|
|
| Autor |
Zpráva |
Kristyna Anonymní
|
Zaslal: čt listopad 09, 2006 3:43 pm Předmět: vdana za Americana |
|
|
v lete 2005 jsem se na letnim kempu v ceske republice seznamila s mym nynejsim manzelem. byla jsem tam jako zdravotnik a on jako pomocnik. vzhledem k tomu,ze mel porad nejake urazy, a chytil neco od kousnuti hmyzem, jsme byli v kontaktu docela casto. jinak jsem se s Americanama co tam byli nebavila,m protoze jsem neumela ani slovo anglicky, ve skole jsme meli nemcinu. takze jsem ho osetrovala beze slov a nebo nam nekdo prekladal,ale jiskra preskocila. takze jsme se domluvili,ze si budeme psat emaily a uvidime, tento prvni rozhovor mi prekladala kamaradka. emaily mi prekladala sestra a v prosinci za mnou prijel do Ceska. uz jsme vedeli,ze se milujeme a je nam souzeno spolu byt. jako darecek jsem dostala mimo jine penize na letenku. takze jsem zacla zadat o visa, zazrakem jsem je dostala, nebyla jsem student,ani zamestnana.
V breznu jsem navstivila jeho i jeho rodinu a v kvetnu byla svatba. nejdriv v ceske republice a pak tady v USA. ted zijeme na zakladne, protoze manzel je vojak. anglicky jsem se naucila prave z emailu, kdy asi v listopadu jsem si je zacala prekladat sama s pomoci slovniku.lekce anglictiny jsem mela asi tri nebo ctyri,naucila jsem se komunikaci,emaily a pozdeji telefonaty. ted se snazim zvyknout na USA,prece jenom je to neco jineho, chybi mi rodina, pratele a ceska strava.ale jinak parada! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 954 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: pá listopad 10, 2006 5:15 am Předmět: |
|
|
Hmm, no tak to je uplne jasne proc amici jezdi pomahat do CZ.
Ono fakt Ceske holky jsou nejlepsi. At vam to klape. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kristyna Anonymní
|
Zaslal: pá listopad 10, 2006 8:33 pm Předmět: |
|
|
| dekuji:-) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po listopad 27, 2006 6:26 pm Předmět: |
|
|
| Je šílené číst tyto životní příběhy,taky přeju at Vám to klape... prostě svět je zatraceně malý... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Lenka2007 Anonymní
|
Zaslal: čt leden 11, 2007 4:44 pm Předmět: svatba? |
|
|
AHOJ Kristyno,
Teda ten tvuj pribeh je jak z pohadky!!!
Muzes pls poradit jak jste zaridili svatbu v CR??Co vse vyplnit?a kolik to stalo??za jak dlouho jsi mohla odcestovat do USA????
DIky!! L. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ahoj kristinko Anonymní
|
Zaslal: čt leden 11, 2007 9:23 pm Předmět: prosim |
|
|
| prosim mohla by ses mi ozvat,jsem taky vdana za vojaka,manzel je momentalne v Iraku,potrebovalla bych od tebe poradit,dekuji moc lucie email Luciev23@yahoo.com,nebo Luciev23@seznam.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 954 Bydliště: Chicago
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kristynaw Anonymní
|
Zaslal: ne červenec 22, 2007 7:36 pm Předmět: Re: svatba? |
|
|
| Lenka2007 napsal: | AHOJ Kristyno,
Teda ten tvuj pribeh je jak z pohadky!!!
Muzes pls poradit jak jste zaridili svatbu v CR??Co vse vyplnit?a kolik to stalo??za jak dlouho jsi mohla odcestovat do USA????
DIky!! L. |
promin,uz je asi pozde...
nase svatba v CR byla "jen"cirkevni,bez uradu,svatba v USA byla se vsim vsudy,takze ti asi moc nepomuzu.
ale takhle jsme se roazhodli prave kvuli komplikovane svatbe v CR s cizincem,drahe,atd |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
carbar
Registrace: 27. 07. 2007 Příspěvky: 9 Bydliště: Czech
|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 7:04 am Předmět: Mám šanci? |
|
|
| Hezký den, jmenuji se Božena a žiji (zatím) v ČR. Zaujalo mě tohle forum a doufám, že i pro mě se zde najde někdo, kdo mi poradí. Mám vážnou známost se slovenským emigrantem, žijícím hodně dlouho v USA (je občam USA). Ja jsem rozvedená (on také), ale mám syna, o kterého se jeho otec nezajímá, neplatí alimenty apod. S mým Americkým přítelem plánujeme společný život v USA. Zajímalo by mě, jaké mám šance se se synem dostat do Ameriky, když tady žiji ze sociální podpory, v podnájmu, bez práce a navíc nadělal můj ex za manželství dluhy, které pravděpodobně budou padat i na mou hlavu. Můj Američan, je báječny a laskavý člověk a já i syn ho máme moc rádi, stejně jako on nás a moc bychom chtěli být spolu a žit v USA. Poradí mi někdo? Děkuji |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 129 Bydliště: CA
|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 11:11 pm Předmět: Re: Mám šanci? |
|
|
| carbar napsal: | | Hezký den, jmenuji se Božena a žiji (zatím) v ČR. Zaujalo mě tohle forum a doufám, že i pro mě se zde najde někdo, kdo mi poradí. Mám vážnou známost se slovenským emigrantem, žijícím hodně dlouho v USA (je občam USA). Ja jsem rozvedená (on také), ale mám syna, o kterého se jeho otec nezajímá, neplatí alimenty apod. S mým Americkým přítelem plánujeme společný život v USA. Zajímalo by mě, jaké mám šance se se synem dostat do Ameriky, když tady žiji ze sociální podpory, v podnájmu, bez práce a navíc nadělal můj ex za manželství dluhy, které pravděpodobně budou padat i na mou hlavu. Můj Američan, je báječny a laskavý člověk a já i syn ho máme moc rádi, stejně jako on nás a moc bychom chtěli být spolu a žit v USA. Poradí mi někdo |
Tohle vypada dost zle.....na turisticke vizum pro tebe i pro syna asi muzes zapomenout...
Vis, mam pritelkyni ktera byla v podobne situaci.....jeji dnes uz manzel a otec jejich ditete, do USA svou snoubenku nedostal.....pritelkyne byla uz v jinem stavu s nim a stejne nedostala vizum....opakovane.......on je ale jen resident, ne obcan, ale ma dozivotni GC....
Takze dnes ziji v CR...... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|