|
|
| Autor |
Zpráva |
Marketa_NY
Registrace: 23. 09. 2006 Příspěvky: 316 Bydliště: New York
|
Zaslal: pá červenec 13, 2007 8:23 am Předmět: Let na CR ridicak |
|
|
Ahoj vsichni
Jojo....uz jsem zase zpatky ...
Mam otazku. Potrebuju letet na Floridu ale mam propadly pas s platnym visem, cesky ridicak a americky ridicak platny do 2011 ale s napisem "Visitor until Feb 2007"
Muzu s nekterym z techto dokladu s klidnou dusi vlest na letadlo a letet na FLoridu?
Dekuji moc za jakoukoli odpoved.
Ahoj a mejte se vsichni suprove
Marketa |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: pá červenec 13, 2007 11:48 am Předmět: |
|
|
Teoreticky by to melo jit na to platny vizum, protoze je to samostatny doklad.
A nebo vem sebou vsecky 4 a uvidis, kterej projde ;] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so červenec 14, 2007 12:54 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Marketo. Ja na tom budu za chvili podobne a litat nebudu. Mam strach. Na letisti se to imigracnim jenom hemzi. Jistota je litat na klasicky platny US DL nebo ID. Cokoliv jinyho ukazujicici, ze jsi tu jako turista by se podle me mohlo zdat poderzely..
Tot muj nazor, janule. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa_NY
|
Zaslal: so červenec 14, 2007 1:55 pm Předmět: |
|
|
Aha ...
A co treba International DL? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so červenec 14, 2007 11:58 pm Předmět: |
|
|
Ja mam ten US internation DL, tu karticku.. ale neletela bych na nej.. Jak jsem psala.. jistota je klasickej US DL nebo ID.. to je jedina jistota...
Ale pokud preci jen poletis na cokoliv jinyho, good luck a urcite sem pak pisni jak si dopadla..
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
dvvd
Registrace: 05. 06. 2007 Příspěvky: 58 Bydliště: New York, NY
|
Zaslal: ne červenec 15, 2007 7:14 am Předmět: |
|
|
| Ja sem teda bezne litala na international DL a nebo na ceskej ridicak a nikdy sem s tim nemela problem |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa_NY
|
Zaslal: ne červenec 15, 2007 1:49 pm Předmět: |
|
|
No neboj,ty poletis se mnou,tak budeme v pruseru obe dve
| dvvd napsal: | | Ja sem teda bezne litala na international DL a nebo na ceskej ridicak a nikdy sem s tim nemela problem |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne červenec 15, 2007 6:29 pm Předmět: |
|
|
Holky, tak sem pak pisnete, jak jste dopadly, jo? Drzim palce!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa_NY
|
Zaslal: po červenec 16, 2007 8:13 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Holky, tak sem pak pisnete, jak jste dopadly, jo? Drzim palce!  |
No ja jsem na to zvedava,doufam,ze me povede rovnou imigracka ... asi pojedu autobusem ... kurnik |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa_NY
|
Zaslal: út červenec 24, 2007 5:35 am Předmět: |
|
|
Toz jsem volala na ambasadu,ze potrebuju novej pas. Ten starej vratit nechci kvuli visu. Tak mi rekli,ze potrebuju rodnej list a obcanku. Toz rodnej list mam,ale obcanku mam uz davno propadlou. Ridicak prej neberou... Tak prej kdyz to nemam,tak budou muset zjistovat moji totoznost ...
Otazka je jestli zjistovani totoznosti mi prinese nejake problemy nebo ne. Logicky mi prijde ze ne, jenomze tady v americe neni z meho pohledu logicke uz vubec nic,tak se radsi ptam,abys se zbytecne nedostala do nejakejch potizi.
Diky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
petervr6
Registrace: 07. 06. 2007 Příspěvky: 17 Bydliště: New York-Upstate
|
Zaslal: út červenec 24, 2007 6:01 am Předmět: |
|
|
| Zajdes na ambasadu a tam s tebou vyplni zadost pro ceske obcanstvi. tu zadost zaslou do CR...a pak az to prijde, muzes zazadat o novy pas. ale jestli tvoje informace uvadeji nekde..to nemam tuseni. jsem na tom stejne....volal jsem tam asi pred 14-ti dnama. taky NY. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa_NY
|
Zaslal: út červenec 24, 2007 7:50 am Předmět: |
|
|
| petervr6 napsal: | | Zajdes na ambasadu a tam s tebou vyplni zadost pro ceske obcanstvi. tu zadost zaslou do CR...a pak az to prijde, muzes zazadat o novy pas. ale jestli tvoje informace uvadeji nekde..to nemam tuseni. jsem na tom stejne....volal jsem tam asi pred 14-ti dnama. taky NY. |
Aha...cos tam vsechno potreboval? Jenom rodnej list a fotku? Nebo jeste neco? A ptali se te na nejaky vsetecny otazky?
Taky to prej trva tri mesice,nez ten pas dostanes. Neni tam nejaka treba kratsi lhuta? Me se to zda fakt strasne dlouho,cekat tri mesice na blbej pas. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
petervr6
Registrace: 07. 06. 2007 Příspěvky: 17 Bydliště: New York-Upstate
|
Zaslal: út červenec 24, 2007 8:15 am Předmět: |
|
|
| Tak ja se na to teprve taky jen ptal...volal jsem tam. Na tu zadost o ceske obcanstvi budes potrebovat rodny list, treba ridicak z CR....proste si vem vse co mas, krome toho pasu. Ten nahlas jako ztraceny. Vyrizeni toho cdskeho obcanstvi taky trva nejaky ten patek...nekolik tydnu. Stejne tak vyrizeni pasu trva tri mesice. O kratsi dobu uz zazadat nejde. Jde zazadat o pas, ktery bude mit platnost pouze pul roku. Dnes uz je mozno zazadat pouze o pas s bar kodama, kde clovek musi jit na pohovor osobne. No, ceka me to, ale moc se k tomu nemam. Ale doresit to budu muset. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petra Anonymní
|
Zaslal: út červenec 24, 2007 12:54 pm Předmět: |
|
|
Ahojky, já jsem si vyřizovala nový pas zhruba před 1,5 rokem ve Washinghtonu. Taky jsem měla ještě navíc k tomu propadlou občanku. Tenkrát to bylo ale ještě trošku jinak, nový pas + zjištění totožnosti se vyřizovalo zároveň, teď musíš mít prvně vyřízenou totožnost a pak žádáš o nový pas. Lhůta pro vyřízení pasu je 1 měsíc, o 3 měsících jsem nic neslyšela. Ještě mi tenkrát z Městského úřadu z Čech posílali k podepsání prohlášení o tom, že nestihnou dodržet lhůtu na vydání pasu 1 měsíc, protože musí ověřit moji totožnost na Krajském úřadě.
Měla jsem v tom starém pase také platné vízum, z toho důvodu jsem si starý pas chtěla ponechat, tak jsem volala na ambasádu zda je možné, abych si ten starý pas nechala a ti mi řekli, že se musím obrátit na příslušný Městský úřad v Čechách, že ten o tom rozhoduje. Tak jsem tam tenkrát psala email, ale nedovolili mi to. Prý že ten starý musím odevzdat, že nemůžu mít 2 pasy. Bránila jsem se odevzdání pasu zuby nehty, ale prý to nejde. Pokud prý neodevzdám starý, tak nedostanu nový. Takže jsem ho musela vrátit. Přitom je plno lidí, co jsem četla i tady na Diskusi, co dva pasy má. Takže to jde, ale záleží na tom na koho člověk narazí.
Ještě jsem chtěla napsat jednu věc, že pokud se nahlásí ztráta pasu, tak ten pas je zneplatněn včetně víza, je to psáno na stránkách ambasády v Chicagu. "Ztracený" pas je dobré si nechat tak na památku, ale jet na to vízum třeba ještě jednou zpět do Ameriky, to bych teda neriskovala. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 24, 2007 3:50 pm Předmět: |
|
|
Tak ja jsem volala primo na ambasadu do Chicaga asi tak pred mesicem a sama slecna mi tam poradila, ze pokud si chci nechat stary pas s vizem, mam jen nahlasit jeho ztratu. Tim mi bude ponechan a vydaji mi pak novy..
O tom, ze by to vizum ve starem pase pak uz nebylo platne nic nerikala. Podle me je porad lepsi mit pasy oba dva (pokud v tom starem je platne vizum) nez jen jeden novy, bez viza..
Hanka. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|