|
|
| Autor |
Zpráva |
lesuelong
Registrace: 20. 05. 2005 Příspěvky: 9
|
Zaslal: so červen 04, 2005 4:11 am Předmět: to scout66 |
|
|
napsals to sice hezky, ale vlastne jsi nic nerekl.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: so červen 04, 2005 10:10 am Předmět: tak to sorry lesuelong... |
|
|
...ja jsem si v noci taky rikal, ze uz je lepsi jit spat a nechat spadnout vika
No nic, tak zjednodusene.
nevim, jaky veminko v Texasu si hralo na pravnika, ale ty penize za ten telefonat, to byl snad joke, ne?
Chtel jsem rict, z vlastni zkusenosti, ze to, co "radi" ten pan, "co to ma na starosti", neni az zase takova pravda a rozhodne bych to na jeho informaci nestavel jako na skale. Ja teda muzu rict, ze dobry a zkuseny pravnik za beznou a rozumnou cenu se urcite vyplati.
Abych pravdu rekl, tak tomu vasemu pripadu moc nerozumim. Nevim, jestli je vasi prioritou byt spolu a vzit se, nebo byt spolu a vzit se v USA a to co nejdriv. Pokud to prvni, tak tam marne hledam nejaky problem (ale vy sami asi vite proc je tak slozite, aby se vsechno udalo v CR), pokud to druhe, tak to sice opravdu zabere nejaky cas, ale pravo je pravo a nema to rozhodne co delat s neudelenim turistickeho viza. Vyridit se to da i bez korespondence byvalym politikum.
Mozna jsem ti zase nepomohl, ale zkusim zavolat svymu pravnikovi a zeptat se na nejlepsi postup. On mi urcite poradi. A zadarmo
V dnesni dobe, kdy se vsechno tak silene zrychluje a zjednodusuje, chybi lidem vice pokory, trpelivosti a odrikani. Je spousta veci, ktere opravdu nejdou hned a pokud je clovek chce, tak musi neco objetovat.
Taky se mi libi, ze jsi aspon trochu sebekriticky priznal, ze jsi asi trochu nepripravene a ukvapene zadal o B-1. Vsechno mohlo byt daleko jednodussi! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
lesuelong
|
Zaslal: so červen 04, 2005 12:40 pm Předmět: |
|
|
| ..ttak uz se tesim na tu radu |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
lesuelong
|
Zaslal: so červen 04, 2005 12:55 pm Předmět: |
|
|
ted zrovna ctu: "Nekdy je duvodem k zamitnuti viza, ze jste svobodny student, nemate automobil. Jestli je v tom nejaký system, reknete nem to. My to sdelime svym lidem. Pak budeme zadat ty, kteri podminkam nevyhovuji, aby o viza neusilovali. Tim nam poklesne procento zamitnutých zadosti," vyzval americke urady Mluvci polske ambasady v USA Marek Purowski."http://www.novinky.cz/05/66/68.html
..a kdyz jsem rikal, ze jsem to podcenil, tak jsem myslel, ze jsem byl poctivej. a jedine, ceho jsem dosahl bylo, ze si me ocejchovali jako zadatele s "nejakym" stalym pohybem na uctu. jsem chudej a proto nesmim. tohle nema s nejakym nesmyslnym odrikanim nic spolecnyho. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: so červen 04, 2005 2:54 pm Předmět: tak ted opravdu nevim |
|
|
Hochu zlatej, ja nevim, jakou radu cekas? Mam byt hodne tvrdej a otevrenej? Chces to fakt slyset bez obalu? Jestli jo, dej vedet. Mozna je to to nejlepsi, co pro Tebe muze druhej clovek udelat. Ja si klidne udelam i cas a do Ceska Ti zavolam.
Tady se mi to uz resit nechce, protoze mam pocit, ze od tohoto fora cekas mnohem vic, nez je jeho naplni. O udelovani viz tady toho byly popsany snad MB a mel jsi to studovat pred tim, nez jsi zadal. Mozna bys pochopil, ze byt cestnej a poctivej v tomto pripade nehraje roli. Pokud pochopis, jaka pravidla tam plati, tak zacni s odrikanim, dri, makej, bud vyjimecnej pracovnik, zbohatni a pak nebudes mit nejmensi problem se do US dostat.
Mam totiz pocit, ze ty nechces pomoct, ty chces, aby to za tebe nekdo vymyslel a vyridil. Vsichni lidi, co Ti tu napsali, poradili to nejlepsi, co vedeli. Vic uz toho moc udelat nejde. Ale stejne je potreba premyslet co nejlip dal a ne brecet nad tim, jak ti nekdo nedal vizum.
Myslim to s Tebou opravdu dobre a uprimne. O tom nepochybuj.
Cau |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
lesuelong
|
Zaslal: so červen 04, 2005 5:28 pm Předmět: |
|
|
hochu zlatej, o ginger a mne jsem zde napsal v dobe, kdy jsem si myslel, ze to muzu popohnat. a ted, po nekolika dnech vim, ze se to urychlit neda (mozna)tak cekam, az zase prijede. a sem uz chodim jen odepisovat na tvoje vzkazy a myslim pritom na ten tvuj zcela polopatickej step by step popis.
nic ve zlym, ahoj
a volat mi nemusis, ja uz jsem zadanej a ta moje je strasne zarliva  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: so červen 04, 2005 9:45 pm Předmět: Tomu "nic ve zlym" moc neverim |
|
|
Ja se Ti pokusim zjistit co nejvic a pokud bych se dozvedel neco prekvapive novyho ci objevnyho, dam Ti hned vedet. Ale myslim, ze karty jsou rozdany a nejvhodnejsi cesta je snatek v CR a nasledny zdlouhavy urednicky postup, ktery ma ovsem vsechny predpoklady k uspesnemu zavrseni. Na druhe strane, pokud muze Ginger kdykoliv za Tebou, jste na tom jeste porad dobre a dost mozna, ze se ji v Cesku zalibi tak, ze naopak pozada o obcanstvi ona Tam by to melo jit trosku rychleji, proces bude ovsem velmi podobny. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Simona
Registrace: 04. 05. 2005 Příspěvky: 15
|
Zaslal: so červen 04, 2005 10:47 pm Předmět: Re: Tomu "nic ve zlym" moc neverim |
|
|
naopak pozada o obcanstvi ona ?????
.gif) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1043 Bydliště: Praha
|
Zaslal: st červenec 13, 2005 5:13 pm Předmět: |
|
|
Scout66, co ten tvuj slibovanej step-by-step popis svatby? Taky jsem na nej zvedavej  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: pá červenec 15, 2005 9:07 am Předmět: trpelivost |
|
|
To czolgos:
Jednak tu mam deti na prazdninach, tak jsem vytizenej skutecne na maximum, jednak nema cenu psat nic o svatbe. Nebo myslim jen o tom aktu. Formulare a zadosti jsem odeslal asi pred 3 tydny, minuly tyden mi prisli cestovni dokumenty a pracovni povoleni. Teda doufam, protoze se mi jeste nedostalo nic do ruky. Jsem na Floride a tak mi vsechno musi preposilat. Taky tam byly instrukce k odevzdani otisku prstu. Takze cekam. Jak budu mit toto hotovo, dam to do kupy a soupnu to sem.
Je to vlastne to nejdulezitejsi. Pohovor je uz potom stejne vsude jiny a lisi se pripad od pripadu. Ale na ten je jeste dost casu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: út červenec 26, 2005 3:45 pm Předmět: Pravnik |
|
|
Pravni poradna pro uzivatele chicago-cz!
Po tom, co jsem s maximalmi spokojenosti vyuzil sluzeb pravnika v pripade meho snatku, chtel bych, aby podobnou moznost pravni rady ci zastoupeni mohlo vyuzit vice lidi, kteri navstevuji toto forum. Je pravdou, ze rada pravniku v USA, kteri se zabyvaji imigracnim pravem, tezi casto z bezvychodne situace svych klientu a uctuji si horentni sumy za ukony, ktere jsou pro ne, znalce imigracniho prava, casto pouze rutinni.
Po dobu, po kterou jsem vyrizoval sve zalezitosti se snatkem, jsem nekolikrat hovoril se svym pravnikem o tom, jestli by nebyl ochoten pomoci ceske komunite v USA prave na tomto foru, ktere je pravdepodobne k otazkama spojenym s imigraci a legalizaci pobytu v USA Cechy a Slovaky jednim z nejtradicnejsich a nejnavstevovanejsich.
1. Pravidelne zodpovezeni dotazu tykajicich se imigracniho prava
Pokud mate jakykoliv dotaz, tykajici se vaseho statutu, vsech duhu viz, otazky kolem snatku, sponzorovani atd., staci zaslat jej do me schranky jako soukromou zpravu. vsechny dosle dotazy protridime a pokusime se na ty nejbeznejsi odpovedet zde v tomto tematu. Pokud pujde o specificke zalezitosti, odpoved muzeme zaslat primo tazateli.
2. Kontaktujte primo pana Grbevskeho.
Pokud jste schopni formulovat svuj dotaz v anglictine, muzete pana Grbevskeho kontaktovat primo na jeho E-mailu:
immigration4830(zavinAC)sbcglobal.net
nebo primo na jeho mobilni telefon:
312-375-6154
Pro ty,kdo ziji v Chicagu ci suburbs, pridavam jeste adresy na obe kancelare, kde firma pusobi:
1. 401 s Milwaukee Ave, Suit 230
Wheeling, IL 60090
Fax#: fax: 847-279-3942
2. 4830 N Cumberland
Suit 11a
Norridge, IL 60706
Fax#: fax: 708-375-6154
V neposledni rade bych chtel zduraznit, ze se nejedna o sluzbu pouze pro lidi zijici v Illinois ci dokonce pouze v Chicagu. Dobrou radu dostanete kamkoliv a pri dnesnich zpusobech komunikace vas firma muze zastupovat, ci vam vyridit potrebnou dokumentaci i na dalku.
DOPORUCUJI UVADET, ZE JSTE KONTAKT ZISKALI NA TOMTO FORU!!! TELEFONICKA I OSOBNI PORADNA A KONZULTACE JE VAM POTOM K DISPOZICI ZDARMA!!!
Pro aktivni uzivatele www.chicago-cz.com je dokonce prislibena zvyhodnena tarifikace pro jednotlive pravni ukony.
Uplne na zaver bych chtel zduraznit, ze NEJDE O ZADNY DRUH BEZPLATNE REKLAMY!
Vsem preju hodne stesti a doufam, ze aspon nekomu tato aktivita pomuze. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|