|
|
| Autor |
Zpráva |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
Zaslal: pá červenec 06, 2007 6:14 pm Předmět: |
|
|
Mit dvojcata musi bejt ale uplne uzasny! Fakt. Ja mam 2 kluky. Haha, mym malym chlapeckum je 31 a 23 let. Mam v Cesku vnoucka, vcera mu byl mesic.... Znam ho jen z fotek.... Tohle je mi moc lito. Jinak - jinak jsem fakt stastna. Miluju to tady, mam okolo sebe bajecny lidi a delam praci, kterou miluju. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarret
Registrace: 19. 06. 2007 Příspěvky: 18 Bydliště: CZ
|
Zaslal: so červenec 07, 2007 1:00 pm Předmět: |
|
|
| Ahoj Ocean a spol...posloucham jazzik na www.live365.com, evening melancholy,no obvykle jsem z toho trochu taky melancholickej,popijim portske,navic jsem sam doma,rodinka je u rodicu na chalupe,no a to je ten spravnej cas na vecerni diskusi...tak ti tedy zavidim ze milujes svoji praci,ja ji mam moc rad,ale sef je cholerik a tak mi trochu kazi dojem o idealni praci.Ale rict o sve praci ze ji miluji,hm,klobouk dolu,to se da povazovat za kus stesti.A to ze milujes misto kde jsi...taky moc pekne,vite,mam-li byt uprimny,tak samozrejme postradam usa jako celek,ja domu nechtel,ale v te dobe moje zena (jeste byla svobodna) a tahlo ji to domu zpet k rodicum.Dlouho v CZ se tahly debaty co tu jako budu delat,chci zpet a co s tim budeme delat?No a casem prave se ukazala moznost zakoupit ten statek,narodily se dvojcata a sematama se mi fakt zasteskne,ale uz jsem si zvykl,libi se mi bydleni,moje okoli.Vim ze navrat domu pro vas dlouhozijici ve statech nebude a nemuze byt jednoduchy.Ja proste miluju jazz a v Torontu jsem chodil do jazzovych klubu,uzasna atmosfera,no senzace...no a to tu postradam,nebydlim v Praze,pobliz maleho okresniho mesta a tak neni co dodat.Co se tyce cestovani,tak mate stale co objevovat,tim nesnizuji krasy CR,ale je to tu trochu male na kukandu.Prozatim radeji ukoncim debatu.Mejte se fajn.Jarret |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
David Anonymní
|
Zaslal: ne červenec 08, 2007 3:52 am Předmět: |
|
|
Ahoj všichni....
další názor na návrat domů.
Po 8 letech jsme se společně s mou ženou (seznámili jsme se v USA ) vrátili domů. Žena už tu práci nezvládala fyzicky, já jsem měl zdravotní problémy (žaludek-stres)....Na konci jsem si stříhal číslo, jako na vojně. Na jednu stranu jsem se strašně těšil, na druhou stranu jsem si začínal uvědomovat(nebo mi spíše něco říkalo), že neděláme dobře. V den odletu jsem se vlastně nechtěl vrátit, ale pohled mé ženy jasně říkal...jedeme.
Vrátili jsme se domů (Opava), koupili starý byt a celý ho za vydělané peníze předělali. Máme bydlení podle našich představ, pár amerických nápadů a tak.....
Po roce nicnedělání, jsem si našel práci...která mě totálně odtrhla od rodiny, samé ježdění, spaní po hotelích....tady si ale nemůžeš moc vybírat, pokud chceš nějak udržet životní styl, na jaký jsi zvyklý(po návratu ze států je to hodně složité).A do toho se nám narodila krásná dceruška Kristýnka.
Nejhorší je to srovnávání...někdo už napsal, že srovnávat nemůžeš, že je třeba žít...ano, ale co když se nabízí srovnání prakticky na každém kroku!!!V Americe jsme brečeli, co všechno nám z Čech schází, ale teď zjištujeme, že nám toho z USA schází mnohem mnohem více. Bydleli jsme v Severní Karolině, v nádherném malém městečku, 3,5 hodiny od oceánu...tam jsme trávili veškerý náš volný čas. Na začátku toho času moc nebylo, ale když si zvykneš na životní styl a máš slušnou práci a zdraví, tak se žije hezky. Tady se k moři dostaneš jednou za rok...možná!!!
A lidé...no v americe se najdou pěkní hajzlíci....Tady jsou také a je jich více...lidé se neumí chovat, nepozdraví, neusmějí se, jsou závistiví a čekají na svou šanci, kdy mohou zaútočit, často myslí jen na sebe...když jsem odjížděl do států, měl jsem spoustu přátel(aspoň jsem si to myslel), ale čas ztrávený v Americe udělal hodně...život mých přátel je už úplně jiný, což je normální, já jsem si myslel, (nivně), že se nic nezměnilo, myslel jsem , že začnem tam, kde jsme skončili.....ale uteklo hodně vody. Mají své životy , své starosti...úplně jiné, než lidé v Americe...mají naprosto jiné hodnoty. Prakticky zůstalo jen pár přátel, zato opravdu skvělých, na které je spoleh a to je fajn pocit....
Všechno je to o pocitech....buď se cítíš dobře nebo chceš od života více...já chci více, nechci se přizpůsobovat životu tady, nechci se přizpůsobovat těm lidem u nás v republice...akorát teď mám složitější situaci...říkám si, že než půjde malá do školy, máme čas se někde usadit. Kde to bude??? Chtěl bych , aby to byly státy, zkouším zelenou kartu, pravděpodobnost je malá, ale proč to nezkusit, chci aby to bylo hlavně legálně, tak uvidím, co bude dál. V Americe mám nějakou minulost, tak uvidím, jestli by mě tam vůbec pustili....
Né v Čechách to není katastrofální, jde o to, co od života v Čechách očekáváte.....a připravit se na změnu-pořádnou změnu.
Rada na závěr...zkuste si svůj pobyt ve státech zlegalizovat, ať se v případě nespokojenosti můžete v klidu vrátit. Važte si toho, kde jste a mějte se krásně.
David |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarret
|
Zaslal: ne červenec 08, 2007 5:45 am Předmět: |
|
|
Dlouho jsem na toto forum jen nahlizel a procital a ted se mi obavam stava drogou...co napsat Davide?Tve pocity znam a lisi nas jen delka nasich pobytu v us.Taky jsem se ze zacatku po navratu pokousel o zelenou kartu,no nic a vzdavam to,ale to jeste neznamena ze zvazuji navrat,to ne.Ted?Kam?A deti?Co dum?Prodat?To jako jet s penezma do US?Nechci pusobit jako rusivy element,ale ne,neni to tu zase takova tragedie,ano,styska se po mnoha vecech ale neni uz nacase se s tim tady szit a prestat hledat chyby?Co moc nechapu jak tady kdekdo pise o zavisti,jsem snad jedina vyjimka kterou to prekvapuje?Patram v pameti poslednich dnu a mesicu ale o nicem nevim co bych mohl nazvat zavisti.Sam si psal ze i v us jsou hajzlici,tady taky,a taky vsude jinde...ve svete.Urcite dobra rada je o zlegalizovani a mit zadni vratka otevrena.Prestan vnimat okoli ktere,jak pises ceka na svou sanci jak zautocit(si rikam a nezlob se,neprehanis?) a skutecne si zvol cestu ktera bude idealni pro celou rodinu a ne pro tve pocitove sebesama...nenapsal si co na to rika manzelka.A pokud mas splin,zvu Te i s rodinou na Sumavu .Jarret |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1003 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: ne červenec 08, 2007 8:04 am Předmět: |
|
|
| Jarret napsal: | | Dlouho jsem na toto forum jen nahlizel a procital a ted se mi obavam stava drogou... |
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
Zaslal: út červenec 10, 2007 7:56 am Předmět: |
|
|
No jo, Jar, to se ti to keca, ze Sumavy, ha ha ha. Sumavu miluju, mame hodne podobnou,,povahu"... Ja jsem starej zadumcivej samotar, ac to tak nevypada a se Sumavou jsem si rozumela mnohem vic, nez s nalestenou Floridou. Ale i tu miluju, stejne jako Ameriku a stejne jako Cesko. Jen zit a dozit bych chtela tady. Amerika se mi moc zazrala pod kuzi. A prace? Pocitace delam od r.79.
A jsem si sama svym bossem - nekdy prima, nekdy prisnym, nekdy lenivym, nekdy nesnesitelnym, jindy prijemnym....  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Goodie Anonymní
|
Zaslal: út červenec 10, 2007 8:10 pm Předmět: |
|
|
Muj pribeh hodne pripomina ten Daviduv. Jen s tim rozdilem, ze ja jsem zena.
Taky jsem domu jela hlavne kvuli priteli. Stejne jako oni dva jsme my dva meli plne zuby Ameriky, svoji prace, zivota tady....rikali jsme si, ze tady vlastne 'nezijeme', jen 'prezivame'. Stejne jako David jsem mela obavy, nebot jsem tusila, ze nedelam dobre. Jenze uz jsem nemohla couvnout, rodiny se na nas tesily, a pritel na domov snad jeste vic... Ani ne po tydnu od navratu jsem vnitrne vedela, ze navrat byl chyba. Neslo o penize, bydleni, praci, atd.
Taky jsem vnimala obrovsky rozdil mezi lidmi, vztahy, tim, jak funguji obycejne veci. Respektive jak nefunguji. Rozdil byl snad uplne ve vsem. A nejde veci jednoduse 'nesrovnavat'....to nejak samo vyvstane...automaticky.
Jsme uz par let zpatky. Byli jsme stastni, ze to vyslo.
Jenze...uz me to zase hloda. Uz jsem zase zpet tam, kde jsem byla. Uz zase brousim po strankach s nabidkami prace doma, realitach... Jenze ted uz vim, ze tam jednoduse nemuzu.
Ono se rekne, zvyknes si, musis zatnout zuby. Ale je tezky zvykat si na zivot v zemi, kde prevlada negativita, temer nic nefunguje a clovek ma pocit, ze tam nejak najednou nepatri. Jasne se clovek si zvykne. Ale uz to nikdy nebude stejny. Myslim si, ze deti jsou velka motivace pro zivot v Cechach, na druhou stranu se ale potom ptame, jestli jim davame maximum tim, ze zijeme v Cechach...?
Doma uz to neni 'co to byvalo', ackoliv je tam temer vsechno pri starem. Zmenili jsme se my. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 11, 2007 10:47 am Předmět: |
|
|
| Goodie napsal: | Muj pribeh hodne pripomina ten Daviduv. Jen s tim rozdilem, ze ja jsem zena.
Taky jsem domu jela hlavne kvuli priteli. Stejne jako oni dva jsme my dva meli plne zuby Ameriky, svoji prace, zivota tady....rikali jsme si, ze tady vlastne 'nezijeme', jen 'prezivame'. Stejne jako David jsem mela obavy, nebot jsem tusila, ze nedelam dobre. Jenze uz jsem nemohla couvnout, rodiny se na nas tesily, a pritel na domov snad jeste vic... Ani ne po tydnu od navratu jsem vnitrne vedela, ze navrat byl chyba. Neslo o penize, bydleni, praci, atd.
Taky jsem vnimala obrovsky rozdil mezi lidmi, vztahy, tim, jak funguji obycejne veci. Respektive jak nefunguji. Rozdil byl snad uplne ve vsem. A nejde veci jednoduse 'nesrovnavat'....to nejak samo vyvstane...automaticky.
Jsme uz par let zpatky. Byli jsme stastni, ze to vyslo.
Jenze...uz me to zase hloda. Uz jsem zase zpet tam, kde jsem byla. Uz zase brousim po strankach s nabidkami prace doma, realitach... Jenze ted uz vim, ze tam jednoduse nemuzu.
Ono se rekne, zvyknes si, musis zatnout zuby. Ale je tezky zvykat si na zivot v zemi, kde prevlada negativita, temer nic nefunguje a clovek ma pocit, ze tam nejak najednou nepatri. Jasne se clovek si zvykne. Ale uz to nikdy nebude stejny. Myslim si, ze deti jsou velka motivace pro zivot v Cechach, na druhou stranu se ale potom ptame, jestli jim davame maximum tim, ze zijeme v Cechach...?
Doma uz to neni 'co to byvalo', ackoliv je tam temer vsechno pri starem. Zmenili jsme se my. |
Moc pekne napsane  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 620 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: st červenec 11, 2007 9:41 pm Předmět: |
|
|
Goodie. Opravdu velice hezky napsane,ale Amerika se meni taky. Ja ji sleduji jiz tricet roku a myslim si ze pro deti je to lepsi v Evrope.
U.S. si nikdy nevazila rodin a vazi si jich cim dal min.
Evropa zacina prosperovat a take Cechy. Ja vim ty negativni stranky Ceske povahy a impotenci Ceske politiky, ale aspon se nemusis bat ze kdyz vazne onemocnis ze ti vezmou barak...coz je v U.S. realita. Drz se a hodne stesti. AzPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 558 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: st červenec 11, 2007 10:20 pm Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | Goodie. Opravdu velice hezky napsane,ale Amerika se meni taky. Ja ji sleduji jiz tricet roku a myslim si ze pro deti je to lepsi v Evrope.
Evropa zacina prosperovat a take Cechy. Ja vim ty negativni stranky Ceske povahy a impotenci Ceske politiky, ale aspon se nemusis bat ze kdyz vazne onemocnis ze ti vezmou barak...coz je v U.S. realita. Drz se a hodne stesti. AzPete.  | AZ Pete, s tim barakem mas do znacne miry pravdu, ale zase na druhou stranu se v US nemusis bat, ze kdyz si Tvuj znamy k Tome necha posilat postu, tak ze Ti exekutor zabavi Tvuj majetek (v CR v posledni dobe dost bezne). No a hypoteky v CR se uz take rozmohly, takze kdyz neplatis, tak o ten dum prijdes jak v CR tak i v Americe. Jedine, ze mas pro tenhle pripad pojisteni, tak o dum snad neprijdes .
Jinak nerozumim tomu, ze si v US nevazi rodin - co tim myslis? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarret
|
Zaslal: čt červenec 12, 2007 8:21 am Předmět: |
|
|
No nevim,co se tyce moznosti exekutorem odejmout dum je jiste mozne jak v us tak v cechach.Tady nelze rozlisovat.Bud platis nebo ne.A soudni omyly cekaji na cloveka na cele planete.Ja onu hypoteku *S*P*A*M*.Otazku ceske povahy a impotence ceske politiky neresim.Proc bych mel kdyz to stejne nezmenim a uprimne,ani se tim nehodlam zabyvat.Na to jsem tu kratce.Obklopuji se prateli(je jich malo,ale jsou skveli)a neztracim cas debatou s ignorantem.A k nutnosti si zvykat na zivot v zemi kde prevlada negativita,temer nic nefunguje...nikdo preci nenuti nikoho k tomu aby si zvykal.Ta negativita,nezlobte se na me,pochazi z cloveka sama,hledam-najdu,ale je treba hledat trochu pozitiva.Nejsem zadny zaryty cech,tak to ne!US mi schazi taky,ale ziju tu a zivot se snazim zit spokojene.A co se tyce deti...kam tim miris Goodie? To jako mam mit dojem,ze tim ze ziju v Cechach ma spatny vliv na deti,studium a budoucnost?To snad ne.To jsem fakt nepochopil.A jinak Ocean* dik za pochvalu s bydlenim na Sumave.Jsem v podstate taky samotar...ale rodinneho typu a na Floride se mi hlavne libila ta zima,hmmm...koupani,kratasy,tricko,zadny svetry a zimni gumy na auto.Co me se tyce,rad bych si zvolil jako misto pro sve ziti Vancouver.Uzasne mesto,podnebi solidni,hory kousek,more kousek.Snazim se tim naznacit,ze taky na tuty nebydlim tam,kde bych chtel.Ale jsem tu doma,tak to je,delam maximum pro rodinu,deti,bydleni a vecne se ohlizet nelze.Mejte se.Jarret |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Goodie Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 12, 2007 6:39 pm Předmět: |
|
|
Jarret: Je hezky hledat ve vecech/lidech pozitiva, ale v Cechach je to opravdu tezky. Veci nefunguji, ackoliv leckdy by stacilo opravdu malo, lidi jsou nevrli, v depresich, bavi se tim, ze rozebiraji co kdo ma/nema, kdo jak prisel k penezum a podobne. Vubec penize maji doma trochu jinou hodnotu nez na jakou jsme tady zvykli. Vetsinou jich maji lide doma nedostatek, tak si casto slepe preji mit spoustu penez a finance stavi na predni pricky, ne-li na tu nejvyssi. Kdyz uz jsme u cesky politiky, taky nejde ji neresit, kdyz na ni neprimo zavisi tvuj zivot doma... Tak trochu typicky ceska povaha: nadavat na politiku a uz radeji nechodit vubec k volbam, protoze stejne vyhrajou nejaky blbci.
S detmi jsi me bud spatne pochopil, nebo jsem se spatne vyjadrila. Myslela jsem to tak, ze mit deti je velka motivace pro navrat domu. Prarodice a zbytek rodiny uvidi deti, muzou pomoci a tak nejak muze byt vychova deti a jejich dospivani o tohle vsechno obohacene, vs. zustat s nimi sam s partnerem v zahranici. Jenze na druhou stranu, das jim tim dostatek pro jejich vlastni budoucnost? Tzn. zazemi, vzdelani, budouci vyhlidky? Je obecne znamo, ze v Cechach jsou moznosti omezene. Nerozciluj se hned, prece to nemyslim zle...nevybiram ani to, ani ono..jen konstatuju. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Goodie Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 12, 2007 7:00 pm Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | Goodie. Opravdu velice hezky napsane,ale Amerika se meni taky. Ja ji sleduji jiz tricet roku a myslim si ze pro deti je to lepsi v Evrope.
Evropa zacina prosperovat a take Cechy. Ja vim ty negativni stranky Ceske povahy a impotenci Ceske politiky, ale aspon se nemusis bat ze kdyz vazne onemocnis ze ti vezmou barak...coz je v U.S. realita. Drz se a hodne stesti. AzPete.  |
V Cechach nic nevypovida o tom, ze by narod jako takovy prosperoval. Firmy, mozna. Ale lidi? Rodiny? Z tech prumernych platu? Bude trvat jeste pekne dlouho, nez se Cechy vzpamatujou.
Vazne si myslis, ze by ti doma banka nevzala dum, kdyby jsi prestal platit hypoteku? Nechapu, jak jsi k tomu dosel.
Nepsala jsem, ze Amerika se nemeni. Samozrejme ze meni. Cechy se ale moc nezmenily. Pribylo hypermarketu, kin, noveho bydleni...ale jinak? Temer vsechno pri starem.
Proc si myslis, ze Amerika si nevazi rodin a Cechy jo? Kvuli pridavkum? Nekdy mi pripada, ze tyhle socialni vyhody jsou tak trochu mimo misu. Lidi v Cechach automaticky ocekavaji, ze pokud prijdou o praci, o jejich rodinu se bude starat stat. Pokud nevydelavaji dost, stat jim to doplati. Proc by to mel delat? Ja vim, ze deti jsou budoucnost statu. Ale snad nejvetsi zodpovednost by mel mit rodic, ne? Stane se, ze clovek se dostane do pruseru, do zivotni krize, matky samozivitelky casto nemuzou za to, ze jim otec ditete zdrhnul, atd. Ale tolik lidi v Cechach neopravnene bere pridavky ruznyho druhu (a pak se tim bavi v hospode), cikani si kvuli tomu delaji dalsi a dalsi deti... Casto prave lidi, co to nejvic potrebuji, nic nedostanou, nebot nejsou dostatnecne prubojni, narozdil od snedeho souseda, ktery tam stoji kazdy den... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: čt červenec 12, 2007 9:43 pm Předmět: |
|
|
Hold Your horses!
Ja mluvim o "voze"!
Dam Vam par prikladu.
Kdyz jsme meli nase deti v Americe pred 18 a 12 lety tak jsme si z manzelkou jen prali aby nam ty deti nekdo pohlidal, kdyz jsme chodili do prace.
Na statni skolky jsme se nekvalifikovali a na privatni jsme nemeli penize.
Tak jsme deset roku delali jine smeny a videli jsme se z manzelkou tak hodinu kazdy den.
Neprospelo to rozhodne rodinemu vztahu.
Babicky jsme meli ale ty moc nepomohly,ne ze by nechtely ale zacatkem 90.let to jeste nebylo tak jednoduche dostat viza na delsi dobu nez 3 mesice.
Materska dovolena? Co to je? ne tady v Arizone.
Trochu se veci zmenili od te doby,ale ne moc.
Priplatky na deti? Ja jsem nikdy zadne nedostal a ani jsem je nikdy nechtel.
Ja mluvim o medical care v Americe,ktera sere na vsechny.
50 million Americanu nema zdravotni pojisteni a z toho je kolem 8 millionu deti.
Co se tyce ze stat ti vezme barak,tak ja nemluvim o tom kdyz neplatis hypoteku,ale kdyz se nahodou dostanes do autonehody,nebo dostanes nejakou drahou nemoc jako rakovina nebo Alzheimers a nemas penize zaplatit.
Dnesni Americke pojistovny jsou velice rafinovane a jejich policies jsou samozrejme napsane pravniky aby platily co nejmin.
Priklad: Budes 6 mesicu v hospital. Ucet je 2 mil. Pojistovna zaplati 1 million.
Nemocny dluzi 1 million. Nemocny nema 1 million ale ma dum a maly obchod za 600 k. Co udela hospital anebo stat? Samozrejme to vezmou anebo vysoudi. Nemocny je do te doby mrtvy.Ne z rakoviny ale z infarktu.
Dalsi priklad,muj syn ktery bude mit brzo 19 roku nebude moci byt pojisten pres moji pojistovnu. Je moc stary. Jestli nepujde do college tak bude jeden z dalsich nepojistenych 50 millionu.
Zamestnani v Americe ktere dnes nabizi opravdu kvalitni zdravotni pojisteni pro "normalniho" pracujiciho cloveka skoro ne-existuji.
Pred 20 roky jsem mel vyber z 5-6 pojistoven a snad 20 ruznych planu. Dnes mam "vyber" : Cigna a tri plany.
Platim skoro $ 700.00 mesicne za me a za deti.
Manzelka pojistena neni. Je moc draha,je moc stara(50)... ale aspon je zdrava.
Samozrejme kdo ma v Americe to nejlepsi pojisteni a zadarmo jsou nasi zastupitele politicti,ale to je je zase jina vec. Zatim,AzPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: čt červenec 12, 2007 10:10 pm Předmět: |
|
|
Podle me U.S. sere nejen na sve deti ale i na rodiny.
http://www.amsa.org/cph/CHIPfact.cfm
Nearly 10 million children age 18 and under are uninsured. 1
Who are these children?
More than 90% of them have one or more parents who work. 2
60% live in two-parent families.
70% have incomes below 200% of the federal poverty level (1997). 3
They make up 70% of all newly uninsured Americans (1996), while the number of children without private insurance grows by roughly 3,000 every day. 4
Employer-based health insurance is bad for children because, as insurance costs rise, businesses cut their coverage of employee children.
In 1980, the majority of employers at medium-to-large companies paid 100% of employee family health insurance costs. 5 Today, less than one-quarter do. 6
One in four workers today has no access to employment-based family health coverage, at any price. 8
Uninsured children are at risk of preventable illness.
Most uninsured children with asthma never see a doctor during the year. 9
Many are hospitalized for acute asthma attacks that could have been prevented.
Investing in children's health coverage saves taxpayer dollars.
One in four uninsured children either uses the hospital emergency room as a regular source of health care or has no regular source of care. 10
The state of Florida found that when parents were helped to buy coverage for uninsured children, children received health care in doctors' offices rather ERs. ER visits dropped by 70% in areas of the state served by the new program, saving the state's taxpayers and consumers $13 million in 1996. 11
Children with untreated illness often cannot keep up in school.
The state of Florida also found that uninsured children are 25% more likely to miss school. 12
One Pennsylvania insurer found that nearly one in five uninsured children had untreated vision problems, and children unable to see the blackboard often fall behind in school.
-------------------------------------------------------------------------------- |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|