevava americanka v cechach chce koupit olivovy olej,necht se laskave nauci,jak se to rekne cesky.Zkouselas uz nekdy prijit v US do kramu a rict jim cesky,ze chces treba zmrzlinu? Zamysli se. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mike
Registrace: 24. 09. 2007 Příspěvky: 14
|
Zaslal: so září 29, 2007 6:04 am Předmět: |
|
|
Anonymni: ja doufam ze ten tvuj prispevek nemyslis vazne. Anglictina je svetovej jazyk a pro moderniho cloveka je dneska nejakej ten zaklad nutnej. Nevim proc by se Americanka mela kvuli takovy kravine ucit cesky. Chovani cesky prodavacky akorat dokazuje jaky sme v cechach negativni hovada.
Jako me treba taky vadi, kdy me v centru zastavi rusak a zacne na me drmolit neco rusky a divi se ze mu nerozumim. Tohle mi prijde jako drzost, zvlast potom co tu provedli. Vuci rusum mam averzi a nemam rad jejich jazyk.
Kdyz na me ale promluvi american a slusne se me anglicky zepta milerad mu odpovim. Protoze za 1. american se umi zeptat slusne, coz rusove alespon v praze neumi. a za 2. anglictina je svetovy jazyk. Chapes? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so září 29, 2007 8:07 am Předmět: |
|
|
| Souhlasim ve vsech predchozich bodech. Taky jsem se vratila po dvou letech z US.....a cekam na dalsi prilezitost jak zpet.Nebot tady nase ceska spolecnost, musim rict,ze nekdy je mi to k placi. A taky souhlasim, za vydelkem do US nejezdete. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so září 29, 2007 11:19 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Mila Alo,pokud ta usmevava americanka v cechach chce koupit olivovy olej,necht se laskave nauci,jak se to rekne cesky.Zkouselas uz nekdy prijit v US do kramu a rict jim cesky,ze chces treba zmrzlinu? Zamysli se. |
Ty jsi nejaky naky dement, jako jsem potkal jednou tady u nas. Rikal, ze kdyz chteji americani aby pro ne Cesi delali, tak by se meli naucit trochu cesky.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Maxi Anonymní
|
Zaslal: so září 29, 2007 4:00 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Mila Alo,pokud ta usmevava americanka v cechach chce koupit olivovy olej,necht se laskave nauci,jak se to rekne cesky.Zkouselas uz nekdy prijit v US do kramu a rict jim cesky,ze chces treba zmrzlinu? Zamysli se. |
a to me dost prekvapuje, pze se prece anglicky snad uz uci i v zakladnich skolach....nehlede na to ze v centru Prahy je ta anglictina slyset vic nez cestina.....a i v obchodech prodavacky s ni nemaji problem....vetsinou...a kdyz jo, je dost s podivem ze si v centru Prahy toho fleka bez jazykovych znalosti udrzi....... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 490 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: so září 29, 2007 4:52 pm Předmět: |
|
|
Milej anonyme,
Kdyz umi v Dansku, Svedsku, Finsku, Holandsku, Belgii, Svucarsku, Norsku a v jinejch zemich mluvit anglicky, tak proc u nas v CR, a dokonce centru Prahy by nemeli umet prodavacky anglicky? Ukazuje to akorat nacionalismus, zavist, a dela to akorat ostudu nasemu statu. Je to jen v jejich zajmu, nemyslis? Ja jako cech poletim do svedska a budu na ne take mluvit anglicky a ne svedsky, kdyz svedsky neumim.
Zamysli se nad sebou ty nacionalisto, lidi proste nechteji priznat ze anglictina je svetovej jazyk.
Nejsme komunistickej narod a mladi lide by se meli ucit svetove jazyky, je to jen v jejich zajmu.
Zdar Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 897 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne září 30, 2007 9:58 am Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | | Nejsme komunistickej narod a mladi lide by se meli ucit svetove jazyky, je to jen v jejich zajmu.Zdar Bucky |
Mas recht. Ja jsem tedka napr. v Madarsku a taky na ne mluvim v obchodech anglicky a nemaji s tim problem. Proste vedi, ze ten jejich jazyk se nikdo ucit nebude  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
Registrace: 24. 02. 2007 Příspěvky: 192 Bydliště: Florida
|
Zaslal: ne září 30, 2007 7:44 pm Předmět: |
|
|
Ty anonymni d ebile. Zase mi to neda a omlouvam se.
Ty, kdyz bys jel na dovolenou do ciny, taky se budes ucit cinsky?
Kdyz ctu prispevky nekterych anonymu, vazne uvazuju, ze Spartansky vyber deti byl dobra vec. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: st říjen 03, 2007 4:57 pm Předmět: |
|
|
| Bernau napsal: | | Anonymous napsal: | | Mila Alo,pokud ta usmevava americanka v cechach chce koupit olivovy olej,necht se laskave nauci,jak se to rekne cesky.Zkouselas uz nekdy prijit v US do kramu a rict jim cesky,ze chces treba zmrzlinu? Zamysli se. |
Ty anonymni d ebile. Zase mi to neda a omlouvam se.
Ty, kdyz bys jel na dovolenou do ciny, taky se budes ucit cinsky?
Kdyz ctu prispevky nekterych anonymu, vazne uvazuju, ze Spartansky vyber deti byl dobra vec. |
Tak mi to nedalo a musim sem neco pridat.
Kdyz jedu do Italie - koupim si slovnicek a naucim se zakladni fraze. Kdyz jedu do Nemecka, tak umim par vet a frazi nebo vic. To same plati pro jakoukoliv zemi
Kdyz jsem zila v Japonsku, tak jsem se naucila aspon zakladni japonstinu
To jen na okraj.
Ne vsichni jsou ignoranti  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
Registrace: 24. 02. 2007 Příspěvky: 192 Bydliště: Florida
|
Zaslal: st říjen 03, 2007 5:32 pm Předmět: |
|
|
| XxX napsal: |
Tak mi to nedalo a musim sem neco pridat.
Kdyz jedu do Italie - koupim si slovnicek a naucim se zakladni fraze. Kdyz jedu do Nemecka, tak umim par vet a frazi nebo vic. To same plati pro jakoukoliv zemi
Kdyz jsem zila v Japonsku, tak jsem se naucila aspon zakladni japonstinu
To jen na okraj.
Ne vsichni jsou ignoranti  |
Hmm. Umis rict japonsky ze chces olivovy olej? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 490 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: st říjen 03, 2007 6:39 pm Předmět: |
|
|
XXX ty jsi tomu zxase dala korunu Ja kdyz byl v Nemecku tak jsem na ne mluvil anglicky, ty "vzdelanejsi umeli" takze to asi neplati u ceskych prodavacek.
Kazdopadne co jsem chtel rict, ze v sidle unii se take mluvi anglicky a ne cesky.
Takze sorry ale nesouhlasim, i kdyz nekdy nekteri americani to prehani, ale v obchode centru Prahy by meli umet anglicky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|