Jak odjet z USA bez pruchodu pres hranice (imigracni)

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Jak odjet z USA bez pruchodu pres hranice (imigracni)
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Co by mel clovek videt nez odjede
Autor Zpráva
sneck

Registrace: 12. 02. 2005

PříspěvekZaslal: so únor 12, 2005 9:39 am    Předmět: Jak odjet z USA bez pruchodu pres hranice (imigracni) Odpovědět s citátem

Na starem Chicagu-cz kdysi byl clanek s navodem jak opustit USA bez toho, aby se vas odlet nekde evidoval.
Co si v kostce pamatuji bylo:
1. Je mozno si zakoupit vylet pomoci Cruise Ship (ne zrovna moc levna zalezitost Rolling Eyes )
2. Jet s Cruise Ship na plavbu a pri zastavce u ostrovu Dominikanske republiky nasednou na vyletni lod a presednout na jinou lodni lnku a timpadem jste v Dminikanske republice (sniz CR ma bezvizovi styk)
3. Odletet z DOminikanske rep. domu.

Nevite k tomu neco vice?
Dik
Anonymní

PříspěvekZaslal: so březen 12, 2005 12:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkus to do Canady nejlepe na Niagare prejdes pres most a jsi v Canade a stama odletis bez problemu
jajina
Anonymní

PříspěvekZaslal: so duben 09, 2005 8:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes No to bych taky potrebovala vedet jak se dostat z usa,abych nemusela davat bilou karticku,kterou mam pochopitelne uz 5 let. Laughing Laughing
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt květen 05, 2005 4:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

neskusal alebo nevie niekto poradit ci sa neda dostat z usa cez mexiko?co potrebujem pri prechode hranic do mexika?staci mi americky driving licence???alebo nebodaj vsetky doklady??
da sa dostat lodou na kubu???a z kuby na slovensko?
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: čt květen 05, 2005 9:54 pm    Předmět: Teezko se tady hleda, takze to jen kopiruju z brezna Odpovědět s citátem

Rad bych doplnil jednu dulezitou informaci k procedure odjezdu z USA.

a) Prekrocili jste povolenou dobu pobytu. Mate nekdy v budoucnu zajem se pokusit o navrat do USA? Chcete maximalne zvysit svou sanci na "proklouznuti"? Mate v umyslu pozadat v CR o jiny druh viza nez B-1 a potrebujete byt "cisti"?

V takovemto pripade bych durazne doporucil opustit uzemi USA zpusobem, ktery vylucuje jakoukoliv evidenci. Zpusobu je nekolik. Uvadim nektere z tech nepravdepodobnejsich:

1. Ve vzduchu, po vode, pod vodou.
Mozna se nekdo pousmeje, ale myslim, ze ani tyto varianty nejsou pro skydivery, potapece, jachtare atd. k opomenuti Smile

2. Vyuzitim nekontrolovaneho hranicniho prechodu.
Jako typicky priklad uvedu pesi prechod do mexicke Tijuany. Sam jsem tam stravil ze zajimavosti asi hodinu, abych sledoval, jak probiha kontrola a odbaveni na pravdepodobne nejrusnejsim hranicnim prechode na svete. Dalo by se o tom popsat hodne mista, ale pro tento ucel postaci znamy fakt, ze pri pesim odchodu z USA, proste nemate komu dokument I-94 (tzv. bilou kartu) ukazat ci odevzdat! To je nezvratitelny fakt, ktery zna kazdy imigracni urednik a se kterym se da vzdy operovat. Vase jmeno nefiguruje na zadnem seznamu cestujicich, nikdo vas neodbavuje, nikdo nechce videt ani vas cestovni doklad. Proste projdete turniketem a behem okamziku jste ze zeme zaslibene venku Smile
O tom, jak probiha v Tijuane prekroceni hranice opacnym smerem snad jindy a na jinem miste, ovsem dovolim si poznamku, ze pokud bych se JA OSOBNE pokousel o vstup do USA po prekroceni povoleneho pobytu, vybral bych si pravdepodobne prave TIJUANU!
Pri navratu jsem pouzil I-94 vyplnenou a potvrzenou v NYC. S novou se totiz znavenemu imigracnimu urednikovi s evidentne mexickym puvodem nechtelo vypisovat.

3. Odlet charterovym letem.
Na tuto moznost jsem jeste donedavna nepomyslel, ale pote, co jsem vyuzil sluzeb cestovni kancelare Tropical Travel a odletel charterovym letem na tyden do Mexika, se mi jevi jako velmi elegantni, ci doslova noblesni. Odletal jsem z Chicago Midway a pri check-in jsem predkladal jen doklad o zakoupeni "letenky". I kdyz slo o mezinarodni let, kontrolovala me pouze pracovnice najate letecke spolecnosti Ryan Airlines, ktera zkontrolovala muj pas, aniz by ji zajimalo americke vstupni vizum. Koneckoncu stacila by ji i Illinois DL. Presto, ze jsem se durazne dozadoval odevzdani dokumentu I-94, na letisti Midway neexistuje ani urednik, ani automaticky terminal k tomu, aby jste legalne a se zaznamem opustily USA. Podobne tomu urcite bude i na jinych letistich, ktere nemaji pravidelne mezinarodni lety.
Pri navratu jsem u imigracni kontroly (mimochodem se neda absolutne srovnat s halou na terminalu 5 na O'Hare, protoze slouzi jen 3 urednici a vsechno frci jako po masle) pouzil opet platny I-94 s oduvodnenim, ze jsem ho pri odletu sice podle zakona mel odevzdat, ale jaksi "nebylo komu" Smile
Takze kupte si (obycejne velmi levnou) letenku u CK, uzijte si dovolene v Karibiku ci u Pacifiku a pak z Mexico City, Havany, Limy, Caracasu.... supky dupku do stare dobre Evropy Smile

4. Prechod do Kanady ci Mexika mimo regulerni hranicni prechod.
Trosku riskantni, nesikovne a radoby dobrodruzne, kazdopadne hodne paradoxni. Predstava, ze se nekdo v noci plizi lesem, aby se dostal z USA do Kanady, je opravdu groteskni, ale pro nas ucel dostacujici. Hrozi ovsem opravdu stale vyssi nebezpeci odchytu hranicni kontrolou, ktera sice ceka na navstevniky z druhe strany, ale bere vsechno.

Jste v Cechach, o vasem opusteni USA neexistuje zadny zaznam, mate platny pas i turisticke vizum.
dale je vsechno jiz jen o stesti. Bud se po urcite dobe rozhodnete opet vyrazit do USA, pak ovsem musite minimalizovat riziko vyberem letiste ci hranicniho prechodu, perfektnim "turistickym" vybavenim a vizazi (na Aljasce a Tijuane jine nez v NYC nebo treba v Honolulu!), dostatkem financi, rezervaci hotelu a auta atd. Rozhodne musite chladnokrevne vysvetlit, ze vase posledni navsteva USA netrvala 5 let, ale pouze 5 tydnu a ze vubec nechapete, jak to, ze o tom ONI nevi. A pak uz jen pockate, jestli se k vam pani stestena neobrati zady a jestli si horlivy urednik nebu chtit overovat, overovat, overovat...
To same plati v pripade, ze chcete zadat o jiny typ viza. Perfektni priprava je samozrejma, historka o tom, jak celou dobu od posledni (kratke) navstevy USA zijete v CR jakbysmet!
Simona

Registrace: 04. 05. 2005

PříspěvekZaslal: st červen 08, 2005 1:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hmm,tipy a navody jsou fajn.Opustis staty-nikdo o tom nevi,O.K.Proc to delas?Proto,aby jsi se sem mohl znovu vratit a delal na letisti mrtvyho brouka a divil jsi se tomu,ze jsi v pocitaci stale vedeny na uzemi spojenych statu?Hmm,fajn,to muze s velkou mirou stesti,projit.Ale,je tu samozrejmne to sluvko ALE.Kdyz pri vstupu na letisti narazis na,nechci rikat blbce,ale na cloveka,ktery si te jednoduse necha prolustrovat,protoze dela svou praci svedomite a tvoje historka se mu nezda,tak ti pak muzou polozit treba takovou otazku,jak je mozny,ze jsi si v dobe,kdy tvrdis,ze jsi tady nebyl,menil ridicak....
......jako se to stalo memu kamaradovi,po kterym nikdo pri odletu karticku nezadal,ktereho pri priletu poslali domu,ktery rok a pul cekal na vyrizeni papiru,aby se mohl vratit za zenou......
Jasne,udelal chybu,ze si papiry nevyrizoval kdyz byl tady,ale o tom neni rec.Rec je o tom,ze ti tu tvoji bachorku na letisti behem chvile muzou rozbourat,jako pyramydu z kostek.
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: st červen 08, 2005 7:22 am    Předmět: Dobra pripominka Odpovědět s citátem

Simono,

o tom, jak odejet z USA bez zaznamu z letiste jsme se tu bavili jiz vicekrat v jinem tematu. Samotneho me mrzi, ze jsou prispevky k ruznym problemum na foru hodne rozhazene a nedaji se seradit tak, aby si kazdy, koho zajimaji precetl vsechny nazory, rady a pripominky pekne pohromade. Na vsechna rizika ktera tu pripominas jsem upozornoval jiz davno. Nikdy jsem nikomu neradil riskovat odjezd po "overstay", nikdy jsem nikomu neradil tady na cerno zustat.
Ale pravda je takova, ze pokud uz nekdo v takovem pripade ze Statu odjizdi, toto je cesta, jak ZVYSIT svou sanci na pripadny navrat, i kdyz ta je po zavedeni novych procedur pri odjezdu dnes uz stale nizsi a nizsi.
Taky znam lidi, kteri meli svuj navrat dokonale pripraveny a kterym pri dukladnejsi kontrole nasli snad vsechny oficialni aktivity, ke kterym pouzili sve SSN a DL. Jini zase probehli jako po masle. Mozna by se tak nestalo, kdyby je system zaznamenal jiz pri odletu.
Takze muj predchozi prispevek byl jen jakymsi souhrnem moznosti, jak je mozne odjet i za soucasneho prisneho monitoringu pohybu osob.
Taky pro lidi, kteri maji v umyslu pozadat o nove, nebo jine vizum, je tato cesta myslim daleko vyhodnejsi, protoze pokud cloveku vizum nikdy zamitnuto nebylo a dukladne se pripravi, tak v Praze by tak dukladna kontrola minulosti byt nemela.
Jinak ja jsem tu po celou dobu legalne, takze nepisu o vlastnich zazitcich a zkusenostech, ale zprostredkuju to, co jsem slysel, videl, ci cetl. I tam muze byt neco zkresleneho a nebo uz nemusi platit. Prikladem je to, ze pri pesim prechodu hranice v Tijuana uz je vyzadovana registrace taky. Alespon to tu nekdo pridaval jako pripominku. Ja jsem tam jeste v zari 2003 sel jen onim znamym jednosmernym turniketem bez jakekoliv moznosti odevzdani I-94. Jo, jo. Vsechno se meni a to rychle.
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: ne červen 26, 2005 7:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jajina napsal:
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes No to bych taky potrebovala vedet jak se dostat z usa,abych nemusela davat bilou karticku,kterou mam pochopitelne uz 5 let. Laughing Laughing

Ja jsem opoustel USA trikrat a nikdy po me bilou kartu nechteli. Vzdy jsem ji musel dobrovolne odevzdat sam, jednou jsem dokonce zapomel, tak jsem ji musel posilat na Ambasadu do Prahy. Nikdy nekontrolovali jestli mam jeste kartu platnou nebo platne vizum.
Nekde na foru jsem cetl, ze uz se berou pri odletu otisky. Pred 2 dny jsem opoustel staty a nikdo po me otisky nechtel, tak nevim.
Nikdy jsem staty neopoustel primo. Z Aljasky to ani nejde (pokud tedy neletite do Soulu a pak do Prahy). Prvni rok to bylo Anchorage-Seattle-Amsterdam-Prague. Druhy rok Anchorage-Seattle-Washington-Frankfurt-Prague. A letos Anchorage-Salt Lake City-New York-Amsterdam-Prague. Vzdy jsem tedy prochazel screeningem v Anchorage. Jenze to pocitali jako vnitrostatni let, takze po me chteli jen ID a letenku. V pase kontrolovali jen moji fotku a jmeno. Pak jsem priletel do dalsiho mesta, ale uz jsem byl uvnitr letistni haly, kde stacilo prestoupit na dalsi letadlo a odletet do Evropy.
Pokud tedy letecka spolecnost neposle udaje na INS o tom, ze jsi odletela, tak tu sance je. Staci odletet z USA s prestupem pres jine americke mesto.
Mob

Registrace: 26. 01. 2005

PříspěvekZaslal: ne červen 26, 2005 11:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mohl by jsi se vic rozepsat o Aljasce?
czolgos
Moderator

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2005 12:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mob napsal:
Mohl by jsi se vic rozepsat o Aljasce?

A co by jsi chtel vedet?
Mob

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2005 1:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vse co nenajdu v prirucce " Cestujeme po Aljasce" Very Happy
czolgos
Moderator

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2005 1:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok, musim si promyslet o cem napsat a pak to hodim do Fora pod Cestovani.
Mob

PříspěvekZaslal: st červen 29, 2005 1:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jiz ted se tesim a nemuzu se dockat .. tak rad bych se tam podival Smile
Maxipes

Registrace: 05. 02. 2005

PříspěvekZaslal: ne červenec 03, 2005 4:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Mob.
Ja sice nevim jestli ti to pomuze,ale poslu ti nejake web pages na Alasku.Byl jsem tam dvakrat na dovolene a vzdycky se mne tam moc libilo.
http://www.alaska.com/
http://www.alaskatravel.com/
http://www.peaktopeak.net/
Informace co jsou na techto strankach jsou docela dostacujici.Mrkni na to a pokud by jsi se chtel na neco zeptat tak napis.
Ahoj Maxipes
Mob

PříspěvekZaslal: ne červenec 03, 2005 11:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Maxipes,
dekuji, juknu a ozvu se Smile otazke bude dost!
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Co by mel clovek videt nez odjede Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com