|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: st září 19, 2007 10:19 pm Předmět: skromna story |
|
|
Precital som si podrobne vsetky pribehy a boli velmi inspirujuce a podnetne a tak som sa rozhodol ze aj ja tu pridam svoj skromny pribeh... mam 23 rokov a som v usa 3 x .. 2 x som tu bol len na navsteve lebo tu totiz zije moja sestra s muzom :> stale som sa vratil a pokracoval doma v studiu ale neskor ani sam neviem preco som sa rozhodol ze skusim stastie v usa...nemal som vsak peniaze a podobne tak som isiel pracovat do nemecka na chvilu a poctivo som si nasetril peniaze na letenku...bol som dohodnuty so sestrou ze k nej pridem ale nechcel som ist sam a kamarat velmi so mnou chcel ist tak sme sa vsetci dohodli ze mozme prist obaja.a tak sa aj stalo.dnes uz mi je tazko hodnotit co a preco sa stalo kazdopadne moj vztah so sestrou nejak zrazu nefungoval a bolo mi jasne po 2 tyzdnoch ze musim odist.kamarat ma v tom podporil a vybrali sme sa prec od sestri nevedeli sme kam jednoducho niekde...po case ked sme sa len tak flakali podarilo sa nam najist pracu v atlante no co ine ako obchody ?! no zial ty ludia [cesi a slovaci] boli taky divny vraveli zajtra zajtra a podobne a bolo mi jasne ze sa musime pohnut niekde inde poznal som jedneho americana celkom zamozny clovek bohay a vplivny a veriaci tak som ho poprosil ci k nemu nemozme prist .. suhlasil a este ten den sme tam boli ma krasny obchod s nabytkom a tak som dufal ze ked uvidi nase zanietenie nas tam zamestna avsak bol tam jeden slovak uz u neho ..bratislavcan ktory sa k nam spraval velmi neprijemne az utocne k nam a daval jasne najavo ze nas tam nechce.dostal sa do jeho rodiny tak ze k nemu prisiel na navstevu avsak podarilo sa mu nabuchat jeho vnucku tak sa stal kamarat rodiny.samozrejme bolo mi uplne jasne ze ich chce len zneuzit lebo po slovensky rozpraval uplne inak ako po anglicky.neskor som mu povedal ze je mi jasne ako je to s nim a tou vnuckou co tym sleduje a podobne[ona do neho samozrejme bola paf] on mi na to povedal "chces mi tm naznacit ze ju chcem len zneuzit?ja tu v amerike len trpim doma v bratislave by mi bolo lepsie ale musim tu zostat lebo moja snubenka by na slovensku nemala sancu tak sa pre nu obetujem"nechapem na co sa to hral ... ved mu uz tam postavili dom dostal celne miesto v ich firme a tak isto uz mal aj chevrolet za 50tis.avsak nas mlady bratislavcan sa postaral ze sme museli odist ako mi aj sam povedal ten milionar[mimochod ja som nemal ziadny umysel ho nejak zneuzit ja som len chcel sancu na normalny zivot respektive pracu] tak tak po tychto udalostiach sme sa ocitli znova na ulici a velmi som nevedel co dalej ale tak dostali sme sa do kontaktu s jednym znamim zo slovenska a ten na dal kontakt na jedneho slovaka v new yorku tak sme tam cestovali dal na ubytovanie jedlo nic za to nechcel a pomohol nam najist pracu a ubytovanie [doteraz som mu za to nesmierne vdacny]jeho sestra nam nasla pracu a tak sme zacali pracovat bolo to stucco pracovali sme ako kone velmi som sa snazil mal a samozrejme boss to zneuzival dostalo sa toaz do take stadia ze som z vycerpania uplne omdlel a musel som ist do nemocnice... ked sa tam okolo mna motali v tom polovedomi som pocul "rychlo ho dajte na ulicu nech zdochne tam a nie tu na nasej stavbe ved ma moze uplne zrujnovat"tie slova som si zapamatal a bolo mi jasne ze si musim hladat novu pracu nie zeby som musel od neho odist naopak on chcel aby som zostal ale ja pre hyjenu som pracovat nechcel medzitym som si nasiel ubytovanie cez tohto bosa z par slovakmi z ktorych jeden mal pre mna v tomto americkom zivote velky vyznam priviedol ma k viere je mojim krstnym otcom a vobec dakujem mu za vela [dakujem milan] moj kamarat to po case nevydrzal co mozno bola aj jeho chyba a mozno aj nie tazko hodnotit a odisiel domov a tak som tu zostal sam bolo tazke si najist pracu ale nasiel som si jednu z ktorej som musel neskor odist kedze som nebol schopny dochadzat z nyc do jersey a ja som chcel v nyc zostat vtedy a potom asi po dalsom mesiaci hladania som si nasiel druhu u slovaka u ktoreho som pracoval skoro az doteraz ale co to bol za zivot pracoval som stale aj 7 dni v tyzdni no samozrejme vsetko sa nepreplacalo takze vela krat aj zadarmo hocikedy mi povedal jaro bud o 4 rano na bronxe kedze som byval na queens musel som vstavat o 1 a podobne a to sa stavalo vela krat domov som sa vracal o 9 niekedy 10 takze jedno sialenstvo tie peniaze mi boli uplne na nic ani som ich nemal cas nikde utratit :> neskor som zas pracoval na long island a tam som doslova na tej stavbe zil spal a pracoval bol to neskor pomali ako moj domov .. medzitym teraz ku koncu sme sa so sestrou udobrili a tak po dlhsich rozhovoroch a uvazovani mi povedali ci by som nechce prist znova k nej to skusit a podobne ja som uprimne toho zivota v new yorku mal dost musel som odist pouzatvaral som veci tam a prisiel som sa sestrou do virginie a je mi u nej velmi dobre klud pohoda a podobne avsak nemam pracu z coho uplne saliem lebo skor ci neskor to bude znamenat moju zahubu.. uz v new yorku som sa dohodol s jednym cechom ze ma tu zamestna nasiel som ho na tejto stranke ale aj ked si tu dalej vypisuje inzeraty mne uz nezdviha telefon ani podobne zjavne je to nejaky klamar alebo vazne neviem co tym sleduje .. poviem vam takto som odhodlany tu zostat bojovat kolko sa da !! kolko vobec znesiem nechcem ist ani naspat na svk ani do nyc .. tak isto ak budem mat nejake ohlasi na to co som napisal som pripraveny na vsetko aj na urazky .. na druhej strane velmi by som uvital nejake konstruktive podnety alebo kontakty na ludi ktorych tu poznate alebo ludi co by ma tu mohli zamestnat [virginia [hampton,norfolk,virginia beach a podobne]
za vsetko vopred dakujem .. tak isto musim napisat ze ako asi aj vy vsetci ani zdaleka som tu nenapisal vsetko co som prezil to bol len taky zlomok ale nieje tu na to miesto... a posledna vec .. az na niektore vynimky musim povedal som velmi sklamany z nasich 2 malych narodov z nasich ludi tu stav aju sa tu z nas hyjeny zvierata ... a ak nic ine dufam do svojej buducnosti ze mna amerika takto nezmeni .drzte sa .. vsetci vy co tu zijete cestne .. a dokazete to tu takto prezit ste pre mna hrdinami . Jaro |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 954 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: čt září 20, 2007 9:48 am Předmět: |
|
|
Velice pekny pribeh.
Ne vsichni jsou hyeny, ale rozhodne kdyz nad tim premyslim, kdo a proc prijel do USA, tak velke procento budou lidi co jdou po prachach.
Ja jsem taky prvni 2 roky jen prebihal od jedne spatne placene prace ke druhe, asi na tom nebude nic divneho. Dnes mi z tohoto zpusobu zivota zbyl snad jen pocit sebeduvery. Jedine co bych doporucil je myslet se zdravim selskym rozumem sam za sebe a nebat se radikalniho rozhodnuti.
Celkem rad vzpominam jak jsem pred casem skakal po hlave do vseho, protoze jsem nemel co stratit, mel jsem jednu velkou tasku a jedno male auto za 500 ve kterem jsem i nekdy spal.
Jinak preju hodne stesti. .gif) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
Registrace: 24. 02. 2007 Příspěvky: 192 Bydliště: Florida
|
Zaslal: čt září 20, 2007 4:12 pm Předmět: |
|
|
I kdys jsem slibil, ze na anonymni prizpevky nebudu reagovat, tenhle chlapik mne zaujal svoji prostoduchosti (nemysleno zle), poctivosti a naivitou.
Tolikrat jsi byl zrazen a zklaman prislusniky sveho naroda a stale stejne vyhledavas. Proc?
Myslim, ze byses dockal spise pomoci od mexicanu nebo americanu nez u svych soukmenovcu z ceska nebo slovenska.
Nastesti pro mne ja to zjistil pomerne brzy a nastesti jsem se stal na techto lidech nezavisly.
Nerikam ze kazdy je hyena ale jsem presvedcen, ze vetsina.
Kdyz po tobe neco chteji, chteji abys to udelal zadarmo. Ale kdyz chces neco ty, musis solit.
Ja jsem musel platit kazdy den za odvoz do prace $5 clovekovi, ktery pochazel ze stejneho mesta jako ja. Kdyz jsem se chtel naucit anglicky a poprosil jsem jednu spolubydlici, jestli bychom nemohli spolu mluvit anglicky abychom se zdokonalili, bylo mi receno "zaplat!".
NIKDY bych nepozadal o pomoc nikoho z tech krajin za velkou louzi, protoze vim, ze bych musel vracet i s uroky.
Cesi a slovaci jsou halda hnoje (az na vyjimky).
I madari drzi vice spolu.
Delal jsem kdysi na hotelu. Kdyz byl lunchbreak, v kafiterce se sesli vsichni. Madari srazili stoly a mluvili spolu rychlosti kulometu.
Cesi sedeli rostrouseni po jednom, po dvou a delali ze tam nejsou.
Prominte mi, jestli jsem nekoho urazil tou "haldou hnoje". Je to muj nazor.
Muzeme se o nej prit, muzeme o nem diskutovat, ale to ja asi tak to jedine, co s tim muzete udelat. (Cimrman) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Seifer83
Registrace: 19. 09. 2007 Příspěvky: 4
|
Zaslal: čt září 20, 2007 4:44 pm Předmět: tak |
|
|
| no prepacte je to napisane anonymne ale tak nechapem ako sa to stalo ved som bol vtedy prihlaseny ... no nevadi .. ja sa nechcem viazat na slovakov a cechov ale co mam robit bez blbeho ssn ma nezamestna american zial .. takze ak chcem mat co jest musim to robit takto ... dalkujem za prispevky inak som rad za vase nazory.. co sa tyka robenia zadarmo.. no tak to je asi tak inej moznosti tiez nemas ak robis v takej company .. mas zaplatene 8 a robil si 10 /// ale si rad ze mas aspon tolko ... lebo kazdy dolar dobry a odvravat tiez velmi nemozes sak je tak lahke bosovi povedat chod domov... je uzasne ze ako nasi bosovia citia tu silu tych penazi a tej tvojej bezmocnosti ... clovek nema inu moznost len drzat hubu... boli chvile ked som nevedel ci mam sa za seba hambit aky som slaboch ze nedokazem nic povedat alebo naopak byt na seba hrdy ze som dokazal mlcat aj na take svinstva a nelogicke poziadavky... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Seifer83
|
Zaslal: čt září 20, 2007 4:55 pm Předmět: este jedna vec |
|
|
| Bernau napsal: | | I kdys jsem slibil, ze na anonymni prizpevky nebudu reagovat, tenhle chlapik mne zaujal svoji prostoduchosti (nemysleno zle) |
no bernau nijak ma to neurazilo .. no len ma kusok mrzi ze to tak vyzera .. vies asi som naivny lebo ja nejak stale verim v dobrotu ludi .. respektive na dobrych ludi.. to uz je len o stasti ci takych stratnem alebo nie.. moja naivita hmm ja som nemal ziadne sny ked som isiel do usa ze tu bude lahko a podobne vedel som ze praca bude tazka a ze to bude dlho trvat co budem pracavat lopatou a nie perom ... ale to spravanie krajanov som necakal .. tak je to moj vnutorny konflikt .. ja dokazem sa zapriet a bojovat z unavou vycerpanostou a podobne ale nemam na to povahu aby som bojoval zo svinami ..takze myslim moja naivnost myslim nebola v tom ze je to tu lahko ale ze ludia si pomahaju... ale aj tak ja stale dufam ... slak by to trafil ... keby brali aspon do armady bez green card .vobec by som nevahal :> |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: čt září 20, 2007 5:40 pm Předmět: |
|
|
Nemyslel jsem tim, ze jsi naivni, ze jsi cekal jednoduchy zivot v USA. Myslel jsem tim, ze po mnoha zkusenostech s vykoristovatelskymi "bossy", stale pro ne pracujes a veris v jejich dobrotu.
Vzdyt i bez ssn muzes sehnat praci, kde nebudes vazany na hyeny.
Ja uz jsem tady psal, ze nemam moc zkusenosti s velkomesty ale v mensich mestech a na venkove se muzes ptat u soukromniku jestli nepotrebuji pomoc.
Stanky se zeleninou, male restaurace, obchudky s nabytkem, vsude, kde potrebuji manualni pomoc.
Mexicani jsou vynikajicim zdrojem informaci jakmile te poznaji.
Obycejneho maleho soukromnika nejaky sousl nezajima. Je to pro nej lepsi platit nekoho pod stolem. Nemusi za tebe platit dan, fica, pojisteni, social security atd...
Pokud budes porad vazany na vychodoevropskou komunitu, nikdy se ze sracek nevyhrabes. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Seifer83
|
Zaslal: čt září 20, 2007 8:02 pm Předmět: Bernau |
|
|
| to ma celkom zaujalo... mam kusok obavu z toho kedze ja mam skusenosti zatial v podstate len s velkymi mestami ci tu v tychto malych nebudu mat kusok stach.na mne hned pocut akcent samozrejme a podobne... to o com si pisal to si skusil na vlastnej kozi chodit a pytat sa ? takto? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: čt září 20, 2007 11:07 pm Předmět: |
|
|
Ja jsem mel dvakrat nastoupit na stavbu, kde jsem se byl na pastblink zeptat. Bylo to zezacatku, ja nemel ani sousl, nic. Vzali by mne. Ja ale nejsem typ ktery byse mordoval na stavbach, tak jsem radeji tam nakonec nenastoupil.
Ja jsem mel to stesti,ze jsem nikdy nemel nouzi o praci. Nemusel jsem se primo chodit ptat takto. Mel jsem zname, ne evropany podotykam, kteri mi rekli bez se zeptat tam a tam, anebo mi primo rekli mam znameho, ktery potrebuje pomoct...
Pokud ale nemas zname, tak ti nezbyva nez delat pro hyeny, nebo se chodit ptat.
Nevadilo by ti pracovat ve slepicarne? To je takrka vyhradne prace mexicanu kteri, to ti garantuji, zadne papiry nemaji a maloktery umi anglicky.
Ty, pokud jsi dobry a umis anglicky bys mohl skoncit treba i jako jejich supervisor.
Umis s konema? Je tady spousta lidi, kteri maji kone ma musi je mit ustajene u nekoho protoze nemaji vlastni staje. Moje zena je jedna z nich.
Na takove mista potrebuji nekoho, kdo se o ty kone trochu postara.
Tam, kde ma kone manzelka, maji stareho negra, ktery nedela nic jineho, nez ze jim da dvakrat denne nazrat.
Zalezi na tom, co umis. Jestli jsi spise zednik, bez se ptat na stavby. Jestli jsi zemedelec, jdi na farmu.
Asi si na farme nevydelas mnoho, ale nemusis zivit zadne darmozrouty ze svych penez. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Seifer83
|
Zaslal: pá září 21, 2007 11:40 am Předmět: |
|
|
no tak ja to tak skusim bernau a uvidime co sa stane. skoda len je ze v tejto oblasti vobec niesu mexicania ... co ma dost prekvapuje ale vazne som este ziadneho nevidel  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: pá září 21, 2007 12:42 pm Předmět: |
|
|
| Seifer83 napsal: | skoda len je ze v tejto oblasti vobec niesu mexicania ... co ma dost prekvapuje ale vazne som este ziadneho nevidel  |
To je plus pro tebe. Nemas zadnou konkurenci.
Na druhe strane to muze znamenat, nechci strasit, ze tam radi imigracni. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st duben 16, 2008 3:32 pm Předmět: |
|
|
vytajte v realite panovia.
neucili Vas v skole definiciu kapitaliznu?
Ja len zo svojich skusenosti som tu v usa asi 16 rokov svoje som si tiez uzil...
Love it or leave it... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
munchen boy Anonymní
|
Zaslal: čt duben 17, 2008 6:05 am Předmět: |
|
|
dobře napsaný ,nežiju sice v usa ale i v evropě se většina čechu k sobě špatně chová -vůbec nevím proč
pořád chtěj jen prachy ,když něco od nich chceš zaplať
chceš poradit zaplať
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|