Svatba s drzitelem GC

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Svatba s drzitelem GC

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding
Autor Zpráva
racek

Registrace: 25. 09. 2007

PříspěvekZaslal: út září 25, 2007 10:36 am    Předmět: Svatba s drzitelem GC Odpovědět s citátem

Ahoj,
jsem tady na turisticke viza a pritel je drzitelem GC.Chtela jsme se zeptat v pripade svatby jaky status a vubec jestli je mozne ziskat nejaky legalni status tady v USA?
Hledala jsem podobny prispevek,ale zadny jsme nenasla.
K zadosti o citizenship mu zbyvaji jeste asi 2 roky...
Diky moc za odpovedi!
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: čt září 27, 2007 9:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pockej dva roky, az pritel bude USC, tak potom mas sanci dostat GC, ale momentalne nezapadas pod tuto hranici.
Zdar Bucky
racek

PříspěvekZaslal: čt září 27, 2007 10:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Cauky,

jsem tady na B2 visa o ktere jsem zadala tady a v pripade ze se vezmame a mne visa skonci tak nemam zadny status?jsme tady ilegalne?diky moc za odpoved
bouncingczech

Registrace: 20. 07. 2007

PříspěvekZaslal: čt září 27, 2007 11:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano, Bucky ma pravdu. V tom okamziku ci ti skonci B2 (nebo, hlavne I-94) tak nemas status a tvuj pritel si nemuze pozadat o tvuj "Adjustment of Status" protoze neni citizen. Existuje taky V visa, ale to se od roku 2000 nepouziva a stejne to vypada ze by jsi nesplnila podminky, jako ze cekas vice nez 3 roky. Priznam se ze o tom V vizum moc nevim a pravnik by ti pomohl vice nez ja.

Jako vzdycky, vsechno zalezi na detajlech. Presne kdy ti konci I-94? Presne kdy si muze tvuj pritel pozadat o citizenship? Normalne to je 90 dni pred 3 nebo 5 vyroci kdy dostal zelenou kartu. Jak dostal zelenou kart? Jestli to bylo skrz manzelstvi tak je to trochu vice komplikovane. Nezapomen na to ze citizenship application muze klidne trvat 5-6 mesicu.
Marcibrno

Registrace: 02. 06. 2007

PříspěvekZaslal: čt září 27, 2007 5:08 pm    Předmět: sponzorstvi od drzitele zelene karty je mozne Odpovědět s citátem

Pokud vim tak i drzitel zelene karty muze sponzorovat manzelku!

VIZ:
http://www.uscis.gov/portal/site/uscis

"If the sponsor is a lawful permanent resident, they may petition for the following foreign national relatives to immigrate to the U.S.:
Husband or wife, or
Unmarried son or daughter of any age.
In any case, the sponsor must be able to provide proof of the relationship"

takze podle mne se klidne muzou vzit a on pozada pro ni GC , bude to jen trvat trochu dele.
bouncingczech

PříspěvekZaslal: čt září 27, 2007 10:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejsem si 100% jisty jestli to takhle je mozne. Je mozne ze k je k tomu potreba zmena z H2 na K3. It's a bit ambiguous. I'll try to get the right answer tomorrow...
bouncingczech

PříspěvekZaslal: čt září 27, 2007 10:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Check this out:

http://www.immihelp.com/greencard/familybasedimmigration/persons-in-us.html

Hlavne "Marriage to permanent resident".

K3 Visa nepomuze. Budes muset pockat az pritel dostane citizenship. Bez toho to neni mozne. Aspon tak tomu ja rozumim.
NEVIM

Registrace: 27. 09. 2007

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2007 7:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestlize tvuj pritel ziskal zelenou kartu SNATKEM, pak jako GC Holder, nemuze prvnich PET LET!!! sponzorovat noveho manzela (tak je to primo psano v imigracnim zakone!). Az po uplynuti teto doby muze pozadat o zmenu statutu pro tebe (kdyz jste manzele) a pak je to asi dalsich pet let cekani. Ale po celou dobu ty tu budes jako nelegal - bez pracovniho povoleni. (Nepochybuj o tom co jsem napsala, jsem "GC Holder" prosla jsem tim osobne).

Suma sumarum, kdyz si beres cerstveho "GC Holder", pak je to cekani na cca 10 let. Dejme tomu, ze on ma GC 2 roky, takze kdyby jste se ted vzali, tak je to takovych 8 let cekani!!!!

Podle toho co jsi napsala, bohuzel pro tebe neplati: jestlize osoba ziska GC pracovnim sponzoringem, a uzavre snatek pred ziskanim GC, dostane GC i jeho manzel/manzelka soucasne!!!

Jak vidno, je lepe zadat o zmenu statutu az se on stane citiznem, to budes mit pracovni povoleni asi za 3 mesice po snatku.

Good Luck.
Desperate Housewife
racek

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2007 12:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ziskal GC v loterii.Ma ji 2,5 roku takze predpokladam ze ziska citizenship 2,5 roku....
Takze myslis ,ze je lepsi zustat tady jako ilegal a az ziska citizenship tak zazadat o GC?Ale jen mne napada jestli pak neni problem ziskat GC kdyz tady budu nelegalne?

Diky moc
NEVIM

PříspěvekZaslal: so září 29, 2007 1:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To zadny problem neni ziskat GC uzavrenim snatku s US obcanem, i kdyz ty tu budes nelegalne. Vetsina z nas jsme tu byli nelegalne a az pote jsme si nasli manzely - US obcany.

Problem bych videla v necem jinem....pises ze ON ziskal GC v loterii. On je v situaci, pokud bude zadat o US citizen, bude se muset vzdat ceskeho obcanstvi, respektive ho ztrati podle ceskych zakonu, nabyde-li americke obcanstvi.
Bohuzel, na nej se nevztahuje vyjimka v ceskem zakone o nabyvani a pozbyvani obcanstvi, kdy manzel/ka muze mit dualni obcanstvi pokud je zenaty/provdana za US obcana a nabyva US obcanstvi v dobe, kdy toto manzelstvi trva a je v tomto svazku(manzelskem) nejmene 5 let.

Je otazkou, zda tvemu "princi" bude stacit jenom americke obcanstvi.

Nevim, mozna je to sobecke mysleni, ale kdyz uvazuji logicky - ON je nyni velmi svobodny clovek, je obcanem CR - tedy ma hodne otevrenou Evropu co se tyka pracovnich prilezitosti a zaroven svobodne zije v US.(nevim jestli to vis, ale i American, pokud ho nevysle primo americka firma, ma problem v Evrope ziskat pracovni povoleni = pracovat legalne).

Pak je tu ta druha volba, provdat se za "GC holder", ale je to cekani cca 10 let.

Ja byt na tvem miste, tak bych se snazila najit dobreho imigracniho pravnika, aby mi poradil jestli tu neni nejaka treti moznost, dokud jsi tu legalne.

Desperate Housewife
NEVIM

PříspěvekZaslal: so září 29, 2007 1:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Racku, psala jsem odpoved asi hodinu a nejde mi to odeslat...Failed sending email:: PHP:: DEBUG MODE, bla, bla.

Protoze nemam nervy to psat znovu, mas li zajem o muj nazor napis mi na [edited for privacy].

Desperate Housewife
NEVIM

PříspěvekZaslal: so září 29, 2007 2:01 pm    Předmět: omluva vsem Odpovědět s citátem

Kristova noho, nakonec se to odeslalo nekolikrat i s tim co uz nebylo treba (ma e-mailova adresa).
Omlouvam se vsem za zmatecne nekolikere odeslani.
Nadelam tolik paseky, neb nejsem technicky typ!!!!

Desperate Housewife
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com