Jakou maximální částku můžu napsat na šek?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Jakou maximální částku můžu napsat na šek?

Autor Zpráva
Petra
Anonymní

PříspěvekZaslal: po leden 15, 2007 11:17 am    Předmět: Jakou maximální částku můžu napsat na šek? Odpovědět s citátem

Prosila bych o radu, chtěla bych poslat svým rodičům do Čech svůj osobní šek z Bank of America, aby mi ho uložili na můj dolarový účet jako deposit. Chtěla bych se zeptat jestli nevíte jakou maximální "bezpečnou" částku tam můžu napsat, aby v tom nezačlo "šťourat" IRS? Jestli je možné napsat třeba 5.000 USD nebo více? V Bank of America mi řekli, že částka na šeku není nijak limitovaná, ale jde mi o to IRS. Účet jsem si zakládala před pár lety jen na ID. Moc děkuji jestli někdo může poradit.
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: po leden 15, 2007 1:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevim, nechci mystifikovat, ale myslim, ze nesmis darovat vic nez 10 tis. - aby to ISR nebralo jako dar.
Nebylo by ale jednodussi tu castku z Bank of America deponovat rovnou na Tvuj ucet v Cechach? Jen napad ...
Petra
Anonymní

PříspěvekZaslal: po leden 15, 2007 1:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já nechci nic darovat, chci jenom aby mi můj šek který bych poslala poštou do Čech uložili na můj účet, neboť já jsem tady v Americe. Ten šek mohu zaslat i na svou kamarádku nebo kamaráda, to je jedno kdo mi ho uloží. Nemohu využít klasický wire transfer, protože jsem ve West Virginii a tady Bank of America není. Tak jsem se jen chtěla zeptat zda když napíšu na šek třeba 8.000 USD jestli až si ty peníze bude moje banka v Čechách stahovat z mého účtu tady v Americe, jestli třeba tu odchozí platbu může počítač "vyhodit" na kontrolu na IRS, když tam bude napsaná nějaká ta větší částka.
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: po leden 15, 2007 3:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja vim, ze nikomi nic dat nechces, ja jen ze pokud ten sek by byl napsan na nekoho jineho (a byl nad 10.tis) , tak by to mohlo vypadat divne, to je cele.
Jinak me nic nenapada - nevim, ale nemyslim si, ze by mel byt problem.
Ma nekdo jiny s tim zkusenost?
peregrino
Anonymní

PříspěvekZaslal: so leden 27, 2007 5:39 am    Předmět: bankovni prevod Odpovědět s citátem

posilali jsme 7.000 usd bankovnim prevodem z uctu tady na ucet do ceska a bez problemu.
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: so leden 27, 2007 7:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

z uctu na ucet se snad da poslat bez problemu i 7 milionu. pta se na IRS! myslim, ze je to zajimava otazka. taky by me to zajimalo
archimedes

Registrace: 10. 02. 2005

PříspěvekZaslal: so leden 27, 2007 2:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

na sek muzes napsat takovou castku, jakou prakticky disponujes na ucte, ze ktereho ma byt sek kryt ( vyplacen). A jak je to s IRS ? Uplne jednoduse driv byl kazdy pohyb na ucte, na karte nad 700 ( sedm set) $ evidovan, divil bych se, kdyby tato castka dnes nebyla jeste nizsi.
Vse podleha analytickemu utvaru nektere ze slozek , ktera ma pravo temito informaceni disponovat. Poslat pres ucet outside, muzes, jak rekl Scout i 7 mil. avsak zalezi co to jsou za penize, pokud to jsou Tve penize, ktere sis vydelala podnikanim a kupujes nekde fabriku, nikdo se nad tim nepozastavi, pokud mas celorocne na ucte 1000 $ a najednou Ti tam zacnou chodit jen tak vetsi sumy, tak Ti garantuji, ze do tydne mas Feds na krku Smile) ale jinak posilejte, prevadejte, at tam nesedi zbytecne Smile)
Hodne penez k posilani preje vsem Archi
lentilka
Anonymní

PříspěvekZaslal: so leden 27, 2007 6:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevim jak je to s sekem, ale pri prevodu z uctu na ucet jsou castky $ 10.000,00 a vyse checkovany IRS. Smerem do CR i z CR. Je to OK, jen takova mirna buzerace. Me naposledy trvalo celkem dlouho, nez mi moje penize prevedeme z CR sem do US "pustili". Driv se dalo prevadet i 50,000 najednou, ted ma tusim moje banka limit 10 nebo 15 na jeden mezinarodni prevod z USA, a kazdy nad tech 10 vcetne podleha IRS check...to uz je ale pravidlo pro kazdou banku. Kamaradka kdysi posilala sek rodicum, a tahlo se to tolik mesicu, nez jim ho pricetli na ucet, ze ja osobne bych to ani nezkousela.
archimedes

PříspěvekZaslal: so leden 27, 2007 7:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nevim o jakych 10 000 $ mluvis, ale ja posilam bezne 30 000 i vetsi sumy a to treba do Ciny,Koreje, CZ rep, posilam to telefonem, mam to za 4 hodiny prevedene . Asi zalezi na bance, ale me prevadet nekolik dni me penize, pekne bych s nimi zacvicil. Hodne penez vsem preje Archi
archimedes

PříspěvekZaslal: so leden 27, 2007 7:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ted si ctu predchozi prispevky a my asi mluvime kazdy o necem jinem. Ty asi mluvis o nejakem international money order check nebo neco takoveho, to je pak jasne, ze to trvadlouho, protoze se to musi overovat . Tak to taky znam i nekolikatydenni pripady, kdy lidi cekali.Ovsem, pokud Te v domaci bance znaji a nedelas to poprve, rovnez by nemel byt problem. Hodne krytych seku vsem Archi
lentilka
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne leden 28, 2007 4:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

archimedes napsal:
ted si ctu predchozi prispevky a my asi mluvime kazdy o necem jinem. Ty asi mluvis o nejakem international money order check nebo neco takoveho, to je pak jasne, ze to trvadlouho, protoze se to musi overovat . Tak to taky znam i nekolikatydenni pripady, kdy lidi cekali.Ovsem, pokud Te v domaci bance znaji a nedelas to poprve, rovnez by nemel byt problem. Hodne krytych seku vsem Archi

Jestli jsi myslel me, slo opravdu jen o bezny prevod penez mezi USA a CR. Smerem do USA. Jednalo se o Citi Banku. Me naposledy banka nechtela nechat disponovat s penezma, ktery jsem si poslala z CZ uctu, dokud to neprojde IRS databazi (castka nad tech danych 10 K). Ackoliv byly ze stejneho jmena na stejne jmeno a ocividne nejsem zadny Mohamed. Driv jsem do CR posilala jakekoliv castky bez problemu, online, nebo telefonicky, ted maji limit 10 nebo 15 K (nejsem si jista) na international online/phone wire transfers, a podleha to stejnemu IRS checku. Mam ale pocit, ze je to dany zakonem. Kvuli terorismu a jeho financovani. Jen to eviduji.
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: ne leden 28, 2007 9:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

z penes ktere prevedes do US banky musis zaplatit dane a castku nad $10,000 musis prokazat odkud je (jestli jsou penize legalne nabyte)
Petra
Anonymní

PříspěvekZaslal: po leden 29, 2007 5:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem vypsala svůj osobní šek a poslala ho kamarádce do Čech, aby mi ho uložila na můj účet. Napsala jsem tam částku 9.800 USD, kdyby teda náhodou počítač vyhazoval částky nad 10.000 USD. V bance v Čechách jí řekli, že budou ověřovat můj podpis a jestli nebudou problémy, tak by to mělo být za týden převedené. Tak jsem zvědavá, doufám, že se to převede bez problémů nebo mě tady z toho.... Rolling Eyes
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Pomoc SOS Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com